29/04/2024
14.8 C
Serres

Πώς θα καταλάβουμε ότι μια σχέση δεν θα κρατήσει; Μια ειδικός δείχνει τα σημάδια

0

Μπορεί να είναι μπροστά μας από την αρχή αλλά να μη θέλουμε να τα δούμε

Υπάρχουν κάποιες σχέσεις που από την αρχή μάς κάνουν να νιώθουμε ότι προορίζονται να μακροημερεύσουν, ίσως ακόμα και να εξελιχθούν σε σχέσεις ζωής, και άλλες όπου αισθανόμαστε ότι κάτι μάς φταίει, έστω κι αν δεν είμαστε να περιγράψουμε ακριβώς τι είναι αυτό.

Όταν μια σχέση δεν έχει τις προοπτικές να κρατήσει, συχνά τα σημάδια βρίσκονται μπροστά μας αλλά μπορεί εμείς, από το φόβο, π.χ., ότι θα μείνουμε μόνοι ή το ερωτικό πάθος μας για κάποιον, να μη θέλουμε να τα δούμε. Η ψυχολόγος Αγγελική Τσαρδούλια, ωστόσο, σε νέα ανάρτησή της στο Instagram παρουσιάζει τα σημάδια μιας σχέσης που από την αρχή έχει προβλήματα:

1. Από την αρχή ο ένας τάζει απίστευτα πράγματα στον άλλο, προκειμένου να τον κάνει να επενδύει περισσότερο συναισθηματικά. Του δίνει το ερέθισμα να κάνει όλη τη «δουλειά».

2. Ο ένας κάνει περισσότερες υποχωρήσεις από τον άλλο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισορροπία. Είναι OK να μη θέλει να σου προσφέρει όσα προσφέρεις εσύ, όμως όταν προσφέρεις μόνο εσύ, κάποια στιγμή σού αδειάζει τα ψυχικά αποθέματα. Δεν μπορείς να αλλάξεις τον άλλο, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργείς εσύ!

3. Δεν υπάρχει επαρκής επικοινωνία μεταξύ σας, με αποτέλεσμα να βγάζει το φίδι από την τρύπα ο ένας από τους δύο! Συχνά το άλλο άτομο για να αποφύγει τον επερχόμενο καβγά συνηθίζει να θυμώνει ή να αποφεύγει εντελώς τον άλλο, πράγμα που δεν βοηθάει στην επίλυση των ουσιωδών ζητημάτων.

4. Η στασιμότητα είναι το μεγαλύτερο δηλητήριο! Αν δεν σε υποστηρίζει ο σύντροφός σου να προοδεύεις και να τολμάς το επόμενο βήμα τότε ποιος;;; Χρειάζεσαι ένα σύμμαχο, να σου δίνει δύναμη και να στηρίζει τις προσπάθειές σου, να χαίρεται με τις χαρές σου, όχι ένα εμπόδιο στην προσωπική σου ανάπτυξη!

5. Οι διαφορετικές κατευθύνσεις, οι διαφωνίες σε ζητήματα καθημερινότητας, και η έλλειψη ενσυναίσθησης μπορούν να δημιουργήσουν δυσκολία στο συμβιβασμό, δυσαρέσκεια, τύψεις ή και να φέρει στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα.

Τζάστιν Μπίμπερ: Ανήσυχοι οι φαν του μετά τις δημοσιεύσεις όπου φαίνεται να έχει ξεσπάσει σε κλάματα

Γνωρίζατε ότι η τριχόπτωση επηρεάζει το 50% των γυναικών;

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Γνωρίζατε ότι η τριχόπτωση επηρεάζει το 50% των γυναικών;

0

Οι αιτίες και τα προϊόντα που μπορούν να μειώσουν την ένταση του προβλήματος.

Μπορεί όταν ακούμε για απώλεια μαλλιών να σκεφτόμαστε αυτόματα τον αντρικό πληθυσμό, η τριχόπτωση όμως είναι πολύ συχνή και στις γυναίκες.

Στην πραγματικότητα σχεδόν το 50 τοις εκατό των γυναικών υποφέρουν από τριχόπτωση κάποια στιγμή στη ζωή τους. Οι λόγοι που μπορούν να την προκαλέσουν είναι πολλοί και ο μόνος τρόπος να μειωθεί είναι να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που την προκαλεί.

Ποιες μπορεί να είναι οι αιτίες;

Πολλοί άνθρωποι έχουν μία γενετική προδιάθεση για απώλεια μαλλιών. Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες τείνουν να μην χάνουν μαλλιά στο μπροστινό μέρος, αλλά η τρίχα τους να γίνεται πιο λεπτή καθώς οι θύλακες της τρίχας μικραίνουν.

Οι ορμόνες παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Τα οιστρογόνα έχουν θετική επίδραση στην ανάπτυξη των μαλλιών και μπορούν να παρατείνουν τη φάση ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν τα επίπεδα οιστρογόνων είναι υψηλά, οι γυναίκες έχουν συχνά πιο πυκνά μαλλιά.

Προς το τέλος του τρίτου τριμήνου, τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν και τα επίπεδα της κορτιζόλης -της ορμόνης του στρες- αυξάνονται. Ο συνδυασμός αυτών οδηγεί συχνά σε αυξημένη τριχόπτωση τους μήνες μετά την εγκυμοσύνη». Οι γυναίκες μπορεί επίσης να εμφανίσουν απώλεια μαλλιών καθώς πλησιάζουν και περνούν την εμμηνόπαυση.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχολογία, καθώς οι θύλακες της τρίχας είναι ευαίσθητοι τόσο σε σωματικούς όσο και σε συναισθηματικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Η τριχόπτωση μπορεί συχνά να εμφανιστεί τρεις έως έξι μήνες μετά την εμφάνιση του στρεσογόνου παράγοντα, καθιστώντας μερικές φορές δύσκολο τον εντοπισμό της αιτίας. Εάν πρόκειται απλώς για μια προσωρινή περίοδο στρες, η τριχοφυΐα συνήθως επανέρχεται μέσα σε μερικούς μήνες.

Diddy: Προσπαθεί να απορρίψει κάποιες από τις αγωγές εις βάρος του

Τζάστιν Μπίμπερ: Ανήσυχοι οι φαν του μετά τις δημοσιεύσεις όπου φαίνεται να έχει ξεσπάσει σε κλάματα

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Δέρμα: Το σύμπτωμα που «προδίδει» ότι το έντερο νοσεί

0

Οι διαταραχές στην υγεία του εντέρου μπορούν να πλήξουν και το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, το δέρμα μας, σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά στοιχεία

Οι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η φλεγμονή του εντέρου επεκτείνονται πέραν του πεπτικού συστήματος, επηρεάζοντας ακόμα και το δέρμα.

 Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και το κλειδί σε αυτή την αντίδραση βρίσκεται στο μικροβίωμα του εντέρου.

Έχει ήδη άλλωστε αποδειχθεί ότι οι αλλαγές στο μικροβίωμα έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων ασθενειών, όπως το άσθμα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η πολλαπλή σκλήρυνση.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Cell Reports και η ερευνητική ομάδα μελέτησε πώς η ελκώδης κολίτιδα, η χρόνια φλεγμονή του παχέος εντέρου, μπορεί να προκαλέσει επίπονες και επίμονες δερματικές παθήσεις που μοιάζουν με μολύνσεις του δέρματος, αλλά στην πραγματικότητα δεν περιέχουν παθογόνα του δέρματος.

«Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι παράγοντες που σχετίζονται με τη φλεγμονή του εντέρου προκαλούν στην πραγματικότητα δερματικές αντιδράσεις απέναντι στα μικρόβια που έχει ήδη συνηθίσει» επισημαίνει η δερματολόγος Tiffany Scharschmidt, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Όπως σημειώνει, «η σύνθεση των βακτηρίων στο δέρμα δεν άλλαξε. Αντίθετα, αυτό που άλλαξε ήταν η ανοσολογική αντίδραση του δέρματος σε αυτά».

Ανοσοποιητικό σύστημα και μικροβίωμα του εντέρου συνδέονται άρρηκτα και η διαταραχή του δευτέρου, μπορεί να οδηγήσει και σε δερματικές αλλοιώσεις. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται σε μια σειρά παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελκώδης κολίτιδας, που εμπίπτουν στην ομπρέλα των φλεγμονώδων νόσων του εντέρου (ΙΦΝΕ).

Η αντίδραση των ποντικιών

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μερικά πειράματα σε ποντίκια και επικεντρώθηκαν στο φαινόμενο της ελκώδους κολίτιδας, παρατηρώντας πώς ανταποκρίθηκε το ανοσοποιητικό σύστημα και το μικροβίωμα στο έντερο και στο δέρμα.

Διαπιστώθηκε ότι τα ουδετερόφιλα, ένας τύπος φλεγμονώδων ανοσοκυττάρων, διείσδυσαν στο δέρμα. Αυτή η εισβολή, που έχει επίσης παρατηρηθεί σε ανθρώπους με δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με τις ΙΦΝΕ, προϋπέθετε τη δραστηριότητα της ιντερλευκίνης 1 (IL-1), μιας πρωτεΐνης που παίζει ρόλο στη ρύθμιση της ανοσολογικής απόκρισης.

Η δεύτερη εντυπωσιακή ανακάλυψη των ερευνητών αφορούσε στην ικανότητα της ελκώδους κολίτιδας να αντιστρέφει την ανοχή σε συγκεκριμένα βακτήρια του δέρματος, ενεργοποιώντας φλεγμονώδεις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στα καλά βακτήρια.

Η ανοχή του σώματος απέναντι στα βακτήρια διατηρείται με την εξισορρόπηση δύο τύπων ανοσοκυττάρων που έχουν αντίθετες λειτουργίες. Τα Τ-ρυθμιστικά κύτταρα ευνοούν την ανεκτικότητα, ενώ τα Τ-εκτελεστικά κύτταρα αμύνονται κατά των μικροβίων που δεν ανήκουν στο σώμα. Η ανοχή προκύπτει όταν τα T-ρυθμιστικά κύτταρα ελέγχουν τα εκτελεστικά.

Εξετάζοντας τον τρόπο που τα Τ-κύτταρα στοχεύουν το αβλαβές βακτήριο του δέρματος Staphylococcus epidermidis, οι ερευνητές συμπέραναν ότι η ελκώδης κολίτιδα οδήγησε σε χαμηλότερη αναλογία των ρυθμιστικών κυττάρων έναντι των αντίστοιχων εκτελεστικών. Ως αποτέλεσμα, αυτό το έλλειμα οδήγησε στη φλεγμονή του δέρματος.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές εκτέλεσαν ακόμα ένα πείραμα στα ποντίκια, προκαλώντας ελκώδη κολίτιδα σε μια ομάδα ποντικών των οποίων τα Τ-κύτταρα δεν ανταποκρίνονταν στην IL-1.

Σε αντίθεση με την αντίδραση των φυσιολογικών ποντικών, η δεύτερη ομάδα των ποντικιών δεν παρουσίασε συσσώρευση ουδετερόφιλων στο δέρμα. Συνεπώς, η αναλογία των δύο τύπων Τ-κυττάρων δεν επηρεάστηκε και δεν εμφανίστηκε φλεγμονή.

Τέλος, οι θεραπείες, που θα μπορούσαν να εξισορροπήσουν την απόκριση των Τ-κυττάρων είναι αρκετά υποσχόμενες και μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους στη θεραπεία των δερματικών παθήσεων, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Mακροζωία: Έτσι μπορούμε να καθυστερήσουμε τη γήρανση και να γεράσουμε καλύτερα

9 τροφές γεμάτες μελατονίνη που νıκούν την αϋπνία

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Diddy: Προσπαθεί να απορρίψει κάποιες από τις αγωγές εις βάρος του

0

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι κάποιοι από τους νόμους δεν υπήρχαν κατά τη στιγμή του περιστατικού σεξουαλικής επίθεσης για την οποία κατηγορείται

Ο Diddy θέλει να απορρίψει κάποιες από τις αγωγές σε μια από τις υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος του, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να μηνυθεί βάσει νόμων που δεν υπήρχαν καν κατά τη στιγμή του φερόμενου περιστατικού.

Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα, τα οποία απέκτησε το TMZ οι δικηγόροι του Diddy ανταπαντούν στους ισχυρισμούς της Τζόι Ντίκερσον – Νιλ, μιας γυναίκας που κατέθεσε αγωγή εναντίον του τον Νοέμβριο, ισχυριζόμενη ότι την νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά το 1991.

Η Τζόι κατέθεσε έξι αγωγές εναντίον του ράπερ και, τώρα η ομάδα του ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να τον μηνύσει για αρκετές από αυτές τις αγωγές, επειδή οι νόμοι δεν υπήρχαν όταν υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε.

Για παράδειγμα, η Τζόι μηνύει τον Diddy βάσει του νόμου της Νέας Υόρκης για τις υπηρεσίες προς τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, ο οποίος ξεκίνησε να ισχύει το 2007, περίπου 16 χρόνια μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Diddy.

Ο Diddy αμφισβητεί επίσης τους ισχυρισμούς της γυναίκας βάσει του νόμου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για το Revenge Porn, ο οποίος ψηφίστηκε το 2019, του νόμου της πόλης της Νέας Υόρκης για την προστασία των θυμάτων βίας με κίνητρο το φύλο, που ψηφίστηκε το 2000, και του νόμου της Νέας Υόρκης για το Revenge Porn που ψηφίστηκε το 2016.

Οι δικηγόροι του ράπερ υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους δεν διέπραξε τις υποτιθέμενες πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης.

Όμως, οι δικηγόροι δεν προβάλλουν το ίδιο επιχείρημα κατά των δύο πρώτων κατηγοριών, για επίθεση και ξυλοδαρμό και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί για αυτές τις κατηγορίες.

Ένα ακόμη θέμα που εγείρουν οι δικηγόροι του Diddy είναι ότι υποστηρίζουν πως η Tζόι δεν μπορεί να μηνύσει τις εταιρείες Bad Boy Records και Bad Boy Entertainment όπως προσπαθεί, γιατί και αυτές επίσης, δεν υπήρχαν ακόμα.

Ψινάκης εναντίον Συνατσάκη: Πρόστυχο αυτό που έκανε, με είπε βιαστή – Η απάντησή της

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Τζάστιν Μπίμπερ: Ανήσυχοι οι φαν του μετά τις δημοσιεύσεις όπου φαίνεται να έχει ξεσπάσει σε κλάματα

0

Ο τραγουδιστής ανέβασε μερικές selfies στις οποίες φαίνεται να κλαίει

Ο Τζάστιν Μπίμπερ προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των θαυμαστών του, καθώς δημοσίευσε μια σειρά από selfies στις οποίες φαίνεται να κλαίει.

Ο 30χρονος τραγουδιστής ανέβασε στο Instagram του διάφορες φωτογραφίες από την εμφάνιση-έκπληξη σττο Coachella, όπου εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της Tems. Σε άλλα στιγμιότυπα, ο Μπίμπερ φαίνεται να να παίζει γκολφ, να αράζει στην παραλία, να καπνίζει και να δοκιμάζει διάφορα αθλητικά παπούτσια.

Ωστόσο, ορισμένες selfies τράβηξαν την προσοχή των θαυμαστών του, καθώς φαινόταν να κλαίει. Ο ποπ σταρ κοιτούσε την κάμερα δείχνοντας στενοχωρημένος, ενώ ένα δάκρυ κυλούσε στο μάγουλό του.

Δείτε τις φωτογραφίες

tzastin bieber anhsyxoi fan1

Ο τραγουδιστής δεν έγραψε κάτι στη λεζάντα, ούτε έδωσε κάποιον λόγο πίσω από τα δάκρυά του, προκαλώντας την ανησυχία των ακολούθων του.

Ένας σχολίασε: «Γιατί κλαις; Τζάστιν, είμαστε εδώ για σένα αδερφέ;».

Ένας άλλος είπε: «Είσαι καλά αδερφέ;; Ελπίζω να είσαι καλά, δεν μου αρέσει να βλέπω δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό σου».

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις

tzastin bieber anhsyxoi fan2
tzastin bieber anhsyxoi fan3

Μερικοί σκέφτηκαν ότι φταίνε οι φήμες που θέλουν τον Μπίμπερ και τη γυναίκα του, Χέιλι, να χωρίζουν με έναν να γράφει: «Είναι σημάδι;» και έναν άλλον να σημειώνει: «Φωνάζει για βοήθεια».

Ωστόσο, η Χέιλι προσπάθησε να καθησυχάσει τους φαν καθώς σχολίασε την ανάρτηση του συζύγου της, γράφοντας: «Ένας όμορφος κλαψιάρης».

tzastin bieber anhsyxoi fan4

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» δημόσια τον Ηλία Ψινάκη: Επιφυλάσσομαι για τη συμπεριφορά του

Ψινάκης εναντίον Συνατσάκη: Πρόστυχο αυτό που έκανε, με είπε βιαστή – Η απάντησή της

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Ψινάκης εναντίον Συνατσάκη: Πρόστυχο αυτό που έκανε, με είπε βιαστή – Η απάντησή της

0

Ένταση στο χθεσινό J2US – Ο εκνευρισμός της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για το #metoo και το… χαμόγελο του Ίαν Στρατή – Δείτε τα βίντεο

Ένταση επικράτησε στο χθεσινό J2US, όταν ο Hλίας Ψινάκης εμφανίστηκε ως guest κριτής στη θέση της Δέσποινας Βανδή, καθώς η τραγουδίστρια κάνει περιοδεία στην Αυστραλία.

Αμέσως μετά την εμφάνιση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και του Ίαν Στρατή, τα σχόλια του μάνατζερ για τη σύντροφό του coach, Μαίρη Συνατσάκη, δεν ήταν και τα καλύτερα. Όπως φάνηκε, ο Ηλίας Ψινάκης όχι μόνο δεν συμπαθεί την instagrammer, αλλά το εξέφρασε και δημόσια, εξηγώντας τους λόγους.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της κριτικής στο ζευγάρι του σόου, ο Ηλίας Ψινάκης είπε απευθυνόμενος στον Ίαν Στρατή: «Δεν σας είχα δει ποτέ live μόνο στο ίντερνετ και είστε καταπληκτικός.

Μου είστε πάρα πολύ συμπαθής και σας εκτίμησα πάρα πολύ. Είχα αρνητική γνώμη για εσάς γιατί δεν πήγαινα και δεν πάω τη γυναίκα σας βασικά. Για δικούς μου λόγους, μου είχε κάνει κάτι με το metoo.

Είστε πραγματικά καταπληκτικός, έμεινα» ανέφερε ο guest κριτής του J2US με τον Ίαν Στρατή να μην δίνει καμία απάντηση και να χαμογελάει.

«Άρα, ούτε και εμένα» αποκρίθηκε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου καθώς είναι από τις πρώτες Ελληνίδες που βγήκαν δημόσια και μίλησαν για το #metoo, με τον Ηλία Ψινάκη να της απαντάει πως εκείνη τη συμπαθεί και μάλιστα πάρα πολύ.

