Λευτέρης Αβραμάκης: Η πρώτη κατοικία «ιερή» για τον Έλληνα πολίτη

Ομιλία του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, στην πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών, κ Σταϊκούρα. 

 «Να μην επιτρέψουμε την εκποίηση της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού που επιχειρεί η κυβέρνηση»

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα που προωθεί, κάλεσε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα νοικοκυριά, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να κινητοποιηθούν ενάντια σε ένα νόμο που απειλεί άμεσα την εκποίηση της πρώτης κατοικίας. 

Ο Βουλευτής Σερρών στην ομιλία του ανέδειξε τους κινδύνους που απειλούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε αντιδιαστολή με τα δάνεια των κομμάτων, των εφοπλιστών και της οικονομικής ελίτ των οποίων τα δάνεια κουρεύονται και ρυθμίζονται με προκλητικά ευνοϊκούς όρους.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επιλογή να φέρει ένα νομοσχέδιο που απειλεί με πλειστηριασμούς κα ρευστοποίηση το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας όλων των φυσικών προσώπων σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με την πανδημία και με μία τεράστια οικονομική κρίση που πλήττει με δριμύτητα ακόμα και τις βιώσιμες επιχειρήσεις.

Χαρακτήρισε την πρώτη κατοικία ιερή για τον Έλληνα πολίτη και προειδοποίησε ότι με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο που φέρνει η κυβέρνηση χωρίς λόγο εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα συμφέροντα των τραπεζών και των ξένων funds, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. 

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για την ανικανότητα της να δώσει λύσεις τόσο στην αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και στην ενσκήπτουσα οικονομική κρίση η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της δημιουργήθηκε εξ αιτίας των κυβερνητικών πολιτικών.

Σε μια στιγμή που το 80% των επιχειρήσεων και των εργαζομένων βιώνουν τη μείωση των εισοδημάτων τους, σε μια στιγμή που χρεώθηκαν ακόμα και επιχειρήσεις που δεν χρωστούσαν σε κανένα, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που απειλεί με κατασχέσεις τα σπίτια όλων όσων εμπλέκονται σε κάποια δανειακή σύμβαση ακόμα και αν δεν ήταν υποθηκευμένο το σπίτι του.

Η πρώτη κατοικία που προστατεύτηκε από όλες τις κυβερνήσεις στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκούνταν από τους δανειστές, απειλείται τώρα που η χώρα βρίσκεται εκτός Μνημονίων χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απειλείται σήμερα από τις επιλογές μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει παντού.

Απέτυχε να ενισχύσει το σύστημα υγείας για την πανδημία, παρά το χρόνο που κέρδισε χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού, Απέτυχε να προσλάβει περισσότερους ιατρούς και νοσηλευτές για να στηρίξει τα νοσοκομεία, απέτυχε να οργανώσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, απέτυχε να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και να προσλάβει περισσότερους εκπαιδευτικούς, απέτυχε να συγκρατήσει την ύφεση και να προστατέψει τα εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων.

Κατηγορεί συστηματικά τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους για τις δικές της αποτυχίες προσπαθώντας να χρεώσει αλλού την παταγώδη ανικανότητά της. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, προειδοποίησε τέλος την κυβέρνηση να μην επαναπαύεται στη δημοσκοπική της υπεροχή διότι αυτή θα αντιστραφεί πολύ πιο σύντομα από ότι υπολογίζουν.

«Η κυβέρνηση αυτή θα καταρρεύσει με πάταγο πολύ σύντομα», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: