Κώστας Μπούμπας: Όταν μιλάμε για οπλοκατοχή, σας παραθέτουμε στοιχεία για την ασφάλεια

Αναλυτικά παρουσιάζεται η ομιλία του Βουλευτή Σερρών Κώστα Μπούμπα για το τραπεζικό σύστημα, την ινδική κάνναβη και την οπλοκατοχή στην ολομέλεια στις 13/05/21.

Κυρίες και κύριοι, για μία ακόμη φορά ερχόμαστε να μιλήσουμε για το τραπεζικό σύστημα. Όταν ο κόσμος ακούει «τραπεζικό σύστημα», έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Και πώς να μην την χάσει.

Άκουσα προηγουμένως τον Υπουργό να λέει ότι οι τράπεζες πρέπει να είναι ενωμένες, για να έχουμε ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα. Μόνο που στην Ευρώπη έχουμε ένα διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο για τους λαούς, οπότε οι λαοί είναι κατακερματισμένοι και δεν είναι ενωμένοι.

Και όταν δεν υπάρχει μια ενωμένη κοινωνικά Ευρώπη, τι να το κάνω εγώ να υπάρχει μια τραπεζικά ενωμένη Ευρώπη; Πού αποσκοπεί το τραπεζικό σύστημα;

Δεν αποσκοπεί στο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών;

Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Ως Ελληνική Λύση σας έχουμε αναδείξει πάρα πολλά ζητήματα, που εμπλέκονται από πίσω ισχυρά trust τραπεζών.


Καταρχάς, επειδή διίστανται οι απόψεις, πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική.

Είναι μέσα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα, το οποίο όμως ελέγχει την όλη κατάσταση.

Το ελληνικό κράτος μπορεί να έχει μόνο το 35% των μετοχών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αυτή η τράπεζα ιδρύθηκε το 1928 για να είναι τράπεζα των Ελλήνων πολιτών και έχει αλλάξει ρώτα.

Και μάλιστα, να το ξέρει αυτό ο λαός, δεν μπορεί κανένας αντιπρόσωπος του δημοσίου να κάνει έλεγχο στα βιβλία της Τράπεζας της Ελλάδος, χώρια του ότι έχει αναδείξει τους διοικητές της Υπουργούς και τέσσερις εξ αυτών και Πρωθυπουργούς.


Ο μόνος που μπορεί να κάνει έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος, γιατί αυτή είναι η κορωνίδα –η Εθνική είναι μια άλλη ιστορία- η Τράπεζα της Ελλάδος, που κάποτε είχε και την ευθύνη να κόβει χαρτονομίσματα, είναι μόνο ο Επίτροπος.

Ο Επίτροπος, όμως, πρέπει, βάσει του νομοθετικού πλαισίου, να έχει μια εχεμύθεια, όταν θα ελέγξει τα βιβλία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αυτό είναι το τραπεζικό σύστημα που είναι θωρακισμένο για να ενισχύσει και να προστατεύσει τον ελληνικό λαό;

Να θυμίσω λοιπόν ότι εμείς ως Ελληνική Λύση, όταν ζητήσαμε τη δική σας συναίνεση και πήγα κι εγώ και οι ομοϊδεάτες μου στους προέδρους των κομμάτων σας για να τους πούμε ότι στις σχολές δικαστών κάποιοι δικαστές, πολλοί στον αριθμό, έδιναν ένα κείμενο επιμόρφωσης στους νέους δικαστές «Τώρα που θα βγείτε έξω να δικάσετε…» -Σχολή Δικαστών Θεσσαλονίκης, το ‘χει παραδεχτεί ο κ. Τσιάρας- «…θα στηρίξετε τις τράπεζες και θα βγάλετε ενδεχόμενα δόλο στα υποκείμενα.», δηλαδή τους δανειολήπτες! Τι μας λέει η ίδια η δικαστική εξουσία; Να στηρίξετε τις τράπεζες!

Και περιμένετε ο ελληνικός λαός, με το Σχέδιο «Ηρακλής», να έχει εμπιστοσύνη ότι θα προστατεύσετε τα δίκαιά του, τις εστίες και τα σπίτια του;


Και έρχεται –και μάλιστα τότε- ο κ. Τσιάρας, που το παραδέχθηκε, και πήγα και στους αρχηγούς σας κι εγώ και η Ελληνική Λύση και δεν πήρε κανείς θέση.

Διότι το θέμα εδώ, κύριοι, αν θέλετε να προστατέψουμε τα δίκαια των Ελλήνων, δεν είναι ποιο κόμμα το λέει, το θέμα είναι τι λέει.

Και πραγματικά αισθανόμαστε μια βαθιά απογοήτευση για τα θεμέλια της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης επ’ αυτού .

Βγαίνει λοιπόν ο Άρειος Πάγος πριν από δύο εβδομάδες και λέει «Όχι, κύριοι, δεν μπορείτε να βγάλετε δόλο στους δανειολήπτες, θα το δει το δικαστήριο ad hoc, εξατομικευμένα, γιατί περιήλθε σε αυτή την οικτρή οικονομική κατάσταση ο κάθε δανειολήπτης, που βιώνει τον δικό του πόνο.».

Ο Μένανδρος τι έλεγε; «Τα δάνεια δούλους τους ελεύθερους ποιεί.», πριν από είκοσι πέντε αιώνες.

Αν δανειστείς, που λέει ο λαός στην καθομιλουμένη, την έβαψες.


Πάμε λίγο τώρα. Ινδική κάνναβη που θα έρθει.

Ποιες τράπεζες κρύβονται πίσω από τις δώδεκα αιτήσεις που έγιναν για την επεξεργασία της ινδικής κάνναβης;

Είναι η BIOMECANN; Είναι η BIOPROCANN; Η BIOMECANN χρωστάει κιόλας, η μία στη Λάρισα, η άλλη στην Κόρινθο. Δεν ξέρω, περιμένω να μας πει η Κυβέρνηση.

Στο θέμα του Ελληνικού, που το παρουσιάζετε ως επένδυση, κρύβεται πίσω από τη LAMDA, και η εταιρεία FOSUN της Κίνας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της FOLLI FOLLIE; Είναι από πίσω τράπεζα σαουδαραβική από την AL MAABAR;

Ρωτώ. Ποια τράπεζα κρύβεται, κύριε Χατζηδάκη, για την αγοραπωλησία της ΛΑΡΚΟ στην πόλη Καβάνταρτσι των Σκοπίων για τα μεταλλεία στα Σέρβια και στην Κοζάνη;

Ποιος ο ρόλος του κυρίου εμίρη το 2013 και του κ. Δασκαλάκη για τη ΛΑΡΚΟ και το κοβάλτιο, που ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Βελόπουλος, το έχει αναλύσει πάρα πολύ ενδελεχώς, για το κοβάλτιο που είναι απαραίτητο;

Γιατί, κύριε Χατζηδάκη, μας είπατε ότι θα φάμε πέναλτι που χρηματοδοτήσαμε τη ΛΑΡΚΟ και εμπλέκεται πίσω η Εθνική Τράπεζα, γιατί ήταν παράνομο στο όριο του ανταγωνισμού, όταν υπάρχει η Διακήρυξη της Βιέννης από τις χώρες βιομηχανίας της Ευρώπης το 2015;

Δεκαοκτώ χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαβάστε τη Διακήρυξη της Βιέννης, που λέει ότι όταν μία εταιρεία είναι αναγκαία για να είναι αυτάρκης η Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην είναι εξαρτημένη από την Ασία, τη Ρωσία, από οπουδήποτε αλλού, σε πρώτες ύλες, μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Γιατί το αποκρύψατε αυτό με τη Διακήρυξη της Βιέννης και να μας μιλάτε για πέναλτι;


