26/04/2024
15.3 C
Serres

Η Έμα Στόουν αποκάλυψε το πραγματικό της όνομα και τον λόγο που το άλλαξε

0

Η ηθοποιός εξήγησε ότι το άλλαξε αναγκαστικά

Η Έμα Στόουν έκανε μια αποκάλυψη για το πραγματικό της όνομα και την ιστορία πίσω από την κίνησή της να το αλλάξει.

Σε συνέντευξη που έδωσε από κοινού με τον τον συμπρωταγωνιστή της στο «Curse», Νέιθαν Φίλντερ, στο Hollywood Reporter, η ηθοποιός ανέφερε ότι το γενέθλιο όνομά της είναι το «Έμιλι».

Πιο συγκεκριμένα, ο Φίλντερ αναφέρθηκε επανειλημμένα στην Στόουν ως «Έμιλι» στη διάρκεια της συνέντευξης, με αποτέλεσμα άνθρωπος του περιοδικού να ρωτήσει αν κάποιος άλλος από τους συνεργάτες της στις ταινίες την προσφωνεί με τον ίδιο τρόπο.

Τότε, η Στόουν είπε: «Όταν τους γνωρίζω, οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι το κάνουν».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι άλλαξε το όνομά της αναγκαστικά, επειδή μια άλλη ηθοποιός που ονομαζόταν Έμιλι Στόουν ήταν ήδη μέλος του SAG-AFTRA.

Όπως ανέφερε η 35χρονη μούσα του Γιώργου Λάνθιμου: «Τότε φρίκαρα πριν από μερικά χρόνια. Για κάποιο λόγο, είπα, “Δεν μπορώ να το κάνω άλλο. Απλώς φώναξέ με Έμιλι”. Ο Νέιθαν με αποκαλεί Εμ, κάτι που είναι πιο εύκολο».

Η Ιρίνα Σάικ ψάχνει άνδρα σε δύο ηπείρους – Πρέπει να είναι όμορφος, διάσημος και πλούσιος

Overdrive Lap Battle στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Ημαθία: Μαθήτριες δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από ιδιοκτήτη στάβλου ενώ έκαναν ιππασία στη σχολική εκδρομή

Το περιστατικό με θύματα τα δύο παιδιά σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης στην περιοχή του Άλσους Αγίου Νικολάου Ημαθίας

Ιδιοκτήτης στάβλου σε περιοχή της Ημαθίας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο μαθητριών, οι οποίες κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής έκαναν ιππασία.

Το περιστατικό με θύματα τα δύο παιδιά σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης στην περιοχή του Άλσους Αγίου Νικολάου Ημαθίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα κορίτσια, ηλικίας 15 και 14 ετών, ενημέρωσαν τους γονείς τους και εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το σήμα της ΕΛΑΣ και μεταφέρει το newsit.gr, ο 59χρονος συνελήφθη καθώς «κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής του Γυμνασίου, προέβη σε γενετήσιες πράξεις (θωπείες σε διάφορα μέρη σώματος), σε βάρος των ανηλίκων μαθητριών ενώ πραγματοποιούσαν ιππασία με άλογα ιδιοκτησίας του».

Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Τα ανήλικα κορίτσια το απόγευμα της Πέμπτης εξετάστηκαν παρουσία παιδοψυχολόγου, ελήφθησαν καταθέσεις από γονείς των ανήλικων, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τ.Α. Νάουσας».

Είδε στον δρόμο την πρώην του και τη γρονθοκόπησε

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών επαγγελμάτων

Αργεντινή: Αυτή είναι η 60χρονη δικηγόρος που φιλοδοξεί να λάβει τον τίτλο της «Μις Υφήλιος»

0

Η 60χρονη δικηγόρος από την Αργεντινή Alejandra Rodriquez ευελπιστεί να γίνει η γηραιότερη νικήτρια του τίτλου της Μις Υφήλιος.

Η νέα Μις Μπουένος Άιρες έγινε δημοσιογράφος μετά το λύκειο, πριν σπουδάσει νομικά και γίνει νομική σύμβουλος σε νοσοκομείο.

Με εμφάνιση που εξακολουθεί να «καίει» καρδιές, η Alejandra αναφέρει σε κάθε ευκαιρία που της δίδεται ότι το μυστικό της εκθαμβωτικής της ομορφιάς και της άψογης σιλουέτας είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, η Alejandra Rodriquez στέφθηκε Miss Universe Μπουένος Άιρες την Τετάρτη (24/4).

Αν και η ηλικία της στο παρελθόν θα θεωρείτο απαγορευτική η διοργάνωση αποφάσισε πέρυσι ότι οι γυναίκες μεταξύ 18 και 73 ετών είχαν δικαίωμα να διαγωνιστούν ανεξάρτητα από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

Να υπογραμμισθεί πως μέχρι πρότινος γηραιότερη διαγωνιζόμενη που διεκδίκησε τον τίτλο της Μις Υφήλιος και κέρδισε τον διαγωνισμό ήταν μια 28χρονη το 2022.

60xroni magio e vima

Όλες όσες έλαβαν τον τίτλο της Miss Universe 2024 μέχρι σήμερα

  • Σαουδική Αραβία: Rumy Al-Qahtani (27)
  • Κίνα: Jia Qi (23)
  • Γαλλία: Indira Ampiot (20)
  • Καζακστάν: Madina Almukhanova (23)
  • Κιργιστάν: Maya Turdalieva (25)
  • Μογγολία: Nominzul Zandangiin (19)
  • Νέα Ζηλανδία: Φράνκι Ράσελ (29)
  • Βενεζουέλα: Ileana del Carmen Márquez Pedroza (27)

«Το βασικό είναι να έχεις μια υγιεινή ζωή, να τρως καλά, να έχεις σωματική δραστηριότητα», είπε σε τοπικό μέσο.

«Φυσιολογική φροντίδα, τίποτα το εξαιρετικό, αλλά και λίγα “καλά γονίδια”», δήλωσε.

anaritisi 60xroni e vima
anartisi 60xroni 1 e vima

Η Rodriquez λέει ότι γυμνάζεται τρεις φορές την εβδομάδα, κυρίως περπατώντας και κάνοντας τζόκινγκ, «Δεν το πάω στα άκρα», λέει.

Η ακμαιότατη δικηγόρος κατάφερε να κερδίσει την τιάρα της Μις Υφήλιος Μπουένος Άιρες ανάμεσα σε άλλες 35 διαγωνιζόμενες, ενώ για πρώτη φορά τα καλλιστεία φαίνονταν να μην διακρίνουν με βάση την ηλικία, με συμμετοχές από 18 έως και 73 ετών.

Σοκ για 21χρονη: Πήρε καφέ από αεροδρόμιο γεμάτο… έντομα – Βρέθηκε στην εντατική

Overdrive Lap Battle στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το νυφικό από τον προηγούμενο γάμο υπάρχει, μου κόστισε μόνο 20 ευρώ

0

Στην κάμερα της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα έκανε δηλώσεις η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε και για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου.

«Είναι επιθετική η κατάσταση, αλλά θα ηρεμήσουμε πιστεύω. Η πρωινή εκπομπή θεωρώ ότι έχει πάρα πολύ δουλειά, είναι πάρα πολύ δύσκολη, είναι μία άλλη συνθήκη και δεν είναι κάτι που το γνωρίζω.

Αυτή την στιγμή δεν θα μου άρεσα σαν εικόνα», εξήγησε στην αρχή η παρουσιάστρια.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου, είπε: «Δεν είμαι σίγουρη για γάμο. Με έχω δει σαν νύφη, οπότε δεν είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.

Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και να με φανταστώ. Προς το παρόν όχι δεν το έχω σαν εικόνα στο μυαλό μου. Το νυφικό από τον προηγούμενο γάμο υπάρχει, μου κόστισε μόνο 20 ευρώ!».

Μάνος Γαβράς: Πέρασα δυσκολίες στο εξωτερικό, κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο

Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο σήμερα στο Σιδηρόκαστρο

Μάνος Γαβράς: Πέρασα δυσκολίες στο εξωτερικό, κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο

0

Είχα δυσκολευτεί πολύ οικονομικά, είπε ο ηθοποιός

O Μάνος Γαβράς μίλησε για τις δυσκολίες, που αντιμετώπισε, όσο βρισκόταν στο εξωτερικό.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» κι αρχικά, αναφέρθηκε στις ερωτικές σκηνές που έχει γυρίσει.

«Το πιο άβολο που μου έχει συμβεί είναι να κάνω ερωτική σκηνή με κολλητή μου και έπρεπε να φιλιόμαστε. Τις αντιμετωπίζω σαν οποιαδήποτε άλλη σκηνή.

Έχω κάνει ερωτικές σκηνές, αλλά δεν μου αρέσουν ούτε να τις κάνω, ούτε να τις βλέπω. Καμιά φορά όταν σε σειρά ή ταινία, έχει ερωτική σκηνή, το βάζω στο fast forward», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πώς κατάφερε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες που του έτυχαν.

«Είχα δυσκολευτεί πολύ οικονομικά, μια περίοδο που ήμουν στο εξωτερικό κι αναγκάστηκα να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο, να κάνω μπάνιο στο γυμναστήριο», περιγράφει.

Διαζύγιο «βόμβα» για Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππο Μιχόπουλο – Η κοινή ανακοίνωση

Το Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Σοφία Μπους: Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να αναπνεύσω

0

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έκανε coming out, μίλησε για όλα όσα αισθάνεται και μοιράστηκε το βίωμά της

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σοφία Μπους έκανε coming out, αυτοπροσδιορίζεται ως queer και δηλώνει: «Επιτέλους, νιώθω ότι μπορώ να αναπνεύσω».

«Επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να αναπνεύσω. Δεν νομίζω ότι μπορώ να εξηγήσω πόσο βαθύ είναι αυτό. Νιώθω σαν να φορούσα ένα βαρύ γιλέκο για ποιος ξέρει πόσο καιρό.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο βαρύ ήταν μέχρι που τελικά το άφησα κάτω.

Αυτό μπορεί να ακούγεται τρελό – αλλά νομίζω ότι θα το αντιληφθούν άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται σε διαδικασία ανάρρωσης από τραύμα – αλλά, παίρνω ξανά βαθιές ανάσες.

Νιώθω ο εαυτός μου. Μπορώ να νιώσω ο εαυτός μου, τώρα. Αυτό με κάνει να θέλω να κλάψω και να γελάσω ταυτόχρονα«, γράφει η ίδια η Σοφία Μπους σε πρώτο πρόσωπο στο περιοδικό Glamour.

«Μισώ κάπως την ιδέα ότι πρέπει να κάνουμε coming out εν έτει 2024. Αλλά γνωρίζω βαθιά ότι κάνουμε αυτή τη συζήτηση σε ένα χρόνο που βλέπουμε τις πιο βάναυσες επιθέσεις στην κοινότητα LGBTQI+ στη σύγχρονη ιστορία.

Υπήρχαν περισσότερα από 500 νομοσχέδια κατά της LGBTQI+ που προτάθηκαν στα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ το 2023, οπότε για αυτόν τον λόγο θέλω να δώσω στην πράξη αυτή τον σεβασμό και την τιμή που της αξίζει.

Έχω βιώσει τόση ασφάλεια, σεβασμό και αγάπη στην queer κοινότητα, ως σύμμαχό μου σε όλη μου τη ζωή, που, καθώς βρήκα τον εαυτό μου, ένιωθα ήδη ότι η κοινότητα αυτή ήταν το σπίτι μου.

Νομίζω ότι πάντα ήξερα ότι η σεξουαλικότητά μου ανήκει σε ένα φάσμα. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι η λέξη που την καθορίζει καλύτερα είναι η λέξη ‘queer’.

Δεν μπορώ να το πω χωρίς να χαμογελάσω, στην πραγματικότητα. Και αυτό είναι πολύ υπέροχο», επισημαίνει η Σοφία Μπους.

Με ένα πολύ μεγάλο κείμενο, η ηθοποιός μιλάει για τον γάμο της και το πώς αισθανόταν η ίδια ενώ ήταν παντρεμένη με έναν άντρα, πώς περιόριζε τον εαυτό της και συμβιβαζόταν με όσα είχε μάθει πως πρέπει να κάνει, ενώ εξηγεί και το πώς η απόκτηση ενός παιδιού ήταν συναισθηματικά επίπονη για την ίδια.

«Όλοι όσοι έχουν σημασία για μένα ξέρουν τι είναι αλήθεια και τι όχι», γράφει η Μπους, επισημαίνοντας πως δεν θα αφιερώσει την ενέργειά της απαντώντας και δίνοντας εξηγήσεις σε ανώνυμα τρολ του διαδικτύου: «Θα ξοδέψω τον πολύτιμο χρόνο μου κάνοντας πράγματα που αγαπώ».

Η Σοφία Μπους αναφέρεται και στη σχέση της με την Άσλιν Χάρις, λέγοντας πως νιώθει «δέος για την αμείλικτη ακεραιότητά της.

Ο τρόπος με τον οποίο δίνει προτεραιότητα και επικεντρώνεται στα παιδιά της, όχι μόνο στη ζωή της αλλά στον πυρήνα της ύπαρξής της, κόβει την ανάσα.

Το να την ερωτεύομαι έχει επουλώσει μερικές από τις παιδικές μου πληγές και με έχει φέρει πολύ πιο κοντά στη μητέρα μου.

Βλέποντας την Άσλιν να επιλέγει όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να ευτυχήσει, γιατί τα μωρά της ήταν το πιο όμορφο πράγμα που έχω δει ποτέ να κάνει μια φίλη. Και τώρα την αγαπώ. Πόσο τυχερή είμαι»;

Η Ιρίνα Σάικ ψάχνει άνδρα σε δύο ηπείρους – Πρέπει να είναι όμορφος, διάσημος και πλούσιος

Overdrive Lap Battle στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Η Ιρίνα Σάικ ψάχνει άνδρα σε δύο ηπείρους – Πρέπει να είναι όμορφος, διάσημος και πλούσιος

0

«Είναι δύσκολα τα πράγματα», δήλωσε κοντινό της πρόσωπο

H Ιρίνα Σάικ αναζητά ένα νέο σύντροφο μετά τον χωρισμό με τον Τομ Μπρέιντι,

με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το μοντέλο ψάχνει έναν όμορφο διάσημο που θα διαθέτει και «γερό» πορτοφόλι.

Άτομο από το στενό της περιβάλλον μίλησε στην Page Six και δήλωσε πως «η Ιρίνα έχει βγει στο κυνήγι και ψάχνει έναν άντρα όμορφο, διάσημο και με πολλά χρήματα».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνωριμίες, με αποτέλεσμα να αναζητά τον έρωτα τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη.

«Αναζητάει τον έρωτα σε Ευρώπη και Αμερική και γενικά είναι δύσκολα τα πράγματα, καθώς δεν έχει μεγάλο κύκλο γνωριμιών», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ιρίνα Σάικ είχε βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του Τομ Μπρέιντι, όμως το ειδύλιο γρήγορα ξεφούσκωσε.

«Η Ιρίνα είχε ενθουσιαστεί με τον Τομ. Της άρεσε να βγαίνει μαζί του. Την ενθουσίαζε.

Διασκέδαζαν ταξιδεύοντας για να βλέπουν ο ένας τον άλλον. Στο τέλος, όμως, το πράγμα, κατά κάποιον τρόπο ξεφούσκωσε», είχαν δηλώσει κοντινά της άτομα.

Νίκος Αλιάγας: Μπορεί στη σύνταξή μου να έρθω να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών επαγγελμάτων

Διαζύγιο «βόμβα» για Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππο Μιχόπουλο – Η κοινή ανακοίνωση

0

Μετά από έξι χρόνια γάμου

Χωρίζουν οι δρόμοι για την ηθοποιό Αθηνά Οικονομάκου και τον επιχειρηματία Φίλιππο Μιχόπουλο, μετά από δέκα χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση δυο παιδιών, του Μάξιμου και της Σιέννας.

Η ανακοίνωση του ζευγαριού:

«Έπειτα από 10 χρόνια κοινής διαδρομής και την απόκτηση των δύο παιδιών μας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη λύση του γάμου μας.

Τα παιδιά μας είναι αυτά που θα μας ενώνουν για πάντα και ως στοργικοί γονείς, θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους με απεριόριστη αγάπη.

Η ψυχική τους ισορροπία είναι η προτεραιότητά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας και ζητούμε την κατανόησή σας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ιδιωτικότητα των παιδιών μας και να τα προστατεύσουμε από αδικαιολόγητη δημοσιότητα και προσοχή.

Για αυτό τον λόγο, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τα ΜΜΕ να χειριστούν με ευαισθησία και σεβασμό την κατάσταση αυτή και να αποφεύγεται η δημοσίευση ή αναδημοσίευση σχετικών ειδήσεων, με σκοπό την προστασία της ψυχικής ευημερίας τους και την ομαλή μετάβαση των παιδιών μας στη νέα αυτή πραγματικότητα.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την κατανόηση και την προθυμία σας να σεβαστείτε την αυτονόητη αυτή απαίτηση μας.

Με εκτίμηση,

Φίλιππος Μιχόπουλος και Αθηνά Οικονομάκου»

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα θαύμα σε μετωπική σύγκρουση, είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το χέρι»

Το Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Νίκος Αλιάγας: Μπορεί στη σύνταξή μου να έρθω να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα

0

Κάθε φορά που έρχομαι συγκινούμαι, πρόσθεσε ο παρουσιαστής

Ο Νίκος Αλιάγας βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη συμμετοχή του στην τελετή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.

Ο ίδιος μοιράστηκε ένα βίντεο από τη στιγμή που άναψε την ολυμπιακή φλόγα, στο Instagram.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωινό Σου Σου» ο παρουσιαστής που ζει μόνιμα στη Γαλλία, εξέφρασε ξανά την αγάπη του για την Ελλάδα.

Αρχικά είπε: «Είναι πολύ συγκινητική που βρισκόμαστε στο Καλλιμάρμαρο, γιατί εδώ είναι που ξεκίνησαν οι ολυμπιακοί αγώνες, είναι ένα συνονθύλευμα πολιτισμών και χαίρομαι που εγώ ως Έλληνας της Γαλλίας γεννημένος εκεί, αλλά με όλο το DNA μου εδώ, μπορώ να βάζω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια».

Στην πορεία, ο παρουσιαστής μίλησε για τα συναισθήματα που έχει, κάθε φορά που επιστρέφει στην πατρίδα του. Ειδικότερα, δήλωσε: «Πάντα συγκινούμαι όταν επιστρέφω στην Ελλάδα, διότι δεν ξέρω, έχει ένα φως, έχει μια ενέργεια, τόσα στοιχεία που κουβαλάω κι εγώ μέσα μου, στην ψυχή μου, πάντα συγκινούμαι όταν οι λαοί ενώνονται».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να ζήσει κάποια στιγμή μόνιμα στην Ελλάδα, απάντησε: «Για να επιστρέψω στην Ελλάδα υπάρχει η προϋπόθεση να έχω φύγει από την Ελλάδα.

Εγώ την Ελλάδα δεν την άφησα ποτέ, την κουβαλάω μέσα μου σαν πυξίδα.

Αυτό το πήγαινε-έλα μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας που έχω, μέσα μου με γεμίζει. Θα ήθελα λίγο περισσότερο Ελλάδα αλλά έχω υποχρεώσεις. Δεν ξέρω μπορεί στη σύνταξή μου».

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα θαύμα σε μετωπική σύγκρουση, είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το χέρι»

Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο σήμερα στο Σιδηρόκαστρο

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα θαύμα σε μετωπική σύγκρουση, είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το χέρι»

0

«Τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκα στο «Εξπρές Σάμινα»

Ο Πέτρος Ξεκούκης παραχώρησε μία συνέντευξή εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και εξομολογήθηκε πως έχει βιώσει θαύματα, περιγράφοντας ένα τροχαίο που βίωσε.

Ο ηθοποιός είπε στην κάμερα της εκπομπής που έριξε πρόωρα αυλαία, ότι μετά από μετωπική σύγκρουση, είδε έναν ρασοφόρο να τον τραβάει έξω από το αυτοκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρος Ξεκούκης σημείωσε: «Έζησα από θαύμα σε μετωπική σύγκρουση με τον θείο μου θυμάμαι μια σκηνή.

Εγώ ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το χέρι έξω από το αυτοκίνητο. Άνοιξα τα μάτια και ήμουν έξω από το αυτοκίνητο, που ήταν στο αντίθετο ρεύμα».

Στην πορεία, ανέφερε ακόμη μια παρόμοια περίπτωση, όταν γλίτωσε από το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα που βυθίστηκε το 2000, τη μέρα που ο ίδιος είχε αποφασίσει να πάει ταξίδι με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Ο ηθοποιός είπε: «Την ώρα που πηγαίναμε να μπούμε στο πλοίο, χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνω, ήταν η αδελφή μου η ηγουμένη.

Μου είπε όντας σε “έκσταση”, “μην πας, κλαυθμός και οδυρμός, οι μάνες κλαίνε τα παιδιά τους!“.

Παγώνω, τραβάω χειρόφρενο και κάνω όπισθεν, ήμουν στο καταπέλτη του πλοίου και γυρίζω.

Τρελάθηκε η γυναίκα μου. Κόντευα να χωρίσω εκείνο το βράδυ. Το άλλο πρωί έμαθα για το ναυάγιο. Εάν ήμουν μέσα, ποιον θα έσωνα; Εμένα, τη γυναίκα μου ή τα 3 μικρά παιδιά μου;».

Στέλιος Κουδουνάρης: Αποκαλύπτει τον λόγο που φοράει πάντα μαύρα ρούχα

Το Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Χρήστος Βασιλόπουλος: Πλέον είμαι μόνο σε μία εφαρμογή γνωριμιών

0

Είμαι ανοιχτός σε έναν νέο έρωτα, δήλωσε ο ηθοποιός

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος μίλησε για το ενδεχόμενο να ερωτευτεί ξανά και αποκάλυψε, ότι έχει προφίλ σε εφαρμογή γνωριμιών.

Σε συνέντευξή του στο «MEGA Καλημέρα» ο ηθοποιός είπε σχετικά με αυτό, ότι είναι ανοιχτός σε νέο έρωτα και τόνισε ότι το σεξ παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο σε μια σχέση.

Πιο αναλυτικά, ο Χρήστος Βασιλόπουλος είπε: «Σήμερα έχω μόνο τον έρωτα για τον γιο μου.

Είμαι ανοιχτός σε έναν νέο έρωτα, αλλά δεν τον κυνηγάω κιόλας. Δεν είμαι πια σε εφαρμογές γνωριμιών, μόνο σε μία στο εξωτερικό.

Το σεξ παίζει ίσως τον βασικότερο ρόλο σε μία σχέση, αν δεν υπάρχει επαφή δεν νομίζω ότι υπάρχει μέλλον, δεν έχει ηλικία. Συντροφικότητα για μένα σημαίνει ότι σε μία δύσκολη στιγμή ότι έχεις ανάγκη θα στο δώσω».

Όσο για τον γιο του, ο ηθοποιός σχολίασε: «Η πατρότητα είναι το Όσκαρ της ζωής μου, είναι ένας ρόλος που πάντα ονειρευόμουν.

Υποφέρω λίγο που είμαι μακριά από τον γιο μου. Μέχρι τα 25 δεν είχα κάνει τηλεόραση. Όσα κάστινγκ είχα κάνει για τηλεόραση, δεν έπαιρνα ποτέ τον ρόλο.

Ήταν να πάω ταξίδι στη Σουηδία και τελικά πήρα τον ρόλο για καθημερινή σειρά» και στην πορεία δήλωσε ότι: «Έχω τηλεοπτικές προτάσεις για σίριαλ, προτεραιότητα έχει όμως ο γιος μου.

Προτεραιότητα έμενα και της πρώην συζύγου μου, είναι το παιδί. Ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος».

Αλέξης Κούγιας για Εύη Βατίδου: Η πρώην γυναίκα μου έδωσε το 25% σε 5 δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών

Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο σήμερα στο Σιδηρόκαστρο

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

«Δυστυχώς, αν και ο Κασιδιάρης λείπει, ο «κασιδιαρισμός» είναι εδώ. Με το επεισόδιο του ξυλοδαρμού στη Βουλή, αποκαλύφθηκε η δυσωδία που κρύβεται κάτω από τα κολλαρισμένα κοστούμια ορισμένων πολιτικών δυνάμεων που ουσιαστικά υπονομεύουν τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηβασιλείου καταδίκασε το απαράδεκτο περιστατικό ξυλοδαρμού που έλαβε χώρα στη Βουλή. «Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας του πρωτοφανούς επεισοδίου. Οι βουλευτές εκλεγόμαστε, για να εκπροσωπούμε τους πολίτες και να υπηρετούμε τη δημοκρατία. Όμως, φάνηκε ότι κάποιοι κάνουν ακριβώς το αντίθετο, προσβάλλοντας τον κοινοβουλευτισμό. Πλέον, κανείς δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας για το τι εκπροσωπούν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις.

Δεν μπορεί η ακροδεξιά να κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τέτοιους όρους μέσα στη Βουλή. Αυτές οι εικόνες είναι απαράδεκτες και μας γυρίζουν χρόνια πίσω», υπογράμμισε. «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα που παρενέβη άμεσα για να αποκαταστήσει την τάξη. Η Βουλή δεν ανέχεται τέτοιες εικόνες χαμαιτυπείου», πρόσθεσε με έμφαση. 

Επίσης, ο Σερραίος βουλευτής αναφέρθηκε στην προτροπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να μην προσέλθουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις εκκλησίες, καθώς και στις δηλώσεις του επικεφαλής της Νίκης: «Οι δηλώσεις των «λαδέμπορων» της πίστης που ευτελίζουν την ίδια τη χριστιανική πίστη, είναι ακραίες και διχαστικές.

Ουσιαστικά, εργαλειοποιούν την πίστη, γεγονός απαράδεκτο. Όποιος επιθυμεί να βάλει «χριστιανόμετρο» στις εκκλησίες, διαπράττει ύβρη προς τα Θεία. Οι επικεφαλής της ακροδεξιάς επωάζουν το αυγό του φιδιού», τόνισε.

Λευτέρης Αυγενάκης: Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Αυξημένο ενδιαφέρον της Κίνας για εισαγωγές ελληνικών ΠΟΠ και άλλων αγροτικών προϊόντων 

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο σήμερα στο Σιδηρόκαστρο

Σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 21:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Σιδηρόκαστρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ» με τον Πέτρο Γαϊτάνο.

Ο μοναδικός Πέτρος Γαϊτάνος με την συνοδεία βυζαντινής χορωδίας θα υμνήσει το Θείο Πάθος δημιουργώντας κλίμα κατάνυξης και προσευχής προσδοκώντας την Ανάσταση!

 Η συναυλία είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις «1941 – Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» και αφιερωμένη στην μνήμη των υπερασπιστών των Οχυρών, καθώς το Πάσχα του 1941 (έναρξη της σκληρής Γερμανοβουλγαρικής κατοχής) ήταν το Πάσχα που δεν γιορτάστηκε ποτέ…

Το Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμμβούλιο στο Δήμο Σερρών

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Υπερασπίζομαι με τόλμη, γνώση και Εμπειρία, μια κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη

Ξεκινώντας από τις Σέρρες την επίσημη προεκλογική του καμπάνια, ο συντοπίτης μας υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, παρουσίασε την υποψηφιότητά του σε Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ των Σερρών.


«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά  τους Σερραίους συμπολίτες μου για τη συνεργασία, τη φιλία και τη συντροφικότητα με τις οποίες με αγκάλιασαν, όποτε είχα την τιμή να υπερασπιστώ τις δημοκρατικές αξίες της προόδου είτε μέσα από την πολιτική είτε μέσα από την ακαδημαϊκή μου δράση» είπε στην εισαγωγή του ο υποψήφιος για την Ευρωβουλή.


«Οι πολίτες βιώνουν την κοινωνική αδικία, την οικονομική ανισορροπία, τις επιπτώσεις της  περιβαλλοντικής καταστροφής αλλά και πολέμους, ανασφάλεια και αδυναμία επιβίωσης.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ και των Σοσιαλδημοκρατών της Ευρώπης και της Ελλάδα για να υπερασπιστώ με τόλμη, γνώση και εμπειρία τον κοινό μας στόχο για κοινωνική δικαιοσύνη, αναπτυξιακή πορεία και ειρηνική διευθέτηση των διαφορών.


Η επόμενη μέρα για την Ευρώπη και την Ελλάδα επιβάλλει αλλαγή σελίδας και συμπόρευση
» τόνισε ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης που στη συνέχεια απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για  την εσωτερική και ευρωπαική επικαιρότητα. 

Η κεντρική εκδήλωση –ομιλία του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 7.00μμ στο Φίλιππος Ξενία στις Σέρρες.

Συνάντηση  της  Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ με τον. Γρηγόρη Ζαρωτιάδη

Συνάντηση με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γρηγόρη Ζαρωτιάδη είχαν  τα Μέλη  της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.  

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και τα Μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας, ενημέρωσαν τον κ. Ζαρωτιάδη για τα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Επισήμαναν ότι μετά την δεκαετή χρηματοπιστωτική κρίση οι επιχειρήσεις βρέθηκαν στη δίνη της πανδημικής και ενεργειακής κρίσης με αποτέλεσμα την διόγκωση των ήδη σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας και υπερχρέωσης που αντιμετώπιζαν.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στο διαχρονικό πρόβλημα  της μη πρόσβασης σε χρηματοδότηση που αντιμετωπίζουν οι  μικρομεσαίοι το οποίο από τη μια μεριά καθηλώνει  τις επιχειρήσεις σε μικρής κλίμακας επενδύσεις, ενώ από την άλλη εντείνει τα προβλήματα ρευστότητας τους δημιουργώντας κίνδυνο βιωσιμότητας.

Τόνισαν ακόμα ότι η συμμετοχή των πολύ μικρών επιχειρήσεων στις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις   εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς πολύ μικρό μέρος των επενδύσεων χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά  χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς υπογράμμισε  ότι η  μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν την ανάγκη ενός σταθερού οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος , με τις  επερχόμενες Ευρωεκλογές να αποτελούν ευκαιρία ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως  μιας πολιτικής κοινότητας που βασίζεται σε κοινές αξίες  και  έχει ως  βασικό στόχο την ενδυνάμωση της εσωτερικής συνοχής.

Ο κ. Ζαρωτιάδης είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του ASECU.

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών επαγγελμάτων

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμμβούλιο στο Δήμο Σερρών

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμμβούλιο στο Δήμο Σερρών

Η Tακτική Δια Ζώσης Συνεδρίαση του Σώματος, θα γίνει στις 29 Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, με τα παρακάτω 18 θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση σχεδίου δράσης πολιτιστικών εκδηλώσεων έτους 2024

                  Εισηγήτρια: Η Αντιδήμαρχος κα. Παλάζη – Τσοχατζίδη Χρυσάνθη

ΘΕΜΑ  2ο :Έγκριση ετήσιου προγράμματος  αθλητικών εκδηλώσεων έτους 2024

                   Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Κείσογλου Παναγιώτη

ΘΕΜΑ  3ο: «Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού έτους 2024» της ΔΗ.Κ.Ε.   ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ                     

                        Εισηγήτρια: Η Εντεταλμένη Σύμβουλος κ.Πανταζή Β.

ΘΕΜΑ  4ο: «Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού έτους 2024» της ΔΗ.Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

                        Εισηγήτρια: Η Εντεταλμένη Σύμβουλος κ.Πανταζή Β.

   ΘΕΜΑ  5ο: Αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (6η)    για  την «Αποδοχή της 1ης δόσης ποσού 493.970,00 € από τους ΚΑΠ  έτους 2024 για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι».

                      Εισηγήτρια: Η Αντιδήμαρχος κα. Μπάρμπα Μαγδαληνή

ΘΕΜΑ 6 ο: Αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικoνομικού έτους 2024 (7η), για την δημιουργία κωδικού εξόδων για την «Αποκατάσταση τμήματος εξωτερικής περίφραξης γηπέδων τένις στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων».

                   Εισηγήτρια: Η Αντιδήμαρχος κα. Μπάρμπα Μαγδαληνή

ΘΕΜΑ 7ο: Αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικoνομικού έτους 2024 για την    δημιουργία κωδικού εξόδων που αφορά αποζημιώσεις για την επανεπιβολή απαλλοτρίωσης σε ακίνητο στο Ο.Τ. 81 στην πόλη των Σερρών.

                   Εισηγήτρια: Η Αντιδήμαρχος κα. Μπάρμπα Μαγδαληνή

ΘΕΜΑ 8ο: Αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (9η), για   την ενίσχυση του κωδικού εξόδων που αφορά την παροχή γευμάτων σίτισης μαθητών Μουσικού Σχολείου.

                   Εισηγήτρια: Η Αντιδήμαρχος κα. Μπάρμπα Μαγδαληνή

ΘΕΜΑ 9ο: Αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (10η), για την «Αποδοχή χρηματοδότησης για την δράση με τίτλο «ECO FESTIVAL Serres» στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ».

                   Εισηγήτρια: Η Αντιδήμαρχος κα. Μπάρμπα Μαγδαληνή

  ΘΕΜΑ 10ο: «Επανεπιβολή της αυτοδίκαια αρθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε  ιδιοκτησίες με ΚΑΕΚ 441212737006 και ΚΑΕΚ 441212737007 στο Ο.Τ. 81 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Σερρών» 

                     Εισηγητής: Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Πουλιάκας Παύλος

ΘΕΜΑ  11ο: Μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση και λειτουργία ενός (1)  Νηπιαγωγείου, του 24ου  Δήμου Σερρών                      

                     Εισηγητής: Ο  Αντιδήμαρχος κ. Κείσογλου Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 12ο: Απαλλαγή τέλους ταφής του θανούντα 

                    Εισηγήτρια: Η Αντιδήμαρχος κα. Μπάρμπα Μαγδαληνή

  ΘΕΜΑ 13ο: « Έγκριση η μη παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου κοιλάδας  «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ» για την πραγματοποίηση των ετήσιων γυμναστικών επιδείξεων του συλλόγου Α.Κ.Γ. ΣΙΡΡΙΣ, κατόπιν αιτήματος τους.

                       Εισηγητής: Ο  Αντιδήμαρχος κ. Κείσογλου Παναγιώτης

ΘΕΜΑ  14o« Έγκριση η μη παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου κοιλάδας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ» για εκδήλωση στην βουλευτή κ. Αραμπατζή Φωτεινή, κατόπιν αιτήματος της.

                      Εισηγητής: Ο  Αντιδήμαρχος κ. Κείσογλου Παναγιώτης

ΘΕΜΑ  15 o: « Έγκριση η μη παραχώρησης του δημοτικού σταδίου Σερρών στην «Ε.Α.Σ.   ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔ. – ΘΡΑΚΗΣ» κατόπιν αιτήματος της.

                         Εισηγητής: Ο  Αντιδήμαρχος κ. Κείσογλου Παναγιώτης

ΘΕΜΑ  16ο: «ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ ΑΡ. 052/06-03-2024 ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΕΠΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ   ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ»

                     Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Δούκας Γεώργιος

ΘΕΜΑ  17o: Παραχώρηση της Πλατείας Κρονίου (επί του πεζοδρόμου της οδού Κων/νου Καραμανλή)

          Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχτσόγλου Δημήτριος

ΘΕΜΑ 18ο: Θεσμοθέτηση θέσεως φορτοεκφόρτωσης στην οδό  Μεραρχίας 57

                      Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Γάτσιος Αθανάσιος

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών έκανε ΔΩΡΕΑ στο Κ.Α.Α.Με.Α και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών επαγγελμάτων

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών επαγγελμάτων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα στους μαθητές Λυκείου από όλο τον Νομό και να τους εισάγει στον κόσμο των τεχνικών επαγγελμάτων, προσφέροντας μία εναλλακτική επιλογή για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Πρόκειται για την οργάνωση και πραγματοποίηση της ενημερωτικής εκδήλωσης, που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (22/4/2024), στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, σε συνεργασία με τη Β’ Βάθμια εκπαίδευση Ν. Σερρών, τις σχολές μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. Σερρών και υπό την αιγίδα του Δ. Σερρών και φυσικά της ΓΣΕΒΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις προοπτικές που ενέχει η ενασχόλησή τους με ένα τεχνικό επάγγελμα, για τις πολλαπλές επιλογές ευελιξίας που προσφέρει ο επαγγελματικός κλάδος, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιμορφωθούν – εκπαιδευτούν και το κυριότερο, για το πως μπορούν να κάνουν τη σωστότερη επιλογή για το μέλλον τους.

Στόχος της εκδήλωσης δεν ήταν να αποτραπούν οι μαθητές από τη συνέχιση των σπουδών τους, από την 3βάθμια εκπαίδευση ή ένα γενικά ακαδημαϊκό μέλλον.

