27/04/2024
21.5 C
Serres

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές έδωσαν τελικά το «πράσινο φως» για την απλοποίηση των κανόνων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία στους αγρότες, καθώς οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τον κανονισμό με τις τεχνικές τροποποιήσεις που πρότεινε το Συμβούλιο και ενέκρινε η Επιτροπή Γεωργίας του Κοινοβουλίου στις 15 Απριλίου 2024.

Έτσι οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν τις αναθεωρημένες περιβαλλοντικές «προϋποθέσεις» για τις αιτήσεις τους για χρηματοδοτική στήριξη από την ΕΕ το 2024.

Να σημειώσουμε πως η Ελλάδα πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για αλλαγές και μένει να δούμε αν θα περάσει και η δυνατότητα μεταφοράς πόρων, η βελτίωση των οικολογικών σχημάτων και η προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Από το Ευρωκοινοβούλιο

Πέρασε η αναθεώρηση της ΚΑΠ 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αναθεώρηση του κανονισμού για τον στρατηγικό σχεδιασμό και του οριζόντιου κανονισμού με 425 ψήφους υπέρ, 130 κατά και 33 αποχές.

Σημειώνεται ότι οι Ευρωβουλευτές ενέκριναν τον κανονισμό με τις τεχνικές τροποποιήσεις που πρότεινε το Συμβούλιο και ενέκρινε η Επιτροπή Γεωργίας του Κοινοβουλίου στις 15 Απριλίου 2024.

Ο κανονισμός πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Συμβούλιο. Η Βελγική Προεδρία του Συμβουλίου ενημέρωσε το Ευρωκοινοβούλιο ότι, εάν οι ευρωβουλευτές εγκρίνουν την πρόταση με τη μορφή που συμφωνήθηκε από την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας του Συμβουλίου, το Συμβούλιο θα εγκρίνει επίσης το κείμενο.

Μετά την έγκρισή του από το Συμβούλιο, η νομοθεσία θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθεί αμέσως σε ισχύ.

Έτσι, οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν τις αναθεωρημένες περιβαλλοντικές «προϋποθέσεις» για τις αιτήσεις τους για χρηματοδοτική στήριξη από την ΕΕ το 2024.

«Οι αγρότες από όλη την Ευρώπη μίλησαν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακούστηκε» τόνισε ο επίτροπος γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι μετά την έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο, και κάλεσε τα κράτη μέλη να αξιοποιήσουν τις ευελιξίες της ΚΑΠ.

Αναθεώρηση

Η αναθεώρηση τροποποιεί τους κανόνες για τρεις «περιβαλλοντικούς όρους» που πρέπει να τηρούν οι γεωργοί προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση. Παρέχει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία στις χώρες της ΕΕ να χορηγούν εξαιρέσεις από τα σχετικά πρότυπα εάν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή τους και σε περίπτωση προβλημάτων που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι μικρές εκμεταλλεύσεις κάτω των 10 στρεμμάτων θα εξαιρούνται από τους ελέγχους και τις κυρώσεις για μη συμμόρφωση με τους κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι για να επιταχυνθεί η έγκριση των μέτρων, το Κοινοβούλιο συμφώνησε να εξετάσει τον φάκελο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να μην εναντιωθεί στην πρόταση της Επιτροπής για τη συμπλήρωση της δέσμης μέτρων απλούστευσης της ΚΑΠ και σύμφωνα με το κείμενο, τα κράτη μέλη θα έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών κατά την εφαρμογή της απαίτησης για διατήρηση της αναλογίας μόνιμων βοσκοτόπων προς γεωργικές εκτάσεις άνω του 5% σε σύγκριση με το 2018.

Λευτέρης Αυγενάκης: 

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου συνιστά τριπλή νίκη, για αγρότες, Ελλάδα και ΕΕ

Νίκη για τους αγρότες της Ευρώπης, καθώς το αίτημά τους για μείωση των διοικητικών βαρών γίνεται σε σημαντικό βαθμό αποδεκτό. 

Νίκη για την Ελλάδα που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στην προσπάθεια για αλλαγές, όντας η μόνη χώρα που έχει καταθέσει 19 συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχει υιοθετήσει με ψήφισμά του το ΕΛΚ, αλλά στηρίζουν και οι χώρες του Μεσογειακού Νότου, δηλαδή η ομάδα των EUMED-9. 

Νίκη και για την ίδια την Ευρώπη, καθώς αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό, αλλά για ζωντανό οργανισμό που ακούει τους πολίτες και τις αγωνίες τους και διορθώνει τυχόν λάθη. 

Με την απόφασή τους οι ευρωβουλευτές ουσιαστικά έδωσαν το «πράσινο φως» για την αναθεώρηση της Αγροτικής Πολιτικής με στόχο τη μείωση του διοικητικού φόρτου για τους αγρότες, αίτημα πανευρωπαϊκό κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις. 

Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα ζητήματα προς συζήτηση. 

Υπάρχουν ζητήματα που επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε λόγω της κλιματικής κρίσης που πλέον βιώνουμε και η οποία δεν ήταν ορατή, στο σημερινό βαθμό, όταν συζητείτο η νέα ΚΑΠ. 

Τα ζητήματα αυτά, όπως η δέσμευση του 2% της ΚΑΠ για την αντιμετώπιση θεομηνιών όπως ο «Daniel» ή η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από πυλώνα σε πυλώνα και από έτος σε έτος, που θα δώσει περιθώριο για μεγαλύτερη απορροφητικότητα και δικαιότερη – ανάλογα με τις ανάγκες κάθε κράτους μέλους- κατανομή των πόρων, αλλά και η βελτίωση των οικολογικών σχημάτων καθώς και η προστασία των Ευρωπαίων αγροτών από αθέμιτο ανταγωνισμό από τρίτες χώρες, θα συζητήσουμε στην 5η συνεδρίαση της EUMED-9, που θα πραγματοποιηθεί – και πάλι με ελληνική πρωτοβουλία- τη Μεγάλη Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο, αλλά και στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ. 

Γνωρίζουμε τα προβλήματα των αγροτών μας και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για να τους στηρίξουμε, αξιοποιώντας υπάρχουσες συμμαχίες όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ή ενεργοποιώντας νέες, όπως η ομάδα των Μεσογειακών χωρών. 

Οι λύσεις στα προβλήματα προκύπτουν μόνο μέσα από τη συνένωση δυνάμεων και το συνεχή διάλογο με εκείνους που τα αντιμετωπίζουν. Κι εμείς ως κυβέρνηση αυτό πράττουμε, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρισκόμαστε σε συνεχή, ειλικρινή διάλογο και με τους αγρότες αλλά και με τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα. 

Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια. Συνεχίζουμε μαζί!». 

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

«Ούτε η Εκκλησία ούτε το Κοινοβούλιο έχει ανάγκη από ανθρώπους που παριστάνουν τους αυθεντικούς εκφραστές της Ορθοδοξίας και του Συντάγματος, πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι άνθρωποι πουλούσαν επιστολές του Ιησού μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές».

Αυτό δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «ο κ. Βελόπουλος εδώ και πάρα πολύ καιρό συμπεριφέρεται ως πορτιέρης στις εκκλησίες» και διερωτήθηκε: «Υπάρχει κάποιος, που έχει κάνει μεγαλύτερο ατόπημα από το να πουλά επιστολές του Ιησού; Και θα βγαίνει αυτός να καλεί πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία; Ποιος είναι»; 

Αναφορικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα καταλάβει τη δεύτερη θέση με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό. 

«Στις εθνικές εκλογές η ΝΔ πήρε 41%, το ΠΑΣΟΚ πήρε περίπου 11,5%. Σήμερα στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 12-14% και η ΝΔ κινείται στον άξονα του 30%. Ποιος τα πηγαίνει καλύτερα; Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και λέει ότι ο πήχης του δεν είναι το 41% αλλά το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών. Να το μετρήσουμε κι εμείς έτσι; Εγώ λέω όχι, δεν θα το μετρήσουμε έτσι, γιατί εμείς θέλουμε να είμαστε μια μεγάλη δύναμη, προοδευτική δύναμη. Να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά», σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε ότι ο στόχος που βάζει το ΠΑΣΟΚ για δεύτερη θέση είναι πολύ ρεαλιστικός. «Εμείς πρέπει να κάνουμε ένα άλμα ακόμα και μετά από δέκα χρόνια στα οποία περάσαμε, ότι περάσαμε, να είμαστε δεύτερο κόμμα για να γίνουμε πρώτοι. Ό, τι και να γίνει, το ΠΑΣΟΚ θα είναι το μοναδικό κόμμα που θα είναι πιο πάνω και από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών».

Ο Παύλος Χρηστίδης πρόσθεσε ότι ο μεγάλος χαμένος θα είναι και πάλι ο ελληνικός λαός που «πληρώνει την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθωρισμό τροφίμων, που αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα πλειστηριασμούς σε περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις καταστροφές της φύσης και έχει μία κυβέρνηση να βαυκαλίζεται ότι τα κάνει όλα τέλεια. Αυτά τα πράγματα λοιπόν, με δυόμισι εκατομμύρια κόσμο στα όρια της φτώχειας, με βάση την τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά», κατέληξε σχετικά.

Τέλος, στηλίτευσε τις χτεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί λάθους στην υπόθεση των Τεμπών, που – όπως είπε – είχε να κάνει κυρίως με την επικοινωνιακή διαχείριση που έγινε. «Οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις για τις ευθύνες της τραγωδίας και την απόπειρα συγκάλυψης», τόνισε.

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Σερρών

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στα εγκαίνια της “BEYOND 2024”

Στις πρωτοβουλίες, τα έργα, τις δράσεις και τις πολιτικές της Περιφέρειας για να προετοιμάσει το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας “BEYOND 2024”.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η “BEYOND” αποτελεί έκθεση – σταθμό, διότι τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο της καινοτομίας, δίνοντας το στίγμα για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Άλλωστε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στήριξε από την πρώτη στιγμή τη δημιουργία και τη διοργάνωση της έκθεσης και φέτος συμμετέχει δυναμικά, με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις, αλλά και με μια μεγάλη καινοτομία, καθώς στο χώρο της Περιφέρειας εντός της “BEYOND 2024” θα φιλοξενηθεί η Sophia the Robot, το πιο διάσημο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης να τη γνωρίσουν.

Επίσης, αύριο το πρωί, στις 11:30’, στον χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην “BEYOND 2024”, διοργανώνεται συζήτηση, με τη Sophia the Robot, τον Περιφερειάρχη και τον Διευθυντή Υπολογιστικών Συστημάτων του Μ.Ι.Τ. Media Lab και Διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας Δρ. Μιχάλη Μπλέτσα.

Αναφερόμενος στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της καινοτομίας και την ανάδειξή της ως ενός εκ των τριών βασικών αναπτυξιακών πυλώνων της περιφερειακής οικονομίας, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε: “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει σταθερά να επενδύει στην καινοτομία, να επενδύει στις νέες τεχνολογίες.

Και ήδη σήμερα, παρέχουμε περίπου 600 ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ είναι ενδεικτικό ότι στο gov.gr, το ένα τέταρτο των συνολικών ψηφιακών υπηρεσιών παρέχονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και το γεγονός ότι επενδύσαμε με ένταση στη ψηφιακή μετάβαση μάς επέτρεψε να καταργήσουμε όλα τα ανταποδοτικά τέλη που πλήρωναν κάθε χρόνο 150.000 πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Παράλληλα τρέχουμε χρηματοδοτήσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για έργα και δράσεις καινοτομίας. Υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με το CERN.

Συμμετέχουμε σε clusters καινοτομίας. Υποστηρίζουμε την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το ThesIntec. Αναβαθμίσαμε τις ψηφιακές υποδομές των Επιμελητηρίων, των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων και παραδίδουμε σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό στα σχολεία σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Είμαστε σήμερα στις δέκα ταχύτερα αναπτυσσόμενες Περιφέρειες της Ευρώπης στην καινοτομία.

Όντως, όλα αυτά είναι πρωτοβουλίες και πολιτικές στη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά τα βλέπω ως βήματα, ως αναγκαίες προϋποθέσεις, για να ετοιμάσουμε το μέλλον. Ένα μέλλον, που τεχνολογικά αλλά και παραγωγικά, θα είναι πολύ πιο μεγάλο από την ψηφιοποίηση που εν πολλοίς είναι πλέον δεδομένη.

Γι’ αυτό, ο στόχος μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι να καταστήσουμε την Καινοτομία, τρίτο βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της οικονομίας μας. Και όλα όσα σχεδιάζουμε, όλα όσα υλοποιούμε και όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε πρέπει να αγγίζουν τους συμπολίτες μας. Πρέπει να βελτιώνουν τη ζωή, το εισόδημα, τις προοπτικές, αλλά και την εθνική μας αυτοπεποίθηση.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον κομβικό και εθνικό ρόλο που έχει η ανάπτυξη της καινοτομίας στην Κεντρική Μακεδονία, τονίζοντας πως στόχος της Περιφέρειας και προσωπικός του είναι να μετατραπεί η Κεντρική Μακεδονία στην ελληνική Silicon Valley.

“Κοιτώντας σταθερά μπροστά, πεποίθησή μου είναι ότι η Κεντρική Μακεδονία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει. Έχουμε μεγάλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα. Εκατόν πενήντα χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές ζουν και σπουδάζουν εδώ. Εταιρείες κολοσσοί μας εμπιστεύονται και επενδύουν στον τόπο μας. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα start ups. Πολλές εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη εξαγωγικό προσανατολισμό.

Μπορούμε να κάνουμε τη γεωγραφία μας πλεονέκτημά μας. Μπορούμε να κάνουμε το φυσικό περιβάλλον πλεονέκτημά μας. Δική μου φιλοδοξία είναι να μετατρέψουμε την Κεντρική Μακεδονία στη δική μας Sillicon Valley.

Αν το καταφέρουμε δεν υπηρετούμε μόνον τους Μακεδόνες αλλά όλους τους Έλληνες. Γιατί ισχυρή Μακεδονία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Παραγωγική Μακεδονία σημαίνει παραγωγική Ελλάδα. Εξωστρεφής και τεχνολογικά ανεπτυγμένη Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα με φιλοδοξίες, γεωπολιτικό ρόλο, αυξημένες δυνατότητες και παρουσία σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ασία. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και μπορούμε να τους κατακτήσουμε.

Προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν τη Beyond 2024. Η καρδιά της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών θα χτυπάει δυνατά της επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Σερρών

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Σερρών

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών, με θέμα τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, τη λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα, στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, υπό την Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιο Καδή και την Προϊσταμένη του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών κ. Αικατερίνη Αναγνωστίδου.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Άμεσων Παρεμβάσεων κ. Αθανάσιος Γάτσιος και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Σερρών κ. Άννα Ιορδανίδου

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία προήδρευσε της σύσκεψης,  τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. «Στόχος της σύγκλισης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου είναι να διαπιστωθεί η ετοιμότητα που υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Εύχομαι να υπάρχει αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να έχουμε μια ήρεμη αντιπυρική περίοδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων για να μπορέσουμε να προλάβουμε καταστάσεις, σε περιπτώσεις που χρειαστεί ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχουμε. Ως Δήμος Σερρών, είμαστε σε ετοιμότητα με τη σωστή οργάνωση που υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά, η κ. Μητλιάγκα.

«Στόχος της σημερινής σύσκεψης είναι η ετοιμότητα που θα πρέπει να υπάρξει 

μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διαθέτουν οι φορείς για την υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιος Καδής.

