Λευτέρης Αβραμάκης: Ανάγκη νέων ρυθμίσεων για τις οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Ο Λευτέρης Αβραμάκης ζητά να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί άμεσα ένα νέο πλαίσιο διευκόλυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων

Τριάντα εφτά Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. πρωτ. 7586/22.06.2020), με την οποία ζητούν να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί άμεσα ένα νέο πλαίσιο διευκόλυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. 

Οι Βουλευτές υπενθυμίζουν ότι από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης των μέτρων του lockdown η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων βρέθηκε χωρίς ή με εξαιρετικά μειωμένα έσοδα.

Η μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων για μικρό χρονικό διάστημα φέρνει πλέον όλους αυτούς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αντιμέτωπους τουλάχιστον με τον διπλασιασμό των υποχρεώσεών τους, αφού στις υποχρεώσεις που ανεστάλη η πληρωμή τους, προστίθενται οι τρέχουσες οφειλές και θα προστεθούν και οι υποχρεώσεις για τα εισοδήματα του 2019. 

Καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει έγκαιρα και να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών που να είναι ρεαλιστικό και να επιτρέπει σε όλους να ανταποκριθούν στο βάρος που καλούνται να επωμιστούν και από αυτή την κρίση. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα είχε απευθύνει έκκληση στη κυβέρνηση να μην προχωρήσει απλώς στη μετάθεση των υποχρεώσεων για το διάστημα μετά τη λήξη της καραντίνας, αλλά να υιοθετήσει μια γενναία πολιτική συγκράτησης των εισοδημάτων μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Δεν εισακουστήκαμε και τώρα η ελληνική κοινωνία και η αγορά είναι αντιμέτωπες με τον πολλαπλασιασμό των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος.

Το αλυσιτελές πάγωμα των υποχρεώσεων προκαλεί διπλασιασμό των οφειλών που πρέπει να καταβληθούν ταυτόχρονα.

Ο οικονομικός αυτός Γολγοθάς, προκαλεί μείωση της κατανάλωσης και του τζίρου των επιχειρήσεων που καλούνται επίσης να καταβάλουν πολλαπλάσιες υποχρεώσεις.

Ήδη πολλοί επαγγελματίες βιώνουν μια πρωτοφανή πτώση του τζίρου.

Η κυβέρνηση που δεν τόλμησε και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ύφεση και την απώλεια εισοδήματος, που δεν τόλμησε να υιοθετήσει τις ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις μας, πρέπει τώρα να παρέμβει για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας πριν να είναι αργά.

Χρειάζεται άμεσα η ενεργοποίηση πολλαπλών μέτρων διευκόλυνσης όλων όσων έχουν υποχρεώσεις προς το κράτος.

Αντίστοιχη μέριμνα πρέπει να επιδείξει η κυβέρνηση και για τις οφειλές στις τράπεζες, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι στο τέλος Ιουλίου σταματάει και η προστασία της πρώτης κατοικίας, λόγω της κυβερνητικής αδυναμίας να προωθήσει ένα νέο πλαίσιο προστασίας της.

Η κυβέρνηση όμως αντί να ασχολείται με πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας, ασχολείται με το μοίρασμα χρημάτων σε συγκεκριμένα κέντρα που φιλοτεχνούν την επίπλαστη επιτυχία της.

Η ύφεση που προκαλεί η κυβέρνηση, η οικονομική κατάρρευση που φέρνουν οι πολιτικές της, πρέπει να ανακοπούν πριν να είναι αργά για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού». 

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: