«Καλό ταξίδι, Φώφη…» : Τα συλλυπητήρια μηνύματα του Κόσμου της Πολιτικής

Συλλυπητήριο μήνυμα Λευτέρη Αβραμάκη για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

«Η Φώφη Γεννηματά από σήμερα δεν βρίσκεται κοντά μας. Η Φώφη που έδινε καθημερινά τις μάχες στο στίβο της πολιτικής, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, συμμετείχε παράλληλα και σε έναν άλλο αγώνα, αυτόν της ζωής κόντρα στην επάρατη νόσο. Η μαχητικότητά της και στα δύο τερέν ήταν πράγματι υποδειγματική για όλους μας. Παρόλα αυτά η έκβαση πολλές φορές δεν εξαρτάται από την ένταση της προσπάθειας. Έτσι και στην περίπτωση της Φώφης τελικά η ασθένεια νίκησε στερώντας από την πολιτική και την κοινωνία ένα από τα πιο αξιόλογα πρόσωπα του σημερινού πολιτικού συστήματος. Η πορεία της ήταν σταθερά προσανατολισμένη στην αναζήτηση προοδευτικών πολιτικών, την ισότητα των φύλων, την ανάπτυξη με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, ο λόγος της μπολιασμένος με τις αρχές και τις αξίες που κληροδότησε στον τόπο μας η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η προσωπικότητά της συνυφασμένη με το ήθος, την τιμιότητα και τη γενναιότητα. Οι συνεχιστές της οφείλουν να κρατήσουν ζωντανή μέσα στο ΚΙΝΑΛ την παρακαταθήκη που αφήνει η Φώφη, έχοντας ήδη θέσει τον πήχη πολύ ψηλά.

Καλό ταξίδι, Φώφη…
Συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους σου…»

Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών:
Φτωχότερο το ΠΑΣΟΚ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών εκφράζει την οδύνη της για τον πρόωρο και άδικο χαμό της προέδρου Φώφης Γεννηματά . Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και όλος ο πολιτικός κόσμος θα είναι φτωχότεροι. Το λαμπερό της χαμόγελο, η γενναιότητα της και η αξιοπρέπεια της θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας. Θα την τιμούμε και θα την θυμόμαστε πάντα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ήθος.
Καλό ταξίδι σου ταξίδι Πρόεδρε μας, Φώφη μας..

Ευάγγελος Βενιζέλος:
Καλό της ταξίδι.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση. Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι.

Εργατικό Κέντρο Σερρών:
Έδωσε δύναμη σε χιλιάδες γυναίκες

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με θάρρος εδώ και χρόνια τη μάχη της κατά του καρκίνου, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να δώσει δύναμη μέσα από τον προσωπικό της Γολγοθά σε χιλιάδες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μαχήτρια μέχρι το τέλος, πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει το πρόβλημά της για οποιοδήποτε όφελος.

Η Φώφη Γεννηματά με το ήθος και την ευγένειά της πέτυχε την αποδοχή από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Υπερασπίστηκε εργασιακά δικαιώματα και αγωνίστηκε στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα των μη προνομιούχων και των αδυνάμων.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Γ. Καρανίκας:
Τίμησε όσο λίγοι τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους

Δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά
Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά συγκλονισμένος την Φώφη Γεννηματά. Την γυναίκα που επί χρόνια έδινε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα τον αγώνα για τη ζωή της. Την πολιτικό που επιδίωξε τη διαρκή και αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία και τίμησε όσο λίγοι τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Θα μείνει στη μνήμη όλων μας για το υψηλό της φρόνημά και το χαμόγελό της, ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες.
Μου δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία να διαπιστώσω το ειλικρινές της ενδιαφέρον για τα προβλήματα και τις αγωνίες του ελληνικού εμπορίου. Η αγωνιστικότητά της, οι καθαρές της θέσεις και η ευγένειά της την κατέστησαν ιδανικό συνομιλητή του εμπορικού κόσμου, ανεξάρτητα αν συμφωνούσες ή διαφωνούσες μαζί της.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους.

Απόστολος Τζιτζικώστας:
Αληθινή μαχήτρια, γυναίκα πρότυπο…

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά:
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Μιας αληθινής μαχήτριας, μιας γυναίκας πρότυπο γενναιότητας, ήθους και αξιοπρέπειας. Μιας μεγάλης πολιτικού που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Kώστας Μπούμπας:
Τεράστιο το κενό

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά η οποία απεβίωσε σήμερα μαχόμενη γενναία κατά της ανίατης ασθένειας. Το κενό τεράστιο για την πολιτική ζωή της χώρας. Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια της.

ΠΟΕΔΗΝ:
Άδικος και πρόωρος ο χαμός της

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, καθώς επίσης και στα μέλη, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Προέδρου τους.
Έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο έως την τελευταία στιγμή με θάρρος και αξιοπρέπεια. Η αγωνιστικότητα, το πάθος και η γενναιότητα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς όλους.