Ο Θεόδωρος Καράογλου στο 11ο Thessaloniki Tax Forum του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητήριου: Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θέτουμε τα θεμέλια για την οικονομική αναγέννηση

Ο Θεόδωρος Καράογλου στο 11ο Thessaloniki Tax Forum του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητήριου: Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θέτουμε τα θεμέλια για την οικονομική αναγέννηση

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θέτουμε τα θεμέλια για την οικονομική αναγέννηση της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας τις εργασίες του 11ου Thessaloniki Tax Forum που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο. 

Όπως εξήγησε, η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η ενσωμάτωση φορολογικών επενδυτικών κινήτρων «υπηρετούν θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να διέπουν ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

Δηλαδή τη διαφάνεια, την ουδετερότητα, την ευρύτητα της φορολογικής βάσης, την απλότητα, τη σταθερότητα, τη διαχρονικότητα, τη λειτουργικότητα, την ισορροπία φόρων και φυσικά την αποτελεσματικότητα».

Σήμερα, σημείωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από κλίμα δημιουργίας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μεγέθυνση της οικονομίας

Γι’αυτό, εξήγησε, στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μεγέθυνση της οικονομίας με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και υγιή δημόσια οικονομικά. 

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την προσωπική του πεποίθηση πως η μείωση της φορολογίας θα οδηγήσει και σε μείωση της φοροδιαφυγής.

«Το στοιχείο που με κάνει αισιόδοξο ότι θα αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση είναι ότι κάθε συμπατριώτης μας συνειδητοποιεί ότι πλέον οι φόροι που καταβάλλει βασίζονται στην αρχή της ανταποδοτικότητας.

Δεν είναι μια… τιμωρία την οποία επιβάλλει το κράτος, αλλά η εγγύηση της λειτουργίας ενός κανονιστικού πλαισίου στην πατρίδα μας«, είπε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου. 

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here