Αντιθέτως, ζητούμενο αποτέλεσε  η ανάδειξη όλων εκείνων των σημείων, που καθιστούν σήμερα τα τεχνικά επαγγέλματα απολύτως συνυφασμένα με την δια βίου επιμόρφωση και εκπαίδευση και η κατάρριψη των στερεοτύπων, που θέλουν την ενασχόληση με ένα τεχνικό επάγγελμα ως επιλογή υποδεέστερης ποιότητας ,δείχνονταν παράλληλα και έναν άλλο, εναλλακτικό δρόμο γεμάτο επιλογές για μια επικερδή καριέρα στον κλάδο των τεχνικών επαγγελμάτων.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κος  Ευστάθιος Κουρτίδης, Επιστημονικό Στέλεχος Ινστιτούτου ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ), ο οποίος μίλησε στους μαθητές για «Το σήμερα και τo αύριο των τεχνικών επαγγελμάτων. «Ξεπερασμένες» δουλειές ή ευκαιρίες επένδυση, η κα Ηλιάνα Λεοντάρη,

 Msc Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ma Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας η οποία ανέλαβε το κομμάτι του Σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, δίνοντας στα παιδιά κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να  επιλέξουν σωστά το επάγγελμά τους και ο κος Δημήτρης Γούσης , Δ/ντης ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α., ο οποίος παρείχε τις σχετικές πληροφορίες για τα ακριβή βήματα διασύνδεσης από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΣΣ, ο αναπληρωτής Δ/ντής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κος Μιχάλης Κυπαρίσσης και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, κος Δημήτρης Βαργιάμης, ο οποίος εκπροσώπησε το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο, εν απουσία του Προέδρου, κου Γιώργου Καββαθά.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί από τα … θρανία

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών έκανε ΔΩΡΕΑ στο Κ.Α.Α.Με.Α και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών έκανε ΔΩΡΕΑ στο Κ.Α.Α.Με.Α και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

 Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αναστάσιο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, τη Γενική Γραμματέα Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ, τον Ταμία Κων/νο ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ και τα μέλη Δ.Σ. Πέτρο ΒΟΓΔΑΝΟΥ και Νικόλαο ΔΙΑΚΟ, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Α.Α.Με.Α) Σερρών και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

    Έπειτα από τη διοργάνωση της ετήσιας χοροεσπερίδας μας στις αρχές Μαρτίου, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας ομόφωνα αποφασίστηκε μέρος των εσόδων της λαχειοφόρου αγοράς να διατεθούν ως δωρεά για την κάλυψη υπαρχουσών αναγκών των παιδιών που φιλοξενούνται στο Κ.Α.Α.Με.Α Σερρών και των παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες δομές αλλά και τη σπουδαιότητα της λειτουργίας τους. 

     Στο Κ.Α.Α.Με.Α. Σερρών συναντηθήκαμε με τη Διευθύντρια αυτού κα. Μαρία ΚΟΥΜΛΙΑΛΗ, όπου έπειτα από τη συζήτηση που είχαμε σε εγκάρδιο κλίμα βεβαιωθήκαμε για τους συλλογισμούς μας, δηλαδή για το σπουδαίο λειτούργημα και προσφορά της συγκεκριμένης δομής στο κοινωνικό σύνολο και στην προστασία, φροντίδα και αγάπη που παρέχουν στα παιδιά και στους ενηλίκους που φιλοξενούνται στους χώρους της. 

   Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή αυτού κ. Ιωάννη ΔΑΡΝΑΚΑ και το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα. Ρούλα ΤΑΠΑΣΚΟΥ, όπου ενημερωθήκαμε για την άρτια οργάνωση, τις διεξαχθείσες εξειδικευμένες δράσεις, τις παρεχόμενες γνώσεις και πρακτικές που διδάσκονται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες από το καταρτισμένο προσωπικό του σχολείου. 

    Δεχόμενοι τις ευχαριστίες τους για τη συμβολική κίνηση αλτρουισμού και προσφοράς μας, δεσμευτήκαμε για παρόμοιες ενέργειες μας στο μέλλον με γνώμονα την παροχή μικρής αρωγής της Ένωσης μας των Σερραίων Αστυνομικών σε αυτές τις δομές, ενστερνιζόμενοι ότι αυτές επιτελούν σπουδαίο έργο στο σημαντικότερο και πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, στην κοινωνία των παιδιών. 

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί από τα … θρανία

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί από τα … θρανία

Ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, την 14η παρουσίαση νέων Σερραίων Μουσικών με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ». 

Ήταν μια βραδιά γεμάτη μουσικά χρώματα, την οποία απόλαυσαν οι Σερραίοι σε μία κατάμεστη αίθουσα. Ο πρωτοποριακός θεσμός «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ», είναι μοναδικός στην Ελλάδα και καθιερώθηκε το 1998.

Μία πρωτοβουλία που είχε εμπνευστή τον συγγραφέα και ιδρυτή του Μουσικού Αρχείου στις Σέρρες, τον κ. Γιώργο Αγγειοπλάστη και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια από τον ίδιο, την κα. Αναστασία Βάκαλου, την κα. Μάρθα Αναστασιάδου, τον Σάκη Ανδρικάκη κτλ.                           

Η εκδήλωση «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ», είναι μία βραδιά ξεχωριστή για τους νέους που διακρίνονται για την μουσική τους αντίληψη και ικανότητα και έχει ως σκοπό να τους δώσει την ευκαιρία να ακουστούν αλλά και να δοκιμαστούν απέναντι στο κοινό που τους παρακολουθεί, χωρίς να διεκδικούν κάποιο βραβείο και χωρίς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.                                         

Η επιλογή των νέων μουσικών γίνεται με μοναδικό κριτήριο τις καλές επιδόσεις του καθενός στο επίπεδο σπουδών και στον τομέα ενασχόλησής του με την μουσική. Δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ούτε στοιχεία στην ανάδειξη των καλυτέρων, γιατί όλοι είναι οι καλύτεροι.                                   

 Φέτος πήραν μέρος 26 νέοι ηλικιακά ταλαντούχοι Μουσικοί, οι οποίοι προέρχονται από το Μουσικό σχολείο Σερρών, το Ωδείο Βασίλη Ταπέ, το Ωδείο Τσαϊκόφσκι και το Ωδείο «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» της Βικτωρίας Μαγκούνη.         

Οργανωτική Επιτροπή η Έφορος Μουσικής του “ΟΡΦΕΑ” η κα. Βαρβάρα Κουτρα, η Έφορος Θεάτρου του “ΟΡΦΕΑ’, κα. Μαρία Μεντίζη και η καθηγήτρια Μουσικής κα. Ματούλα Λαμπρου. Παρουσίαση: Ματούλα Λαμπρου.

Οι νέοι Μουσικοί ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην Μουσική, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσικά βραδιά.                    

Στην αρχή η καθηγήτρια μουσικής κα. Ματούλα Λάμπρου, η οποία ήταν και η ψυχή της διοργάνωσης και παρουσίασης, χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τον πρόεδρο του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο Πρόεδρος έκανε μία χρονική αναδρομή στον θεσμό, τονίζοντας την μεγάλη συμβολή στον θεσμό, του κ. Γεωργίου Αγγειοπλάστη, αλλά και διαχρονικά σε όλους όσους προσέφεραν στο θεσμό.                                 

Οι νέοι Μουσικοί ταλέντα που μας κατέπληξαν κατά σειρά παρουσίασης είναι:     

 Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΡΦΕΑΣ ΣΛΑΜΠΕΑΣ στο Πιάνο, με προετοιμασία από την καθηγήτρια κα. Όλγα Χαράτζεβα. Έπαιξε κομμάτια: Beethoven – Sonata No8 pathetique Α’ μέρος, Sibelius – Σπουδή ορ.76 Νο2, Scriabin – Σπουδή ορ. 8 Νο2, Chopin – Σπουδή ορ. 25 Νο2, Debussy – Clair de lune, Mozart – Fantasia σε ρε-.                           

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΩΣΗΣ στο βιολί, με προετοιμασία από την καθηγήτρια κα. Βικτωρία Μαγκούνη, με συνοδεία πιάνου από τον Καθηγητή τον κ. Αθανάσιο Πασχαλιά.     Έπαιξε: Accolay J.B. violin concerto in A minor, 1o μέρος allegro moderato, 1833-1900.                                 

Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΡΩΝΙΔΟΥ στο Φλάουτο, με προετοιμασία από τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Παπαπαρασκευά, συνοδεία πιάνου, από τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Πασχαλιά.   Αθανάσιος. Έπαιξε: F.J.Gossec – Tambourine (1734-1829).                 

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο Βιολί, με προετοιμασία από την καθηγήτρια      κα. Βικτωρία Μαγκούνη και με συνοδεία στο πιάνο από τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Πασχαλιά. Έπαιξε : Czardas – Vittorio Monti (1868-1922).                  

