04/03/2024
13 C
Serres

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Οι μάσκες αποσύρθηκαν καθώς δεν διέθεταν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Σε δηλώσεις αναφορικά με τις μάσκες στο Δήμο Σερρών προχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Δημήτρης Σιαμάγκας ενώ για το ζήτημα σε όλη την Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Δήμος Σερρών: Aναφορικά με το θέμα των 2.000 μασκών, οι οποίες ενώ δεν διέθεταν τις προδιαγραφές που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας, διανεμήθηκαν στους μαθητές των Σερρών, έκανε ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο κ. Χρυσάφης δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνες για τα παιδιά και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, απλά αποσύρθηκαν καθώς δεν διέθεταν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Διευκρίνισε πως παρά τα όσα γράφτηκαν, το θέμα αφορούσε μικρή ποσότητα και αντιμετωπίστηκε αμέσως από τη Δημοτική Αρχή, ενώ ζήτησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους τους αιρετούς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ο Δήμαρχος Σερραίων εξήγησε πως οι μαθητές που έλαβαν τις “εκτός προδιαγραφών” μάσκες, δεν χρειάζεται να τις επιστρέψουν.


Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Η ΚΕΔΕ έκανε όσα όφειλε για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία σε όλη τη χώρα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου προχώρησε σε ενημέρωση των μελών του για τις ενέργειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο διαγωνισμός για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία.

Θετικό ότι η αρμόδια επιτροπή του Υπ. Υγείας αναγνώρισε το λάθος της.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφερόμενος στο γεγονός ότι έγινε τις προηγούμενες μέρες «μεγάλη κουβέντα για το αν έπρεπε να αναλάβουμε την ευθύνη για τις μάσκες», τόνισε ότι « Μόνο η ΚΕΔΕ μπορούσε να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Καταφέραμε αυτό που κάποιοι χαρακτήριζαν ως ακατόρθωτο και υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να το αναλάβουμε.

Πετύχαμε να τρέξουμε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα έναν «καθαρό» διαγωνισμό σε μόλις δύο εβδομάδες, χωρίς ενστάσεις και προμηθεύσαμε όλα τα σχολεία με μάσκες ώστε ανοίξουν με ασφάλεια.


Πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό με άλλο τρόπο.

Αυτό που ήρθε να χαλάσει την εικόνα της όλης μας προσπάθειας είναι το λάθος με το μέγεθος των μασκών, για συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών.

Χθες η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας αναγνώρισε το λάθος της και παραδέχτηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε περιγράψει τις προδιαγραφές των μασκών δεν ήταν σωστός, με αποτέλεσμα η μεγάλη διάσταση της μάσκας να μην είναι κατάλληλη ως προς το μέγεθός της, για τα παιδιά.

Όμως το λάθος αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια που έγινε από την ΚΕΔΕ και τις υπηρεσίες της.


Πότε ολοκληρώνεται η παράδοση των μασκών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την εξέλιξη της διαδικασίας παράδοσης, τονίζοντας ότι «έχουμε ήδη παραδώσει όλες τις μικρές μάσκες που ήταν κατάλληλες για τα μικρότερα παιδιά και δεν υπήρχαν καθόλου παράπονα γι’ αυτές, έχουμε παραδώσει τις μεγάλες μάσκες που είναι κατάλληλες για διδακτικό προσωπικό και τους μεγαλύτερους μαθητές.

Αντικειμενικά υπάρχει πρόβλημα με τις ενδιάμεσες ηλικίες.

Αυτό το οποίο περιμένουμε να γίνει είναι να μας δοθούν άμεσα οι νέες προδιαγραφές από την αρμόδια επιτροπή του Υπ. Υγείας προκειμένου να δούμε πώς θα καλύψουμε τις ελλείψεις.

Πέρα από την αβλεψία και το σφάλμα του Υπουργείου Υγείας θέλω να ομολογήσω ότι η ΚΕΔΕ ανέλαβε ένα τεράστιο φορτίο.

Όμως έπρεπε να βοηθήσουμε και να βάλουμε πλάτη στην προσπάθεια να στηρίξουμε τα σχολεία,ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια.