«Ως Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να παρεμβαίνουμε σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Είναι σε ετοιμότητα όλα τα μηχανήματα που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο, είτε φωτιές, είτε πλημμύρες. Μπορεί στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, να μην υπήρξαν ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να τα αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση που συμβούν» ανέφερε από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Άμεσων Παρεμβάσεων κ. Αθανάσιος Γάτσιος.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Άννα Ιορδανίδου, επισήμανε την ετοιμότητα που υπάρχει στον τομέα ευθύνης της, τονίζοντας ότι οι υδροφόρες του Δήμου είναι έτοιμες σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβουν για να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Tα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ” της ΓΓΠΠ, αφορούσαν:

  1.   Την εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα κατασκηνώσεις κλπ) αρμοδιότητά τους.
  1.    Την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται από ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. (Πυρ. Διάταξη 20/2022, Ν. 3852/2010, άρθρο 94 παρ.1), εντός των διοικητικών τους ορίων.
  1.  Την εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης από το Δήμο Σερρών καθ΄ υπόδειξη και συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών τους συγκροτημάτων.   
  1.    Τη λήψη μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021.
  1.  Τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο Δήμου για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.
  1.   Το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ”.
  1.  Ζητήματα και διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ “.
  1.  Την αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024. 
  1.   Θέματα που αφορούν την ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.
  1. Θέματα που αφορούν την εγκατάσταση και συντήρηση πυροσβεστικών υδροστομίων για κατάσβεση πυρκαγιάς ή πλήρωση πυροσβεστικών οχημάτων, στο πλαίσιο λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών.
  1. Eτοιμότητα του Δήμου Σερρών, στην υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.
  1. Eτοιμότητα του Δήμου Σερρών στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών της Περιφέρειας, στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ 2”, με έμφαση στις διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών.
  1. Mέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  1. Eνημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

καθώς και κάθε άλλο θέμα που κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας κ. Γεώργιος Καδής, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Έργων και Άμεσων Παρεμβάσεων κ. Αθανάσιος Γάτσιος, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας κ. Άννα Ιορδανίδου, η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σερρών κ. Αικατερίνη Αναγνωστίδου, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών κ. Παντελής Ελευθεριάδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής-Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών κ. Αλέξανδρος Καραγιαννίδης, ο Υποδιευθυντής, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Σερρών κ. Παναγιώτης Ηπειρώτης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Κωνσταντίνος Αργυρίου, η Προϊσταμένη του Δασαρχείου Σερρών κ. Χρυσοβαλάντου Ιασωνίδου, ο Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Νικόλαος Σύρπας, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Σερρών κ. Νικόλαος Σαφαρίκας, ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Σερρών κ. Γεώργιος Βασιλείου, εκπρόσωπος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών κ. Ιωάννης Ευστρατιάδης, η Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σερρών κ. Αικατερίνη Κεσκινίδου, εκπρόσωπος του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Παναγιώτης Χαβαλές και ο Πρόεδρος της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Σερρών κ. Ιωάννη Τούσκας.

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «ο Δήμος μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΣ όμως το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει δεν επαρκεί για τις ιδανικές υπηρεσίες όπως τις φανταζόμαστε» ανέφερε η Έλενα Τούσκα Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών.

  1. Μόλις στην προηγούμενη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Έργων, κ. Γάτσιος, σε ερώτηση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Έλενας Τούσκα για την εφαρμογή της ΚΥΑ για την πυροπροστασία, παραδέχθηκε ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν είναι επαρκώς στελεχωμένες ούτε για τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής που απαιτεί η ΚΥΑ ούτε για τη διενέργεια ελέγχων, ούτε καν για να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες στις δημοτικές εκτάσεις για την πυροπροστασία. 
  1. Την περασμένη βδομάδα η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Ιορδανίδου, ζητούσε από τους Σερραίους να μην πετάνε τα σκουπίδια τους γιατί μετά την λήξη της παράτασης των συμβάσεων Covid, ο Δήμος δεν έχει επαρκή προσωπικό για την αποκομιδή των σκουπιδιών. 
  1. Κατά την υπογραφή των συμβάσεων διαδημοτικής συνεργασίας,  η ίδια η Δήμαρχος δήλωσε ότι η ΥΔΟΜ χρειάζεται να στελεχωθεί για να ανταπεξέλθει στον όγκο της δουλείας. 

Μετά την παρέμβαση (ή «σκηνικό», όπως την χαρακτήρισε η Δήμαρχος) των συμβασιούχων Covid στο Δημοτική Συμβούλιο, δήλωνε για τους εργαζόμενους ότι είναι «άνθρωποι που ομολογουμένως πρόσφεραν πολλά και την περίοδο της πανδημίας αλλά και μετά από αυτήν, λόγω της ομολογουμένως υποστελέχωσης των Δήμων».

Τι ισχύει τελικά; 

Ήδη την 4ετία 2019-2023 το ισοζύγιο του προσωπικού (μονίμων και αορίστου χρόνου – χωρίς να υπολογίζονται οι ορισμένου χρόνου) είναι τουλάχιστον μείον 35 εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Επιτροπής ενέκρινε στις 20/3/2024 το Σχέδιο Πολυετούς Προγραμματισμού Προσλήψεων για τα έτη 2025-2028, και πρότεινε την πρόσληψη μόλις 14 ατόμων.

Οι 800 εργαζόμενοι στον Δήμο εκ των οποίων μόλις οι 450 είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι οι 350 είναι με διάφορες συμβάσεις εργασίας, καλύπτουν τις οργανικές θέσεις;

Η Δήμαρχος τονίζοντας την ανάγκη πρόσληψης «στελεχών», αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τομείς όπως η καθαριότητα να περάσουν στα χέρια εργολάβων ή να καλύπτονται με συμβασιούχους συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο των «δικών μας παιδιών»;

Είναι στη σφαίρα της φαντασίας μας ένας δήμος που θα μπορεί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πυρασφάλεια, για την καθαριότητα, για τη διασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς;

Η Λαϊκή Συσπείρωση, επιμένει στην πλήρη χρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου με εργαζόμενους με σταθερή δουλεία και με πλήρη δικαιώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να πιέζει σε αυτή την κατεύθυνση μαζί με τους εργαζομένους για να απαλλαχτούν από την ανασφάλεια, τις πιέσεις του εκάστοτε αιρετού και πολιτευτή. Γιατί δεν είμαστε ούτε φαντασιόπληκτοι, ούτε ουτοπιστές!  

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Επιτυχής χαρακτηρίστηκε η Άσκηση Πολιτικής Προστασίας με τίτλο ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024¨ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στην Ηράκλεια. 

Ο Δήμος Ηράκλειας συνδιοργάνωσε την άσκηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. 

Η άσκηση εκκένωσης έγινε σε συνεργασία Δημόσιων και Εθελοντικών Φορέων, έγινε και Επίδειξη Οχημάτων Εκτάκτων Αναγκών και Υπηρεσιών. 

Ο σκοπός της άσκησης ήταν η προετοιμασία , η προληπτική δράση, η προωθήση μέτρων ασφαλείας, και η ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σε θέματα επείγουσας ανάγκης και ασφάλειας. 

Οι πρακτικές ασκήσεις των σεναρίων καταστροφών, προκειμένου οι συμμετέχοντες και οι μαθητές/τριες να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες κρίσης. 

Η συμμετοχή όλων των φορέων , του Δήμου, των εθελοντών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών ήταν εξαιρετική. Η άσκηση έδωσε την ευκαιρία για εκπαίδευση, αλλά και για την ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της προετοιμασίας για τέτοιου είδους καταστάσεις. 11:15 Δόθηκε το Σήμα Σεισμικού Κινδύνου, έναρξη της άσκησης εκκένωσης σχολικών συγκροτημάτων, ταυτόχρονα εξελισσόταν οι εξής ενέργειες: Τηλεπικοινωνία μέσω ασυρμάτου από τα σχολεία προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηράκλειας και άμεση ενημέρωση του Δημάρχου για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος. 

Ενέργειες διδασκόντων και λοιπού προσωπικού σχολείου σύμφωνα με το Μνημόνιο του ΟΑΣΠ. Τηλεπικοινωνίες μέσω ασυρμάτου από την Πολιτική Προστασία του Δήμου προς τους φορείς Πολιτικής Προστασίας του ΤΕΣΟΠΠ, την ΠΠ της ΠΕ Σερρών και τις Εθελοντικές Οργανώσεις. Προσέλευση Οχημάτων Εκτάκτου Ανάγκης και Εθελοντικών Ομάδων σε πραγματικό χρόνο. Εκτέλεση ενεργειών διάσωσης – απεγκλωβισμού από τους αρμόδιους Φορείς. 11:35 Δόθηκε το σήμα Πλημμυρικού κινδύνου από την ΠΕ Σερρών προς τον Δήμο Ηράκλειας μέσω ασυρμάτου. 

Ο Δήμος διαβίβασε αμέσως στα σχολεία μέσω ασυρμάτου και μεγαφωνικών μέσων, καμπάνες Ιερού Ναού κλπ. τον επερχόμενο πλημμυρικό κίνδυνο. Ειδοποίησε τους Φορείς ΠΠ, Δημόσιους και Εθελοντικούς , καθώς και τις Ενώσεις Αγροτών. Οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό των Σχολείων εφάρμοσαν τις οδηγίες πλημμύρας του κανονισμού ΔΑΙ σχολικών μονάδων 2023-24 οδήγησαν τους μαθητές στο υψηλότερο σημείο και περίμεναν από τον Δήμο οδηγίες. 11: 50 Δόθηκε σήμα εκκένωσης οικισμών Δήμου Ηράκλειας λόγω πλημμύρας από τον Δήμαρχο Ηράκλειας κ.Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη μέσω ασυρμάτου από τον Δήμο. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο υψηλότερο σημείο της Ηράκλειας , στο Δημοτικό Σχολειό Ηράκλειας και δόθηκαν οδηγίες για τις διαδρομές και τον τρόπο μεταφοράς. Στο τέλος της άσκησης ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης ευχαρίστησε όλους τους Δημόσιους και Εθελοντικούς Φορείς , ειδικά τον κ. Ιωάννη Ευστρατιάδη Νομικό ΠΕ78 ΔΔΕ Σερρών, Δικηγόρο Παρ΄Αρείω Πάγω, ΑΜ ΓΓΠΠ 3/2020, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν. Ακολούθησε αποτίμηση της από τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν.

Εργατικό Κέντρο Σερρών – ΑΔΕΔΥ Σερρών: Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Εργατικό Κέντρο Σερρών – ΑΔΕΔΥ Σερρών: Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας

Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας.  Δεν «διεκδικούμε» από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η ΜΑΗ και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαΐου. 

Με σύνθημα: «Παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται!»

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ 

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ 

ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ, 

ΤΗΣ ΕΚΤΙΝΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

✅ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

✅ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

✅ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

✅ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΤΟΜΙΚΑ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

✅ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Μαζί για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ & Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ τη ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η  ΜΑΗ και ώρα 11:00 π.μ.

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή την Τρίτη στο Δήμο Σερρών

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Ενόψει των εορτών του Πάσχα το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, αναπτύσσοντας σημαντικές δράσεις αλληλεγγύης.

Μετά και από απόφαση που έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Σερρών, προχώρησαν, με τη στήριξη των τοπικών επαγγελματιών του κλάδου, στη συγκέντρωση σημαντικών ποσοτήτων κρέατος, οι οποίες και χορηγήθηκαν στο Ειδικό Σχολείο των Σερρών.

Συγκεκριμένα, τα 70 περίπου κιλά κρέατος, που έγιναν δωρεά στο Ειδικό Σχολείο των Σερρών θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες σίτισης των οικογενειών των παιδιών που φοιτούν στην εν λόγω εκπαιδευτική μονάδα. 

Πρόκειται για μια ένδειξη κοινωνικής προσφοράς και υποστήριξης των ευπαθών ομάδων και των εν ανάγκη συμπολιτών μας, που για το Σωματείο Κρεοπωλών Ν Σερρών, ιδιαιτέρως εν μέσω δυσχερών οικονομικών και υγειονομικών συνθηκών, αποτελεί πράξη επιβεβλημένης αναγκαιότητας, αλληλοϋποστήριξης και ανθρωπιάς.  

Επιστρέφει το Σαββατοκύριακο το Belles Historic Trail

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή την Τρίτη στο Δήμο Σερρών

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Λευτέρης Αυγενάκης: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιρισμών

Την πρόθεσή του να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα συνεταιριστικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα υπογραμμίζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην οποία επισημαίνει ότι στόχος του είναι η κατάργηση των «καταδιωκτικών μέτρων» κατά των αγροτικών συνεταιρισμών. 

Ειδικότερα στην απάντηση του ο κ. Αυγενάκης αναφέρει τα εξής: 

«Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μελετά συνεχώς το νομικό πλαίσιο για την προσαρμογή των αγροτικών συνεταιρισμών στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και επεξεργάζεται συνεχώς λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων του συνόλου του αγροτικού κόσμου. 

Προς επίλυση του προβλήματος που αναπτύχθηκε στην παρούσα Αναφορά και δεδομένου ότι ο Ν. 4673 δημοσιεύτηκε το έτος 2020, γίνεται προσπάθεια με συνεργασία και συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων να δοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο παράταση στην πενταετή προθεσμία αναστολής καταδιωκτικών μέτρων σε αστικό και ποινικό επίπεδο, ως προσωρινή λύση μέχρι την λήψη οριστικής-νομοθετικής λύσης, έτσι ώστε να ωφεληθούν όλα τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με τα ως άνω νομικά πρόσωπα, ήτοι τους προέδρους και λοιπά μέλη της διοίκησής τους ή τους εντεταλμένους υπαλλήλους τους, όπως είναι ιδίως οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές, οι γραμματείς και οι ταμίες, στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε βαθμού, στις  Συνεταιριστικές Εταιρείες (ΣΕ) του ν. 2810/2000 και τους  ΑΣ και Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) του ν. 4015/2011 και του ν. 4384/2016, που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης ή πτώχευσης ή από την υποβολή αίτησης εξυγίανσης κατ’ άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί για σύνολο του αγροτικού κόσμου και τα προαναφερθέντα “καταδιωκτικά μέτρα” τα οποία αυτοί υφίστανται, σχεδιάζει την ριζική νομοθετική μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα συνεταιριστικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα, με στόχο να δοθούν κίνητρα στους αγρότες να εισέλθουν στους συνεταιρισμούς και γενικότερα στα συνεργατικά σχήματα», ανέφερε ο ΥπΑΑΤ.

Ως γνωστόν το θέμα αυτό είχε εξεταστεί διεξοδικά κατά την διάρκεια της συνάντησης του κ. Αυγενάκη με την διοίκηση της ΕΘΕΑΣ που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου. 

Στην διάρκεια της συνάντησης αυτής ο κ. Αυγενάκης είχε υπογραμμίσει ότι «η ισχυροποίηση του συνεταιριστικού κινήματος αποτελεί προτεραιότητά του» και είχε προτείνει τη συγκρότηση Επιτροπής, υπό τον ΓΓ, Γιώργο Στρατάκο, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ και πανεπιστημιακοί του χώρου, προκειμένου να αξιοποιηθούν προτάσεις που έχουν κατατεθεί, για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου, που θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος και θα θεραπεύει παθογένειες του παρελθόντος. Πρόταση του κ. Αυγενάκη η οποία είχε γίνει αποδεκτή από την ΕΘΕΑΣ. 

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή την Τρίτη στο Δήμο Σερρών

Επιστρέφει το Σαββατοκύριακο το Belles Historic Trail

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Επιστρέφει το Σαββατοκύριακο το Belles Historic Trail

Περισσότεροι από 380 αθλητές και fan του ορεινού  τρεξίματος, θα δώσουν «παρών» στο φετινό Belles Historic Trail αυτό το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου 2024 στο Νέο Πετρίτσι 

Mε κεντρικό moto : «Ευ αγωνίζεσθαι” σε μονοπάτια, που έγραψαν ιστορία !!!» ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τους αγώνες  : Βelles Historic Trail» (22 χλμ) και Sultanitsa Trail στις Ν.Α πλαγιές της οροσειράς της Κερκίνης ή Μπέλλες καθώς και τους on road αγώνες N.Πετρίτσι Run (5 χλμ) και Riko Kids Run (παιδικός – 1 χλμ). Η διοργάνωση και οι βασικοί της αγώνες συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής (22 χλμ και 8 χλμ) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εναλλαγή του φυσικού τοπίου, από χαμηλή βλάστηση, δάση οξιάς, πλατάνια, τρεχούμενα νερά, και πανοραμική θέα προς τη λίμνη της Κερκίνης και την σερραϊκή ενδοχώρα.

Παράλληλα θα περάσουν μπροστά από παροπλισμένα αμυντικά έργα κάποια από τα οποία έγραψαν … ιστορία.  Συνολικά θα υπάρχουν τέσσερις (4) σταθμοί τροφοδοσίας-checkpoint, με νερό, ισοτονικό, μπανάνες, αλμυρά σνακ κ.α.