Η ΦΕΝΙΝΑ ΝΤΙΚΙΑΔΗ στο κλασικό τραγούδι, με προετοιμασία από την καθηγήτρια κα. Ροζαλία Βενετικίδου και συνοδεία στο πιάνο από την καθηγήτρια Ελένη Ναουμίδου και στο βιολί την καθηγήτρια κα. Ελένη Αμανατίδου.       Τραγούδησε: G.F. Handel Lascia Ch’io Pianga (Rinaldo)-(1685 -1759) aria from opera.        W. A. Mozart – Komm, lieber Zither, komm (1756 -1791) και Γ. Κωνσταντινίδη απόψε τα Μεσάνυχτα (παραδοσιακό).                           

 ΤΟ SIRREUS MUSIC BAND – Νεανικό Μουσικό Συγκρότημα.           

Προετοιμασία: καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Σαπράνωφ.                

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: 

Ο Κωνσταντίνος Βιντινής στο Πιάνο με προετοιμασία από την καθηγήτρια κα. Ρίτα Βασιλειάδου – Ελεάνθη Πανάγου. 

Ο Χρήστος Κουβούσογλου, Ηλεκτρική κιθάρα-Σαξόφωνο – κρουστά τάξης ντραμς, με προετοιμασία από τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σαπράνωφ. 

Η Κατερίνα Κιουτανίδου – τραγούδι, με προετοιμασία από την καθηγήτρια Ρ.Βενετικίδου . 

Έπαιξαν : Α.Τοπουζίδη – Το πιο όμορφο τραγούδι και το G.GERSHWIN – Summer Time – Giornos Theme.      

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – Νεανικό Μουσικό Συγκρότημα.             

Προετοιμασία : από τους καθηγητές: Αμανατίδου Ελένη, Μέγγος Χριστόδουλος, Κυπαρίσης Χρήστος, Μπλέτσος Αλέξανδρος, Ναουμίδου Ελένη.              

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:                                    

Βιολιά: Ράϊλυ Δημήτριος, Ράϊλυ Μαργαρίτα, Τσαλουχίδου Όλγα, Λώτη Μαρία,  Πλιακογιάννη Ηλέκτρα, Λιτσεσελίδης Νικόλαος, Αργυριάδη Δήμητρα, Βακαλίδου Ευαγγελία, Πετσανά Αικατερίνη, Γεωργιάδου Σοφία, Ζάχος Ελευθέριος.        

Βιόλες: Ματσούκα Κωνσταντίνα, Μάμαλης Ανανίας.                 

Βιολοντσέλα: Μπεντιούλης Κωνσταντίνος, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Κράλλη Ερμιόνη, Αρουτουνιάν Νίνα.                                

Έπαιξαν: Perhaps (Quizas) – Endless Love – Strangers in the Night – A time for us (Romeo and Juliet) – My heart will goon (Titanic) – Heisa pirate.

Τους Επαίνους και τα Διπλώματα στους συμμετέχοντες απένεμαν, ο Αν/ρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Χρυσάνθη Παλάζη και η Επίτιμη πρόεδρος του «ΟΡΦΕΑ», κα Γιούλη Σπυρίδου.                        

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών ευχαριστεί θερμά την Αντιπεριφέρεια Σερρών, η οποία ήταν συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, καθώς επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας cosmos 93FM, TV Επιλογές, serraikanea.gr, τους φωτογράφους κ. Νικήτα Τότα του Πρότυπου Φωτογραφικού Εργαστηρίου και τον κ. Γιώργο Ευθυμιάδη από τον anexartitoς.gr, όλες τις τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την εκδήλωση. 

Ο όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών δίνει και πάλι ραντεβού τον Μάρτιο του 2025, χρονιά που θα γιορτάσει τα 120 χρόνια του, για την συνέχιση του θεσμού «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ».

Το Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Από σήμερα  συζητείται   στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Το αυτό νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα απ’ τα διαχρονικά προβλήματα των δικαστικών υπηρεσιών, την τραγική υποστελέχωση, τις σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, τις χαμηλές αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων, τα κάθε είδους εμπόδια πρόσβασης των πολιτών στη δικαιοσύνη. 

Αντίθετα, αποτελεί αντιδραστική τομή, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που συμπληρώνεται κομμάτι – κομμάτι, ενάντια στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και πλήττοντας περαιτέρω τα δικαιώματα των «συναλλασσόμενων» με τη Δικαιοσύνη αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων . 

Με το νομοσχέδιο καταργούνται τα Ειρηνοδικεία σε όλη τη χώρα, συνολικά 113 δικαστικές υπηρεσίες θα “σβήσουν” απ’ τον χάρτη ως αυτοτελείς υπηρεσίες.

Στο νομό Σερρών καταργείται το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας, το οποίο  λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1914 αρχής έναρξης δηλαδή του Ελληνικού Κράτους στην περιοχή της Μακεδονίας. 

Καταργείται  το μοναδικό Ειρηνοδικείο που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις Φυλακές Νιγρίτας  που λειτουργεί σε μια πολύ μεγάλη  γεωγραφική ενότητα   με δυσπρόσιτες περιοχές και  σχεδόν ανύπαρκτη συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο του νομού. 

Καταργείται Ειρηνοδικείο  που εξυπηρετεί πάνω από 30.000 πολίτες  ετησίως,  Ειρηνοδικείο με μεγάλη  δικαστηριακή όπως προκύπτει μέσα από τα στατιστικά μηνιαία στοιχεία και πολλαπλάσια από άλλα Ειρηνοδικεία που διατηρούνται. 

Το Νομοσχέδιο αποτελεί μνημείο υποκρισίας και προχειρότητας. Ουδείς κατάλαβε , καταλάβει ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε ποια πρωτοδικεία και πια ειρηνοδικεία παραμένουν και ποια θα καταργηθούν Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης αποδεικνύεται ΚΑΙ εδώ για πολλοστή φορά.

  Η  ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης νομοθετεί  κατόπιν παρεμβάσεων γνωστών βουλευτών και κομματικών στελεχών. Μια επιλογή που τροφοδοτεί διχαστικούς, αχρείαστους και επικίνδυνους τοπικισμούς.

 Όμως η άμεση πρόσβαση στη δικαιοσύνη και η υποχρέωση του κράτους να την εξασφαλίζει είναι συνταγματικό δικαίωμα το οποίο εν προκειμένω τίθεται εν αμφιβόλω.. 

Το νομοσχέδιο θα κάνει αυτή την πρόσβαση ακριβότερη και δυσκολότερη για τους πολίτες του Δήμου Βισαλτίας  υποχρεώνοντάς τους σε μετακινήσεις και αυξάνοντας το κόστος των νομικών υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, η οικογενειακή ζωή των υπηρετούντων στη Νιγρίτα  δικαστικών υπαλλήλων θα έρθει πάνω – κάτω. 

Με την παραπάνω εξέλιξη είναι προφανές ότι η τοπική κοινωνία  θα οδηγηθεί σε περαιτέρω  μαρασμό. 

 Οι δύο συνιστάμενες που καθόρισαν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο «εκτρωματικό» νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης   είναι στη πραγματικότητα η υλοποίηση- το προαπαιτούμενου για να εισπραχθούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εφαρμογή της λογικής  κόστους-οφέλους η δήθεν  εξοικονόμηση πόρων, κατ΄ επιταγή  της παγκόσμιας τράπεζας, υιοθετώντας άκριτα κάποιες συστάσεις της, παντελώς άσχετες με την πραγματικότητα της χώρας 

Η επιτάχυνση που επικαλείται η κυβέρνηση αφορά τους λίγους και την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των επιχειρηματιών στην οικονομία της χώρας. Δεν λαμβάνει όμως υπόψη της, την καθημερινότητα των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια και φυσικά δεν υπηρετεί το κράτος δικαίου – κάτι που εξάλλου δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ  συντάσσεται με το Δήμο Βισαλτίας με τους πολίτες της Βισαλτίας,  με τους δικαστικούς υπαλλήλους του νομού  Σερρών (και ακόμα παραπάνω του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας), με το Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών, συνομολογώντας ότι κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνον η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

 Συντάσσεται με το αίτημα της μη κατάργησης του Ειρηνοδικείο Νιγρίτας και προς αυτή την κατεύθυνση στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα αγωνιστεί εντός και εκτός της Βουλής.

