Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Δήμος Αμφίπολης: Παρά τις υποσχέσεις χωρίς βρεφικό σταθμό η Πρώτη!

itsios-patsia-proti-serron-vrefikos-protis-dimos-amfipolis-rodolivos

Εδώ οι ίδιοι που έταξαν βρεφικό σταθμό στην Πρώτη σήμερα παίρνουν πίσω όχι μόνο τις υποσχέσεις, αλλά θα μας βγάλουν και τρελούς!

📌Μάκης Βίτσιος: Δεν πήραμε ποτέ απόφαση να δημιουργηθεί βρεφικό τμήμα στη Πρώτη!

Ο ίδιος ο κ.Μπαχαρόπουλος ήταν αυτός μάλιστα που χειρίστηκε το πρόγραμμα και την αίτηση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. όταν πριν δύο χρόνια άνοιξε το πρόγραμμα και έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες για τον καθορισμό των προϋποθέσεων του προγράμματος χρηματοδότησης των Δήμων και των νομικών τους προσώπων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σκοπός η ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν η δημιουργία και η χρηματοδότηση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α προς τον Δήμο Αμφίπολης ύψους 50.000 ευρώ για την ίδρυση και την λειτουργία δύο βρεφικών σταθμών τόσο στο Ροδολίβος , όσο και στην Πρώτη.

Lavera


Με την φυγή Μπαχαρόπουλου όμως δεν έγινε καν η αίτηση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και έπρεπε να ξαναδώσει νέες προθεσμίες στο πρόγραμμα η πολιτεία για να μπει το Ροδολίβος, αν και αμφιβάλω και για το αν και πότε έγινε η αίτηση!


Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όμως διαπιστώθηκε, πως άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις της σημερινής δημοτικής αρχής

Μάκης Βίτσιος: Δεν πήραμε ποτέ απόφαση για βρεφικό στη Πρώτη


Ο αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής Μάκης Βίτσιος στην τοποθέτησή του, ξέχασε τις δεσμεύσεις τόσο του ίδιου , όσο και του κ. Φραστανλή, λέγοντας πως δεν πήραν ποτέ απόφαση να δημιουργηθεί βρεφικό τμήμα στη Πρώτη.


Κάναμε είπε απλά ένα ψήφισμα (από πότε κάνουν οι αντιδήμαρχοι ψηφίσματα;) αν υπάρχουν προϋποθέσεις όπως αν έχουμε τον απαραίτητο αριθμό παιδιών, αν ο χώρος είναι κατάλληλος, αν υπάρχει προσωπικό, αν ο προϋπολογισμός καλύπτει τη δημιουργία του παιδικού σταθμού, πράγματα που δεν υπάρχουνε.


Ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ μόνο για το Ροδολίβος καθώς εκεί τηρούμε τις προϋποθέσεις.

Και φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει στη Πρώτη και παιδικό τμήμα επειδή κάποιοι το θέλουνε…


Ο κ. Γάλλος ανέφερε πως υπάρχουν παραπάνω από 12 υπογραφές γονέων που έχουν μαζευτεί για την έναρξη του βρεφικού της Πρώτης, ενώ ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως το δημοτικό συμβούλιο είναι ένα πολιτικό όργανο και πως η δημοτική αρχή πρέπει να βρίσκει την άκρη σε αυτά που ψηφίζουμε.


Ναι, ψηφίστηκε εδώ μέσα να γίνει σταθμός και στη Πρώτη, και αυτό ψηφίσαμε, είπε ο κ.Πετρίδης, διεψεύδοντας την δημοτική αρχή, αναφέροντας πως τώρα το πρόβλημα θα πρέπει να το λύσει η ίδια η δημοτική αρχή.


Ο κ. Μελίτος ανέφερε πως το μόνο πρόβλημα για την δημιουργία βρεφικού τμήματος στην Πρώτη, ήταν ένα τοιχίο που αφαιρέθηκε και συνεπώς μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει στην νομιμοποίηση και στην δημιουργία του βρεφικού τμήματος (ακόμα και σήμερα έχει την δυνατότητα).

Ενώ ο κ. Αγγέλου επεσήμανε πως σύμφωνα με την μελετήτρια, υπάρχει δυσχέρεια στην επικοινωνία με τις υπηρεσίες του δήμου και συμφώνησε πως πάρθηκε απόφαση για τον βρεφικό στη Πρώτη, αλλά χρειάζεται πολύ χαρτούρα και πολλές διεργασίες ακόμα…

Ελένη Πατσιά: Δύο χιλιόμετρα είναι η απόσταση Πρώτη – Ροδολίβος


Όσο για την αντιδήμαρχο κ. Πατσιά όχι απλά ξέχασε τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, λέγοντας πώς όλη κι όλη η απόσταση μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους είναι 2km και συνεπώς θα πρέπει τα παιδιά της Πρώτης να πηγαίνουν στο Ροδολίβος!


Ενώ έκλεισε την τοποθέτησή της με την έκφραση πως «δεν μπορούμε να τα λύνουμε όλα».


Αναρωτιέμαι αν ήξερε τι έλεγε;


Και σε ποια έργα αναφέρθηκε, μιας και μάλλον είναι και η μόνη που τα ξέρει!


Αλλιώς δεν εξηγείται…

Έπεσε το τοιχίο στο ΔΑΚ Αχ. Καραμανλής στη Πρώτη!

Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος:Έλλειψη οράματος και σχεδίου για τον Δήμο Αμφίπολης!

Δήμος Αμφίπολης: Ακόμα να καταθέσει προϋπολογισμό-Κατέθεσε αναφορά ο Μελίτος!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version