20/05/2024
17.6 C
Serres

Ζυμαρικά φούρνου με κιμά -Σαν παστίτσιο, έτοιμο στο πι και φι

Array

Τα ζυμαρικά συνδυασμένα με μία πηγή πρωτεΐνης είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα χορταστικό κυρίως γεύμα.

Μια υπέροχη συνταγή παρακάτω.

Οι διαφορετικές εκδοχές και οι επιλογές για συνδυασμούς υλικών, μυρωδιών και γεύσεων είναι αμέτρητες και η τραγανή υφή των ψητών ζυμαρικών καθιστά το αγαπημένο πιάτο ακόμα πιο λαχταριστό.

Εκτός αυτού, πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία παρασκευής -ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα πυρρίμαχο σκεύος και περιμένουμε να ψηθούν ώστε να λιώσουν και να «δέσουν» όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η ευκολία μίας συνταγής με ζυμαρικά στον φούρνο είναι ιδιαίτερα δελεαστική, καθώς προτιμάμε να μαγειρεύουμε απλές και γρήγορες συνταγές που δεν απαιτούν να ξοδεύουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα.

H παρακάτω συνταγή ζυμαρικών είναι μια διαφορετική εκδοχή του πολυ-αγαπημένου μαμαδίστικου παστίτσιου.

Υλικά συνταγής για διαφορετικό παστίτσιο

800 Γραμμάρια κιμάς µοσχαρίσιος
1/3 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Καρότο τριμμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα Κομμένη σε κυβάκια
1 Κούπα χυμό ντομάτας
1/3 Φλυτζάνι κονιάκ
1/2 Κουταλάκι ζάχαρη
1 Ξυλάκι κανέλλα
1 Φύλλο Δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Μοτσαρέλα


Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°.
  • Βράστε τα μακαρόνια σας μέχρι να γίνουν al dente.
  • Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το ανθότυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Σοτάρετε τον κιμά σας σε ένα τηγάνι – κατά προτίμηση αντικολλητικό – σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το χρώμα του να γίνει καφέ. Όταν είναι έτοιμος, στραγγίστε τον καλά.
  • Βάλτε μερικές φέτες βούτυρο σε ένα ταψί 22×30 και στη συνέχεια ρίξτε τα μισά από τα ζυμαρικά από πάνω.
  • Περιχύστε το μείγμα του τυριού κρέμα σας πάνω από τα μακαρόνια.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω, σαν δεύτερη στρώση. Βάλτε μερικές ακόμα φέτες βούτυρο πάνω από τα μακαρόνια.
  • Ρίξτε τη σάλτσα κιμά πάνω από τα μακαρόνια σας.
  • Τοποθετήστε στον φούρνο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά ρίχνουμε από πάνω την επιθυμητή ποσότητα τριμμένου τυριού και επαναφέρουμε στον φούρνο για 15 λεπτά για να λιώσει το τυρί.

Τραγανές τηγανητές πατάτες σαν αυτές που τρώμε απ’έξω; Δείτε πώς!

Τα δημοφιλή φαγητά που όλοι φτιάχνουν λάθος -Από την καρμπονάρα μέχρι τη χωριάτικη σαλάτα

Ο Σύλλογος Tριτέκνων Σερρών ψηφίζει τους…Τρίτεκνους!


Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

7 λόγοι που το το σeξ είναι καλύτερο μετά τα 50

Επτά λόγοι για αυτό… Μπορείτε να έχετε τη μέγιστη σεξουαλική απόδοση στην ζωή σας, μετά την ηλικία των 50 ετών. Παρακάτω περιγράφονται οι επτά λόγοι, μετά...

Μακρύ μαλλί μπούκλα, άβαφη και συνεσταλμένη: H Μαρίνα Σάττι στα 19 της δεν...

H Mαρίνα Σάττι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Ζάρι», έχει μία μακρά πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού από νεαρή...

Ρίξτε Αυτά τα 8 Συστατικά στη Θέση Φύτευσης Και θα Μεγαλώσετε τις Πιο...

Για να έχετε τις καλύτερες ντομάτες σε γεύση και σε μέγεθος και για να εξασφαλίσετε μεγάλη παραγωγή θα πρέπει πριν φυτέψετε να ρίξετε κάποια...

Όλοι στο πλευρό του: Κύμα αλληλεγγύης στον Λάκη Γαβαλά μετά την ερώτηση από...

Ένα κύμα συμπαράστασης έχει δημιουργήθει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την σεξιστική συμπεριφορά που δέχτηκε ο σχεδιαστής. Ο Λάκης Γαβαλάς δεν μάσησε ως συνήθως όταν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σιντικής: Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις «1941 – Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ»

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο Οχυρό Ρούπελ κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις «1941 - Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» για τα 83 χρόνια από την...

Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Δήμητρα Ζέρβα

Θλίψη για τον θάνατο της καλλιτέχνιδας. Η ηθοποιός Δήμητρα Ζέρβα έφυγε από τη ζωή, όπως έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η...

Εύκολη συνταγή για νερόπιτα -Το ιδανικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο

Η νερόπιτα είναι η πιο εύκολη -και νόστιμη- συνταγή για κέικ που θα φτιάξετε με βασικά υλικά το νερό, το ελαιόλαδο και το αλεύρι...

Συνέχισε να διαβάζεις