05/12/2023
13.8 C
Serres

Χαρδαλιάς: «Έχω διαχειριστεί όποια κρίση έχει περάσει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια»

Στοίχημά μου είναι όσα σχετίζονται με την ταλαιπωρία και την καθημερινότητα των πολιτών, είτε είναι αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη, είτε οποιουδήποτε άλλου.

Αισθάνομαι ότι και γνωρίζω και θέλω και μπορώ να προωθήσω τις αναγκαίες λύσεις», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του που παραχώρησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» ζήτησε από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και με «ουσιαστική επαφή» μαζί τους να επιλύουν άμεσα τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Υπενθύμισε την εμπειρία του στη διαχείριση των κοινών αλλά και τη γνώση του για τις παθογένειες τις οποίες όπως δήλωσε θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μέσα από το συσταθέν Παρατηρητήριο το οποίο θα λειτουργεί ως «ομπρέλα» αλλά και ως help desk των Δήμων

Ειδικότερα ο Ν. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην εμπειρία που απέκτησε υπηρετώντας τα κοινά, δήλωσε:


«Έχω εμπειρία και από τον α’ βαθμό και από τον β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, έχω εμπειρία από τον κρατικό μηχανισμό, 

έχω διαχειριστεί όποια κρίση έχει περάσει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια και είμαι έτοιμος αυτή την τεχνογνωσία και την εμπειρία να τη μοιραστώ με τους πολίτες της Αττικής, για να μπορέσουμε να λύσουμε θέματα καθημερινότητας.

Όλα αυτά τα χρόνια είμαι στο πεδίο και προσπαθώ μαζί με τους συμπολίτες μας να δίνουμε λύσεις σε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.


Θα είμαι εκεί για να φέρουμε αποτέλεσμα. Θα είμαι εκεί για να κάνω καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της Αττικής. Ζητώ την εμπιστοσύνη τους, ζητώ να μου δώσουν τη δύναμη να είμαι ισχυρός την επόμενη μέρα, για να παλέψω και να διεκδικήσω για αυτούς».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε την ανάγκη για πλήρη εικόνα των προβλημάτων και διαρκή διάλογο με την κοινωνία.

«Στην προσπάθεια που κάνουμε χρειάζεται να έχουμε πλήρη εικόνα. Και αυτό δεν γίνεται από το γραφείο. Χρειάζεται να μιλάμε με την ίδια την κοινωνία. Χρειάζεται ένας να έχει την ευθύνη των πάντων.

Ως Περιφερειάρχης Αττικής, δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από τις αρμοδιότητές μου. Δεν θα κρυφτώ ποτέ πίσω από το γράμμα του νόμου.


Θέλω να λειτουργήσω σαν μία «ομπρέλα» σε όλες τις υπηρεσίες που πολλές φορές επικαλύπτονται και, παρά την προσπάθεια που κάνουν τα στελέχη τους, μένουν πίσω σε ρυθμούς και σε αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε στην Περιφέρεια ένα Παρατηρητήριο που θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη και θα συγκροτείται από νέους επιστήμονες, λογιστές, οικονομολόγους, μηχανικούς,

νομικούς και αναλυτές, που καθημερινά θα παρακολουθούν όλα τα έργα που γίνονται στο Λεκανοπέδιο, είτε τα κάνει η Περιφέρεια, είτε το Υπουργείο Υποδομών, είτε οι Δήμοι, είτε οι διάφοροι Οργανισμοί.

Θα λειτουργεί σαν help desk των Δήμων. Για όποιο πρόβλημα υπάρξει που αφορά σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα παρεμβαίνουμε για να δίνουμε λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την έμφαση που δίνει στην ασφάλεια των πολιτών απέναντι σε υγειονομικούς κινδύνους, τη μεσαία εγκληματικότητα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπογραμμίζοντας:

«Η υγειονομική βόμβα αυτή τη στιγμή είναι τα σκουπίδια στην Αττική. Και στην πρώτη τριετία θα έχουν δρομολογηθεί όλες οι λύσεις.

Το ζήτημα των σκουπιδιών δεν λύνεται με λογικές του παρελθόντος. Η ταφή των σκουπιδιών θα αποτελέσει παρελθόν.

Θα πρέπει να συμφωνήσουμε και στους 66 Δήμους ότι ο καθένας δεν θα πετάει τα σκουπίδια του στον διπλανό, αλλά θα έχει ολοκληρωμένα συστήματα ανακύκλωσης και να ακολουθεί σύγχρονες μεθόδους για τη διαχείρισή τους.

Σε ό,τι αφορά τη μεσαία εγκληματικότητα, θα συνεννοηθούμε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να μπορέσουμε να δούμε τα δεδομένα και τις λύσεις που χρειάζονται.

Απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα θα προχωρήσουν άμεσα τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και των αντιπυρικών ζωνών. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα.

 Υπάρχουν τα νομικά εργαλεία με τον νόμο 4662/2020 και ολοκληρώνονται οι εφαρμοστικές διατάξεις του, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Έχουμε τα μέσα, έχουμε τα σχέδια και ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει».

Ανακαλύφθηκε άθικτη προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοντά στην Προύσα της Μικράς Ασίας

Ναόμι Κάμπελ για τον εθισμό της στα ναρκωτικά: «Σκότωνα τον εαυτό μου»

Στη Θεσσαλία ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ για να δει τις ζημιές!

Πηγή:tilestwra

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αγία Βαρβάρα: Γιατί θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού – Τι συμβολίζει το ποτήρι που...

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήρι στο χέρι. Στις 4 Δεκεμβρίου τιμάται από την Εκκλησία η μνήμη της μεγαλομάρτυρος...

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν

Το ποσό που δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν Από σήμερα Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η καταβολή του δώρου...

Χάκερς επιτίθενται σε πελάτες της booking.com- Συναγερμός και στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο χάκερ το booking.com και οι πελάτες της πλατφόρμας - Θύματα και στην Ελλάδα Οι χάκερς αυξάνουν τις επιθέσεις τους σε πελάτες της Booking.com...

Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από το «Πολικό Εξπρές»

Πίσω από το θαυμαστό κόσμο του Άγιου Βασίλη υποβόσκει μια σκοτεινή πραγματικότητα Η ταινία «Το πολικό εξπρές», που κυκλοφόρησε το 2004 και βασίζεται στο παιδικό...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τρεις μαθήτριες ξυλοκόπησαν 13χρονη και βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή

Οι τρεις ανήλικες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Όλο και χαμηλώνει το ηλικιακό όριο μεταξύ ανηλίκων που προκαλούν βίαια επεισόδια στα σχολεία της χώρας, όπως αποκαλύφθηκε στο...

Πολύ μικρότερό της, γνωρίστηκαν στο πλατό: Χαμογελά ξανά η Βαλέρια Κουρούπη, αuτός είναι ο ηθοποιός σύντροφός της

Η Βαλέρια Κουρούπη πρωταγωνιστεί φέτος στη νέα κωμική σειρά “Στα σύνορα” του Star, αλλά η ευτυχία της, δεν περιορίζεται μόνο στον επαγγελματικό τομέα. Η γνωστή ηθοποιός ζει και...

Πιρς Μόργκαν: Ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον είναι οι «βασιλικοί ρατσιστές» – Τι απαντά το Μπάκιγχαμ

Στο επεισόδιο της Τετάρτης του «Piers Morgan Uncensored» αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των δύο μελών της βασιλικής οικογένειας που φαίνεται να εξέφρασαν «ανησυχίες», σχετικά με...

Συνέχισε να διαβάζεις