Ο εκνευρισμός της Πηνελόπης Αναστασοπούλου
Αφού τελείωσε η κριτική του Ηλία Ψινάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, δεν θέλησε να μείνει σιωπηλή όπως ο Ίαν Στρατής και εκνευρισμένη απάντησε στα όσα είχε πει νωρίτερα ο guest κριτής: «Είναι ξεκάθαρα τα συναισθήματά μου και είναι πολύ άσχημο να χρησιμοποιούμε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το metoo ως επιχείρημα για να μη συμπαθούμε κάποιον.

Οι γυναίκες που έχουν παλέψει για το metoo αξίζουν αγάπη κι όχι αντιπάθεια. Η βαθμολογία δεν έπρεπε να είναι 6 αλλά 0 γιατί είναι μεσοβέζικο, εφόσον υπάρχει πιο ξεκάθαρη λύση».

Ο Νίκος Κοκλώνης ζήτησε στη συνέχεια από τον Ηλία Ψινάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του για όσα είπε νωρίτερα και να αποσαφηνίσει ότι δεν αναφερόταν στο #metoo γενικότερα, αλλά σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο Ηλίας Ψινάκης τότε, μίλησε για το περιστατικό στο παρελθόν με την Κατερίνα Λιόλιου, όπου ο μάνατζερ είχε δείξει το μπούστο της, και τη σκληρή κριτική που είχε δεχθεί τότε από τη Μαίρη Συνατσάκη.

«Η σύζυγος του κυρίου Στρατή άρχισε ένα metoo που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι με έλεγαν βιαστή. Η κυρία Λιόλιου με την επέμβαση της κυρίας αυτής -δεν χρειάζεται να λέμε κι ονόματα- και έχοντας το metoo ως σημαία… Η κυρία Λιόλιου για μία εβδομάδα έκλαιγε γιατί όλοι της την είχαν πέσει.

Το metoo είναι πολύ καλό και σωστό, απλά ευτελίζεται με μερικούς ανθρώπους που το εκμεταλλεύονται για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια» είπε στον τηλεοπτικό αέρα, ο Ηλίας Ψινάκης.

«Ο σταυροφόρος των metoo, άρχισε να με λέει εμένα βιαστή»

Λίγη ώρα μετά το τέλος του σόου, ο Ηλίας Ψινάκης μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες που τον συνάντησαν στο στούντιο της εκπομπής του Alpha και εξήγησε πιο αναλυτικά τους λόγους που δεν συμπαθεί τη Μαίρη Συνατσάκη. Ο γνωστός μάνατζερ ανέφερε το σκηνικό όπου είχε δείξει το μπούστο της Κατερίνας Λιόλιου στο X-Factor και δήλωσε: 

«Το πρόβλημα που είχα εγώ ήταν με την κυρία αυτή που έχει παντρευτεί ο coach της, ο κ. Στρατής ο οποίος και είναι υπέροχος και μεγάλος καλλιτέχνης. Ο κυρίος Στρατής δεν ενοχλήθηκε με αυτό που είπα, αντέδρασε πάρα πολύ έξυπνα, είπε “ψηφίστε μας” και είναι πολύ κύριος».

«Όλα αυτά που είχε πει η κυρία Συνατσάκη τότε θεωρείτε πως ήταν άδικα προς το πρόσωπο σας;» ρώτησε μία ρεπόρτερ με τον Ηλία Ψινάκη να απαντάει: «Όχι, ήταν πρόστυχο. Όχι προς το πρόσωπο μου, εμένα δεν με νοιάζει.

Άρχισε όμως με τα metoo, ως ο σταυροφόρος των metoo, να με λέει εμένα βιαστή και αρχίζουν να κράζουν και να βρίζουν όλοι την κυρία Λιόλιου, η οποία για μια εβδομάδα έκλαιγε και κρυβόταν μέσα στο σπίτι της.

Γιατί μάλλον δεν αντιμετώπισε τον δράκο του Σέιχ Σου όπως έπρεπε για να τον βάλει στη θέση του».

Στη συνέχεια ο Ηλίας Ψινάκης αναφέρθηκε και στα ρούχα που διαφημίζει η Μαίρη Συνατσάκη στα social media, λέγοντας: «Εγώ θεωρώ ότι είναι πρόστυχο για να πουλήσεις δυο ρουχαλάκια να χρησιμοποιείς ένα τόσο σπουδαίο και ιερό κίνημα. Δεν πρέπει να το πιάνεις στο στόμα σου, αυτό βοηθάει μόνο, δεν μπορεί να πουλάει ρουχαλάκια αυτό το κίνημα».

Τι απαντά η Μαίρη Συνατσάκη
Η απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη ήρθε το πρωί της Κυριακής, μέσα από story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram, όπου επέμεινε πως η συμπεριφορά του Ηλία Ψινάκη προς την Κατερίνα Λιόλιου ήταν σεξιστική και τόνισε πως αν ήθελε μόνο να πουλάει τα ρούχα της, δεν θα μιλούσε καν.

Πιο αναλυτικά, έγραψε:
«Σχετικά με το χθεσινό “σόου”. Υπάρχουν δυο πράγματα εξίσου προφανή και τα δυο: Το ένα είναι η συμπεριφορά του κ.Ψινάκη απέναντι στην κα. Λιόλιου. Αυτό είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να δει απλώς γκουγκλάροντας, Ψινάκη-Λιόλιου. Η δικαιολογία περί προσυνεννόησης – αν υπήρξε – δεν ακυρώνει την πράξη.

Ένας άνδρας ανοίγει το μπούστο μιας γυναίκας και μετά τη γυρίζει και το κατεβάζει σε κοινή θέα και όλα αυτά σε μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα υψηλής τηλεθέασης. Το σχόλιό μου για σεξισμό και χειρονομίες φαντάζομαι είναι προφανές.

Το δεύτερο είναι η επιρροή του κ. Ψινάκη σε θέματα Lifestyle εδώ και πολλά χρόνια. Σκέφτομαι λοιπόν πως αν ενδιαφέρεσαι να πουλήσεις τα ρουχαλάκια σου χρειάζεσαι τον καλό του λόγο και όχι την αντιπάθειά του.

Είναι προφανές πως αν ο στόχος μου ήταν τα ρουχαλάκια μου θα έπρεπε να μείνω σιωπηλή».

Πώς ξεκίνησε η κόντρα μεταξύ Ηλία Ψινάκη και Μαίρης Συνατσάκη
Τον Μάιο του 2022, ο μάνατζερ βρέθηκε στα backstage του Χ-Factor και στάθηκε δίπλα στην τραγουδίστρια Κατερίνα Λιόλιου.

Πρώτα άρχισε να της χαϊδεύει το στήθος με το πρόσχημα ότι μελετά και περιεργάζεται τον φιόγκο που είχε το στράπλες φόρεμά της. Αμέσως μετά, ο Ηλίας Ψινάκης κοίταξε μέσα στο μπούστο της τραβώντας της το φόρεμα! 

«Τι ώρα είναι να τον βγάλω τον φιόγκο; Είστε πάρα πολύ όμορφη», είπε ενώ κοιτούσε μέσα στο ντεκολτέ της και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα με πιάσουν οι ανωμαλίες». Έπειτα, ο ίδιος γύρισε προς την Κατερίνα Λιόλιου, για να μη φαίνεται στην κάμερα, και ενώπιον σχεδόν δέκα ατόμων, τράβηξε προς τα κάτω το φόρεμά της.

Η συγκεκριμένη κίνηση είχε σχολιαστεί πάρα πολύ στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Μαίρη Συνατσάκη, είχε επίσης τοποθετηθεί για το θέμα, γράφοντας στο Instagram:

«Τα “με αγάπη” σχόλια την Χριστίνα Μπόμπα για το τι επιτρέπεται να φοράει τώρα που είναι μάνα, καθώς και τα απολύτως σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες του Ψινάκη σε πανελλαδική μετάδοση είναι όψεις του ίδιου πατριατρικού νομίσματος που κινεί την κοινωνιούλα μας.

Θα φοράμε ό,τι θέλουμε και δεν θα επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώνει τα χέρια τα χέρια του χωρίς συναίνεση. Ευτυχώς δεν είναι πια 1992» είχε γράψει τότε η Μαίρη Συνατσάκη.

«Δεν πείραξα το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν μεγαλώνει φυσικά και χωρίς επεμβάσεις

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» δημόσια τον Ηλία Ψινάκη: Επιφυλάσσομαι για τη συμπεριφορά του

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» δημόσια τον Ηλία Ψινάκη: Επιφυλάσσομαι για τη συμπεριφορά του

0

Η τραγουδίστρια διέψευσε ότι είχε συνεννοηθεί με τον μάνατζερ να της κατεβάσει το ρούχο στην τηλεόραση

Η Κατερίνα Λιόλιου απάντησε δημόσια στον Hλία Ψινάκη για όσα είπε ο μάνατζερ στο χθεσινό επεισόδιο του J2US, για το περιστατικό όπου ο ίδιος είχε κατεβάσει το ρούχο της για να φανεί το στήθος της στο X-Factor.

Ο Hλίας Ψινάκης εμφανίστηκε στο σόου ως guest κριτής στη θέση της Δέσποινας Βανδή και με αφορμή το γεγονός ότι δεν συμπαθεί τη Μαίρη Συνατσάκη για όσα έχει δηλώσει εναντίον του στο παρελθόν για το #metoo και τη συμπεριφορά του στην Κατερίνα Λιόλιου, ο μάνατζερ έφερε ξανά στην επιφάνεια το περιστατικό, λέγοντας πως για την κίνησή του τότε, είχε συνεννοηθεί πρώτα μαζί με την τραγουδίστρια.

Όπως ξεκαθάρισε όμως η Κατερίνα Λιόλιου στο Instagram, δεν υπήρξε καμία συνεννόηση μεταξύ τους, για να προχωρήσει σε μία τόσο απρεπή κίνηση και επιφυλάσσεται για τη συμπεριφορά του.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στα πλαίσια της εκπομπής J2US επανήλθε ένα θέμα που με αφορά και το οποίο νόμιζα ότι είχε λήξει. Σας θυμίζω λοιπόν ότι πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς μου με πράξεις τις οποίες δεν έδωσα συνέχεια αποδεχόμενη τις μετέπειτα εκκλήσεις και την συγγνώμη του.

Πρόσφατα, δυστυχώς, αυτή τη φορά χωρίς να είμαι παρούσα, επαναλαμβάνει την ίδια συμπεριφορά προσβάλλοντας με και πάλι ισχυριζόμενος ψευδώς, όπως πολλά πρόσωπα είναι σε θέση να γνωρίζουν, ότι δήθεν η προηγούμενη χυδαία εναντίον μου συμπεριφορά του ήταν προϊόν προηγούμενης συνεννόησης μας.

Λυπάμαι πολύ για τη συμπεριφορά του, για την οποία επιφυλάσσομαι και δηλώνω τον θαυμασμό την εκτίμηση και την συμπαράσταση μου σε κάθε κοινωνικό κίνημα που είναι ενάντια στην κακοποίηση και παρενόχλησης».

Το περιστατικό στο X-Factor

Τον Μάιο του 2022, ο μάνατζερ βρέθηκε στα backstage του Χ-Factor και στάθηκε δίπλα στην τραγουδίστρια Κατερίνα Λιόλιου. Πρώτα άρχισε να της χαϊδεύει το στήθος με το πρόσχημα ότι μελετά και περιεργάζεται τον φιόγκο που είχε το στράπλες φόρεμά της. Αμέσως μετά, ο Ηλίας Ψινάκης κοίταξε μέσα στο μπούστο της τραβώντας της το φόρεμα! «Τι ώρα είναι να τον βγάλω τον φιόγκο;

Είστε πάρα πολύ όμορφη», είπε ενώ κοιτούσε μέσα στο ντεκολτέ της και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα με πιάσουν οι ανωμαλίες». Έπειτα, ο ίδιος γύρισε προς την Κατερίνα Λιόλιου, για να μη φαίνεται στην κάμερα, και ενώπιον σχεδόν δέκα ατόμων, τράβηξε προς τα κάτω το φόρεμά της.

Τι είχε γράψει η Μαίρη Συνατσάκη για το περιστατικό με την Κατερίνα Λιόλιου
Η απρεπής κίνηση που είχε κάνει ο Ηλίας Ψινάκης στην τραγουδίστρια, είχε σχολιαστεί πολύ στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μαίρη Συνατσάκη, είχε επίσης τοποθετηθεί για το θέμα, γράφοντας τότε στο Instagram: «Τα “με αγάπη” σχόλια την Χριστίνα Μπόμπα για το τι επιτρέπεται να φοράει τώρα που είναι μάνα, καθώς και τα απολύτως σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες του Ψινάκη σε πανελλαδική μετάδοση είναι όψεις του ίδιου πατριατρικού νομίσματος που κινεί την κοινωνιούλα μας.

Θα φοράμε ό,τι θέλουμε και δεν θα επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώνει τα χέρια τα χέρια του χωρίς συναίνεση. Ευτυχώς δεν είναι πια 1992».

Tι προηγήθηκε στο επεισόδιο του J2US

Αμέσως μετά την εμφάνιση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και του Ίαν Στρατή, τα σχόλια του μάνατζερ για τη σύντροφό του coach, Μαίρη Συνατσάκη, δεν ήταν και τα καλύτερα. Όπως φάνηκε, ο Ηλίας Ψινάκης όχι μόνο δεν συμπαθεί την instagrammer, αλλά το εξέφρασε και δημόσια, εξηγώντας τους λόγους.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της κριτικής στο ζευγάρι του σόου, ο Ηλίας Ψινάκης είπε απευθυνόμενος στον Ίαν Στρατή: «Δεν σας είχα δει ποτέ live μόνο στο ίντερνετ και είστε καταπληκτικός.

Μου είστε πάρα πολύ συμπαθής και σας εκτίμησα πάρα πολύ. Είχα αρνητική γνώμη για εσάς γιατί δεν πήγαινα και δεν πάω τη γυναίκα σας βασικά. Για δικούς μου λόγους, μου είχε κάνει κάτι με το metoo. Είστε πραγματικά καταπληκτικός, έμεινα» ανέφερε ο guest κριτής του J2US με τον Ίαν Στρατή να μην δίνει καμία απάντηση και να χαμογελάει.

«Άρα, ούτε και εμένα» αποκρίθηκε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου καθώς είναι από τις πρώτες Ελληνίδες που βγήκαν δημόσια και μίλησαν για το #metoo, με τον Ηλία Ψινάκη να της απαντάει πως εκείνη τη συμπαθεί και μάλιστα πάρα πολύ.

Αφού τελείωσε η κριτική του Ηλία Ψινάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, δεν θέλησε να μείνει σιωπηλή όπως ο Ίαν Στρατής και εκνευρισμένη απάντησε στα όσα είχε πει νωρίτερα ο guest κριτής: «Είναι ξεκάθαρα τα συναισθήματά μου και είναι πολύ άσχημο να χρησιμοποιούμε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το metoo ως επιχείρημα για να μη συμπαθούμε κάποιον.

Οι γυναίκες που έχουν παλέψει για το metoo αξίζουν αγάπη κι όχι αντιπάθεια. Η βαθμολογία δεν έπρεπε να είναι 6 αλλά 0 γιατί είναι μεσοβέζικο, εφόσον υπάρχει πιο ξεκάθαρη λύση».

Ο Νίκος Κοκλώνης ζήτησε στη συνέχεια από τον Ηλία Ψινάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του για όσα είπε νωρίτερα και να αποσαφηνίσει ότι δεν αναφερόταν στο #metoo γενικότερα, αλλά σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο Ηλίας Ψινάκης τότε, μίλησε για το περιστατικό στο παρελθόν με την Κατερίνα Λιόλιου, όπου ο μάνατζερ είχε δείξει το μπούστο της, και τη σκληρή κριτική που είχε δεχθεί τότε από τη Μαίρη Συνατσάκη.

«Η σύζυγος του κυρίου Στρατή άρχισε ένα metoo που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι με έλεγαν βιαστή. Η κυρία Λιόλιου με την επέμβαση της κυρίας αυτής -δεν χρειάζεται να λέμε κι ονόματα- και έχοντας το metoo ως σημαία… Η κυρία Λιόλιου για μία εβδομάδα έκλαιγε γιατί όλοι της την είχαν πέσει.

Το metoo είναι πολύ καλό και σωστό, απλά ευτελίζεται με μερικούς ανθρώπους που το εκμεταλλεύονται για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια» είπε στον τηλεοπτικό αέρα, ο Ηλίας Ψινάκης.

Λίγη ώρα μετά το τέλος του σόου, ο Ηλίας Ψινάκης μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες που τον συνάντησαν στο στούντιο της εκπομπής του Alpha και εξήγησε πιο αναλυτικά τους λόγους που δεν συμπαθεί τη Μαίρη Συνατσάκη.

Ο γνωστός μάνατζερ ανέφερε το σκηνικό όπου είχε δείξει το μπούστο της Κατερίνας Λιόλιου στο X-Factor και δήλωσε: 

«Το πρόβλημα που είχα εγώ ήταν με την κυρία αυτή που έχει παντρευτεί ο coach της, ο κ. Στρατής ο οποίος και είναι υπέροχος και μεγάλος καλλιτέχνης. Ο κυρίος Στρατής δεν ενοχλήθηκε με αυτό που είπα, αντέδρασε πάρα πολύ έξυπνα, είπε “ψηφίστε μας” και είναι πολύ κύριος».

«Όλα αυτά που είχε πει η κυρία Συνατσάκη τότε θεωρείτε πως ήταν άδικα προς το πρόσωπο σας;» ρώτησε μία ρεπόρτερ με τον Ηλία Ψινάκη να απαντάει: «Όχι, ήταν πρόστυχο. Όχι προς το πρόσωπο μου, εμένα δεν με νοιάζει.

Άρχισε όμως με τα metoo, ως ο σταυροφόρος των metoo, να με λέει εμένα βιαστή και αρχίζουν να κράζουν και να βρίζουν όλοι την κυρία Λιόλιου, η οποία για μια εβδομάδα έκλαιγε και κρυβόταν μέσα στο σπίτι της. Γιατί μάλλον δεν αντιμετώπισε τον δράκο του Σέιχ Σου όπως έπρεπε για να τον βάλει στη θέση του».

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: «Ασημένιοι» Ντούσκος, Μπούρμπου και Αναστασιάδου – Σήκωσαν ψηλά το εθνόσημο

«Δεν πείραξα το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν μεγαλώνει φυσικά και χωρίς επεμβάσεις

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

«Δεν πείραξα το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν μεγαλώνει φυσικά και χωρίς επεμβάσεις

0

«Δεν πείραξα το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν μεγαλώνει φυσικά και χωρίς επεμβάσεις

Αποφάσισε να γεράσει φυσικά και να μην αλλάξει τίποτα στον εαυτό της (Βίντεο)

Η Σοφία Λόρεν σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό AARP μίλησε για την πραγματική ηλικία της, αλλά και το πόσο χρονών αισθάνεται.

Σοφία Λόρεν: Η ηλικία είναι ένας αριθμός και δεν θα τον αφήσει να την επηρεάσει

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και η Σοφία Λόρεν δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει αυτόν τον αριθμό να επηρεάσει την ζωτικότητά της, τον τρόπο που επιλέγει να ζει τη ζωή της και το πώς αισθάνεται μέσα της.

kallonh sinema sofia loren1

Αυτό κατέστησε απολύτως ξεκάθαρο η 86χρονη σταρ, με τη λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο που της έχει χαρίσει 5 Χρυσές Σφαίρες.