Πέραν όμως της διαδικασίας με την προμήθεια των μασκών, η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι έκαναν ότι χρειάζεται για να διασφαλιστεί ο καθαρισμός των σχολείων σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα καθαριότητας για τον κορονοιό, με την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, καθαρίστριες και καθαριστές, παρότι οι διαγωνισμοί ξεκίνησαν στις 20 Αυγούστου.

Ενώ φροντίσαμε να προμηθευθούμε γρήγορα και την απαραίτητη ποσότητα αντισηπτικών.

Κάναμε ό,τι έπρεπε

Κλείνοντας την ενημέρωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι « Δεν είναι εύκολες οι στιγμές αλλά νιώθω ότι όλη η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή του Διαγωνισμού, όλο το προσωπικό της ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι σε όλη τη χώρα κάναμε ακριβώς αυτό που έπρεπε και δουλέψαμε ακόμη και Σαββατοκύριακα, για να φτάσουν οι μάσκες παντού.

Την ώρα αυτή, δυστυχώς, προκύπτει μια στρεβλή εικόνα, η ευθύνη όμως δεν ανήκει στην ΚΕΔΕ. Είδαμε ότι οι μάσκες είναι μεγάλες και ενημερώσαμε γι αυτό. Παρόλα αυτά αυτές τις προδιαγραφές πήραμε και με αυτές τις προδιαγραφές έπρεπε να εκτελέσουμε το διαγωνισμό.

Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλο διαγωνισμό πέραν αυτού που είχε τις προδιαγραφές που μας δόθηκαν.

Τώρα θα περιμένουμε τις νέες προδιαγραφές ώστε να ετοιμαστούν και να δοθούν οι μάσκες όπου έχουμε κενά.

Αυτό είναι το κεφάλαιο που έχει να κάνει με την εμπλοκή της Αυτοδιοίκησης με το άνοιγμα των σχολείων. Ένα άνοιγμα δύσκολο σε μια ακόμη πιο δύσκολη εποχή.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μου αρέσει να αποποιούμαι των ευθυνών μου. Στη συγκεκριμένη φάση όμως δεν ήταν ευθύνη της ΚΕΔΕ οι προδιαγραφές των μασκών. Θα ήταν ευθύνη της ΚΕΔΕ αν δεν κάναμε τον διαγωνισμό, αν κάναμε λάθη στη διαδικασία του διαγωνισμού, θα ήταν ευθύνη μας αν δεν προλαβαίναμε την έγκαιρη παράδοση. Όμως είμασταν συνεπέστατοι αφού οι μάσκες πήγαν στα σχολεία. Θα ήθελα πραγματικά να μην είχε γίνει αυτό το λάθος στις διαστάσεις και να μην υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Δεν θριαμβολογώ, θα ήταν πρόκληση για την κοινωνία, αλλά η ΚΕΔΕ έκανε ό,τι έπρεπε σε ένα πιεστικό χρονοδιάγραμμα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Κι αυτό το πετύχαμε, Κι είμαστε εδώ ως αυτοδιοίκηση, στην πρώτη γραμμή, για να διασφαλίσουμε πως αυτή τη δύσκολη χρονιά, τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα».

Δημήτρης Σιαμάγκας: Σεβόμαστε την κριτική – Προσπερνάμε τη γκρίνια.

— Σε όλη τη χώρα οι Δήμοι εργάστηκαν από τα ξημερώματα έως τα μεσάνυχτα, για να υλοποιήσουν τη βιαστική απόφαση της Πολιτείας να μοιράσει μάσκες στους μαθητές.

— Σε όλη τη χώρα οι εκπρόσωποι των Δήμων συνεργάστηκαν με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσα στο Σαββατοκύριακο, για να παραδώσουν έγκαιρα τις μάσκες κατά την πρώτη, γιορτινή ημέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους.

— Σε όλη τη χώρα όσοι έχουν θέσεις ευθύνης, αγωνίζονται ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού λειτουργώντας σε πρωτόγνωρες συνθήκες εμπόλεμης ειρήνης, αντιμέτωποι όχι μόνο με τον covid 19 αλλά και τους αρνητές του.

