Πώς η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τη τέταρτη έδρα στο Νομό Σερρών;

Πάμε στις έδρες που από σήμερα θα έχουμε αλλαγές.

Και η πιο σημαντική θα είναι οι …γραβάτες, που λογικά θα κάνουν από σήμερα την επανεμφάνισή τους και πάλι στην κοινωνία

Τόσο στην Πανελλαδική, όσο και στην τοπική!

Έγραφα χθες πως οι μόνες σίγουρες έδρες ήταν οι τρεις της Νέας Δημοκρατίας και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, αν ξεπερνούσε το 16.6 %.

Από την ώρα που ήρθαν έτσι τα πράγματα, όλοι ψάχναμε που θα καταλήξουν οι άλλες δύο έδρες του Νομού Σερρών

Την έκπληξη στην Περιφέρειά μας έκανε το Κιλκίς που καθότι τριεδρική, έδωσε τελικά την τρίτη του έδρα στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ,

οπότε απελευθέρωσε το Νομό μας από αυτή την υποχρέωση, με αποτέλεσμα το μπόνους των πενήντα εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος,

να πηγαίνει στην Πειραιώς με ασφάλεια και να μην έχει «παραλήπτη» κάποια συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Αντιθέτως, ταξίδευε στην Επικράτεια και έψαχνε να συμπληρώσει όπου μπορεί για να καταλήξει στον προβλεπόμενο συνολικό αριθμό των υποχρεωτικά εκλεγμένων βουλευτών.

Για αυτό και κάθισε στην Νέα Δημοκρατία, που λόγω του μεγάλου ποσοστού της διεκδίκησε και πήρε την τέταρτη έδρα στο Νομό μας.

Βέβαια από την ώρα που κέρδισε τέσσερις έδρες η Ν.Δ. το ενδιαφέρον βρισκόταν στην τέταρτη έδρα, μιας και θεωρητικά η δύο πρώτες ήταν «κλεισμένες» από τους Καραμανλή και Αραμπατζή.

Αν γινόταν εκλογές πριν τρεις μήνες και ήταν μέσα και ο Βλάχβεης, να ξέρετε πως δεν θα είχαμε την ίδια εκπροσώπηση στην Βουλή

Όμως από την ώρα που ξεκίνησε την εκστρατεία του ο Χατζηβασιλείου, ήταν δεδομένο πως δεν είχε ταβάνι…

Και αν είχε ξεκινήσει νωρίτερα και είχε και τον απαραίτητο μηχανισμό, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο τόσο για τον ίδιο, όσο και για την σειρά εκλογής της Ν.Δ.

Από την άλλη ο Θεόφιλος Λεονταρίδης κέρδισε πολλά στις τελευταίες εκλογές

Αν και ξεκίνησε πολύ αργά την εκστρατεία του, θυμηθείτε πως είκοσι μέρες πριν τις εκλογές «παιζόταν» η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο,

έκανε την σωστή εκκίνηση και αν είχα περισσότερο χρόνο θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα.

Τελικά ανήμερα της εορτής του πήρε την έδρα και την συμπάθεια, όλων όσων τον θεωρούσαν αδικημένο από της προηγούμενες εκλογές.

Και δεν είχαν άδικο…

Πιστέψτε με