27/04/2024
17.1 C
Serres

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί

0

Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο, πρόσθεσε η ηθοποιός

Η Μαρία Σολωμού έδωσε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στην οποία μίλησε για τις προσωπικές της σχέσεις, το αν θα συμμετέχει στο επερχόμενο Booth, ενώ αποκάλυψε πως θα ήθελε να είχε σχέση με την Αντζελίνα Τζολί.

Για τις προσωπικές της σχέσεις, η ηθοποιός ανέφερε αρχικά: «Πλέον έχω αποφασίσει να μη συμβιβάζομαι στις σχέσεις μου με πράγματα που δε μου αρέσουν και πολύ. Πιο μικρή ήμουν πιο δυναμική και δεν έβαζα νερό στο κρασί μου για κανέναν λόγο.

Αν ο άλλος δεν ήταν σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου, έφευγα. Σε όλες μου τις σχέσεις, επειδή έχω ερωτευθεί σφόδρα με όλους που είχα σχέση, όπως και τις έχω σιχαθεί όλες μετά, υπάρχουν και τα καλά κάτι μικρές εκπλήξεις, κάτι βιβλιαράκια με μια αφιέρωση, είναι απ’ τις καλύτερές μου στιγμές.

Μου έχουν γεμίσει και το σπίτι με λουλούδια, εκεί έπεσα. Είμαι φουλ ρομαντική. Είσαι στην Ακρόπολη, βλέπεις τη θέα και τρως σουβλάκι, το καλύτερο. Ο έρωτας δεν έχει ηλικία. Αν ο γιος μου έρθει και μου πει ότι τα έχει φτιάξει με συμμαθήτριά μου, θα τον αφήσω να το ζήσει. Σε κάθε περίπτωση, θα συζητήσω μαζί του για να δω αν έχει επίγνωση της κατάστασης».

Για το αν θα εμφανιστεί στην εκπομπή Booth, απάντησε αρνητικά, λέγοντας: «Δεν θα συμμετέχω στο Booth. Θεωρώ πως είμαι κάκιστη στην παρουσίαση. Το “Γεια σας, καλώς ήρθατε” δεν θα το εννοήσω ποτέ.

Για να κάνω πρωινή εκπομπή θα έπρεπε να… ξυπνήσω. Έχω πολύ καλό αυτί, θα μπορούσα να είμαι κριτής στο Voice. Δεν θα έκανα το podcast στην τηλεόραση. Θέλω να μπορώ να μιλάω, όπως το κάνω.

Έτσι και αλλιώς, με βγάζουν στην τηλεόραση με το podcast και με βρίζουν, γιατί να γίνω πιο “καθώς πρέπει” για να μπορώ να είμαι εκεί; Δεν με ενδιαφέρει».

Κλείνοντας τη συνέντευξή της, η Μαρία Σολωμού είπε πως ο πιο σέξι άντρας τραγουδιστής είναι ο Ρίκι Μάρτιν και ότι θα ήθελε να έχει σχέση με την Αντζελίνα Τζολί: «Ο πιο σέξι άντρας τραγουδιστής είναι ο Ρίκι Μάρτιν.

Αν ήμουν άντρας θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί. Και ως γυναίκα πάλι με την Αντζελίνα Τζολί θα ήθελα σχέση. Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο».

Σοφία Παυλίδου: «O γάμoς είναι χάσıμο χρóνоυ και πολλά έξоδα»

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών – Γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών – Γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του

0

Από την κατάρα πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 20 ανθρώποι που άνοιξαν και μπήκαν στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών το 1922

Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ» που πιστεύεται ότι σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους που άνοιξαν τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών το 1922.

Αρχαίο αιγυπτιακό κείμενο απειλεί με «θάνατο από ασθένεια που κανένας γιατρός δεν μπορεί να διαγνώσει» όποιον πειράξει τα μουμιοποιημένα λείψανα του βασιλιά. Ο συγγραφέας Ross Fellowes ισχυρίζεται ότι υπήρχε βιολογικός λόγος πίσω από τους θανάτους.

Από την μελέτη προέκυψε ότι η αιτία ήταν η δηλητηρίαση από ραδιενέργεια από φυσικά στοιχεία που περιείχαν ουράνιο και τοξικά απόβλητα που τοποθετήθηκαν σκόπιμα μέσα στο σφραγισμένο θησαυροφυλάκιο.

Η έκθεση σε ουσίες θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε ορισμένους καρκίνους, όπως αυτός που στοίχισε τη ζωή στον αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ – τον πρώτο άνθρωπο που μπήκε στον τάφο του Τουταγχαμών πριν από 100 χρόνια.

Η θεωρία αποδεικνύει ουσιαστικά ότι ο τάφος ήταν όντως «καταραμένος» – με σκόπιμο βιολογικό τρόπο – και όχι με υπερφυσικό τρόπο που ισχυρίζονταν κάποιοι αρχαίοι αιγυπτιολόγοι.

Ο Κάρτερ πέθανε το 1939 πιθανότατα από καρδιακή προσβολή μετά από μακροχρόνια μάχη με το λέμφωμα Hodgkin, το οποίο επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού που καταπολεμά τα μικρόβια – και η δηλητηρίαση από ακτινοβολία έχει συνδεθεί ως αιτία του καρκίνου.

Ο λόρδος Carnarvon, ένας από τους άνδρες που επίσης περπάτησε στα πολύτιμα δωμάτια, πέθανε από δηλητηρίαση του αίματος πέντε μήνες μετά την ανακάλυψη.

Υπέστη σοβαρό τσίμπημα κουνουπιού, το οποίο μολύνθηκε μετά από κόψιμο με ξυράφι.

Λίγο μετά το άνοιγμα του τάφου, υπήρξε μια σύντομη διακοπή ρεύματος και όλα τα φώτα σε όλο το Κάιρο έσβησαν. Ο γιος του Carnarvon ανέφερε επίσης ότι ο αγαπημένος του σκύλος ούρλιαξε και ξαφνικά έπεσε νεκρός.

Άλλοι άνθρωποι που συμμετείχαν στην ανασκαφή πέθαναν από ασφυξία, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, πνευμονία, δηλητηρίαση, ελονοσία και έκθεση σε ακτίνες Χ . Όλοι πέθαναν στα 50 τους χρόνια.

Ο Βρετανός αιγυπτιολόγος Arthur Weigall που παρευρέθηκε στα εγκαίνια του τάφου του Τουταγχαμών, όπου κατηγορήθηκε ότι υποκίνησε τον «μύθο» της κατάρας – πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 54 ετών.

Ωστόσο, επιγραφές που βρέθηκαν μέσα σε άλλες ταφές σε όλη την Αίγυπτο υποδηλώνουν ότι οι αρχαίοι άνθρωποι γνώριζαν για τις τοξίνες. Το κείμενο περιελάμβανε περιοχές που ήταν «απαγορευμένες» λόγω «κακών πνευμάτων». 

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Scientific Exploration, εξήγησε ότι υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας καταγράφηκαν επίσης σε ερείπια τάφων του Παλαιού Βασιλείου, σε δύο τοποθεσίες στη Γκίζα και σε αρκετούς υπόγειους τάφους στη Σακάρα.

Το ίδιο συμπέρασμα διαπιστώθηκε επίσης σε ολόκληρο τον τάφο του Όσιρι στη Γκίζα. Ο Fellowes σημείωσε ότι «η έντονη ραδιενέργεια συνδέθηκε με δύο πέτρινα φέρετρα, ιδίως από το εσωτερικό τους». Άλλες μελέτες έχουν μετρήσει άμεσα το αέριο ραδόνιο σε διάφορες θέσεις σε τάφους στη Σακκάρα.

Το αέριο ραδόνιο είναι ένα ενδιάμεσο προϊόν της διάσπασης του ουρανίου, με χρόνο ζωής 3,8 ημέρες.

Συγκεντρώσεις ραδονίου στον περιβάλλοντα χώρο εντοπίστηκαν σε έξι θέσεις μέσα στα ερείπια της Σακκάρα: στο Νότιο Τάφο, στα περιοδικά της πυραμίδας του Djoser και στις σήραγγες του τάφου Serapeum.

Χιλιάδες αγγεία που ανασκάφηκαν κάτω από την Πυραμίδα του Βήματος τη δεκαετία του 1960 περιείχαν έως και 200 τόνους άγνωστων ουσιών που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί – γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τοξίνες θάφτηκαν μαζί με τα μουμιοποιημένα λείψανα.

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 που κάνει τους Τούρκους να το σκέφτονται και δεύτερη φορά

Σοφία Παυλίδου: «O γάμoς είναι χάσıμο χρóνоυ και πολλά έξоδα»

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή κατάλαβα ότι καλά κάνει και γράφει ‘άρρεν’ η ταυτότητά μου»

0

Η κάμερα της εκπομπής «Μega Καλημέρα» συνάντησε τον αγαπημένο σχεδιαστή μόδας, Λάκη Γαβαλά στην παρουσίαση του βιβλίου του στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο.

Η κάμερα της εκπομπής «Μega Καλημέρα» συνάντησε τον αγαπημένο σχεδιαστή μόδας, Λάκη Γαβαλά στην παρουσίαση του βιβλίου του στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο.

Με αφορμή το βιβλίου που έχει γράψει ο ίδιος, ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο.

Μεταξύ άλλων ο σχεδιαστής αναφέρθηκε και στην περίοδο που ήταν στη φυλακή. «Στη φυλακή διάβασα τα βιβλία μου, έκανα γυμναστική, κατάλαβα ότι καλά κάνει και γράφει “άρρεν” η ταυτότητά μου» είπε.

Σχετικά με την τηλεόραση αποκαλύπτει πως του είχε γίνει πρόταση για κάποιο πρότζεκτ ωστόσο «δεν έβρισκε ούτε κομμωτή, ούτε μακιγιέρ, ούτε αμπιγιέζ».

Ο σχεδιαστής δηλώνει πως οι πιο καλοντυμένες είναι «οι πεθαμένες. Φοράνε ένα απλό ρούχο και είναι τέλειες».

«Το στυλ “Καρντάσιαν” δεν με ενδιαφέρει. αυτά είναι ομοιώματα γυναικών και ανδρών» είπε χαρακτηριστικά.

Πρωταγωνίστρια της Sirina δώρισε όλα τα έσοδα από τις ταινίες της σε παιδάκια με ειδικές ανάγκες

Σοφία Παυλίδου: «O γάμoς είναι χάσıμο χρóνоυ και πολλά έξоδα»

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Σοφία Παυλίδου: «O γάμoς είναι χάσıμο χρóνоυ και πολλά έξоδα»

0

Η Σοφία Παυλίδου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και τον Σαράντη Μαριεττή

Η Σοφία Παυλίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και τον Σαράντη Μαριεττή έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, και για το θεσμό του γάμου.

Ειδικότερα, «Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρα ήταν ο ερχομός των γιων μου.

Το πιο ερωτικό ταξίδι μας με τον Χρήστο Φερεντίνο ήταν στην Αυστρία. Ο Χρήστος ντυνόταν Άη Βασίλης, άλλα τα παιδιά μου το κατάλαβαν στα πέντε τους.

Αισθάνομαι για τον πρώην σύζυγο μου, αγάπη και σεβασμό», είπε σε πρώτο χρόνο η Σοφία Παυλίδου.

Αναφορικά με την νέα σελίδα στη ζωή της και τον γάμο, η Σοφία Παυλίδου ανέφερε:

«Ζω μόνη μου πλέον, γιατί ο ένας μου γιος σπουδάζει και ο άλλος μένει με τον πατέρα του. Ως μητέρα εξακολουθώ να μαγειρεύω για τους γιους μου και να τους πηγαίνω ταπεράκια. Δεν τους παίρνω τηλέφωνο για να βάλουν ζακέτα.

Θα αγκαλιάσω όποια κοπέλα μου γνωρίσουν οι γιοι μου ως σχέση τους, γιατί θα είναι η επιλογή τους. Δεν πιστεύω στον θεσμό του γάμου.

Δεν ήθελα να παντρευτώ στην εκκλησία με τον Χρήστο Φερεντίνο, αλλά το έκανα με χαρά και αγάπη. Ο γάμος όπως τον έχουμε στο μυαλό μας είναι για εμένα χάσιμο χρόνου και πολλά έξοδα».

Ανδρομάχη: «Ο χώρος του τραγουδιού λειτουργεί με γνωριμίες, κονέ και κρεβάτια»

Πρωταγωνίστρια της Sirina δώρισε όλα τα έσοδα από τις ταινίες της σε παιδάκια με ειδικές ανάγκες

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Πρωταγωνίστρια της Sirina δώρισε όλα τα έσοδα από τις ταινίες της σε παιδάκια με ειδικές ανάγκες

0

Η 34χρονη Κατερίνα, που κατάγεται από τη Ρωσία, είναι πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών και πρωταγωνιστεί στις ταινίες της Sirina. Πριν μερικούς μήνες λοιπόν η Κατερίνα μιλώντας στην Espresso αποκάλυψε πως θα διαθέτει όλα τα έσοδά της από τις ταινίες όπου πρωταγωνιστεί, στο να βοηθάει παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ακολουθεί η συνέντευξη της στην Espresso:

Η εφημερίδα «Espresso» συνάντησε από κοντά την Κατερίνα, που εκμυστηρεύτηκε αρχικά: «Με λένε Κατερίνα.

Το επώνυμο δεν θα ‘θελα να το πούμε… Απλά Κατερίνα. Είμαι 34 χρόνων και είμαι από τη Ρωσία. Μεγάλωσα σε ορφανοτροφείο, όπου με άφησαν οι γονείς μου. Τους βρήκα, τους ξέρω και ξέρω και γιατί με παράτησαν, αλλά δεν θέλω να το συζητάω» και συνεχίζει: «Ήρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν 18 χρόνων.

Δεν έχω σπουδάσει τίποτα ούτε έχω πάει σχολείο. Δούλευα ως χορεύτρια. Είμαι στη βιομηχανία του ποpνό από το 2015, που έκανα την πρώτη μου ταινία. Έχω μία κόρη 15 χρόνων, που δεν ξέρει τι δουλειά κάνω. Μου την πήρε ο πατέρας της. Δεν είχαμε παντρευτεί.

Κράτησε εκείνος την επιμέλεια γιατί ήμουν μικρή και δεν ήξερα τη γλώσσα. Τη βλέπω κάπου κάπου… Δεν ξέρω τι της έχει πει για μένα. Παντρεύτηκα κάποιον άλλο αργότερα, αλλά σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν από επτά χρόνια. Είμαι μόνη μου!».

Όσον αφορά στην απόφασή της να διαθέτει τα χρήματα που λαμβάνει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς; «Αποφάσισα να δίνω όλα τα έσοδα από τις ταινίες μου σε ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Θέλω να μπαίνουν κατευθείαν στον λογαριασμό τους. Ετσι νιώθω ότι είμαι χρήσιμη στην κοινωνία και βοηθάω. Πιστεύω ότι όλοι όσοι είμαστε υγιείς και αρτιμελείς έχουμε υποχρέωση να βοηθάμε εκείνους που δεν είναι. Το σκεφτόμουν καιρό. Και το ότι έχω μεγαλώσει τόσο δύσκολα έπαιξε τον ρόλο του σε αυτή μου την απόφαση».

prwtagwnistria sirina dwrise1

Υπήρξε όμως και ένα περιστατικό σαν αυτά που την άγγιξε και λειτούργησε ως καταλύτης στην απόφασή της: «Μια μέρα ήμουν με το αυτοκίνητό μου σταματημένη σε ένα φανάρι. Δίπλα ήταν μια γυναίκα που έσπρωχνε ένα αναπηρικό καρότσι με ένα κοpιτσάκι. Ήταν όμορφο αυτό το παιδί και ας ήταν έτσι, παράξενα καθισμένο στο καροτσάκι. Κοίταξα τη γυναίκα και τα παπούτσια που φορούσε ήταν σκισμένα!

Προφανώς ό, τι λεφτά είχε τα έδινε για τις ανάγκες του παιδιού. Εκείνη τη στιγμή η απόφαση στο μυαλό μου πήρε υπόσταση! Έστειλα με γραπτό μήνυμα στον Δημήτρη (σ.σ.: Σειρηνάκη) αυτό που θέλω να κάνω με τα χρήματα. Έτσι ευχαριστιέται η ψυχή μου! Σκέφτομαι ότι θα βοηθήσω και νιώθω γεμάτη. Χαμογελώ».

Σε ό,τι αφορά στις δικές της βιοποριστικές ανάγκες, η Κατερίνα δεν δείχνει καμία ανησυχία. «Τα λεφτά είναι τίποτα!

Έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά και τα έχω φάει σε ρούχα, τσάντες και παπούτσια! Τώρα ξέρω πόσο μάταια είναι όλα αυτά. Τώρα ξέρω ότι δεν μου δίνουν αξία τα ακριβά ρούχα και οι τσάντες, ούτε με ομορφαίνουν!

Αντιθέτως, εγώ δίνω αξία σε αυτά και τα ομορφαίνω! Παίρνω μια τσάντα με 5 ευρώ, για παράδειγμα, και ξέρω ότι κρατώντας την δείχνει ωραία! Εγώ θα βρω τρόπο να ζήσω. Δεν θα πεθάνω! Θα χορεύω παράλληλα και θα έχω λεφτά για τα έξοδά μου.

Φεύγοντας από τη Ρωσία για την Ελλάδα σκεφτόμουν να βγάλω λεφτά, να κάνω κάτι δικό μου. Να αγοράσω ένα σπίτι. Στην Ελλάδα, γιατί στη Ρωσία δεν θέλω να ξαναγυρίσω ποτέ! Ακόμα και η σκέψη όσων πέρασα εκεί με στεναχωρεί και δεν την κάνω.

Τα πρώτα χρόνια έστελνα λεφτά στη Ρωσία, στους δικούς μου. Τώρα δεν θέλω να αγοράσω σπίτι ούτε στην Ελλάδα. Νοικιάζω σπίτι και είμαι και μια χαρά. Θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να βοηθάω παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 που κάνει τους Τούρκους να το σκέφτονται και δεύτερη φορά

Ανδρομάχη: «Ο χώρος του τραγουδιού λειτουργεί με γνωριμίες, κονέ και κρεβάτια»

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Ανδρομάχη: «Ο χώρος του τραγουδιού λειτουργεί με γνωριμίες, κονέ και κρεβάτια»

0

Η τραγουδίστρια, Ανδρομάχη έδωσε συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή του Αλέξανδρου Κοψιάλη.

Σε αυτή, άνοιξε τα χαρτιά της και σε ερώτηση για το «πόσο βρόμικος είναι ο χώρος του τραγουδιού», η τραγουδίστρια απάντησε:

«Δουλεύει πολύ με γνωριμίες, κονέ και κρεβάτια».