— Η Διοίκηση ασκείται με αποφάσεις. Ενίοτε με αστραπιαίες αποφάσεις. Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου παραδόθηκε μια μικρή ποσότητα μασκών με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, όμως δεν ήταν αυτές που παραγγείλαμε, για αυτό και τις αντικαταστήσαμε με τις προβλεπόμενες. Ασφαλώς και δεν ζητήθηκε από τους μαθητές να επιστρέψουν τις μάσκες, που παρέλαβαν.

— Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών. Στον ένα χρόνο θητείας μου είδα πολιτικές συμπεριφορές με απίστευτη υποκρισία. Εδώ και καιρό δεν με ξαφνιάζει τίποτα.

— Οι πολιτικοί ενεργούν προς όφελος των πολιτών τους. Προτεραιότητα στα παιδιά και τους ανήμπορους. Αντιπαραθέσεις με σκοπιμότητες ενδιαφέρουν ελάχιστους.
Σεβόμαστε την κριτική.
Προσπερνάμε τη γκρίνια.

Διαβάστε επίσης για το Δήμο Σερρών

Διαβάστε επίσης εδώ για τη πλημμύρα στις Σέρρες

Διαβάστε επίσης για τη ΚΕΔΕ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κωνσταντίνος Αργυρός: «Πιστεύω πολύ στον Θεό. Εγώ με τα αδέρφια μου γεννηθήκαμε και...

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μίλησε στην Φαίη Σκορδά και στο «Πρωινό μας» για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στην καριέρα του, στην...

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την κορυφαία...

Ο απίθανος Εμμανουήλ Καραλής στον αγώνα της ζωής του. Ο Έλληνας άλτης κατάφερε να περάσει τα 5,85μ, που συνιστά την κορυφαία φετινή του επίδοση,...

«Τούρτα» από βάφλες με κρέμα γαλακτομπούρεκο και σιρόπι μελιού

Μια «τούρτα» διαφορετική από τις άλλες! Αυτή εδώ έχει στρώσεις από βάφλες, κρέμα γαλακτομπούρεκο και σιρόπι μελιού! Για τη συνταγή θα χρειαστούμε βαφλιέρα, για να...

Χριστίνα Τσάφου: Έχω γράψει λίστα με ανθρώπους που δεν θέλω να συνεργαστώ

“Όσο αντέχει το σώμα μου και η ψυχή μου, θα συνεχίζω να δουλεύω στη τηλεόραση” τονίζει η Χριστίνα Τσάφου. Στους ανθρώπους του χώρου με τους...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δωρεά 10 νέων υπολογιστών της EN.ΕΛ.Ν.Μ.Ε στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως!

Προς την Ένωση Ελληνικών Ναυτιλιακών-Μεσιτικών Εταιρειών τις ευχαριστίες της στέλνει η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Σκουτάρεως. Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Σκουτάρεως θα ήθελε να...

Apolitic: Πήγε τζάμπα το εκατομμύριο από τον Αγγελίδη!

Μουσείο ελάχιστων αρχαιολογικών ευρημάτων, ή Δημοτική Πινακοθήκη ως  εκθεσιακό  χώρο ,΄΄ανοικτή΄΄ σε  ήδη  καταξιωμένους αλλά  και  σε  νέους, της  εικαστικής  τέχνης,  δημιουργούς;  Γράφει  ο  apolitic https://www.youtube.com/watch?v=X3_v10rC5T4&t=48s&pp=ygU8z4DOuc69zrHOus6_zrjOrs66zrcgzprPic69z4PPhM6xzr3PhM6vzr3Ov8-CIM6-zrXOvc6szrrOt8-C Επι...

Έκοψε βασιλόπιτα η Σουσουράδα

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε στις 27 Φεβρουαρίου το βράδυ σε γνωστό εστιατόριο της πόλης των Σερρών.. η σύγχρονη μουσική ταβέρνα Σουσουράδα.. Όλο το προσωπικό έδωσε...

Συνέχισε να διαβάζεις