Η Λόρεν, η οποία υποδύεται μια επιζήσασα του Ολοκαυτώματος στη νέα ταινία του Netflix «The Life Ahead», μοιράστηκε τη σοφία που έχει αποκομίσει μετά από σχεδόν εννέα δεκαετίες ζωής.

Μιλώντας στο περιοδικό, σύμφωνα με τη New York Post, η 86χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε σε 6 πράγματα που έμαθε μέσα στα χρόνια και συνέβαλαν δραστικά στην ευτυχία της.

Σοφία Λόρεν: Το σημαντικό είναι πόσο ασφαλής και χαρούμενη νιώθω μέσα μου

«Όταν κοιτάζω στον καθρέφτη, επιδοκιμάζω τον εαυτό μου. Δεν ρωτάω “είσαι τέλεια;” ή “είσαι όμορφη;”. Όχι! Το σημαντικό είναι πόσο ασφαλής και χαρούμενη νιώθω μέσα μου» υπογράμμισε, εξηγώντας τον πρώτο κανόνα για την ευτυχία.

Σοφία Λόρεν: Χαρά στη ζωή της φέρνει η κοντινή σχέση με τα παιδιά και τα εγγόνια της

Η κοντινή σχέση με τα παιδιά και τα εγγόνια της είναι το δεύτερο πράγμα που φέρνει χαρά στη ζωή της ηθοποιού, η οποία πλέον ζει στην Ελβετία. «Οι δυο γιοι μου έχουν δύο παιδιά και μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο, στέλνουμε ο ένας στον άλλον φωτογραφίες. Προσπαθώ να ζω αυτές τις όμορφες στιγμές μέσα στην πανδημία, ενώ περιμένουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο».

Το τρίτο και το τέταρτο «συστατικό» της ευτυχίας της σταρ είναι δύο πρακτικές που εφαρμόζει εδώ και χρόνια: Την προσπάθειά της να γεύεται τις μικρές χαρές της ζωής και την συνειδητή απομάκρυνση του αρνητισμού από τη ζωή της.

Σοφία Λόρεν: Πήρε την απόφαση να γεράσει φυσικά και να μην αλλάξει τον εαυτό της

Ως πέμπτο παράγοντα που συνέβαλε στην ευτυχία της, η Λόρεν ανέφερε την απόφασή της να γεράσει φυσικά. «Γιατί να αλλάξεις το σώμα σου και να γίνεις κάποια άλλη, εάν είσαι μια χαρά μέσα σου; Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο. Ποτέ. Μου αρέσει αυτό που έχω. Μου αρέσει ο εαυτός μου!».

Ολοκληρώνοντας τις συμβουλές τις για μια ευτυχισμένη ζωή, η Λόρεν – που έχασε το 2007 τον σύζυγό της Κάρλο Πόντι μετά από 4 δεκαετίες κοινής ζωής – επισήμανε ότι ένας βασικός κανόνας στη ζωή της είναι να συμφιλιώνεται με τα πράγματα που δεν μπορεί να αλλάξει.

«Ήμουν πολύ στενοχωρημένη όταν έχασα τον άνδρα μου. Δεν ξεπερνάς ποτέ αυτό το συναίσθημα. Ποτέ. Κάθε φορά που το σκέφτεσαι, ένα ισχυρό αίσθημα μοναξιάς επιστρέφει. Όμως αυτή είναι η ζωή», καταλήγει η 86χρονη.

«Είμαι τεκνατζού, πάω και φυλακή για πάρτη του»: Η Μαρία Ιωαννίδου θέλει τον Βασάλο για σταθερή σχέση μετά τον χωρισμό απ’ τη Βαλαβάνη

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: «Ασημένιοι» Ντούσκος, Μπούρμπου και Αναστασιάδου – Σήκωσαν ψηλά το εθνόσημο

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Συνταξιοδοτικό: 72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι – Εργασία και μετά τα 70

Πότε βγαίνει ένας ασφαλισμένος σε σύνταξη – Πόσα χρόνια εργασίας απαιτούνται

Η μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, προβλέπει σημαντική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, συντάξεις πείνας και εργασία για τουλάχιστον 1 στους 4 μελλοντικούς συνταξιούχους, ακριβώς γιατί δεν θα μπορούν να επιβιώσουν.

Όπως προκύπτει από την έκθεση, οι νέοι που γεννήθηκαν μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης (2008 και μετά) θα πρέπει να συμπληρώσουν τουλάχιστον 39 χρόνια εργάσιμου βίου για να πάρουν μια σύνταξη πέριξ των 800 ευρώ. 

Μάλιστα, όπως προβλέπουν αναλυτές του ασφαλιστικού μας συστήματος, όσοι συνταξιοδοτηθούν κοντά στο 2070 και σε ηλικία 72,5 ετών (λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής) θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, καθώς δεν θα μπορούν να επιβιώσουν με τόσο χαμηλές συνταξιοδοτικές αποδοχές.

Έρχεται αύξηση ορίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης:

* Το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 67 έτη το 2022, θα φτάσει τα 68,5 έτη το 2030 και τα 72,5 έτη το όχι και τόσο μακρινό 2070.

* Αν κάποιος που συνταξιοδοτήθηκε το 2022 θα έπρεπε κατά μέσο όρο να έχει πληρώσει εισφορές για 31,9 χρόνια, το 2040, λόγω των συνεπειών της δημοσιονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, ο μέσος όρος καταβολής εισφορών θα πέσει στα 31,5 έτη, για να αυξηθεί όμως στα 38,4 έτη το 2070.

Ωστόσο, το πόσο της σύνταξης που θα λάβει θα είναι σημαντικά μικρότερο, καθώς, ενώ το 2022 το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων είναι στο 76% του εισοδήματος από την εργασία του, το 2040 το ποσοστό αναπλήρωσης θα μειωθεί στο 65% και το 2070 στο 53%.

Η Ελλάδα, έχοντας συνδέσει την πορεία των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με την πορεία του προσδόκιμου ζωής και με όρο την επανεξέτασή τους ανά τρία έτη, αναμένεται μέχρι το 2027 να προχωρήσει σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την έκθεση, το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση για τους άνδρες αυξάνεται, από 78,8 έτη το 2022, σε 86,5 έτη το 2070 και για τις γυναίκες, από 84,2 έτη το 2022, σε 90,4 έτη το 2070. Το προσδόκιμο ζωής στα 65 για τους άνδρες πηγαίνει, από 18,7 το έτος βάσης, σε 23,9 στο τέλος της περιόδου προβολής, ενώ για τις γυναίκες πηγαίνει, από 21,7, σε 26,7.

«Υπάρχει νομοθεσία η οποία συνδέει τα όρια συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο της επιβίωσης στα 65 έτη. Αυτό εξετάζεται κάθε τρία χρόνια και εξετάστηκε και πέρυσι.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανέτρεψε την ανοδική πορεία αυτού του δείκτη, μέχρι το 2027, που είναι η επόμενη εξέταση, δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταβολή στα όρια ηλικίας» δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, οριοθετώντας τον χρονικό ορίζοντα που θα επανεξεταστούν τα όρια ηλικίας για σύνταξη.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την έκθεση, προβλέπεται αύξηση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό για τους εργαζόμενους ηλικίας 55-64 ετών, από 57,4% το 2022, σε 78,2% το 2070 και επίσης για τους εργαζόμενους ηλικίας 65-74 ετών, από 9,3% στο 2022, σε 24,3% το 2070.

Ακόμα, το ποσοστό απασχόλησης των εργαζομένων ηλικίας 65-74 ετών αυξάνεται, από 8,6% το 2022, σε 23,3% το 2070, το οποίο επηρεάζει τα αποτελέσματα της προβολής.

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο – 19 συλλήψεις

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα -Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: «Ασημένιοι» Ντούσκος, Μπούρμπου και Αναστασιάδου – Σήκωσαν ψηλά το εθνόσημο

0

Μία ημέρα μετά τις «ασημένιες» Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο σκιφ ελαφρών βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, τη δεύτερη θέση κατέκτησε τόσο ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ όσο και οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών

Μία ημέρα μετά τις «ασημένιες» Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο σκιφ ελαφρών βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, τη δεύτερη θέση κατέκτησε τόσο ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ όσο και οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών.

Ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ήταν δεδομένο ότι θα έπαιρνε μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και απλά απέμενε να φανεί τι χρώμα θα είχε αυτό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε χρόνο 7:41.36 και τερμάτισε πίσω από τον Γερμανό Ζέιλντερ που έκανε 7:38.47, με την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο να πάει στον Νίλσεν από τη Δανία.

«Ασημένιες» και οι Μπούρμπου – Αναστασιάδου

Το μετάλλιο του Ντούσκου, όμως, δεν ήταν το μοναδικό για την Ελλάδα την Κυριακή (28/4). Στη 2η θέση του βάθρου ανέβηκαν και οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών.

Οι Ελληνίες πρωταθλήτριες, οι οποίες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήραν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 8:00.87, με το χρυσό να πάει στις Ιοάνα Βριντσεάνου και Ροξάνα Ανγκέλ από τη Ρουμανία που τερμάτισαν σε 7:52.05.

Μαρία Σολωμού: Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

«Είμαι τεκνατζού, πάω και φυλακή για πάρτη του»: Η Μαρία Ιωαννίδου θέλει τον Βασάλο για σταθερή σχέση μετά τον χωρισμό απ’ τη Βαλαβάνη

0

«Είμαι τεκνατζού, τι να κάνουμε; Όταν δω τον Κωνσταντίνο Βασάλο θα του την “πέσω” και θα του πω “παντρέψου με”. Πάω και φυλακή για τον Βασάλο! Τελείωσε!»