«Ευαγγελίσματα με του χορού μελίσματα» την Παρασκευή, 26 Απριλίου στην πλατεία «Ελευθερίας»

Το Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

Ομόνοια: Κλέφτης-αίλουρος πηδούσε από ταράτσα σε ταράτσα για να αποφύγει τη σύλληψη [βίντεο]

Επεισοδιακή καταδίωξη έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια, μετά την καταγγελία ότι ένας άνδρας έκλεβε χαλκό από κτήριο της περιοχής.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να καταδιώκουν τον κλέφτη, μόλις όμως εκείνος τους αντιλήφθηκε και κατάλαβε ότι είχαν μπει στο κτήριο που βρισκόταν, άρχισε να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα για να αποφύγει τη σύλληψη, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε.

Τον έπιασαν μετά από μισή ώρα

Μετά από περίπου μισή ώρα αστυνομικοί μπήκαν σε κτήριο επί της οδού Αναξαγόρα, εντόπισαν στην ταράτσα τον άνδρα και τον συνέλαβαν.

Δείτε το βίντεο από την καταδίωξη του κλέφτη:

Είδε στον δρόμο την πρώην του και τη γρονθοκόπησε

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

emma stoone e vima

Η Έμα Στόουν αποκάλυψε το πραγματικό της όνομα και τον λόγο...

Η ηθοποιός εξήγησε ότι το άλλαξε αναγκαστικά Η Έμα Στόουν έκανε μια αποκάλυψη για το πραγματικό της όνομα και την ιστορία πίσω από την κίνησή...
endioikogeneiakh via peristatika

Ημαθία: Μαθήτριες δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από ιδιοκτήτη στάβλου ενώ έκαναν ιππασία...

Το περιστατικό με θύματα τα δύο παιδιά σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης στην περιοχή του Άλσους Αγίου Νικολάου Ημαθίας Ιδιοκτήτης στάβλου σε περιοχή της...
60xroni e vima

Αργεντινή: Αυτή είναι η 60χρονη δικηγόρος που φιλοδοξεί να λάβει τον...

Η 60χρονη δικηγόρος από την Αργεντινή Alejandra Rodriquez ευελπιστεί να γίνει η γηραιότερη νικήτρια του τίτλου της Μις Υφήλιος. Η νέα Μις Μπουένος Άιρες έγινε...
iliana papageorgiou e vima

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το νυφικό από τον προηγούμενο γάμο υπάρχει, μου κόστισε...

Στην κάμερα της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα έκανε δηλώσεις η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε και για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου. «Είναι επιθετική...
manos gavras e vima

Μάνος Γαβράς: Πέρασα δυσκολίες στο εξωτερικό, κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα...

Είχα δυσκολευτεί πολύ οικονομικά, είπε ο ηθοποιός O Μάνος Γαβράς μίλησε για τις δυσκολίες, που αντιμετώπισε, όσο βρισκόταν στο εξωτερικό. Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Mega...
sofia bush e vima

Σοφία Μπους: Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να αναπνεύσω

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έκανε coming out, μίλησε για όλα όσα αισθάνεται και μοιράστηκε το βίωμά της Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σοφία Μπους έκανε coming out, αυτοπροσδιορίζεται...
irina shayk e vima

Η Ιρίνα Σάικ ψάχνει άνδρα σε δύο ηπείρους – Πρέπει να...

«Είναι δύσκολα τα πράγματα», δήλωσε κοντινό της πρόσωπο H Ιρίνα Σάικ αναζητά ένα νέο σύντροφο μετά τον χωρισμό με τον Τομ Μπρέιντι, με πληροφορίες να...
oikonomakou mixopoulos e vima

Διαζύγιο «βόμβα» για Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππο Μιχόπουλο – Η κοινή...

Μετά από έξι χρόνια γάμου Χωρίζουν οι δρόμοι για την ηθοποιό Αθηνά Οικονομάκου και τον επιχειρηματία Φίλιππο Μιχόπουλο, μετά από δέκα χρόνια κοινής πορείας και...
nikos aliagas e vima

Νίκος Αλιάγας: Μπορεί στη σύνταξή μου να έρθω να μείνω μόνιμα...

Κάθε φορά που έρχομαι συγκινούμαι, πρόσθεσε ο παρουσιαστής Ο Νίκος Αλιάγας βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη συμμετοχή του στην τελετή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. Ο...
petros ksekoukis e vima

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα θαύμα σε μετωπική σύγκρουση, είδα έναν ρασοφόρο να...

«Τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκα στο «Εξπρές Σάμινα» Ο Πέτρος Ξεκούκης παραχώρησε μία συνέντευξή εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και εξομολογήθηκε πως έχει...
christos vasilopoulos e vima

Χρήστος Βασιλόπουλος: Πλέον είμαι μόνο σε μία εφαρμογή γνωριμιών

Είμαι ανοιχτός σε έναν νέο έρωτα, δήλωσε ο ηθοποιός Ο Χρήστος Βασιλόπουλος μίλησε για το ενδεχόμενο να ερωτευτεί ξανά και αποκάλυψε, ότι έχει προφίλ σε...
tasos xatzhvasileiou ntroph voulh

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη...

«Δυστυχώς, αν και ο Κασιδιάρης λείπει, ο «κασιδιαρισμός» είναι εδώ. Με το επεισόδιο του ξυλοδαρμού στη Βουλή, αποκαλύφθηκε η δυσωδία που κρύβεται κάτω από...
synaulia petro gaitano

Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο σήμερα στο Σιδηρόκαστρο

Σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 21:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Σιδηρόκαστρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ» με τον...
grhgorhs zarwtiadhs dikaih eyrwph

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Υπερασπίζομαι με τόλμη, γνώση και Εμπειρία, μια κοινωνικά δίκαιη...

Ξεκινώντας από τις Σέρρες την επίσημη προεκλογική του καμπάνια, ο συντοπίτης μας υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, παρουσίασε την υποψηφιότητά του σε...
synedriazei dhmotiko symoulio

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμμβούλιο στο Δήμο Σερρών

Η Tακτική Δια Ζώσης Συνεδρίαση του Σώματος, θα γίνει στις 29 Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, με τα παρακάτω 18 θέματα ημερήσιας...
prospatheia oevess texnikwn epaggelmatwn

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα στους μαθητές Λυκείου από όλο τον Νομό και να τους...
Ένωση Αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών έκανε ΔΩΡΕΑ στο Κ.Α.Α.Με.Α και στο...

 Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αναστάσιο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, τη Γενική Γραμματέα Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ, τον Ταμία Κων/νο...
paroysiash newn serraiwn mousikwn

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί...

Ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, την 14η παρουσίαση νέων Σερραίων Μουσικών με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ».  Ήταν...
nea aristera leei oxi katarghsh eihnodikiou

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Από σήμερα  συζητείται   στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Το αυτό νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα απ’ τα διαχρονικά προβλήματα των δικαστικών...
omonoia kleftis e vima

Ομόνοια: Κλέφτης-αίλουρος πηδούσε από ταράτσα σε ταράτσα για να αποφύγει τη...

Επεισοδιακή καταδίωξη έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια, μετά την καταγγελία ότι ένας άνδρας έκλεβε χαλκό από κτήριο της περιοχής. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να...

Δείτε επίσης