«Σου έχουν προτείνει να κάνεις κάτι ανταλλακτικά;» την ρώτησε ο γνωστός Youtuber και εκείνη απάντησε:

«Δεν μου έχουν προτείνει στα ίσα να κάνω κάτι ανταλλακτικά, αλλά έχω καταλάβει ότι είμαι ανεπιθύμητη επειδή δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος».

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε και για τη σχέση της με τον Γιώργο Λιβάνη, τον οποίο -όπως αποκάλυψε- τον ζηλεύει.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε για καιρό μαζί, μακάρι για πάντα», συμπλήρωσε εν συνεχεία η Ανδρομάχη.

Γλυκερία: Μιλάω στη μαμά μου που έχει φύγει από τη ζωή, η ψυχή δεν χάνεται ποτέ

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 που κάνει τους Τούρκους να το σκέφτονται και δεύτερη φορά

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 που κάνει τους Τούρκους να το σκέφτονται και δεύτερη φορά

0

Η υποσμηναγός (Ι) Χρυσάνθη Νικολοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 και συμπυκνώνει με τον δυναμισμό και τη μαχητικότητά της τις υψηλές προσδοκίες και την ελπίδα για την κατάκτηση νέων κορυφών τη χρονιά που έρχεται.

Στην Πολεμική Αεροπορία δεν ξεχωρίζουν τους άνδρες από τις γυναίκες. Δεν φτάνει μόνον, λένε οι επιτελείς, να απογειώσεις ένα μαχητικό, αλλά και να αντέξει ο/η πιλότος τα πολλά G. Και έχουν απόλυτo δίκιο, όπως λένε οι ίδιοι οι πιλότοι.

Γιατί στις αερομαχίες («dogfights» στη γλώσσα των αεροπόρων) οι πιέσεις που δέχονται από την επιτάχυνση της βαρύτητας μπορεί να φθάσουν τα 9G.

Η υποσμηναγός (Ι) Χρυσάνθη Νικολοπούλου από τις Πηγές Καβάλας, υπηρετεί στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16, έχει πάρει μέρος με το μονοθέσιο μαχητικό της σε αερομαχίες και ένιωσε τα πολλά G εκεί ψηλά στο Αιγαίο.

Όταν ρωτάς για τα συναισθήματά της την ώρα που πηγαίνει σε μια αποστολή για να αναγνωρίσει αλλά και να αναχαιτίσει έναν εναέριο εισβολέα, απαντά με ξεχωριστή ψυχραιμία: «Χρειάζεται περισυλλογή, αφοσίωση στην αποστολή σου, γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι».

Όντως οι κίνδυνοι εκεί ψηλά ή στην εσχατιά του Αιγαίου είναι πολλοί και υπαρκτοί.

Δεν θέλει να επεκταθεί στους κινδύνους, ποιος ξέρει γιατί, ίσως κωλύεται από την υπηρεσία της, απλώς λέει πως «το να πετάς με ένα μαχητικό F-16 αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς κάθε πτήση σού προσφέρει διαφορετικά συναισθήματα.

Παρ’ όλα αυτά, είναι τόσο απαιτητικό το περιβάλλον που πρέπει να είσαι αφοσιωμένη και συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνεις κάθε δευτερόλεπτο».

Για ένα κορίτσι μόλις 28 ετών στο πιλοτήριο ενός πανάκριβου μαχητικού αυτό που έχει σημασία είναι να έχει πρωτίστως υπευθυνότητα και άριστη εκπαίδευση. Γιατί προτού καθίσει στο πιλοτήριο του F-16 και να πετάξει μόνη της, προηγήθηκε σκληρή δουλειά από τη νεαρή υποσμηναγό.

Τέσσερα χρόνια στη Σχολή Ικάρων, εκπαίδευση στη φυγόκεντρο στο εξωτερικό, πτήσεις με εκπαιδευτικά Τ-41, Τ-2, Τ-6 και εν συνεχεία στο F-16.

prwth gynaika f 161

Όχι όμως στην αρχή μόνη. Μαζί με ένα άλλον συνάδελφο, έως ότου βεβαιωθεί πρώτα η ίδια αλλά και οι εκπαιδευτές της καθώς και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της ότι μπορεί υπεύθυνα να κρατήσει τo control stick του μαχητικού και να πετάξει μόνη της στον ουρανό του Αιγαίου.

Ακοίμητη φρουρός των ελληνικών ουρανών, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το vima.gr. 

Όπως και οι άλλοι συνάδελφοί της. Χρειάστηκε να παραμείνει σε κατάσταση συναγερμού ακόμα και μισή ώρα μέσα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, έως ότου δοθεί η διαταγή «scramble» για άμεση απογείωση.

Και όταν δοθεί τέτοια εντολή πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να τροχοδρομήσει, να απογειωθεί και μόνον κατά τη διάρκεια της πτήσης θα λάβει τις κατάλληλες εντολές για την αποστολή της.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να γίνετε πιλότος;

Πάντα υπήρχε μέσα μου η αγάπη για τις πτήσεις και τα μαχητικά. Στο Λύκειο, δίχως κάποιο ερέθισμα, καθώς το οικογενειακό μου περιβάλλον δεν έχει κάποια σχέση με την αεροπορία, πήρα την απόφαση να δηλώσω τη Σχολή Ικάρων. Σήμερα νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος που μπορώ και κάνω αυτό το επάγγελμα.

Είστε η πρώτη γυναίκα στα F-16, ποια ήταν η εντύπωσή σας όταν πιλοτάρατε για πρώτη φορά ένα τέτοιο πανάκριβο µαχητικό;

Είναι τιμή μου και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα στα F-16 και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να αποδώσω τα μέγιστα στη διάρκεια της αεροπορικής μου καριέρας διότι δεν πρόκειται απλά για έναν τίτλο αλλά για ένα λειτούργημα.

Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που μπήκα στο πιλοτήριο του F-16 μαζί με τον εκπαιδευτή μου. Είχα μεγάλη ανυπομονησία να βιώσω την αίσθηση της πτήσης αλλά και των G.

Ποια ήταν η αντίδραση των ανδρών συναδέλφων σας; Των φίλων σας; Της οικογένειάς σας;

prwth gynaika f 163

Η παρουσία μιας γυναίκας σε ένα οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον ούσα μειοψηφία εγείρει κάποιου είδους διστακτικότητα. Παρ’ όλα αυτά, επειδή στην Πολεμική Αεροπορία έννοιες όπως συνεργασία και συναδελφικότητα είναι συνυφασμένες με τη λειτουργία και την επίτευξη της αποστολής, η αποδοχή από τους άνδρες συναδέλφους ήρθε σχεδόν άμεσα.

Η οικογένειά μου από την πρώτη στιγμή με στήριξε σε αυτή μου την απόφαση και σήμερα είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι»

«Φαντάσματα» και «Scramble»

Όταν η Χρυσάνθη Νικολοπούλου ερωτάται εάν συνάντησε κάποια δυσκολία σε αποστολές αναχαίτισης αεροσκαφών ή αερομαχιών είναι λιγομίλητη, προσέχει μήπως και αποκαλύψει κάτι που δεν πρέπει για την εθνική ασφάλεια, και απαντά: «Κάθε αποστολή αποτελεί πρόκληση για τον ιπτάμενο/η, με τις δικές της ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Εάν θα ξεχώριζα κάποια, αυτή θα ήταν η πρώτη πτήση «Scramble»».

Αν κάποιος δει τον τόπο καταγωγής των πιλότων (ανδρών και γυναικών) της Πολεμικής Αεροπορίας αμέσως θα διαπιστώσει ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από την περιφέρεια.

Το συναντά ακόμα και στους ήρωες πιλότους που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι η χώρα μας ελεύθερη και εθνικά κυρίαρχη – όλοι τους προέρχονται από την περιφέρεια. 

Η ελληνική περιφέρεια γεννά λοιπόν πιλότους που κάνουν υπερήφανη τη χώρα μας. Αυτά τα νεαρά παιδιά που με εκπληκτική εκπαίδευση, ψυχραιμία, εμπειρία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα «κρατούν Θερμοπύλες», όπως λένε οι ανώτεροί τους.

Άλλωστε και αυτό το ανδρικό οχυρό έχει κυριευθεί, εδώ και μία δεκαετία. Ακόμη και στη Σχολή Ικάρων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αρχηγός ήταν γυναίκα.

Μια δύσκολη σχολή στην οποία εισέρχεται κάποιος ή κάποια μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ η φοίτηση είναι γεμάτη δοκιμασίες, διαρκεί τέσσερα χρόνια και σε όλο αυτό το διάστημα οι Ίκαροι λαμβάνουν στρατιωτική παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση.

«Είναι τιμή μου και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα στα F-16», λέει η υποσμηναγός (Ι) Χρυσάνθη Νικολοπούλου. Φωτό: Κώστας Αλκούσης

Η πρώτη Ελληνίδα πιλότος F-16, με την «πουλάδα» υπερήφανα καρφιτσωμένη στη στολή της, στέκεται σχεδόν κάθε ημέρα μπροστά στο μαχητικό της, το επιθεωρεί προτού καθίσει στο όχι και τόσο άνετο κάθισμα, βάζει την κάσκα της, δοκιμάζει το οξυγόνο, τον ασύρματο, τα πτερύγια και απογειώνεται.

Εδώ και τρία χρόνια πετά με το μαχητικό λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές αποστολές, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και σε διεθνείς ασκήσεις όπως ο «Ηνίοχος», μια άσκηση η οποία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ξένων συμμετεχόντων, καθώς και σε συνεκπαιδεύσεις με συμμαχικές αεροπορίες.

Η Χρυσάνθη Νικολοπούλου υπηρετεί στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην καρδιά της ελληνικής αεράμυνας, στα «Φαντάσματα» («Ghosts»), όπως αποκαλούνται, έχοντας ως σήμα μια ρήση του Αριστοτέλη από τα «Ηθικά Νικομάχεια», το «Μαχιμώτατοι οι ισχύοντες», δηλαδή «Μαχητικότατοι οι ρωμαλέοι».

Αποστολή της 110 ΠΜ είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας, με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σε αυτή, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Όταν, τέλος, η υποσμηναγός ερωτάται τι θα συμβούλευε τα κορίτσια της ηλικίας της που θέλουν να γίνουν πιλότοι μαχητικού, απαντά: «Αυτό που θα συμβούλευα τα κορίτσια που ακολουθούν και θέλουν να γίνουν πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών είναι να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν και να καταφέρουν ό,τι ονειρεύονται.

Αν δεν τολμήσουν στη ζωή τους δεν θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν σε αυτό που πραγματικά αγαπάνε. Οπότε θα τις προτρέψω να τολμήσουν, ακόμα και όταν όλα μοιάζουν αδύνατα και δύσκολα. Αξίζει να παλέψουν για τα θέλω τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες…».

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Γλυκερία: Μιλάω στη μαμά μου που έχει φύγει από τη ζωή, η ψυχή δεν χάνεται ποτέ

0

Με συγκίνηση μίλησε για τη μητέρα της η τραγουδίστρια

Συγκινημένη μίλησε για τον θάνατο της μητέρας της η Γλυκερία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εξακολουθεί να της μιλάει, γιατί η ψυχή δεν χάνεται ποτέ».

«Το “Σε μία σχεδία” που αφιέρωσα στη μητέρα μου, είναι ούτως ή άλλως ένα τραγούδι ζωής για εμένα.

Μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεν μπόρεσα να το πω. Από τα κλάματα δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στην κατάσταση.

Πιστεύω ότι τίποτα δεν χάνεται, για αυτό και της μιλώ της μαμάς μου.

Τη ρωτώ τι κάνει εκεί που βρίσκεται και νομίζω ότι έχω μία επαφή μαζί της γιατί η ψυχή δεν χάνεται ποτέ. Πιστεύω στην ανάσταση της ψυχής κι ότι ταξιδεύει αιώνια.

Έχει φύγει από την Γη που ζει τα δύσκολα και μετά είναι τα εύκολα. Εκεί είναι όλα τα καλά» εξομολογήθηκε συγκινημένη η Γλυκερία μιλώντας στο Στούντιο 4.

Αίθρα Λυκουρέζου: «Επτά χρόνια που λείπει η μητέρα μου, δεν μπορούσα να μπω σε θέατρο, με έπνιγε»

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Σπύρος Σπυράκος: «Μου έχουν πετάξει λουλούδια στην πίστα μαζί με ένα πιρούνι»

0

«Μου πρότειναν να τραγουδήσω πρώτος το ‘Σε έχω κάνει Θεό’ της Στανίση και ‘Το παραστράτημα’ του Τερζή» δήλωσε ο Σπύρος Σπυράκος.

Ο Σπύρος Σπυράκος έδωσε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα». Ο αγαπημένος τραγουδιστής μιλά για την καριέρα και την προσωπική του ζωή.

«Μου έχουν πετάξει λουλούδια στην πίστα μαζί με ένα πιρούνι. Οι λαϊκοί τραγουδιστές δεν έχουν ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Σπυράκος.

«Μου πρότειναν να τραγουδήσω πρώτος το ‘Σε έχω κάνει Θεό’ της Στανίση και ‘Το παραστράτημα’ του Τερζή», συμπλήρωσε.

Για την προσωπική του ζωή, λέει: «Είναι πολύ όμορφο να σε θαυμάζουν οι γυναίκες.

Αίθρα Λυκουρέζου: «Επτά χρόνια που λείπει η μητέρα μου, δεν μπορούσα να μπω σε θέατρο, με έπνιγε»

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

0

Εύκολο και λιχούδικο τσουρέκι, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, με συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη.

1 ώρα προετοιμασία
45′ ψήσιμο
3 ώρες και 45′ αναμονή

Συνολικός Χρόνος: 5 ώρες και 30′

Υλικά

Τεμάχια: 2

Γρήγορο προζύμι

75 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη
100 ml (1/2 κούπα) φρέσκο γάλα πλήρες, χλιαρό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
100 γρ. (3/4 κούπας) αλεύρι δυνατό, για τσουρέκι

Για τα τσουρέκια

300 γρ. (1 1⁄2 κούπα) ζάχαρη
3 αυγά + 1 επιπλέον, για το άλειμμα
240 ml (1 + 1/4 κούπας) φρέσκο γάλα, πλήρες
100 ml (1/2 κούπα) φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1.150 γρ. (9 κούπες) αλεύρι δυνατό, για τσουρέκι
1 φακελάκι (8 γρ.) μαχλέπι, σε σκόνη
1 καψάκι βανιλίνη
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα των χεριών μας
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
αμύγδαλο φιλέ, για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε το γεμιστό τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού, ξεκινάμε με το γρήγορο προζύμι.

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά.

Τσουρέκια

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη, τα 3 αυγά, το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μαχλέπι και τη βανιλίνη, ρίχνουμε και το γρήγορο προζύμι και ζυμώνουμε με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά λεία ζύμη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι πολύ εύπλαστο και μαλακό, που να τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.

Σκεπάζουμε τον κάδο με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό σημείο του σπιτιού, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.

Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο βούτυρο και ζυμώνουμε τη φουσκωμένη ζύμη για 1-2 λεπτά.

Πλάθουμε ένα χοντρό μπαστούνι, το κόβουμε στη μέση και έπειτα το κάθε κομμάτι στα τρία. Αυτά τα 6 κομμάτια τα πλάθουμε σε λεπτά μπαστούνια.

Πιέζουμε όλα τα μπαστούνια με τον πλάστη, ελαφρά, μέχρι να πλατύνουν και στο κέντρο και κατά μήκος του καθενός απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.

Διπλώνουμε κάθε μπαστούνι κατά μήκος στη μέση, ώστε να καλύψουμε την πραλίνα, και πιέζουμε καλά το σημείο της ένωσης.

Τα πλάθουμε να γίνουν ξανά στρογγυλεμένα. Ανά τρία τα πλέκουμε φτιάχνονας δύο τσουρέκια.

Ακουμπάμε τα τσουρέκια σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε σχετικά ζεστό σημείο για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Αλείφουμε τα τσουρέκια με το επιπλέον αυγό, με προσοχή για να μην τα τρυπήσουμε, και τα πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γυαλίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

«Λαζαράκια»: Εύκολη συνταγή για τα παραδοσιακά κουλουράκια

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Αίθρα Λυκουρέζου: «Επτά χρόνια που λείπει η μητέρα μου, δεν μπορούσα να μπω σε θέατρο, με έπνιγε»

0

«Βίωσα το πένθος με κύματα. Τον πρώτο καιρό το βούλωνα, μετά μου βγήκε και με πλάκωσε για δυο χρόνια»

Την Αίθρα Λυκουρέζου φιλοξένησε η Αθηναϊδα Νέγκα στο πλατό της τηλεοπτικής της εκπομπής «Καλύτερα αργά» στο Action 24.

Η κόρη της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη μίλησε για τη δύσκολη διαχείριση στην απώλεια της έλληνίδας σταρ εξηγώντας και τον λόγο που δεν μπορούσε για επτά χρόνια να μπει σε θεατρική αίθουσα.

«Έχω παίξει στο θέατρο με τη μητέρα μου, έχω παίξει και χωρίς τη μαμά, έχω στήσει παραστάσεις μουσικοχορευτικές και γενικότερα έχω μεγαλώσει μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό.

Απλά μικρότερη δεν είχα το τσαγανό να το κάνω γιατί είχα πάντα την εικόνα της μάνας μου, που ήταν αυτή που ήταν και ντρεπόμουν.

Κάποια στιγμή όμως μου είπε η μητέρα μου, «πρέπει να το κάνεις και θα το κάνουμε μαζί».

Έτσι και έγινε. Θέλω να ξανακάνω πράγματα στο θέατρο, τώρα κάτι ετοιμάζω για το φθινόπωρο αλλά δεν μπορώ να πω ακόμα.

Επτά χρόνια τώρα που λείπει η μάνα μου, δεν είχα μπει ούτε καν σε θέατρο. Δεν μπορούσα καθόλου, με έπνιγε. Ενώ ήταν ένας χώρος πολύ ευχάριστος, με έπνιγε».

«Νομίζω πως το πένθος το μεγεθύνουν οι άνθρωποι γύρω σου, οι οποίοι θέλουν να είσαι καλά γρήγορα.

Και η κοινωνία που δεν σε αφήνει να πενθήσεις, έτσι όπως θα έπρεπε να πενθήσεις. Δηλαδή «πρέπει να είσαι καλά και χαρούμενος», «πρέπει να το ξεπεράσεις γρήγορα και να πάρεις κάτι για να είσαι καλά». Σε αυτό το κομμάτι νομίζω ότι ζοριζόμαστε κάποιοι πιο πολύ».

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Είμαι πιστή, είμαι 30 χρόνια με έναν κύριο»

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο – 19 συλλήψεις

Η οργάνωση είχε αρχηγούς που χρησιμοποιούσαν μαθητές για τη διακίνηση

Στη σύλληψη 19 ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην Πάτρα για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα.

Η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών γινόταν ακόμα και μέσα στο σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, καθώς εντοπίστηκε ζυγαριά ασφαλείας, χρηματικό ποσό, ποσότητες MDMA, ποσότητες χασίς και κοκαΐνης.

Τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του σχολείου.

Η οργάνωση η οποία έκανε το εμπόριο των ναρκωτικών μέσα στο σχολείο είχε τόσο έντονα αρχηγικά χαρακτηριστικά που σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν οι μαθητές δεν διακινούσαν τις ουσίες επιτυχώς, οι υψηλότεροι στην ιεραρχία τους έπαιρναν ακόμα και τα μικροποσά που τους είχαν δώσει οι γονείς τους.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πατρών.

Ανάμεσα στα 19 άτομα που έχουν συλληφθεί είναι μαθητές και 7 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ημαθία: Μαθήτριες δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από ιδιοκτήτη στάβλου ενώ έκαναν ιππασία στη σχολική εκδρομή

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Έλεν Ντε Τζενέρις: Εκδιώχθηκα από τη σόου μπιζ επειδή ήμουν κακιά

0

Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε για τον τρόπο που τέλειωσε το talk show της μετά από τους ισχυρισμούς για τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Η Έλεν Ντε Τζενέρις μίλησε για τους ισχυρισμούς περί τοξικότητας στον χώρο εργασίας που έγιναν στο παρελθόν εναντίον της σε ένα νέο stand-up πρόγραμμα.

Η πρώην παρουσιάστρια του «The Ellen DeGeneres Show» αστειεύτηκε για το ότι «την πέταξαν έξω από τη σόουμπιζ» επειδή ήταν «κακιά», ενώ εμφανιζόταν στο Largo στο Λος Άντζελες την Τετάρτη.

Το 2020, νυν και πρώην εργαζόμενοι μίλησαν ανώνυμα για την υποτιθέμενη εμπειρία τους στο πλατό του talk show για ένα ρεπορτάζ του BuzzFeed News.

Η 66χρονη ζήτησε τότε συγγνώμη από το προσωπικό και οι παραγωγοί Εντ Γκλάβιν, Κέβιν Λέμαν και Τζόναθαν Νόρμαν αποχώρησαν από την εκπομπή.

«Καθώς αναπτύχθηκε εκθετικά η εκπομπή, δεν ήμουν σε θέση να εποπτεύω τα πάντα και βασίστηκα σε άλλους να κάνουν τη δουλειά τους όπως ήξεραν ότι θα ήθελα να γίνει.

Προφανώς κάποιοι δεν το έκαναν», έγραψε τότε σε ένα υπόμνημα, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

«Αυτό θα αλλάξει τώρα και δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

«Την πρώτη ημέρα της εκπομπής μας, είπα σε όλους στην πρώτη μας συνάντηση ότι το “The Ellen DeGeneres Show” θα είναι ένα μέρος ευτυχίας – κανείς δεν θα υψώσει ποτέ τη φωνή του και όλοι θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό», συνέχισε.

«Προφανώς, κάτι άλλαξε και με απογοήτευση μαθαίνω ότι αυτό δεν συνέβη. Και γι’ αυτό, λυπάμαι. Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι είναι το αντίθετο από αυτό που πιστεύω και από αυτό που ήλπιζα για την εκπομπή μας».

Η Ντε Τζενέρις ανακοίνωσε τελικά το 2021 ότι η 19η σεζόν της σειράς θα ήταν η τελευταία και το τελευταίο της επεισόδιο προβλήθηκε τον Μάιο του 2022.

«Το μίσος συνεχιζόταν για πολύ καιρό και προσπαθούσα να αποφεύγω να βλέπω ειδήσεις. Το κορίτσι του μότο “be kind [σ.σ. να είστε καλοί]” δεν ήταν καλό.

Αυτή ήταν η επικεφαλίδα [σ.σ. που έδιναν]», είπε η Ντε Τζενέρις στο κοινό αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Rolling Stone και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι στη βιομηχανία του θεάματος».

Σημειώνοντας ότι το μότο του talk show «να είστε ευγενικοί μεταξύ σας» δεν μπόρεσε να τη σώσει, αστειεύτηκε ότι έγινε «πρόβλημα», καθώς οι τηλεθεατές τη θεωρούσαν τότε ως «μονοδιάστατο χαρακτήρα που χάριζε πράγματα και χόρευε».

Είπε ότι «δεν ήξερε πώς να είναι αφεντικό» και «δεν πήγε σε σχολή διοίκησης επιχειρήσεων».

«Πήγα στο Chuckle Hutt του Τσάρλι», είπε η Ντε Τζενέρις στο κοινό, αναφερόμενη στο κωμικό της υπόβαθρο. «Η εκπομπή λεγόταν “Ellen” και όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν “Ellen” και υπήρχαν κτίρια στο οικόπεδο της Warner Brothers που έγραφαν “Ellen”, αλλά δεν ξέρω αν αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να είμαι επικεφαλής».

«Για όσους από εσάς κρατάτε λογαριασμό, αυτή είναι η δεύτερη φορά που με διώχνουν από τη σόουμπιζ», συνέχισε αστειευόμενη, αναφερόμενη στην περίφημη στιγμή που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη στην κωμική σειρά «Ellen».

«Τελικά θα με διώξουν για τρίτη φορά επειδή είμαι κακιά, γριά και γκέι», τόνισε.

Η κωμικός έλαβε αργότερα ερωτήσεις από το κοινό και ρωτήθηκε αν χόρευε ακόμα εκείνες τις δύσκολες στιγμές μετά την εκπομπή.

«Όχι… Είναι δύσκολο να χορέψεις όταν κλαις», είπε. «[Εγώ] πέρασα δύσκολα» και «δεν έβγαινε έξω» εν μέσω του σκανδάλου.

Η πρώην παρουσιάστρια παραδέχτηκε ότι «κρύφτηκε» μετά από αυτό και ότι η εμπειρία επηρέασε και τη σύζυγό της, Πόρτια ντε Ρόσι.

«Το έβλεπε να μου συμβαίνει… το πέρασε μαζί μου», εξήγησε. «[Εμείς] χορεύουμε τώρα».

Η Ντε Τζενέρις κατέληξε ότι ο κόσμος χρειάζεται «περισσότερο γέλιο και λιγότερο δράμα» και ότι τελικά «μίσησε τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε το talk show».

«Αστειεύομαι με αυτό που μου συνέβη, αλλά ήταν καταστροφικό. Μου πήρε πολύ καιρό να θέλω να ξανακάνω οτιδήποτε», αποκάλυψε. «[Μου] άρεσε τόσο πολύ αυτή η εκπομπή».

Η Έμα Στόουν αποκάλυψε το πραγματικό της όνομα και τον λόγο που το άλλαξε

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Μαρία Σολωμού: «Δεν έχω κάνει ποτέ one night stand»

0

H ηθοποιός είπε πως μετά το podcast που κάνει, είναι πλέον ειδική στο να αναλύει τα ερωτικά προβλήματα των άλλων

H ηθοποιός ανέφερε πως μετά το podcast που κάνει, είναι πλέον ειδική στο να αναλύει και να λύνει τα ερωτικά προβλήματα των άλλων.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Σολωμού έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις τις, στην καριέρα της, στον γιο της αλλά και στο podcast στο οποίο δίνει συμβουλές σε θέματα συναισθηματικά.

Παράλληλα αποκάλυψε πως δεν έχει κάνει ποτέ one night stand και τόνισε πως θα το έκανε μόνο με τον Μπραντ Πιτ.

Όσον αφορά την Ατζελίνα Τζολί, είπε πως ακόμα και ως γυναίκα θα ήθελε να έχει σχέση μαζί της.

«Αποφάσισα ότι στις σχέσεις μου θα σταματήσω να συμβιβάζομαι με πράγματα που δεν μου αρέσουν. Όταν ήμουν μικρότερη, ήμουν πιο δυναμική από ό,τι τώρα και δεν έβαζα ‘’νερό στο κρασί μου’’ για κανένα λόγο.

Παλαιότερα αν ο σύντροφός μου δεν ήταν Σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου, γινόμουν…φαντομάς», είπε η ηθοποιός.

Παραδέχεται πως έχει ερωτευτεί σφοδρά όλες τις σχέσεις της αλλά τις έχει σιχαθεί μετά τον χωρισμό.

«Υπήρξε άντρας που μου είχε γεμίσει το σπίτι με λουλούδια… εκεί “έπεσα”. Είμαι φουλ ρομαντική. Θέλω να είμαι στην Ακρόπολη να βλέπω φεγγάρι και να τρώω σουβλάκι.

Ο έρωτας δεν έχει ηλικία. Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει. Αρκεί να έχει επίγνωση της κατάστασης», συμπλήρωσε.

«Έχω πει πως ό,τι δεν έχω κάνει στην ζωή μου.. δηλαδή εγώ δεν έχω κάνει one night stand, το θεωρώ γελοίο. Για τον Μπραντ Πιτ θα το ανέτρεπα αυτό», τόνισε.

«Δε θα συμμετέχω στο Booth. Θεωρώ πως είμαι κάκιστη στην παρουσίαση. Το ‘’Γεια σας, καλώς ήρθατε’’ δε θα το εννοήσω ποτέ. Για να κάνω πρωινή εκπομπή θα έπρεπε να… ξυπνήσω.

Έχω πολύ καλό αυτί, θα μπορούσα να είναι κριτής στο Voice. Δεν θα έκανα το podcast στην τηλεόραση. Θέλω να μπορώ να μιλάω, όπως το κάνω. Έτσι και αλλιώς, με βγάζουν στην τηλεόραση με το podcast και με βρίζουν, γιατί να γίνω πιο ‘’καθώς πρέπει’’ για να μπορώ να είμαι εκεί; Δεν με ενδιαφέρει», συμπλήρωσε.

Η Μαρία Σολωμού απάντησε και στο ποιος είναι ο πιο σέξι άντρας τραγουδιστής.

«Είναι ο Ρίκι Μάρτιν. Αν ήμουν άντρας θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί. Και ως γυναίκα πάλι με την Αντζελίνα Τζολί θα ήθελα σχέση. Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο», κατέληξε.

Χριστίνα Μουστάκα: «Έχω κάνει σεξ οχτώ φορές σε μία μέρα αλλά άντεχα και περισσότερο»

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Είμαι πιστή, είμαι 30 χρόνια με έναν κύριο»

0

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε στο «Πρωινό» για την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της και τον έρωτα

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έκανε λόγο στο «Πρωινό» αναφορικά με την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της και τον έρωτα.

«Το έχω ξεχάσει, παρόλο που ήταν δύσκολο αυτό που πέρασα. Να χτυπήσω ξύλο δεν μου έχουν συμβεί πολλά κακά» ανέφερε αρχικά η Ζωζώ Σαπουντζάκη και συνέχισε:

«Είμαι πιστή και είμαι 30 χρόνια με έναν κύριο.

Είχα παντρευτεί, αλλά χώρισα σε τρεις μήνες. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν καταλάβαινε τίποτα και δεν μπορούσα να συνεννοηθώ και έφυγα.

Ο σύντροφος θα πρέπει να είναι απλός και να με δείχνει ότι με αγαπά».

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Είμαι 66 ετών και έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ»

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Λευτέρης Ελευθερίου: Με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί σχεδόν 21 χρόνια, επισκεφτήκαμε σύμβουλο γάμου

0

Γνωριστήκαμε στη σχολή και δέθηκα πολύ με τη σύζυγό μου, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, είπε ο ηθοποιός

Ο Λευτέρης Ελευθερίου έκανε δηλώσεις και μίλησε για την προσωπική του ζωή, αλλά και τις δουλειές που έχει κάνει, πριν γίνει ηθοποιός.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα», αναφέρθηκε στην πρώτη του δουλειά στην τηλεόραση, καθώς όπως αποκάλυψε ήταν εικονολήπτης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

«Δουλεύω από πολύ μικρός. Ξεκίνησα ως διανομέας, οικοδόμος και σερβιτόρος. Ξεκίνησα στην τηλεόραση ως βοηθός εικονολήπτη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και μου έλεγε πάντα πως πρέπει να μπω μπροστά από τις κάμερες και τελικά, το έκανα με επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μίλησε για την προσωπική του ζωή και τον γάμο του.

«Με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί σχεδόν 21 χρόνια. Γνωριστήκαμε στη σχολή και δέθηκα πολύ με τη σύζυγό μου, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», εξήγησε.

Τέλος, συμπλήρωσε: «Ήταν αρκετά αμήχανο το πρώτο ραντεβού μας. Έχουμε συμβουλευτεί με τη σύζυγό μου σύμβουλο γάμου, ήταν πολύ σημαντική εμπειρία. Όταν βλέπεις πώς το βλέπει ένας τρίτος, κάπως σε ηρεμεί».

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές έδωσαν τελικά το «πράσινο φως» για την απλοποίηση των κανόνων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία στους αγρότες, καθώς οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τον κανονισμό με τις τεχνικές τροποποιήσεις που πρότεινε το Συμβούλιο και ενέκρινε η Επιτροπή Γεωργίας του Κοινοβουλίου στις 15 Απριλίου 2024.

Έτσι οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν τις αναθεωρημένες περιβαλλοντικές «προϋποθέσεις» για τις αιτήσεις τους για χρηματοδοτική στήριξη από την ΕΕ το 2024.

Να σημειώσουμε πως η Ελλάδα πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για αλλαγές και μένει να δούμε αν θα περάσει και η δυνατότητα μεταφοράς πόρων, η βελτίωση των οικολογικών σχημάτων και η προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Από το Ευρωκοινοβούλιο

Πέρασε η αναθεώρηση της ΚΑΠ 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αναθεώρηση του κανονισμού για τον στρατηγικό σχεδιασμό και του οριζόντιου κανονισμού με 425 ψήφους υπέρ, 130 κατά και 33 αποχές.

Σημειώνεται ότι οι Ευρωβουλευτές ενέκριναν τον κανονισμό με τις τεχνικές τροποποιήσεις που πρότεινε το Συμβούλιο και ενέκρινε η Επιτροπή Γεωργίας του Κοινοβουλίου στις 15 Απριλίου 2024.

Ο κανονισμός πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Συμβούλιο. Η Βελγική Προεδρία του Συμβουλίου ενημέρωσε το Ευρωκοινοβούλιο ότι, εάν οι ευρωβουλευτές εγκρίνουν την πρόταση με τη μορφή που συμφωνήθηκε από την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας του Συμβουλίου, το Συμβούλιο θα εγκρίνει επίσης το κείμενο.

Μετά την έγκρισή του από το Συμβούλιο, η νομοθεσία θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθεί αμέσως σε ισχύ.

Έτσι, οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν τις αναθεωρημένες περιβαλλοντικές «προϋποθέσεις» για τις αιτήσεις τους για χρηματοδοτική στήριξη από την ΕΕ το 2024.

«Οι αγρότες από όλη την Ευρώπη μίλησαν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακούστηκε» τόνισε ο επίτροπος γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι μετά την έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο, και κάλεσε τα κράτη μέλη να αξιοποιήσουν τις ευελιξίες της ΚΑΠ.

Αναθεώρηση

Η αναθεώρηση τροποποιεί τους κανόνες για τρεις «περιβαλλοντικούς όρους» που πρέπει να τηρούν οι γεωργοί προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση. Παρέχει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία στις χώρες της ΕΕ να χορηγούν εξαιρέσεις από τα σχετικά πρότυπα εάν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή τους και σε περίπτωση προβλημάτων που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι μικρές εκμεταλλεύσεις κάτω των 10 στρεμμάτων θα εξαιρούνται από τους ελέγχους και τις κυρώσεις για μη συμμόρφωση με τους κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι για να επιταχυνθεί η έγκριση των μέτρων, το Κοινοβούλιο συμφώνησε να εξετάσει τον φάκελο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να μην εναντιωθεί στην πρόταση της Επιτροπής για τη συμπλήρωση της δέσμης μέτρων απλούστευσης της ΚΑΠ και σύμφωνα με το κείμενο, τα κράτη μέλη θα έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών κατά την εφαρμογή της απαίτησης για διατήρηση της αναλογίας μόνιμων βοσκοτόπων προς γεωργικές εκτάσεις άνω του 5% σε σύγκριση με το 2018.

Λευτέρης Αυγενάκης: 

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου συνιστά τριπλή νίκη, για αγρότες, Ελλάδα και ΕΕ

Νίκη για τους αγρότες της Ευρώπης, καθώς το αίτημά τους για μείωση των διοικητικών βαρών γίνεται σε σημαντικό βαθμό αποδεκτό. 

Νίκη για την Ελλάδα που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στην προσπάθεια για αλλαγές, όντας η μόνη χώρα που έχει καταθέσει 19 συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχει υιοθετήσει με ψήφισμά του το ΕΛΚ, αλλά στηρίζουν και οι χώρες του Μεσογειακού Νότου, δηλαδή η ομάδα των EUMED-9. 

Νίκη και για την ίδια την Ευρώπη, καθώς αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό, αλλά για ζωντανό οργανισμό που ακούει τους πολίτες και τις αγωνίες τους και διορθώνει τυχόν λάθη. 

Με την απόφασή τους οι ευρωβουλευτές ουσιαστικά έδωσαν το «πράσινο φως» για την αναθεώρηση της Αγροτικής Πολιτικής με στόχο τη μείωση του διοικητικού φόρτου για τους αγρότες, αίτημα πανευρωπαϊκό κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις. 

Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα ζητήματα προς συζήτηση. 

Υπάρχουν ζητήματα που επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε λόγω της κλιματικής κρίσης που πλέον βιώνουμε και η οποία δεν ήταν ορατή, στο σημερινό βαθμό, όταν συζητείτο η νέα ΚΑΠ. 

Τα ζητήματα αυτά, όπως η δέσμευση του 2% της ΚΑΠ για την αντιμετώπιση θεομηνιών όπως ο «Daniel» ή η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από πυλώνα σε πυλώνα και από έτος σε έτος, που θα δώσει περιθώριο για μεγαλύτερη απορροφητικότητα και δικαιότερη – ανάλογα με τις ανάγκες κάθε κράτους μέλους- κατανομή των πόρων, αλλά και η βελτίωση των οικολογικών σχημάτων καθώς και η προστασία των Ευρωπαίων αγροτών από αθέμιτο ανταγωνισμό από τρίτες χώρες, θα συζητήσουμε στην 5η συνεδρίαση της EUMED-9, που θα πραγματοποιηθεί – και πάλι με ελληνική πρωτοβουλία- τη Μεγάλη Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο, αλλά και στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ. 

Γνωρίζουμε τα προβλήματα των αγροτών μας και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για να τους στηρίξουμε, αξιοποιώντας υπάρχουσες συμμαχίες όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ή ενεργοποιώντας νέες, όπως η ομάδα των Μεσογειακών χωρών. 

Οι λύσεις στα προβλήματα προκύπτουν μόνο μέσα από τη συνένωση δυνάμεων και το συνεχή διάλογο με εκείνους που τα αντιμετωπίζουν. Κι εμείς ως κυβέρνηση αυτό πράττουμε, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρισκόμαστε σε συνεχή, ειλικρινή διάλογο και με τους αγρότες αλλά και με τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα. 

Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια. Συνεχίζουμε μαζί!». 

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

«Ούτε η Εκκλησία ούτε το Κοινοβούλιο έχει ανάγκη από ανθρώπους που παριστάνουν τους αυθεντικούς εκφραστές της Ορθοδοξίας και του Συντάγματος, πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι άνθρωποι πουλούσαν επιστολές του Ιησού μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές».

Αυτό δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «ο κ. Βελόπουλος εδώ και πάρα πολύ καιρό συμπεριφέρεται ως πορτιέρης στις εκκλησίες» και διερωτήθηκε: «Υπάρχει κάποιος, που έχει κάνει μεγαλύτερο ατόπημα από το να πουλά επιστολές του Ιησού; Και θα βγαίνει αυτός να καλεί πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία; Ποιος είναι»; 

Αναφορικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα καταλάβει τη δεύτερη θέση με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό. 

«Στις εθνικές εκλογές η ΝΔ πήρε 41%, το ΠΑΣΟΚ πήρε περίπου 11,5%. Σήμερα στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 12-14% και η ΝΔ κινείται στον άξονα του 30%. Ποιος τα πηγαίνει καλύτερα; Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και λέει ότι ο πήχης του δεν είναι το 41% αλλά το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών. Να το μετρήσουμε κι εμείς έτσι; Εγώ λέω όχι, δεν θα το μετρήσουμε έτσι, γιατί εμείς θέλουμε να είμαστε μια μεγάλη δύναμη, προοδευτική δύναμη. Να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά», σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε ότι ο στόχος που βάζει το ΠΑΣΟΚ για δεύτερη θέση είναι πολύ ρεαλιστικός. «Εμείς πρέπει να κάνουμε ένα άλμα ακόμα και μετά από δέκα χρόνια στα οποία περάσαμε, ότι περάσαμε, να είμαστε δεύτερο κόμμα για να γίνουμε πρώτοι. Ό, τι και να γίνει, το ΠΑΣΟΚ θα είναι το μοναδικό κόμμα που θα είναι πιο πάνω και από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών».

Ο Παύλος Χρηστίδης πρόσθεσε ότι ο μεγάλος χαμένος θα είναι και πάλι ο ελληνικός λαός που «πληρώνει την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθωρισμό τροφίμων, που αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα πλειστηριασμούς σε περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις καταστροφές της φύσης και έχει μία κυβέρνηση να βαυκαλίζεται ότι τα κάνει όλα τέλεια. Αυτά τα πράγματα λοιπόν, με δυόμισι εκατομμύρια κόσμο στα όρια της φτώχειας, με βάση την τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά», κατέληξε σχετικά.

Τέλος, στηλίτευσε τις χτεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί λάθους στην υπόθεση των Τεμπών, που – όπως είπε – είχε να κάνει κυρίως με την επικοινωνιακή διαχείριση που έγινε. «Οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις για τις ευθύνες της τραγωδίας και την απόπειρα συγκάλυψης», τόνισε.

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Σερρών

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στα εγκαίνια της “BEYOND 2024”

Στις πρωτοβουλίες, τα έργα, τις δράσεις και τις πολιτικές της Περιφέρειας για να προετοιμάσει το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας “BEYOND 2024”.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η “BEYOND” αποτελεί έκθεση – σταθμό, διότι τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο της καινοτομίας, δίνοντας το στίγμα για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Άλλωστε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στήριξε από την πρώτη στιγμή τη δημιουργία και τη διοργάνωση της έκθεσης και φέτος συμμετέχει δυναμικά, με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις, αλλά και με μια μεγάλη καινοτομία, καθώς στο χώρο της Περιφέρειας εντός της “BEYOND 2024” θα φιλοξενηθεί η Sophia the Robot, το πιο διάσημο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης να τη γνωρίσουν.

Επίσης, αύριο το πρωί, στις 11:30’, στον χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην “BEYOND 2024”, διοργανώνεται συζήτηση, με τη Sophia the Robot, τον Περιφερειάρχη και τον Διευθυντή Υπολογιστικών Συστημάτων του Μ.Ι.Τ. Media Lab και Διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας Δρ. Μιχάλη Μπλέτσα.

Αναφερόμενος στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της καινοτομίας και την ανάδειξή της ως ενός εκ των τριών βασικών αναπτυξιακών πυλώνων της περιφερειακής οικονομίας, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε: “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει σταθερά να επενδύει στην καινοτομία, να επενδύει στις νέες τεχνολογίες.

Και ήδη σήμερα, παρέχουμε περίπου 600 ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ είναι ενδεικτικό ότι στο gov.gr, το ένα τέταρτο των συνολικών ψηφιακών υπηρεσιών παρέχονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και το γεγονός ότι επενδύσαμε με ένταση στη ψηφιακή μετάβαση μάς επέτρεψε να καταργήσουμε όλα τα ανταποδοτικά τέλη που πλήρωναν κάθε χρόνο 150.000 πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Παράλληλα τρέχουμε χρηματοδοτήσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για έργα και δράσεις καινοτομίας. Υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με το CERN.

Συμμετέχουμε σε clusters καινοτομίας. Υποστηρίζουμε την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το ThesIntec. Αναβαθμίσαμε τις ψηφιακές υποδομές των Επιμελητηρίων, των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων και παραδίδουμε σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό στα σχολεία σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Είμαστε σήμερα στις δέκα ταχύτερα αναπτυσσόμενες Περιφέρειες της Ευρώπης στην καινοτομία.

Όντως, όλα αυτά είναι πρωτοβουλίες και πολιτικές στη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά τα βλέπω ως βήματα, ως αναγκαίες προϋποθέσεις, για να ετοιμάσουμε το μέλλον. Ένα μέλλον, που τεχνολογικά αλλά και παραγωγικά, θα είναι πολύ πιο μεγάλο από την ψηφιοποίηση που εν πολλοίς είναι πλέον δεδομένη.

Γι’ αυτό, ο στόχος μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι να καταστήσουμε την Καινοτομία, τρίτο βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της οικονομίας μας. Και όλα όσα σχεδιάζουμε, όλα όσα υλοποιούμε και όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε πρέπει να αγγίζουν τους συμπολίτες μας. Πρέπει να βελτιώνουν τη ζωή, το εισόδημα, τις προοπτικές, αλλά και την εθνική μας αυτοπεποίθηση.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον κομβικό και εθνικό ρόλο που έχει η ανάπτυξη της καινοτομίας στην Κεντρική Μακεδονία, τονίζοντας πως στόχος της Περιφέρειας και προσωπικός του είναι να μετατραπεί η Κεντρική Μακεδονία στην ελληνική Silicon Valley.

“Κοιτώντας σταθερά μπροστά, πεποίθησή μου είναι ότι η Κεντρική Μακεδονία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει. Έχουμε μεγάλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα. Εκατόν πενήντα χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές ζουν και σπουδάζουν εδώ. Εταιρείες κολοσσοί μας εμπιστεύονται και επενδύουν στον τόπο μας. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα start ups. Πολλές εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη εξαγωγικό προσανατολισμό.

Μπορούμε να κάνουμε τη γεωγραφία μας πλεονέκτημά μας. Μπορούμε να κάνουμε το φυσικό περιβάλλον πλεονέκτημά μας. Δική μου φιλοδοξία είναι να μετατρέψουμε την Κεντρική Μακεδονία στη δική μας Sillicon Valley.

Αν το καταφέρουμε δεν υπηρετούμε μόνον τους Μακεδόνες αλλά όλους τους Έλληνες. Γιατί ισχυρή Μακεδονία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Παραγωγική Μακεδονία σημαίνει παραγωγική Ελλάδα. Εξωστρεφής και τεχνολογικά ανεπτυγμένη Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα με φιλοδοξίες, γεωπολιτικό ρόλο, αυξημένες δυνατότητες και παρουσία σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ασία. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και μπορούμε να τους κατακτήσουμε.

Προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν τη Beyond 2024. Η καρδιά της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών θα χτυπάει δυνατά της επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Σερρών

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Σερρών

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών, με θέμα τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, τη λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα, στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, υπό την Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιο Καδή και την Προϊσταμένη του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών κ. Αικατερίνη Αναγνωστίδου.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Άμεσων Παρεμβάσεων κ. Αθανάσιος Γάτσιος και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Σερρών κ. Άννα Ιορδανίδου

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία προήδρευσε της σύσκεψης,  τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. «Στόχος της σύγκλισης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου είναι να διαπιστωθεί η ετοιμότητα που υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Εύχομαι να υπάρχει αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να έχουμε μια ήρεμη αντιπυρική περίοδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων για να μπορέσουμε να προλάβουμε καταστάσεις, σε περιπτώσεις που χρειαστεί ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχουμε. Ως Δήμος Σερρών, είμαστε σε ετοιμότητα με τη σωστή οργάνωση που υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά, η κ. Μητλιάγκα.

«Στόχος της σημερινής σύσκεψης είναι η ετοιμότητα που θα πρέπει να υπάρξει 

μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διαθέτουν οι φορείς για την υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιος Καδής.

«Ως Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να παρεμβαίνουμε σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Είναι σε ετοιμότητα όλα τα μηχανήματα που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο, είτε φωτιές, είτε πλημμύρες. Μπορεί στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, να μην υπήρξαν ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να τα αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση που συμβούν» ανέφερε από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Άμεσων Παρεμβάσεων κ. Αθανάσιος Γάτσιος.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Άννα Ιορδανίδου, επισήμανε την ετοιμότητα που υπάρχει στον τομέα ευθύνης της, τονίζοντας ότι οι υδροφόρες του Δήμου είναι έτοιμες σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβουν για να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Tα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ” της ΓΓΠΠ, αφορούσαν:

  1.   Την εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα κατασκηνώσεις κλπ) αρμοδιότητά τους.
  1.    Την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται από ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. (Πυρ. Διάταξη 20/2022, Ν. 3852/2010, άρθρο 94 παρ.1), εντός των διοικητικών τους ορίων.
  1.  Την εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης από το Δήμο Σερρών καθ΄ υπόδειξη και συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών τους συγκροτημάτων.   
  1.    Τη λήψη μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021.
  1.  Τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο Δήμου για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.
  1.   Το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ”.
  1.  Ζητήματα και διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ “.
  1.  Την αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024. 
  1.   Θέματα που αφορούν την ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.
  1. Θέματα που αφορούν την εγκατάσταση και συντήρηση πυροσβεστικών υδροστομίων για κατάσβεση πυρκαγιάς ή πλήρωση πυροσβεστικών οχημάτων, στο πλαίσιο λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών.
  1. Eτοιμότητα του Δήμου Σερρών, στην υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.
  1. Eτοιμότητα του Δήμου Σερρών στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών της Περιφέρειας, στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ 2”, με έμφαση στις διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών.
  1. Mέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  1. Eνημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

καθώς και κάθε άλλο θέμα που κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας κ. Γεώργιος Καδής, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Έργων και Άμεσων Παρεμβάσεων κ. Αθανάσιος Γάτσιος, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας κ. Άννα Ιορδανίδου, η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σερρών κ. Αικατερίνη Αναγνωστίδου, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών κ. Παντελής Ελευθεριάδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής-Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών κ. Αλέξανδρος Καραγιαννίδης, ο Υποδιευθυντής, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Σερρών κ. Παναγιώτης Ηπειρώτης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Κωνσταντίνος Αργυρίου, η Προϊσταμένη του Δασαρχείου Σερρών κ. Χρυσοβαλάντου Ιασωνίδου, ο Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Νικόλαος Σύρπας, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Σερρών κ. Νικόλαος Σαφαρίκας, ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Σερρών κ. Γεώργιος Βασιλείου, εκπρόσωπος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών κ. Ιωάννης Ευστρατιάδης, η Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σερρών κ. Αικατερίνη Κεσκινίδου, εκπρόσωπος του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Παναγιώτης Χαβαλές και ο Πρόεδρος της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Σερρών κ. Ιωάννη Τούσκας.

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

maria solwmou sxesh antelina tzoli

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί

Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο, πρόσθεσε η ηθοποιός Η Μαρία Σολωμού έδωσε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στην οποία μίλησε για...
episthmonas kataras toutagxamwn

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών –...

Από την κατάρα πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 20 ανθρώποι που άνοιξαν και μπήκαν στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών το 1922 Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι...
lakhs gavalas fylakh

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή κατάλαβα ότι καλά κάνει και γράφει ‘άρρεν’...

Η κάμερα της εκπομπής «Μega Καλημέρα» συνάντησε τον αγαπημένο σχεδιαστή μόδας, Λάκη Γαβαλά στην παρουσίαση του βιβλίου του στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο. Η κάμερα...
sofia paylidou gamos

Σοφία Παυλίδου: «O γάμoς είναι χάσıμο χρóνоυ και πολλά έξоδα»

Η Σοφία Παυλίδου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και τον Σαράντη Μαριεττή Η Σοφία Παυλίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και...
prwtagwnistria sirina dwrise

Πρωταγωνίστρια της Sirina δώρισε όλα τα έσοδα από τις ταινίες της...

Η 34χρονη Κατερίνα, που κατάγεται από τη Ρωσία, είναι πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών και πρωταγωνιστεί στις ταινίες της Sirina. Πριν μερικούς μήνες λοιπόν η Κατερίνα μιλώντας...
andrommaxh xwro tragoudiou

Ανδρομάχη: «Ο χώρος του τραγουδιού λειτουργεί με γνωριμίες, κονέ και κρεβάτια»

Η τραγουδίστρια, Ανδρομάχη έδωσε συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή του Αλέξανδρου Κοψιάλη. Σε αυτή, άνοιξε τα χαρτιά της και σε ερώτηση για το «πόσο βρόμικος είναι...
prwth gynaika f 16

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 που κάνει τους Τούρκους...

Η υποσμηναγός (Ι) Χρυσάνθη Νικολοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 και συμπυκνώνει με τον δυναμισμό και τη μαχητικότητά της τις υψηλές προσδοκίες και...
glikeria e vima

Γλυκερία: Μιλάω στη μαμά μου που έχει φύγει από τη ζωή,...

Με συγκίνηση μίλησε για τη μητέρα της η τραγουδίστρια Συγκινημένη μίλησε για τον θάνατο της μητέρας της η Γλυκερία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εξακολουθεί να της...
spiros spirakos1 e vima

Σπύρος Σπυράκος: «Μου έχουν πετάξει λουλούδια στην πίστα μαζί με ένα...

«Μου πρότειναν να τραγουδήσω πρώτος το ‘Σε έχω κάνει Θεό’ της Στανίση και ‘Το παραστράτημα’ του Τερζή» δήλωσε ο Σπύρος Σπυράκος. Ο Σπύρος Σπυράκος έδωσε...
tsoureki e vima

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Εύκολο και λιχούδικο τσουρέκι, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, με συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη. 1 ώρα προετοιμασία45' ψήσιμο3 ώρες και 45' αναμονή Συνολικός Χρόνος: 5 ώρες και...
aithra likourezou e vima

Αίθρα Λυκουρέζου: «Επτά χρόνια που λείπει η μητέρα μου, δεν μπορούσα...

«Βίωσα το πένθος με κύματα. Τον πρώτο καιρό το βούλωνα, μετά μου βγήκε και με πλάκωσε για δυο χρόνια» Την Αίθρα Λυκουρέζου φιλοξένησε η Αθηναϊδα...
sxoleio e vima

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο – 19 συλλήψεις

Η οργάνωση είχε αρχηγούς που χρησιμοποιούσαν μαθητές για τη διακίνηση Στη σύλληψη 19 ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην Πάτρα για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών σε...
ellen degeneres e vima

Έλεν Ντε Τζενέρις: Εκδιώχθηκα από τη σόου μπιζ επειδή ήμουν κακιά

Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε για τον τρόπο που τέλειωσε το talk show της μετά από τους ισχυρισμούς για τοξικό εργασιακό περιβάλλον Η Έλεν Ντε Τζενέρις...
maria solomou e vima

Μαρία Σολωμού: «Δεν έχω κάνει ποτέ one night stand»

H ηθοποιός είπε πως μετά το podcast που κάνει, είναι πλέον ειδική στο να αναλύει τα ερωτικά προβλήματα των άλλων H ηθοποιός ανέφερε πως μετά...
zozo sapountzaki e vima

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Είμαι πιστή, είμαι 30 χρόνια με έναν κύριο»

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε στο «Πρωινό» για την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της και τον έρωτα Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έκανε λόγο στο «Πρωινό» αναφορικά...
lefteris eleftheriou e vima

Λευτέρης Ελευθερίου: Με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί σχεδόν 21 χρόνια,...

Γνωριστήκαμε στη σχολή και δέθηκα πολύ με τη σύζυγό μου, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, είπε ο ηθοποιός Ο Λευτέρης Ελευθερίου έκανε δηλώσεις και...
prasino fws anathewrhsh21

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές έδωσαν τελικά το «πράσινο φως» για την απλοποίηση των κανόνων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία στους αγρότες, καθώς...
paylos xrhstidhs velopoulos

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές...

Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού; «Ούτε η Εκκλησία ούτε το Κοινοβούλιο έχει ανάγκη από ανθρώπους που παριστάνουν τους αυθεντικούς εκφραστές...
apostolos tzitzikwstas beyond

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στα εγκαίνια της “BEYOND 2024”

Στις πρωτοβουλίες, τα έργα, τις δράσεις και τις πολιτικές της Περιφέρειας για να προετοιμάσει το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας...
ssynedriase politikh prostasia

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Σερρών

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών, με θέμα τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της νέας αντιπυρικής...

Δείτε επίσης