ΚΚΕ: Επίκληση για επαναφορά μισθών και συντάξεων

Tο KKE ζητά την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου  μισθού και σύνταξης

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» αντιδρά η Κ.Ο του ΚΚΕ και ζητά την

Επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου  μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα).

Αιτιολογική έκθεση

Με τα μνημόνια καταργήθηκε από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και από τους συνταξιούχους το επίδομα εορτών  Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας. 

Σε αυτή τη περίοδο που η πανδημία δημιουργεί βαριές συνέπειες στους εργαζόμενους εκτός όλων των μέτρων στήριξης θεωρούμε αναγκαία την άμεση επαναφορά του  επιδόματος  εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, στις   καταβαλλόμενες αποδοχές   των εργαζομένων και στη σύνταξη των συνταξιούχων.

Το ΚΚΕ με την παρούσα τροπολογία  και για την ανακούφιση των εργαζομένων και συνταξιούχων προτείνει την παρακάτω τροπολογία για την επαναφορά του επιδόματος  Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, δηλαδή του 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους  και της 13ης και 14ης σύνταξης για τους συνταξιούχους. 

Τροπολογία προσθήκη

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων»

Προστίθεται άρθρο ως ακολούθως:

Άρθρο

Επαναχορηγείται σε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και σε όλους τους συνταξιούχους όλων των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης το επίδομα εορτών Χριστουγέννων, ανερχόμενο στο ποσό των καταβαλλόμενων αποδοχών για τους εργαζόμενους και της μηνιαίας σύνταξης για τους συνταξιούχους.

Επίσης στους πιο πάνω εργαζόμενους και συνταξιούχους επαναχορηγείται το επίδομα εορτών Πάσχα, καθώς  και το επίδομα αδείας ανερχόμενα το κάθε ένα στο μισό των καταβαλλόμενων αποδοχών και του μισού της μηνιαίας σύνταξης.  

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει χαρακτηριστικά

Στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες, πραγματική ανακούφιση για το λαό που δοκιμάζεται, αποτελούν οι τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. 

Αντί η κυβέρνηση να φέρνει συνεχώς νέα πακέτα διάσωσης για τα κέρδη των  ομίλων, άμεσα να ενισχύσει όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία και την οικονομική κρίση. 

  • Με τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 600 ευρώ σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ και στους αυτοαπασχολούμενους που δικαιούνται το βοήθημα ανεργίας.
  • Με την καταβολή ολόκληρου του δώρου Χριστουγέννων, για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Συν-εργασία”.
  • Με την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Διαβάστε επιπλέον για το ΚΚΕ: