Κώστας Καραμανλής: Καθήκον μας να βοηθήσουμε τη χώρα μας να σταθεί δυνατά στα πόδια της

Κώστας Καραμανλής: Καθήκον μας να βοηθήσουμε τη χώρα μας να σταθεί δυνατά στα πόδια της

Ήταν στις 4 Οκτωβρίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία, με στόχο την ανάκαμψη της Ελλάδος μετά από μία καταστροφική για τη χώρα περίοδο.

Στην ιδρυτική διακήρυξη της οποίας αναφερόταν μεταξύ άλλων: 

“Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.”

Στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν το ίδιος έτος, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία και έλαβε ποσοστό 54,37% και εξασφάλισε 220 έδρες

Από τότε έχουμε καταφέρει πάρα πολλά, κάποια προβλήματα όμως παραμένουν ίδια μετά από 45 χρόνια αναφέρει με ανακοίνωση του ο ανιψιός του Εθνάρχη, βουλευτής Σερρών και Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής με ανάρτηση του στα social media και συνεχίζει.

“Όπως και τότε, έτσι και σήμερα είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε τη χώρα μας να σταθεί δυνατά στα πόδια της και αυτό, περνάει και πάλι μέσα από τα χέρια των «νέων της Ελλάδος».

Οι παρατηρήσεις και οι στόχοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία παραμένουν και σήμερα το ίδιο επίκαιροι”.

Η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος τονίζει πως: «η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια, με γνώμονα την υπευθυνότητα, τη σύνεση, και τον ορθό λόγο, βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. 

Αυτή την παρακαταθήκη αξιοποιούμε και συνεχίζουμε, ιδιαίτερα σήμερα που η παράταξή μας καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα στη νέα εποχή αφήνοντας πίσω οριστικά το διχασμό και τον λαϊκισμό. 

Οι Έλληνες μπορούν να κοιτούν μπροστά με αισιοδοξία».