Η πασίγνωστη και αγαπημένη Μαρία Ιωαννίδου, μίλησε για την φωτογράφισή της στο Playboy, την ηλικία της αλλά και τον Κωνσταντίνο Βασάλο.

Η ηθοποιός πήρε μέρος στη στήλη της «ανάκρισης» για τη εκπομπής «Breakfast@Star», όπου αρχικά είπε:

«Πάντα υπέκυπτα στο χρώμα του χρήματος. Πήρα χοντρά χρήματα από τη φωτογράφιση στο Playboy. Θα τσιτσιδωνόμουν ξανά, σίγουρα. “Κρατιέμαι” καλά».

Για τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν αναφορικά με τον Κωνσταντίνο Βασάλο, είπε με χιούμορ:

«Είμαι τεκνατζού, τι να κάνουμε; Όταν δω τον Κωνσταντίνο Βασάλο θα του την “πέσω” και θα του πω “παντρέψου με”. Πάω και φυλακή για τον Βασάλο! Τελείωσε!».

Δείτε το video

Γιατί σήμερα Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι

Μαρία Σολωμού: Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Μαρία Σολωμού: Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει

0

«Δεν έχω κάνει ποτέ one night stand αλλά θα έκανα με τον Μπραντ Πιτ»

Η Μαρία Σολωμού μίλησε για όλα στο «Χαμογέλα και Πάλι!». Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στον Κωνσταντίνο Βασάλο, λέγοντας πως μετά το podcast που κάνει, είναι πλέον ειδική στο να αναλύει τα ερωτικά προβλήματα των άλλων.

«Αποφάσισα ότι στις σχέσεις μου θα σταματήσω να συμβιβάζομαι με πράγματα που δεν μου αρέσουν.

Όταν ήμουν μικρότερη, ήμουν πιο δυναμική από ό,τι τώρα και δεν έβαζα ‘’νερό στο κρασί μου’’ για κανένα λόγο. Παλαιότερα αν ο σύντροφός μου δεν ήταν σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου, γινόμουν…φαντομάς».

Παραδέχεται πως έχει ερωτευτεί σφοδρά όλες τις σχέσεις της αλλά τις έχει σιχαθεί μετά τον χωρισμό.

«Υπήρξε άντρας που μου είχε γεμίσει το σπίτι με λουλούδια… εκεί ‘’έπεσα’’. Είμαι φουλ ρομαντική. Θέλω να είμαι στην Ακρόπολη να βλέπω φεγγάρι και να τρώω σουβλάκι.

Ο έρωτας δεν έχει ηλικία. Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει. Αρκεί να έχει επίγνωση της κατάστασης».

Όπως λέει, δεν έχει κάνει ποτέ one night stand αλλά θα έκανε με τον Μπραντ Πιτ. Μίλησε όμως και για την τηλεόραση.

«Δε θα συμμετέχω στο Booth. Θεωρώ πως είμαι κάκιστη στην παρουσίαση. Το “Γεια σας, καλώς ήρθατε” δε θα το εννοήσω ποτέ.

Για να κάνω πρωινή εκπομπή θα έπρεπε να… ξυπνήσω. Έχω πολύ καλό αυτί, θα μπορούσα να είναι κριτής στο Voice. Δεν θα έκανα το podcast στην τηλεόραση.

Θέλω να μπορώ να μιλάω, όπως το κάνω. Έτσι και αλλιώς, με βγάζουν στην τηλεόραση με το podcast και με βρίζουν, γιατί να γίνω πιο “καθώς πρέπει” για να μπορώ να είμαι εκεί; Δεν με ενδιαφέρει».

Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας»

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Γιατί σήμερα Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι

0

Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Παρά το γεγονός ότι είναι Σαρακοστή, το ψάρι καταλύεται.

Την Κυριακή των Βαΐων, το ψάρι καταλύεται λόγω της σπουδαιότητας της γιορτής. Έτσι και το παιδικό τραγούδι ήταν:

«Βάγια, Βάγια των βαγιών, τρώνε ψάρι και κολιό, κι ως την άλλη Κυριακή με το κόκκινο αυγό!»

Αναφορικά με τη νηστεία της ημέρας αυτής υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ζήτημα του αν καταλύεται ψάρι ή όχι.

Η γνώμη του Θεόδωρου του Στουδίτη είναι ότι την Κυριακή των Βαΐων «τρώγεται ψάρι», επειδή θεωρείται Δεσποτική εορτή.

Για τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη μόνο μία ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής τρώγεται ψάρι δηλαδή, την ημέρα του Ευαγγελισμού.

Είναι χαρακτηριστική η θέση των Aποστολικών Διαταγών όταν λένε:, «Μετά από αυτές (δηλαδή τις εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων), να τηρείται τη νηστεία της Τεσσαρακοστής, η οποία περιλαμβάνει ανάμνηση της ζωής του Κυρίου και της νομοθεσίας. Να κρατιέται αυτή η νηστεία πριν από το Πάσχα, αρχίζοντας από τη Δευτέρα και συμπληρούμενη την Παρασκευή.

Μετά από αυτές αφού σταματήσετε τη νηστεία, να αρχίζετε την αγία εβδομάδα του Πάσχα, νηστεύοντες κατ΄αυτήν όλοι με φόβο…» Είναι ενδεικτικοί οι όροι «αφού σταματήσετε τη νηστεία» και «να αρχίζετε», οι οποίες δείχνουν ότι μια νηστεία τελειώνει και μία άλλη αρχίζει.

Αυτή που τελειώνει είναι η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής και αυτή που αρχίζει είναι η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Άρα η εορτή αυτή βρίσκεται ανεξάρτητα ανάμεσα σε δύο νηστείες. Η θέση της λοιπόν δίνει το δικαίωμα να ομιλούν περί καταλύσεως κατ΄αυτήν την ημέρα ψαριού.

Κυριακή των Βαϊων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας»

0

“Κι εμείς μεγαλώναμε με τα παιδιά της γειτονιάς. Εγώ δεν κατάλαβα ότι η μητέρα μου έλειπε 2-3 χρόνια” ανέφερε η Αιμιλία Υψηλάντη.

Η Αιμιλία Υψηλάντη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Δύο στις 10 στην ΕΡΤ και μίλησε για την οικογένειά της.

«Εγώ ευτύχησα σαν παιδί και σαν οικογένεια. Η μητέρα μου ήταν μια δασκάλα που παντρεύτηκε έναν καθηγητή, ο καθηγητής ήταν πολύ ανώτερος τότε από τον δάσκαλο, ο οποίος στην κατοχή, ξέμεινε μια Γαλλίδα, στην Αμαλιάδα που μέναμε, είχε κάνει 3 παιδιά η μητέρα μου, έμαθε γαλλικά η μητέρα μου, πριν κάνει τα παιδιά.

Ο πατέρας μου ήταν υπέρ του διαβάσματος και αγαπούσε πάρα πολύ τις γυναίκες. Τότε είχαν βέβαια και τρεις κόρες, ήταν αναγκασμένος» δήλωσε η Αιμιλία Υψηλάντη.

«Έστειλε τη μητέρα μου στην Ελβετία, τη δεκαετία του ’50, ήταν και ελαφρώς ανάπηρος από το ένα πόδι.

Ο θεολόγος, τη δεκαετία του ’50, έστειλε την κατά 22 χρόνια μικρότερή του γυναίκα κι έμεινε με τρία παιδιά στην ελληνική επαρχία, να σπουδάσει. Η μητέρα μου ερχόταν με χρωματιστή ομπρέλα.

Ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας, δεν καταλάβαινε τίποτα ο πατέρας μου από αυτά. Κι εμείς μεγαλώναμε με τα παιδιά της γειτονιάς.

Εγώ δεν κατάλαβα ότι η μητέρα μου έλειπε 2-3 χρόνια. Υπήρχαν τότε τα σόγια, η υπέροχη γιαγιά μου, οι θείες» πρόσθεσε η Αιμιλία Υψηλάντη.

Θάνος Κιούσης: Μου λένε ότι μοιάζω με τον Φρέντι Μέρκιουρι

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Θάνος Κιούσης: Μου λένε ότι μοιάζω με τον Φρέντι Μέρκιουρι

0

Με Έλληνα δεν με μπερδεύουν, συμπλήρωσε

Ο Θάνος Κιούσης αποκάλυψε σε ποιον διάσημο του λένε ότι μοιάζει, μίλησε για τις μελαγχολικές στιγμές του και τον τρόπο που τις διαχειρίζεται, αλλά και το ενδεχόμενο να παίξει σε σειρά, στην εμφάνισή του στο «Καλύτερα Δε Γίνεται» το Σάββατο 27 Απριλίου.

Για τον άνθρωπο που του λένε ότι μοιάζει, ο κωμικός απάντησε: «Σήμερα κιόλας μου έστειλε μια στο Instagram και είπε “είμαι φαν σου και μοιάζει πάρα πολύ σε έναν διάσημο Ιταλό συνθέτη”.

Αλλά νομίζω ότι ο Φρέντι Μέρκιουρι είναι ο άνθρωπός μου. Με Έλληνα δεν με μπερδεύουν, λίγο ένας στα δόντια και στο μουστάκι, αλλά γενικά όχι».

Σχετικά με τις δύσκολες στιγμές που κατά καιρούς βιώνει, περιέγραψε: «Η αλήθεια είναι ότι γενικά θα ταχθώ στην κωμωδία και σε γενικά ό,τι είναι χαρούμενο και χαμογελαστό.

