26/04/2024
12 C
Serres

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!!

Array

Η δίκη για πάρα πολλούς Έλληνες και δη Μακεδόνες είναι ιστορικά, κρισιμότερη από εκείνη του μέγιστου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, γιατί τώρα δικάζεται η ίδια η Μακεδονία.

Δικάστηκε στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Παραστάτες στη δίκη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνά το 80%, αφού 43 από τους δήμους μας ήδη εξέδωσαν ψηφίσματα κατά της Συμφωνίας.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας μας, την ακεραιότητα και την εθνική της ανεξαρτησία.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης διαδίδει ότι το αποτέλεσμα της δίκης «είναι ήδη γνωστό».

Μιας και έχει, ήδη, επιχειρήσει, δια υπουργού της, «παρεμβάσεις» και στην πράξη κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η ίδια προπαγάνδα προβλέπει, ότι οι δικαστές «θα αυτοακυρωθούν, προβάλλοντας μόνο νομικίστικα επιχειρήματα και υπεκφυγές» οι οποίες θα λειτουργήσουν ως ταφόπλακα στην υπόθεση της Μακεδονίας μας.

Διαρρέουν μέχρι και τις πολιτικές πεποιθήσεις δικαστών.

Όλα αυτά τα, εξόχως συκοφαντικά , επικαιροποιούν όσα είχε πει ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, όταν παραιτούμενος έθεσε θέμα δημοκρατίας του ανώτατου δικαστηρίου.

Βασικό κυβερνητικό επιχείρημα είναι ότι ο πολίτης δεν μπορεί να προσφύγει κατά μιας κυβερνητικής πράξεως.

Κι αυτό βασίζεται στο Διάταγμα 45, 5, περί Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι αντιγραφή του νόμου της Δικτατορίας 170/1973!


Είναι πασιφανές ότι από τις διοικητικές πράξεις της κυβέρνησης προκύπτουν επιπτώσεις που κρύβονται.

Και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει καθήκον να «αποφαίνεται κατά μιας εκτελεστής διοικητικής πράξης για όποιον έχει έννομο συμφέρον», όπως οι Παμμακεδονικές και όλοι οι Μακεδόνες πολίτες.

Κάποιοι λένε το δικολαβικό: «η Συμφωνία δεν μπορεί να κριθεί πριν υπάρξουν τα αποτελέσματά της».

Αλλά, όταν θα εκδηλωθούν τα αποτελέσματα θα είναι αργά, γιατί η Μακεδονία θα έχει χαθεί, και η χώρα μας θα έχει μπει σε τροχιά …διαμελισμού!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει, ως οφείλει, ακόμη και: «Κάθε κανονιστικό Προεδρικό Διάταγμα πριν σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή και δημοσίευση σε ΦΕΚ» [το οποίο πρέπει] «να αποσταλεί πρώτα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία».


Αυτό είναι πάγια τακτική στην Ελλάδα!

Μόνο που δεν γίνεται κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα!

Είναι αυταπόδεικτο λοιπόν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μείζον εθνικό γεγονός, προς κρίση, και εμπεριέχει καταστροφικές επιπτώσεις.

Νομικά, ο τύπος δημιουργήθηκε για να περιφρουρεί την ουσία.

Όχι, να την καταργεί.

Κι εδώ η ουσία είναι ότι ένας υπουργός Εξωτερικών, χωρίς εξουσιοδότηση από τη Βουλή, υπέγραψε μια προδοτική για τον λαό Συμφωνία.

Η ανυπαρξία της πληρεξουσιότητάς του είναι αυταπόδεικτη, και σε αυτό το σημείο η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη, βάσει του άρθρου 46 της Σύμβασης της Βιέννης.

Η κυβέρνηση απαρτιζόταν από δυο κόμματα, που το ένα υποστήριζε ότι δεν θα ψηφίσει, ποτέ, παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Και η Βουλή δεν έδωσε ποτέ εξουσιοδότηση προς υπογραφή.

Τα περί «εκτελεστής διοικητικής πράξης» σε μια Συμφωνία που, ήδη, εφαρμόζεται χωρίς να κυρωθεί και, ότι δήθεν πρόκειται για «κυβερνητική πράξη στην οποία δεν ανακατεύεται η δικαιοσύνη» μεθοδεύουν εθνική καταστροφή.

Οι δικαστές κρίνουν και την ουσία και όχι μόνο τον τύπο.

Με δεδομένο ότι η Συμφωνία θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην πράξη θα έχει θέση και συνέπειες «πανεθνικού νόμου» για τους απανταχού Έλληνες.

Ας δούμε τώρα, μόνο, τις κορυφαίες παρανομίες της Συμφωνίας που έχει μπροστά του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η πρώτη είναι ότι παραβιάστηκε η Αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, το θεμέλιο του πολιτεύματός μας, και συνεπώς, έχουμε «σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας».