Όλα αυτά λοιπόν, θα λέγαμε, όπως και ο Ηρακλής στο τέλος από το δικό του δηλητήριο πέθανε και τον Φιλοκτήτη από τον χιτώνα, δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη σε ένα τραπεζικό σύστημα, όταν αυτό πραγματικά εξυπηρετεί κατά το δοκούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Και για την Τράπεζα της Ελλάδος σάς ανέλυσα όλη αυτή την ιστορία. Ποιες τράπεζες κρύβονται στον μεγάλο πυρηνικό αντιδραστήρα του Ακουγιού, που ο κ. Δένδιας πήγε στις διερευνητικές, αλλά δεν είπε στον κ. Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία παραβιάζει τη φινλανδική συνθήκη ESPOO για τα πυρηνικά που ετοιμάζει να κάνει στο Ακουγιού;


Και κλείνω με την οπλοκατοχή, που ανέλυσε ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Βελόπουλος. Θα σας καταθέσω στοιχεία ενός δικηγόρου, του Τηλέμαχου Χορμοβίτη –δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, έκανα μία έρευνα- ο οποίος δίνει στοιχεία ότι η οπλοκατοχή μειώνει την εγκληματικότητα, κύριοι.

Καλά το ακούσατε! Θα τα καταθέσω στα Πρακτικά.

Ξέρετε για ποιες χώρες μιλάει; Δεν μιλάει μόνο για την Αμερική.

Κύπρος, Ελβετία, Σουηδία.


Το 1992 στις ΗΠΑ κυκλοφορούσαν εκατόν ενενήντα δύο εκατομμύρια όπλα. Σήμερα έχουν ξεπεράσει τα τριακόσια εκατομμύρια.

Η νομοθεσία στις περισσότερες πολιτείες έχει γίνει πιο εύκολη, αυτό είναι αλήθεια.

Όμως οι ανθρωποκτονίες με όπλο, όχι μόνο δεν αυξήθηκαν λέει, αλλά μειώθηκαν στο μισό, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πενήντα ετών, στο Νιου Χαμσάιρ, στη Μινεσότα, σε αντίθεση με την Καλιφόρνια και το Ιλλινόις.


Πάμε λίγο Κύπρο, Ελβετία και Σουηδία:

Ο αριθμός των δολοφονιών με όπλα είναι πολύ χαμηλός, ενώ μαζικές επιθέσεις σαν αυτή της Φλόριντα είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, σε αντίθεση με τη Βραζιλία, όπου τα όπλα απαγορεύονται, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί πέντε φορές πάνω σε σχέση με τις ΗΠΑ.


Και κλείνει και λέει «Η απαγόρευση δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι εγκληματίες, που εξακολουθούν να βρίσκουν όπλα στη μαύρη αγορά.».

Τονίζεται μέσα η Κύπρος, η Ελβετία και η Σουηδία. Διότι αυτές οι τρεις χώρες είναι στην πρώτη δεκάδα οπλοκατοχής παγκοσμίως.

Είναι χώρες της Ευρώπης, της γηραιάς, και μάλιστα είναι η Κύπρος, είναι η Σουηδία, ένα προηγμένο κράτος.


Άρα, κύριοι, όταν μιλάμε εμείς στην Ελληνική Λύση για οπλοκατοχή, σας παραθέτουμε στοιχεία για την ασφάλεια, για τα συνταγματικά δίκαια των πολιτών.

Δεν τα λέμε a priori έτσι. Το καταθέτω αυτό στα Πρακτικά.


Είναι νομικός αυτός που τα λέει, κύριε Πρόεδρε, ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης, ο οποίος για πολλές ΜΚΟ έχει μηνυθεί που έχει ξεσκεπάσει, για κάτι περίεργες ΜΚΟ trash.

Διότι αυτό που βάζουμε και σήμερα είναι ότι θα υπάρχει συνεργασία τραπεζών με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αυτό είναι που μας προβληματίζει στην Ελληνική Λύση και σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή υπάρχουν στοιχεία που αυτό το μαρτυρούν.