Υπάρχουν οι στιγμές μελαγχολίας, αλλά είναι όταν είμαι μόνο μόνος μου και φευγαλέα.

Δουλεύει ένα “αυτοάνοσο”, ένας μηχανισμός μου από μόνος και ένα σύστημα που λέει “μην πέφτεις” και βρίσκω διεξόδους και ιδέες που με χαροποιούν και δεν επιτρέπω να έρθει αυτή η μελαγχολία».

Και πρόσθεσε: «Γεμίζω μέσα από αυτό. Αν δεν νιώθω καλά, δεν κάνω κάτι. Λέω ότι δεν έχω κέφι, δεν θα βγει καλό και θα φανεί ψεύτικο».

Επίσης, σε άλλο σημείο απάντησε στο ενδεχόμενο να έπαιζε σε κάποιο κωμικό σίριαλ: «Ναι, θα με έβλεπα. Αλλά να κάνω κάποιον ρόλο, όχι να είμαι ο Θάνος».

Για το αν θα συνεχιστεί το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει φέτος, ο ηθοποιός ανέφερε: «Είμαστε σε συνεννοήσεις με το κανάλι και πάνε όλα καλά».

Συγκλονίζει η Άννα Κουτσαφτίκη: «Έχασα τον πατέρα μου και 3,5 μήνες μετά έμεινα έγκυος»

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα -Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Ειδικότερα, τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά καθημερινά με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας, όλα τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη ενώ για την Μεγάλη Παρασκευή τα μικρά μαγαζιά προτείνεται από τους εμπορικούς συλλόγους να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα ενώ ο ΣΕΛΠΕ προτείνει στα μέλη του να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα 4 Μάϊου και την Τρίτη 5 Μάϊου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Την Τρίτη θα είναι κλειστά λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 28 Απριλίου

Αναλυτικά, πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την περίοδο του Πάσχα:

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα:

-Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ δεν αναμένεται να λειτουργήσει την Κυριακή.

-Τα LIDL θα λειτουργήσουν κανονικά με ωράριο 11 το πρωί με 8 το βράδυ.

-Τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος θα είναι ανοιχτά με ωράριο 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

-Τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ που θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 28 Απριλίου θα βρείτε εδώ

-Τα καταστήματα My market που θα λειτουργήσουν θα τα βρείτε εδώ και το ωράριο τους θα είναι 11 το πρωί με 5 το απόγευμα.

-Τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ που θα λειτουργήσουν θα τα βρείτε εδώ

Αναλυτικά, πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την περίοδο του Πάσχα:

Μ. Δευτέρα 29/04/2024 έως και Μ. Πέμπτη 02/05/2024 9:00 -21:00

Μ. Παρασκευή 03/05/2024 13:00 – 21:00

Μ. Σάββατο 04/05/2024 9:00 – 21:00

Την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Την Τρίτη 07/05/2024 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο – 19 συλλήψεις

Εργατικό Κέντρο Σερρών – ΑΔΕΔΥ Σερρών: Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

0

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ:

  • 2.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.
  • Σε 270.000.000 υπολογίζονται τα εργατικά ατυχήματα και 160.000.000 τα περιστατικά επαγγελματικών ασθενειών.
  • 440.000 εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από επικίνδυνες ουσίες (100.000 από άσβεστο).
  • Ένας εργαζόμενος πεθαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα, 6.000 κάθε ημέρα.
  • Το συνολικό κόστος των ατυχημάτων και ασθενειών ανέρχεται ετησίως στο 4% του ακαθάριστου παγκόσμιου προϊόντος.

Συμπέρασμα: Η Εργασία σκοτώνει πιο πολλούς ανθρώπους απ’ ότι οι Πόλεμοι.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, έλκει την καταγωγή της από τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Εργατών, που εορτάζεται την ίδια ημερομηνία από το 1984.

Η πρωτοβουλία ανήκε στο συνδικαλιστικό σωματείο των δημοσίων υπαλλήλων του Καναδά, οι οποίοι καθιέρωσαν την 28η Απριλίου ως Μέρα Μνήμης Εργατών (Worker’s Memorial Day), για να τιμήσουν τους νεκρούς των εργατικών ατυχημάτων.

Η 28η Απριλίου επελέγη συμβολικά, επειδή την ημερομηνία αυτή του 1914 ψηφίσθηκε από την Καναδική Βουλή ο νόμος για την αποζημίωση των εργαζομένων από εργατικά ατυχήματα.

Σύντομα ο εορτασμός υιοθετήθηκε από τα συνδικάτα των ΗΠΑ και στη συνέχεια από τη Διεθνή Ένωση Ελεύθερων Συνδικάτων, με το σύνθημα «Να θυμάσαι τους πεθαμένους, να μάχεσαι για τους ζωντανούς».

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (Οργανισμός του ΟΗΕ) υιοθέτησε με τη σειρά της την Ημέρα αυτή και από το 2001 την καθιέρωσε ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», προκειμένου να διευρύνει το περιεχόμενό της με την ιδέα της αειφόρου εργασίας.

Κυριακή των Βαϊων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Συγκλονίζει η Άννα Κουτσαφτίκη: «Έχασα τον πατέρα μου και 3,5 μήνες μετά έμεινα έγκυος»

0

«Δεν μπόρεσα ούτε το πένθος του πατέρα μου να βιώσω όπως πρέπει ούτε την εγκυμοσύνη μου, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια» δήλωσε μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η Άννα Κουτσαφτίκη στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» και τον Τάσο Ιορδανίδη.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη μητρότητα, τη σχέση με τον σύζυγό της αλλά και τον θάνατο του πατέρα της.

«Έχασα τον πατέρα μου και μετά από 3,5 μήνες έμεινα έγκυος. Ήταν ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων.

Δεν μπόρεσα ούτε το πένθος του πατέρα μου να βιώσω όπως πρέπει ούτε την εγκυμοσύνη μου, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια», είπε αρχικά η τηλεοπτική «Ξένια» του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

«Πάντα θα μου λείπει ο μπαμπάς. Αν δεν έκανα το παιδί, θα μου έλειπε περισσότερο.

Κάπως υπάρχει μία συνέχεια, μία σύνδεση. Στενοχωριέμαι που δεν τη γνώρισε και αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά αλλά δεν πειράζει, κάπου από εκεί πάνω τη βλέπει», εκμυστηρεύτηκε.

Αναφερόμενη στον σύζυγό της, είπε: «Νομίζω ότι ο Νίκος έχει κάποια καλλιτεχνικά κομμάτια του που δεν τα εξέφρασε ποτέ. Αυτό είναι που παίρνει από εμένα και τον συμπληρώνει.

Όπως εγώ που δεν είμαι καλή με τα πρακτικά μου τα καλύπτει ο άντρας μου», προσθέτοντας «Άλλες φορές η συνεργασία μας είναι εύκολη, άλλες δύσκολη, όπως παντού.

Έρωτας ήταν με την πρώτη ματιά αλλά κάπως μέσα μου δεν ήθελα να επιλέξω σύντροφο από τον χώρο.

ήθελα να είμαι προσγειωμένη αλλά επειδή έχω μία τρέλα ήθελα να έρχομαι σε επαφή με την κανονική ζωή, να μην χάνομαι σε όλο αυτό το καλλιτεχνικό».

«Ο Νίκος σέβεται πάρα πολύ αυτό που είμαι, αλλά κάποια πράγματα δεν το καταλαβαίνει. Κάποια στιγμή που έκανα θέατρο και δεν πληρωνόμουν καλά δεν το καταλάβαινε. Γενικά με καταλαβαίνει και με νιώθει πολύ.

Σαν μπαμπάς είναι εξαιρετικός και ήταν ένας από τους λόγους που καταλήξαμε να είμαστε μαζί», κατέληξε η Άννα Κουτσαφτίκη.

Γλυκερία: Μιλάω στη μαμά μου που έχει φύγει από τη ζωή, η ψυχή δεν χάνεται ποτέ

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Έφη Σαρρή: Δεν βουτάω στην πισίνα μου, την έχω για να τη βλέπω

0

Στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή.

Η τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την πισίνα που έχει στο σπίτι της, αλλά και για την συνεργασία της με τον Νίκο Καρβέλα.

Η Έφη Σαρρή αρχικά ανέφερε: «Δεν βουτάω στην πισίνα μου, την έχω για να τη βλέπω. Μου αρέσει, έχει διαφορετικό χρώμα, υπάρχει άνθρωπος που την καθαρίζει.

Έχουμε pool boy, έρχεται κάθε Δευτέρα, αλλά κοίταξε έχουμε ένα κόλπο, εδώ εγώ κάνω κάστινγκ. Αυτή την Δευτέρα έχουμε ένα πολίστα. Αν δεν είναι σωστή η ενδυμασία bye».

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης αποκάλυψε πως: «Δεν έχω πειράξει το πρόσωπό μου, αλλά τώρα θα κάνω κάτι!».

Μιλώντας για τους συνθέτες, η τραγουδίστρια είπε ότι: «Έχω συναντήσει πολλούς περίεργους συνθέτες, πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Ο Καρβέλας ήταν πάντα ιδιαίτερος, τον διαχειρίστηκα γλυκά και ήρεμα.

Ας πούμε εμένα μου είπε: «Γεια σου Έφη, τι κάνεις; Πολύ χαίρομαι που ήρθες σπίτι μου για να συζητήσουμε για τα τραγούδια.

Φοράς ένα άρωμα δεν θα μπορέσουμε σήμερα να βρεθούμε. Την επόμενη θα έρθεις χωρίς άρωμα» και έφυγα».

