Παρουσίαση του συλλογικού τόμου διηγημάτων ‘Ιστορίες της πόλης μας’: Είκοσι τρεις μικρές ιστορίες για την πόλη των Σερρών

Tην Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα, έγινε η παρουσίαση του συλλογικού τόμου διηγημάτων «Ιστορίες της πόλης μας- Είκοσι τρεις μικρές ιστορίες για την πόλη των Σερρών» εμπνευσμένες από πίνακες Σερραίων δημιουργών που γεννήθηκαν στο εργαστήρι Δημιουργικής γραφής «Συν-γράφουμε στην περίοδο της καραντίνας» με εμψυχώτρια την Αντωνία Θεοχαρίδου.

Το εργαστήρι λειτούργησε στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ με πρωτοβουλία της Προέδρου της, Χρυσάνθης Παλάζη. Στα είκοσι τρία κείμενα της συλλογής επιχειρείται μια ανασύνθεση και αναβίωση γεγονότων του παρελθόντος.

Σημείο αναφοράς των κειμένων αποτελούν πίνακες Σερραίων ζωγράφων που
ενθαρρύνουν τη συνομιλία με το παρελθόν και δίνουν υπόσταση στις μνήμες.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι δημιουργοί των ιστοριών: Αθανάσιος Ανδρικάκης, Γιώτα Αργυροπούλου, Μαρία Ζερβάκη, Διονυσία Ζήκα, Μαρία Μεντίζη, Μαρκέλλα Μικέλη, Ράνια Μπακάλη, Γεσθημανή Μπερμπέρη, Μαρία Παπαδημητρίου, Μαρία Τικιστιρμά, Τάσος Χανλίογλου και Αντωνία Θεοχαρίδου η οποία συντόνισε την όλη εκδήλωση. Παρευρέθηκαν επίσης και οι ζωγράφοι της πόλης μας που με τους πίνακές τους ενέπνευσαν τις ιστορίες: Χριστόφορος Μελλίδης, Ανδρέας Γκένιος, Νίκος Κολόμβος και Βασίλης Βαφειάδης.

Τέλος, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του «Ορφέα»: Μαρία Γκόγκα, Κώστας Αγοραστός, Νάσια Δεληγιάννη, Μαρία Χατζημιχαηλίδου, Χρύσα Μπαμπολίδου και Βασίλης Τιλσίζογλου ζωντάνεψαν τα κείμενα με τις εξαιρετικές θεατρικές τους αναγνώσεις.

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά στο πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον του εστιατορίου «Άρωμα Αυλής» που άφησε σε όλους τους παρευρισκόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το βιβλίο διατίθεται στο ισόγειο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.