Το Mπέλλες διαχρονικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Νέο Πετρίτσι, όπως και με τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής που βρίσκονται στους πρόποδες και στις πλαγιές του, μια και μεγάλος αριθμός του πληθυσμού βιοπορίζεται από αυτό (υλοτομία, κτηνοτροφία) και αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς του. 

Στο διάβα των αιώνων επίσης,  το βουνό  αποτέλεσε σημείο σφοδρών συγκρούσεων, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία. Από τη «Μάχη στο Κλειδί» το 1014 ανάμεσα σε Βυζαντινούς και Βούλγαρους έως την ηρωική αντίσταση των λιγοστών υπερασπιστών των οχυρώσεων της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά» κατά την γερμανική επίθεση στην Ελλάδα το 1941 και τη «Μάχη των Οχυρών». 

Φέτος το Belles Historic Trail, συμμετέχει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Σιντικής για την 83η επέτειο της «Μάχης των Οχυρών» που λαμβάνουν μέρος τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Οι αγώνες του Βelles Historic Trail αποτελούν δυνατή επιλογή για δυνατές συγκινήσεις, εκπληρώνοντας κάθε προσδοκία συνδυασμού ταχύτητας και αγώνα trail.

Τους αγώνες παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Λευτέρης Πλακίδας.

Το Belles Historic Trail στηρίζουν : Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Δήμος Σιντικής

  • Mεγάλος Χορηγός : Faethon
  • Χορηγοί : Electronic Technologie Petrich, Step Sport, Select Bakery,  Θεόδωρος Αθαν. Καντάς, Μεθοριακός Σταθμός, FIBRAN, AR Energy, ΒΑΣΟΜΗΧΑΝΙΚΗ,  Marcel, Ιχνηλάτης, Κεντρικό, Di Piazza, Εxpress Market – A.Zλατίντση, Kαθ’ Οδόν,  Trade Food, ΔΕΛΤΑ Ανελκυστήρες .
  • Δωροθέτες : Desyllas Games, Idealklima, ΚΡΙ – ΚΡΙ, ΝΕΚΤΑΡ – Κουρτίδη, Παπαϊωάννου – kollises.gr, Delicious, Κτήμα Μελίδου, Όαση, Νομές Κερκίνης,  Barat, Αρτοποιία Κωνσταντινίδης, Agrotopos, Φαίδων, Μίχου Δορκάδος, Pharm-Net, Vican, Viglatoras Traditional Mansion,  Boutique Rooms Pablo, Ice Boy, orthopedika24, Σωματείο Επαγγελματιών Κερκίνης.
  • Τεχνική υποστήριξη : Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) Σιντικής,  ΚΔΑΠ «Η Ομόνοια», Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, Κοιν.Σ.Επ Άγκιστρο Δράση.
  • Χορηγοί Eπικοινωνίας : ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ράδιο Σιντική, Δίκτυο Τηλεόραση, serraikanea.gr, Καθημερινός Παρατηρητής, Ελεύθερο Βήμα, serreslife.gr, serrealismos,  Runntrail.gr, Sportofrunning.eu, I RUN,  runningnews.gr, athletics-magazine.gr

Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας-Το ΔΙΠΑΕ στην BEYOND 2024

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή την Τρίτη στο Δήμο Σερρών

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή την Τρίτη στο Δήμο Σερρών

Την Tρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα  12:05 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί η  22η Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, στην πρώην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Καραμανλή 1, για τη συζήτηση των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: 

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 1ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΕΡΡΩΝ».

ΘΕΜΑ 2ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρακτκού 2/18-04-2024 της Επιτροπής Διαγωνισμού ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (με χρήση Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ:205142) εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΟ ΚΡΙ-ΚΡΙ», προϋπολογισμού 9.137,58€ χωρίς ΦΠΑ και 11.330,60€ με ΦΠΑ και ανάδειξη οριστικού αναδόχου.

ΘΕΜΑ 3ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΗΠΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ».

ΘΕΜΑ 4ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022-23».

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

   ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για την διαγραφή οφειλετών από τους χρηματικούς βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου, δημοτών μας, πράξεων βεβαίωσης δημοτικών φόρων, τελών δικαιωμάτων, εισφορών, προστίμων κ.λ.π. από τους εμφανιζόμενους ως οφειλέτες, λόγω λανθασμένης εγγραφής ως προς το πρόσωπό τους.

ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 17.977,52€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια τόνερ και μελανιών φωτοτυπικών μηχ/των και εκτυπωτών για ΟΠΑΚΠΑ και ΚΕΔΗΣ .

      ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 69.886,40€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια ζωοτροφών για τις ανάγκες του Δημοτικού Κυνοκομείου έτους 2024 .

    ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 1.510,32€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια ανταλλακτικών και επισκευαστικές εργασίες για την επισκευή των αρ. κυκλοφορίας ΚΗΙ-5735, ΚΗΥ-9081, ΚΗΥ-9070, ΚΗΙ-9516 και ΜΕ-88215 οχήματα του Δήμου Σερρών .

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 282,72€ με ΦΠΑ, για την δημοσίευση περίληψης της κανονιστικής απόφασης περί έγκρισης τροποποίησης κανονισμού κοιμητηρίων για την λειτουργία νεκροθαλάμων /ψυκτικών θαλάμων και την προσθήκη των επιβαλλόμενων τελών για τη χρήση του νεκροθαλάμου /ψυκτικών θαλάμων στην εφημερίδα Καθημερινός Παρατηρητής.

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 396,80€ με ΦΠΑ, για την δημοσίευση διακήρυξη διενέργειας διαγωνισμού του έργου ΄Ήπια Ανάπλαση Κοιλάδας Αγίας Βαρβάρας΄ στην εφημερίδα « ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ» .

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 806,00€ με ΦΠΑ, για την  προμήθεια αντλίας νερού για το αρ.κυκλοφορίας ΜΕ-136214 σάρωθρο της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών. 

ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 434,000€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια ανταλλακτικών και επισκευαστικών εργασιών για το αρ.κυκλοφορίας ΚΗΥ-5165 καλαθοφόρο όχημα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών.

     ΘΕΜΑ 13ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 4.425,56€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια ανταλλακτικών και επισκευαστικών εργασιών για το αρ.κυκλοφορίας ΚΗΥ-5270 ανατρεπόμενο φορτηγό της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών.

     ΘΕΜΑ 14ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 3.633,20€ με ΦΠΑ, για την επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Σερρών.

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

      ΘΕΜΑ 15ο : Λήψη απόφασης  για την έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας της Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Γραμμάτων και Τεχνών και Εξωστρέφειας κας Χρυσάνθης Παλάζη στη Θεσσαλονίκη.

Διεύθυνση Καθαριότητας

ΘΕΜΑ 16ο : Λήψη απόφασης για την συνέχιση ολοκληρωμένου προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και έγκριση όρων Σύμβασης μεταξύ Δήμου Σερρών και της εταιρείας «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.».

  ΘΕΜΑ 17ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση μετακίνησης των με αριθμό κυκλοφορίας ΚΤΥ-2975 απορριμματοφόρου & ΚΗΙ-9545 οχήματος εκτός Νομού, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη την 25η   Απριλίου 2024.

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας-Το ΔΙΠΑΕ στην BEYOND 2024

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Τα κάλαντα του Λαζάρου ήχησαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο των Σερρών. Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών και των παιδικών σταθμών του Δήμου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, έψαλλαν τα κάλαντα στην Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα. 

Οι μαθητές και μαθήτριες, αναβίωσαν με τον πιο χαρούμενο και μελωδικό τρόπο ένα παραδοσιακό έθιμο, δημιουργώντας μια ευχάριστη πασχαλινή ατμόσφαιρα, στο Δημαρχείο.

Η Δήμαρχος Σερρών ευχαρίστησε τα μικρά παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την επίσκεψή τους και τους ευχήθηκε «Καλό Πάσχα».

Παρόντες, ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης κ. Νίκος Κουφοτόλης, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας κ. Άννα Ιορδανίδου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος «Παιδικών Σταθμών» κ. Χρυσούλα Καρασουλτάνη και η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Βασιλική Πανταζή. 

Νωρίτερα, η κ. Μητλιάγκα υποδέχθηκε στο γραφείο της, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του 23ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, οι οποίοι της προσέφεραν χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες και έδωσαν πολλές ευχές.

Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο σήμερα στο Σιδηρόκαστρο

Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας-Το ΔΙΠΑΕ στην BEYOND 2024

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας-Το ΔΙΠΑΕ στην BEYOND 2024

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας «Beyond 2024», που θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα 27 Απριλίου, στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του της συμμετοχής του το ΔΙ.ΠΑ.Ε., στο περίπτερο 15 stand Β03, θα παρουσιάσει δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της ψηφιακότητας και των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης. 

O Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε, Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος συμμετείχε σήμερα στο Συνέδριο: «Innovation Northern Greece 5.0: Η Καινοτομία στη Βόρειο Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», όπου παρουσίασε τις δράσεις καινοτομίας του Πανεπιστημίου.

Κατά την ομιλία του ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος αναφέρθηκε ειδικότερα στις καινοτόμες εφαρμογές του Πανεπιστημίου που διευκολύνουν τη φοιτητική μέριμνα αλλά και την εκπαιδευτική καινοτομία.

Επίσης, παρουσιάστηκε η πολιτική του Πανεπιστημίου σε μνημόνια συνεργασίας με φορείς της βιομηχανίας μέσω των θεσμοθετημένων εργαστηρίων του ΔΙΠΑΕ ενώ ειδική αναφορά έγινε στην υλοποίηση έργων μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Τεχνολογίες αιχμής στη διάθεση φοιτητών φοιτητριών 

Στη διάθεση των φοιτητών και φοιτητριών του ακαδημαϊκού ιδρύματος βρίσκεται μία καινοτόμα εφαρμογή που διευρύνει τις δυνατότητες του γραφείου διασύνδεσης. Μέσω της εφαρμογής επιτρέπεται η άμεση διασύνδεση φοιτητών και επιχειρήσεων, παρέχοντας τους χρήσιμα εργαλεία.

Μεταξύ άλλων, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν εργασία με διάφορα κριτήρια ενώ επιπλέον μπορούν να εκμεταλλευτούν το GPS της συσκευής αναζητώντας εργασία στην περιοχή που βρίσκονται.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να βρίσκουν επίσης εύκολα προσωπικό έχοντας πρόσβαση στην βάση δεδομένων του Γραφείου Διασύνδεσης, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψιν το GDPR και τα προσωπικά δεδομένα. 

Επιπλέον, σε λειτουργία βρίσκεται η εφαρμογή του γραφείου ERASMUS, τόσο για τους εισερχόμενους όσο και τους εξερχόμενους φοιτητές. Συγκεκριμένα η εφαρμογή Erasmus+ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της 30ετούς εκστρατείας του προγράμματος Erasmus και βελτιώνεται περαιτέρω, ως σκέλος της πρωτοβουλίας για την ευρωπαϊκή φοιτητική ταυτότητα.

Σκοπός της εφαρμογής είναι να αποτελέσει το ενιαίο σημείο εισόδου που θα παρέχει στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε πληροφορίες για τις ευκαιρίες του προγράμματος Erasmus+, καθώς και καθοδήγηση για τις διαδικασίες που αφορούν την κινητικότητά τους, προσφέροντάς τους παράλληλα πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες. 

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Υπερασπίζομαι με τόλμη, γνώση και Εμπειρία, μια κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη

Συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο σήμερα στο Σιδηρόκαστρο

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Χριστίνα Μουστάκα: «Έχω κάνει σεξ οχτώ φορές σε μία μέρα αλλά άντεχα και περισσότερο»

0

Η Χριστίνα Μουστάκα κάνει χρόνια τώρα τον ανδρικό πληθυσμό να μην ξεκολλάει τα μάτια του από πάνω της.

Η μελαχρινή καλλονή μας συστήθηκε ως το κορίτσι των «Ράδιο Αρβύλα» αλλά και σαν σύντροφος τότε του Αντώνη Κανάκη.

Στη συνέχεια την χαζεύαμε στις άκρως αισθησιακές φωτογραφήσεις της ενώ υπήρξε και σύντροφος του Χρήστου Χολίδη.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Έχω κάνει σεξ οχτώ φορές σε μια μέρα. Εγώ δεν είχα το πρόβλημα για το παραπάνω. Το πρόβλημα το είχε ο άλλος. Το καλύτερο είναι να το κάνεις με κάποιον που γουστάρεις πολύ».

xristina moustaka sex1

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Είμαι 66 ετών και έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ»

Βασιλική Ανδρίτσου: «Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Νιώθω περήφανη που κατάφερα να γίνω μάνα στα 46»

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Είμαι 66 ετών και έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ»

0

Στην ηλικία της και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει στην εξωτερική της εμφάνιση αλλά και την σχέση της με τον χρόνο αναφέρθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη…

Για την ηλικία της και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει στην εξωτερική της εμφάνιση αλλά και την σχέση της με τον χρόνο μίλησε η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη η οποία βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, απέναντι από την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

«Εγώ λέω ότι είμαι 66 ετών και γεννήθηκα 12/12/1955, το οποίο δεν το έχω αλλάξει ποτέ» ανέφερε αρχικά η κ. Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: «Όταν ακούω νέους ανθρώπους και λένε χάνει και κερδίζει χρόνο, τους λέω είναι δυνατόν; Έχει μια ζωή μπροστά το παιδί του και συζητάς αν κέρδισε ή έχασε χρονιά;

Όλα τα βλέπουμε με την προοπτική του χρόνου και διαφορετικά την προσλαμβάνεις 15 και 20 ετών και διαφορετικά στα 40 και 50. Προσλαμβάνω καλύτερα την ζωή στα 66, όχι ότι μετρώ πόσα μένουν. Εμένα μου έχει δώσει πολλά.

Φαντάσου ότι έχεις το πιο σύγχρονο computer και βάζεις μέσα στοιχεία. Ανάλογα με τον προγραμματισμό που θα κάνεις, σου βγάζει τα στοιχεία».

«Βέβαια με νοιάζει η εμφάνιση, δεν φαίνεται;»

Η Γιάννα Αγγελοπούλου προσέχει την εμφάνιση της όπως παραδέχθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ. «Βέβαια με νοιάζει η εμφάνιση, δεν φαίνεται;» ρώτησε και πρόσθεσε: «Μου αρέσει να περιποιούμαι τους ανθρώπους και μου άρεσε να γυμνάζομαι, μου αρέσει η γυμναστική έξω στην φύση.

Μου αρέσει να αισθάνομαι καλά. Το να προσπαθείς να φανείς νέος και να γυρίζεις σαν το λύκο όχι δεν μου αρέσει. Μερικές κολακείες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε άλλες απλώς χαμογελώ.

Όλες οι γυναίκες επικρίνονται γιατί κρατάνε την εμφάνισή τους. Εδώ μπαίνουν στοιχήματα έκανε λίφτινγκ ή όχι. Εγώ τα έχω κάνει όλα εκτός από λίφτινγκ».

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά

Η Ιρίνα Σάικ μετά τον χωρισμό της με τον Τομ Μπρέιντι «ψάχνει έναν άντρα όμορφο, διάσημο και με πολλά χρήματα»

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Βασιλική Ανδρίτσου: «Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Νιώθω περήφανη που κατάφερα να γίνω μάνα στα 46»

0

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega, πρόσφατος καλεσμένος ήταν η γνωστή ηθοποιός Βασιλική Ανδρίτσου

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μίλησε για πολλά θέματα που την απασχολούν, αλλά ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της μητρότητας και στην εμπειρία της ως μητέρας της 5χρονης κόρης της.

Με μια ειλικρινή διάθεση, αποκάλυψε πώς η μητρότητα έχει επηρεάσει τη ζωή της και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική της πορεία.

Μίλησε για τις χαρές και τις προκλήσεις που φέρνει η μητρότητα, ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί με το κοινό και κάποιες από τις πιο τρυφερές στιγμές που έχει ζήσει με την κόρη της.

Βασιλική Ανδρίτσου: Τα όσα ανέφερε

«Περνάμε πολύ ωραία με την κόρη μου, μου δίνει πολλή ενέργεια. Μου έχει ανοίξει πολλά κεφάλαια, άλλους τόπους, άλλες σκέψεις, οπότε το απολαμβάνω πάρα πολύ και δεν θέλω να το χάσω αυτό», είπε η γνωστή ηθοποιός.

«Ο σύζυγός μου είναι καταπληκτικός. Βοηθάει, είναι εξαιρετικός πατέρας, έχει το δικό του ρόλο. Εάν είσαι καλός γονιός το καταλαβαίνεις από το παιδί σου. Αν το παιδί σου είναι ευτυχισμένο και σε κοιτάει στα μάτια, το λαμβάνεις», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Πέρα από το αν είσαι καλή μαμά και καλός μπαμπάς, σημαίνει ότι θα είσαι αυστηρός και θα βάλεις όρια», είπε επίσης η Βασιλική Ανδρίτσου.

«Οι γυναίκες που κάναμε πιο μεγάλες παιδί είμαστε πιο συνειδητοποιημένες. Έχουμε ζήσει, έχουμε φτιάξει τη ζωή μας, οπότε δεν έχουμε κάποια αγωνία σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε πιο συνειδητοποιημένες στο πόσο πρέπει να αφιερωθούμε», τόνισε στη συνέχεια.

«Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Νιώθω περήφανη που κατάφερα να γίνω μητέρα στα 46 μου χρόνια. Στα 51 μου έχω ένα παιδί 5 χρονών και δεν νιώθω μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά.

vasilikh andritsou mana1

Η Ιρίνα Σάικ μετά τον χωρισμό της με τον Τομ Μπρέιντι «ψάχνει έναν άντρα όμορφο, διάσημο και με πολλά χρήματα»

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχαιοφύλακα

0

Σε βάρος του 50χρονου έχουν γίνει 11 καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του 50χρονου φύλακα μουσείου στη Νίσυρο που κατηγορείται ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό σε ένα 10χρονο αγόρι.

Σε βάρος του άνδρα έχουν γίνει 11 καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών.

Όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ, οι γονείς έξι παιδιών έχουν υποβάλει καταγγελίες και έχουν δώσει καταθέσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμα πέντε. Επίσης, σε καταθέσεις προχωρούν και τα παιδιά μετά την εξέτασή τους από ψυχολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία πατέρα 10χρονου παιδιού ενώ οι γονείς των μαθητών οι οποίοι προχώρησαν και σε διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα Νισύρου, δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Όλες οι καταγγελίες αφορούν σε περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας που σημειώθηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Μετά τις καταγγελίες, ο 50χρονος που διετέλεσε και ως παράγοντας σε παιδική ποδοσφαιρική ομάδα, έχει παυθεί από τα καθήκοντα του, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά

Η Ιρίνα Σάικ μετά τον χωρισμό της με τον Τομ Μπρέιντι «ψάχνει έναν άντρα όμορφο, διάσημο και με πολλά χρήματα»

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Η Ιρίνα Σάικ μετά τον χωρισμό της με τον Τομ Μπρέιντι «ψάχνει έναν άντρα όμορφο, διάσημο και με πολλά χρήματα»

0

Όπως είπε άτομο από το περιβάλλον της, το μοντέλο… κυνηγάει την τύχη της σε Ευρώπη και Αμερική

Το ειδύλλιο της Ιρίνα Σάικ και του Τομ Μπρέιντι δεν είχε όπως φάνηκε ευτυχισμένο τέλος και το 37χρονο σούπερ μόντελ, ψάχνει ξανά τον έρωτα.

Όπως ανέφερε μάλιστα πηγή από το περιβάλλον της Σάικ στην Page Six, «η Ιρίνα έχει βγει στο κυνήγι και ψάχνει έναν άντρα όμορφο, διάσημο και με πολλά χρήματα».

Η ίδια πηγή δήλωσε πως το μοντέλο «αναζητάει τον έρωτα σε Ευρώπη και Αμερική και γενικά είναι… δύσκολα τα πράγματα, καθώς δεν έχει μεγάλο κύκλο γνωριμιών».

Η σχέση της Σάικ και του Μπρέιντι έγινε γνωστή προς το τέλος του περασμένου έτους, όμως δεν κράτησε πολύ. Το πρώην ζευγάρι απαθανατίστηκε κάποιες φορές σε νυχτερινές εξόδους, ουδέποτε όμως προχώρησε ο δεσμός τους, σε κάτι πιο σοβαρό.

Άνθρωποι από το κοινό περιβάλλον του ζευγαριού, είχαν μιλήσει στα διεθνή πρακτορεία, τονίζοντας ότι το πολυσυζητημένο ειδύλλιο ανάμεσά τους «απλά ξεφούσκωσε»: «Η Ιρίνα είχε ενθουσιαστεί με τον Τομ.

irina saik meta xwrismo1

Της άρεσε να βγαίνει μαζί του. Την ενθουσίαζε. Διασκέδαζαν ταξιδεύοντας για να βλέπουν ο ένας τον άλλον. Στο τέλος, όμως, το πράγμα, κατά κάποιον τρόπο ξεφούσκωσε».

irina saik meta xwrismo2

Η ίδια πηγή τόνισε τότε ότι η αιτία που χώρισαν, ήταν επειδή «και οι δύο συνεχίζουν να έχουν υποχρεώσεις και γινόταν όλο και πιο δύσκολο να βρίσκονται στην ίδια πόλη την ίδια στιγμή. Η Ιρίνα έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Τομ». 

Άλλη πηγή ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα δράμα μεταξύ του Τομ Μπρέιντι και της Ιρίνα Σάικ. Απλά δεν τράβηξε».

Ξεσπά η Τάμτα: «Τα γαρύφαλλα που πετάτε στα μπουζούκια, στη χώρα μου τα ρίχνουμε στις κηδείες, αυτό βρήκατε;»

Απίθανος Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά με ιστορικό ρεκόρ!

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά

0

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν το απόγευμα της Παρασκευής η γνωστή τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου,

η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε, τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Έλντα Πανοπούλου.

«”Πεθαίνεις” μου λέει ο γιατρός, παραμονή Πρωτοχρονιάς» είπε η Σοφία Βόσσου, μιλώντας για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από μερικά χρόνια. «Είχα φτάσει 37 κιλά».

«Δεν μπορούσα να φάω. Μου έκαναν μια ορμόνη για να σταματήσει το συρίγγιο και αλλοιώθηκε η γεύση μου»

«Έκανε στένωση ο οισοφάγος μου, κάναμε ένα χειρουργείο. Στις 7 μέρες, ενώ πήγε καλά, κάνει διάτρηση το στομάχι μου. Κάνουμε δεύτερο χειρουργείο… Δεν έκλεισε η παροχέτευση, έκανε συρίγγιο» περιέγραψε η τραγουδίστρια.

«Δεν μπορούσα να φάω. Μου έκαναν μια ορμόνη για να σταματήσει το συρίγγιο και αλλοιώθηκε η γεύση μου. Ό,τι έτρωγα ήταν σαν γλυκανάλατο. Βάλε και την ταλαιπωρία, τα σωληνάκια, με έθρεφαν με ασκούς, άλλαξα πόσες φορές αίμα».

«5 Δεκέμβρη είχα βγει στα social να ευχαριστήσω τον κόσμο για τις ευχές για τα γενέθλιά μου, σαν ”πτώμα”, με το καπελάκι μου, κανονικά» είπε.

Όπως αποκάλυψε, ο γιατρός της είπε να μπει στο Ιπποκράτειο γιατί «πεθαίνει», αλλά επειδή ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς του είπε «θα έρθω την άλλη μέρα, δεν πεθαίνω ακόμα, θα πεθάνετε όλοι, εγώ δεν πεθαίνω», γιατί ήθελε να κάνει τραπέζι. Όπως κι έγινε.

Σοφία Βόσσου: Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι οικογένειά μου

«Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι οικογένειά μου. Δηλαδή, θα πω έχω το παιδί μου, τον κολλητό μου και τον Ανδρέα Μικρούτσικο, σαν στενή οικογένεια.

Δεν ξέρω, για κάποιον λόγο οι άνθρωποι δεν τιμούν τη ζωή τους. Με έναν άνθρωπο που έχεις μοιραστεί την ψυχή σου, το σώμα σου, τα πάντα σου… Όταν ήσασταν μαζί ήταν καλός και μετά έγινε χάλια;

Δεν είχαμε εξάρσεις, άσχημα. Χωρίζω πολύ ωραία. Ζήσαμε δέκα υπέροχα χρόνια μαζί» είπε για τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

«Δεν χωρίσαμε μετά από τη συνέντευξη με τον Μαστοράκη, έτσι το έβγαλαν» σημείωσε.

Σοφία Βόσσου για Έλντα Πανοπούλου: «Τα σπάσαμε»

Η τραγουδίστρια μίλησε, επίσης, για τη συνεργασία της με την Έλντα Πανοπούλου και πώς, τελικά διέκοψαν τη φιλία τους.

«Στο πρωινό που κάναμε με την Έλντα Πανοπούλου, στο ”Μεταξύ μας” κάναμε ένα ανατρεπτικό πρωινό.

Ήταν σπίτι, μπαινόβγαινε κόσμος και το είχαμε κάνει τελείως τσέτουλο! Δεν ήταν δηλαδή οι παρουσιάστριες οι σον σον που τους μιλάει ο αρχισυντάκτης από το αυτί. Πρώτα απ’ όλα εγώ δεν μπορούσα με τα ακουστικά με τίποτα.

Αυτό ήταν το 1994, τη χρονιά που βγήκε και η Ελένη Μενεγάκη. Ήταν αρχικά η Πανοπούλου να είναι από εκεί, με την Πόπη Χατζηδημητρίου, τελικά βούλιαξε το θέμα αυτό και πήγε η Μενεγάκη».

«Την ίδια στιγμή μου λέει η Σακελλαρίου τότε πως ”έχει μείνει η Πανοπούλου χωρίς δουλειά, να έρθει να παρουσιάσει ένα θεματάκι”.

”Τι λες, μωρή, ολόκληρη Πανοπούλου; Φέρ’ την να συμπαρουσιάσουμε με τη γυναίκα”, της είπα, και έτσι έγινε αυτό. Γίναμε τότε φίλες, αλλά στην πορεία λίγο τα σπάσαμε» περιέγραψε η Σοφία Βόσσου.

Όσο για το αν τα βρήκαν στη συνέχεια, απάντησε: «Νομίζω πως όταν κάτι σπάει, άμα δεν δένουν δυο χαρακτήρες, δεν δένουν. Δεν μπορείς να τα βρεις. Εντάξει, δεν είμαστε και σκοτωμένες».

Ξεσπά η Τάμτα: «Τα γαρύφαλλα που πετάτε στα μπουζούκια, στη χώρα μου τα ρίχνουμε στις κηδείες, αυτό βρήκατε;»

Το Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Απίθανος Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά με ιστορικό ρεκόρ!

0

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, φτάνοντας παράλληλα σε ένα μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία του αθλήματος.

Στις 21 Αυγούστου 2022, στη Γερμανία, ο Λευτέρης Πετρούνιας ισοφάρισε την επίδοση του Ούγγρου σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε το απόλυτο ρεκόρ των έξι τίτλων στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έφτασε τα 9 μετάλλια στη διοργάνωση

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης μετά από σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των κρίκων, και έφτασε τα εννέα μετάλλια στη διοργάνωση, εκ των οποίων 7 χρυσά και δύο χάλκινα.

Ο Έλληνας γυμναστής πέρασε με την καλύτερη επίδοση από τον προκριματικό (14,966 βαθμοί), στον τελικό συγκέντρωσε 15.000, ξεπερνώντας τον κύριο αντίπαλό του και περσινό πρωταθλητή Ευρώπης στην Αττάλεια, Αντέμ Ασίλ (Τουρκία), ο οποίος συγκέντρωσε 14,900 βαθμούς.

Η Έμα Στόουν αποκάλυψε το πραγματικό της όνομα και τον λόγο που το άλλαξε

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών επαγγελμάτων

prasino fws anathewrhsh21

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές έδωσαν τελικά το «πράσινο φως» για την απλοποίηση των κανόνων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία στους αγρότες, καθώς...
paylos xrhstidhs velopoulos

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές...

Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού; «Ούτε η Εκκλησία ούτε το Κοινοβούλιο έχει ανάγκη από ανθρώπους που παριστάνουν τους αυθεντικούς εκφραστές...
apostolos tzitzikwstas beyond

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στα εγκαίνια της “BEYOND 2024”

Στις πρωτοβουλίες, τα έργα, τις δράσεις και τις πολιτικές της Περιφέρειας για να προετοιμάσει το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας...
ssynedriase politikh prostasia

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Σερρών

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών, με θέμα τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της νέας αντιπυρικής...
elena touska dhmarxos

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να...

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «ο Δήμος μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΣ όμως το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει δεν...
dhmos hrakleias askhsh

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Επιτυχής χαρακτηρίστηκε η Άσκηση Πολιτικής Προστασίας με τίτλο ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024¨ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στην Ηράκλεια.  Ο Δήμος Ηράκλειας συνδιοργάνωσε...
ergatiko kentro serrwn

Εργατικό Κέντρο Σερρών – ΑΔΕΔΥ Σερρών: Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας

Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας.  Δεν «διεκδικούμε» από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η...
smmateio kreopwlwn sthrizei

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Ενόψει των εορτών του Πάσχα το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, αναπτύσσοντας σημαντικές δράσεις αλληλεγγύης. Μετά και από απόφαση που έλαβαν...
leuterhs aygenaskhs synetairismwn

Λευτέρης Αυγενάκης: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιρισμών

Την πρόθεσή του να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα συνεταιριστικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα υπογραμμίζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης...
belles historic trail

Επιστρέφει το Σαββατοκύριακο το Belles Historic Trail

Περισσότεροι από 380 αθλητές και fan του ορεινού  τρεξίματος, θα δώσουν «παρών» στο φετινό Belles Historic Trail αυτό το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου...
synedriazei dhmotikh arxh

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή την Τρίτη στο Δήμο Σερρών

Την Tρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα  12:05 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί η  22η Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει δια ζώσης...
mathites peiramatikou sxoleiou kalanta

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του...

Τα κάλαντα του Λαζάρου ήχησαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο των Σερρών. Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών και των παιδικών σταθμών...
prytanhs dipae stamaths aggellopoulos

Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας-Το ΔΙΠΑΕ στην BEYOND 2024

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας «Beyond 2024», που θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα 27 Απριλίου,...
xristina moustaka sex

Χριστίνα Μουστάκα: «Έχω κάνει σεξ οχτώ φορές σε μία μέρα αλλά...

Η Χριστίνα Μουστάκα κάνει χρόνια τώρα τον ανδρικό πληθυσμό να μην ξεκολλάει τα μάτια του από πάνω της. Η μελαχρινή καλλονή μας συστήθηκε ως το...
gianna aggelopoulou lifting

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Είμαι 66 ετών και έχω κάνει τα πάντα εκτός...

Στην ηλικία της και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει στην εξωτερική της εμφάνιση αλλά και την σχέση της με τον χρόνο αναφέρθηκε η Γιάννα...
vasilikh andritsou mana

Βασιλική Ανδρίτσου: «Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Νιώθω περήφανη...

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega, πρόσφατος καλεσμένος ήταν η γνωστή ηθοποιός Βασιλική Ανδρίτσου Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μίλησε για πολλά θέματα...
nisyros syllhpshs axaiofylakas

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχαιοφύλακα

Σε βάρος του 50χρονου έχουν γίνει 11 καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του 50χρονου...
irina saik meta xwrismo

Η Ιρίνα Σάικ μετά τον χωρισμό της με τον Τομ Μπρέιντι...

Όπως είπε άτομο από το περιβάλλον της, το μοντέλο... κυνηγάει την τύχη της σε Ευρώπη και Αμερική Το ειδύλλιο της Ιρίνα Σάικ και του Τομ Μπρέιντι δεν είχε όπως φάνηκε...
sofia vossou e vima

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν...

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν το απόγευμα της Παρασκευής η γνωστή τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου, η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για το...
petrounias e vima

Απίθανος Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά με ιστορικό ρεκόρ!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, φτάνοντας παράλληλα σε ένα μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία του αθλήματος. Στις 21 Αυγούστου 2022, στη Γερμανία, ο Λευτέρης Πετρούνιας...

Δείτε επίσης