Βάσει του Άρθρου 1 του Συντάγματός μας πηγή εξουσίας είναι ο λαός και η Αρχή της Πλειοψηφίας.

Και αυτή εκφράστηκε, δημόσια, σε ποσοστό που ξεπερνά το 70%-80% εναντίον της Συμφωνίας στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, και τελευταία στις μαθητικές διαδηλώσεις-καταλήψεις.

Εξ οφίτσιο λοιπόν κυβερνά μόνο μια δικτατορική ή άλλη κυβέρνηση κληρονομικής αρχής, και όχι μία δημοκρατική.

Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε δημόσια ότι, αν έκανε δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα θα ήταν ΟΧΙ.

Έτσι, προκλητικά ο κυβερνητισμός τρέμει το δημοψήφισμα, αγνοεί τον ελληνικό λαό, παραβιάζει το Σύνταγμα, και πρωτίστως τη βούληση της πλειοψηφίας. Και αυτά είναι βαριά ποινικά αδικήματα.

Οι πρωταίτιοι της δικτατορίας καταδικάστηκαν με βάση το Άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα, με κατηγορίες για εσχάτη προδοσία και κατάχρηση-αγνόηση της λαϊκής εξουσίας-κυριαρχίας.

Άμεσα σχετικό είναι και το σημερινό Άρθρο 120 του Συντάγματος.

Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας θα έρθουν ακόμη αντιμέτωποι με το σύνολο των διεθνών κραυγαλέων παραβιάσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και, όπως το Άρθρο 28 του Συντάγματος ενσωματώνει απολύτως το διεθνές δίκαιο, θα έρθουν αντιμέτωποι με το Δίκαιο της ΕΕ Άρθρο 47, το οποίοι επιτάσσει «αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης».

Παράλληλα, στο ίδιο Δίκαιο, δεν νοείται να μην εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και τον σεβασμό της «εθνικής ταυτότητας» των Ελλήνων –μοναδικών Μακεδόνων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, για το Σύνταγμα, το εσωτερικό μας δίκαιο και το διεθνές, είναι ένα καταφανές έγκλημα.

Γιατί παραδίδεται η Μακεδονία μας στον, καθημερινά, επιβεβαιούμενο επεκτατισμό των Σκοπίων και απειλείται η κρατική οντότητα της χώρας μας.

Είναι μια Συμφωνία δούρειος ίππος για την Ελλάδα.

Και αυτό απαιτεί δικαστές που θα τηρήσουν τον όρκο τους.

Ο λαός θεωρεί ήρωες τους δικαστές που σήκωσαν το ανάστημά τους στη δίκη του Κολοκοτρώνη, τον Αναστάσιο Πολυζωίδη και τον Γεώργιο Τερτσέτη.

Αυτούς μνημονεύει, ρίχνοντας στα Τάρταρα της ιστορικής του συνείδησης κάποιους στιγματισμένους επίορκους. Η κοινωνία, επίσης, που παρακολουθεί με άγρυπνο βλέμμα, είναι έτοιμη για μεγάλες, ιστορικές και οδυνηρές υπερβάσεις.

Το πολίτευμα πρέπει να ανορθωθεί!

Εάν οι δικαστές δεν ικανοποιήσουν το τεκμηριωμένο από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού περί δικαίου αίσθημα, οδηγούμαστε στο χάος.

Ο λαός απαιτεί να επικρατήσει το δίκαιο για την πατρίδα, τη δημοκρατία, τη Μακεδονία μας.

Εντάξει;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα στους μαθητές Λυκείου από όλο τον Νομό και να τους...

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών έκανε ΔΩΡΕΑ στο Κ.Α.Α.Με.Α και στο Ειδικό Δημοτικό...

 Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αναστάσιο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, τη Γενική Γραμματέα Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ, τον Ταμία Κων/νο...

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί από τα...

Ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, την 14η παρουσίαση νέων Σερραίων Μουσικών με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ».  Ήταν...

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Από σήμερα  συζητείται   στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Το αυτό νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα απ’ τα διαχρονικά προβλήματα των δικαστικών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Στον αγώνα για τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Με αφορμή τη “Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης - International Mother Earth Day” που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για τις 22 Απριλίου σε συνέχεια πρωτοβουλιών...

Νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Φοβήθηκαν ότι θα τους έκανε κακό ο γιος τους και βρήκαν καταφύγιο σε εκκλησία

Ο δράστης είχε παρελθόν σε περιστατικά βίας και μάλιστα με την πρώην του σύζυγο Νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Αρχές, αυτή τη φορά ανάμεσα...

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, μπορεί να βάζουν κάτι στο φαγητό»

Για 15 μήνες δεν είχε καμία διάθεση για σεξ Στο sex podcast της Δάφνης Καραβοκύρη βρέθηκε καλεσμένος ο Λάκης Γαβαλάς. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο...

Συνέχισε να διαβάζεις