J2US: Χαμός στο σόου με Ψινάκη και Ίαν Στρατή – «Δεν πάω τη γυναίκα σας» – Ξέσπασε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

J2US: Χαμός στο σόου με Ψινάκη και Ίαν Στρατή – «Δεν πάω τη γυναίκα σας» – Ξέσπασε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου

0

Η στιγμή για να αξιολογήσει ο Ηλίας Ψινάκης την εμφάνιση του Ίαν Στρατή και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου στο J2US έφτασε, μόνο που το σχόλιο το οποίο έκανε για τον τραγουδιστή ήταν μη αναμενόμενο.

Ο Ηλίας Ψινάκης ανέφερε πως δεν τον συμπαθούσε λόγω της γυναίκας του, Μαίρης Συνατσάκη.

«Δεν σας είχα δει ποτέ live μόνο στο ίντερνετ και είστε καταπληκτικός. Μου είστε πάρα πολύ συμπαθής και σας εκτίμησα πάρα πολύ. Είχα αρνητική γνώμη για εσάς γιατί δεν πήγαινα και δεν πάω τη γυναίκα σας βασικά.

Για δικούς μου λόγους, μου είχε κάνει κάτι με το metoo. Είστε πραγματικά καταπληκτικός, έμεινα» ανέφερε ο guest κριτής του J2US με τον Ίαν Στρατή να μην δίνει κάποια απάντηση.

«Άρα, ούτε και εμένα» αποκρίθηκε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με τον Ηλία Ψινάκη να μην αναφέρει κάτι τέτοιο στη συνέχεια της κουβέντας.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αντέδρασε έντονα και απασφάλισε

«Είναι ξεκάθαρα τα συναισθήματά μου και είναι πολύ άσχημο να χρησιμοποιούμε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το metoo ως επιχείρημα για να μη συμπαθούμε κάποιον.

Οι γυναίκες που έχουν παλέψει για το metoo αξίζουν αγάπη κι όχι αντιπάθεια. Η βαθμολογία δεν έπρεπε να είναι 6 αλλά 0 γιατί είναι μεσοβέζικο, εφόσον υπάρχει πιο ξεκάθαρη λύση» είπε εκνευρισμένη η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο Νίκος Κοκλώνης και έδωσε πάσα στον Ηλία Ψινάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του για όσα είπε νωρίτερα και να αποσαφηνίσει ότι δεν αναφερόταν στο metoo γενικότερα, αλλά σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο ίδιος μίλησε για το περιστατικό στο παρελθόν με την Κατερίνα Λιόλιου και τα σχόλια που είχε δεχθεί τότε από την Μαίρη Συνατσάκη.

«Η σύζυγος του κυρίου Στρατή άρχισε ένα metoo που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι με έλεγαν βιαστή.

Η κ. Λιόλιου με την επέμβαση της κυρίας αυτής -να μην λέμε κι ονόματα- και έχοντας το metoo ως σημαία… Η κ. Λιόλιου για μία εβδομάδα έκλαιγε γιατί όλοι της την είχαν πέσει.

Το metoo είναι πολύ καλό και σωστό, απλά ευτελίζεται με μερικούς ανθρώπους που το εκμεταλλεύονται για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια.» είπε ο Ηλίας Ψινάκης ρίχνοντας τα βέλη του στην Μαίρη Συνατσάκη από τον αέρα του J2US.

«Αν έχουμε διαφορά με έναν άνθρωπο, το λύνουμε επί προσωπικού και όχι στη τηλεόραση» απάντησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε αυστηρό τόνο στο J2US.

Μαθεύτηκε η αιτία διαζυγίου: Ο γοητευτικός πρώην σύζυγος της Ράνιας Θρασκιά και πατέρας των δύο γιων της

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

sxesh den tha krathsei

Πώς θα καταλάβουμε ότι μια σχέση δεν θα κρατήσει; Μια ειδικός...

Μπορεί να είναι μπροστά μας από την αρχή αλλά να μη θέλουμε να τα δούμε Υπάρχουν κάποιες σχέσεις που από την αρχή μάς κάνουν να...
trixoptsh epireazei 5o% gynaikwn

Γνωρίζατε ότι η τριχόπτωση επηρεάζει το 50% των γυναικών;

Οι αιτίες και τα προϊόντα που μπορούν να μειώσουν την ένταση του προβλήματος. Μπορεί όταν ακούμε για απώλεια μαλλιών να σκεφτόμαστε αυτόματα τον αντρικό πληθυσμό, η τριχόπτωση...
Woman scratching her arm.

Δέρμα: Το σύμπτωμα που «προδίδει» ότι το έντερο νοσεί

Οι διαταραχές στην υγεία του εντέρου μπορούν να πλήξουν και το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, το δέρμα μας, σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά στοιχεία Οι...
diddy aporripsei agwges

Diddy: Προσπαθεί να απορρίψει κάποιες από τις αγωγές εις βάρος του

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι κάποιοι από τους νόμους δεν υπήρχαν κατά τη στιγμή του περιστατικού σεξουαλικής επίθεσης για την οποία κατηγορείται Ο Diddy θέλει να απορρίψει...
tzastin bieber anhsyxoi fan

Τζάστιν Μπίμπερ: Ανήσυχοι οι φαν του μετά τις δημοσιεύσεις όπου φαίνεται...

Ο τραγουδιστής ανέβασε μερικές selfies στις οποίες φαίνεται να κλαίει Ο Τζάστιν Μπίμπερ προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των θαυμαστών του, καθώς δημοσίευσε μια σειρά από selfies στις οποίες...
psinakhs enantion synatsakh

Ψινάκης εναντίον Συνατσάκη: Πρόστυχο αυτό που έκανε, με είπε βιαστή –...

Ένταση στο χθεσινό J2US - Ο εκνευρισμός της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για το #metoo και το... χαμόγελο του Ίαν Στρατή - Δείτε τα βίντεο Ένταση επικράτησε...
katerina lioliou psinakh

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» δημόσια τον Ηλία Ψινάκη: Επιφυλάσσομαι για τη...

Η τραγουδίστρια διέψευσε ότι είχε συνεννοηθεί με τον μάνατζερ να της κατεβάσει το ρούχο στην τηλεόραση Η Κατερίνα Λιόλιου απάντησε δημόσια στον Hλία Ψινάκη για όσα είπε ο μάνατζερ...
kallonh sinema sofia loren

«Δεν πείραξα το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν...

«Δεν πείραξα το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν μεγαλώνει φυσικά και χωρίς επεμβάσεις Αποφάσισε να γεράσει φυσικά και να μην αλλάξει τίποτα...
syntaxiodotiko 72,5 etwn

Συνταξιοδοτικό: 72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι – Εργασία και...

Πότε βγαίνει ένας ασφαλισμένος σε σύνταξη – Πόσα χρόνια εργασίας απαιτούνται Η μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, προβλέπει σημαντική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, συντάξεις πείνας...
eurwpaiko kwphlasias ashmenioi

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: «Ασημένιοι» Ντούσκος, Μπούρμπου και Αναστασιάδου – Σήκωσαν ψηλά το...

Μία ημέρα μετά τις «ασημένιες» Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο σκιφ ελαφρών βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, τη δεύτερη θέση κατέκτησε τόσο ο Στέφανος Ντούσκος στο...
teknnatzou maria iwannidou

«Είμαι τεκνατζού, πάω και φυλακή για πάρτη του»: Η Μαρία Ιωαννίδου...

«Είμαι τεκνατζού, τι να κάνουμε; Όταν δω τον Κωνσταντίνο Βασάλο θα του την “πέσω” και θα του πω “παντρέψου με”. Πάω και φυλακή για...
solomou e vima

Μαρία Σολωμού: Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση...

«Δεν έχω κάνει ποτέ one night stand αλλά θα έκανα με τον Μπραντ Πιτ» Η Μαρία Σολωμού μίλησε για όλα στο «Χαμογέλα και Πάλι!». Η...
kiriaki vaion e vima

Γιατί σήμερα Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι

Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Παρά το γεγονός ότι είναι Σαρακοστή, το ψάρι καταλύεται. Την Κυριακή...
aimilia ipsilanti1 e vima

Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας»

"Κι εμείς μεγαλώναμε με τα παιδιά της γειτονιάς. Εγώ δεν κατάλαβα ότι η μητέρα μου έλειπε 2-3 χρόνια" ανέφερε η Αιμιλία Υψηλάντη. Η Αιμιλία Υψηλάντη...
thanos kiousis e vima

Θάνος Κιούσης: Μου λένε ότι μοιάζω με τον Φρέντι Μέρκιουρι

Με Έλληνα δεν με μπερδεύουν, συμπλήρωσε Ο Θάνος Κιούσης αποκάλυψε σε ποιον διάσημο του λένε ότι μοιάζει, μίλησε για τις μελαγχολικές στιγμές του και τον...
eortastiko orario pasxa1 e vima

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα -Το εορταστικό ωράριο...

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών...
work safety e vima

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην...

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία»,...
anna koutsaftiki e vima

Συγκλονίζει η Άννα Κουτσαφτίκη: «Έχασα τον πατέρα μου και 3,5 μήνες...

«Δεν μπόρεσα ούτε το πένθος του πατέρα μου να βιώσω όπως πρέπει ούτε την εγκυμοσύνη μου, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια» δήλωσε μεταξύ άλλων η...
efi sarri e vima

Έφη Σαρρή: Δεν βουτάω στην πισίνα μου, την έχω για να...

Στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή. Η τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την πισίνα που έχει στο σπίτι της,...
j2us psinakis e vima

J2US: Χαμός στο σόου με Ψινάκη και Ίαν Στρατή – «Δεν...

Η στιγμή για να αξιολογήσει ο Ηλίας Ψινάκης την εμφάνιση του Ίαν Στρατή και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου στο J2US έφτασε, μόνο που το σχόλιο...

Δείτε επίσης