04/05/2024
13.2 C
Serres

Ζυμαρικά φούρνου με μελιτζάνες -Μπουκιά και συχώριο

Array

Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα χορταστικό κυρίως γεύμα, ειδικά τις ημέρες που θες να μαγειρέψεις κάτι απλό και εύκολο χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Συνήθως, επιλέγουμε να τα βράσουμε και να τα συνδυάσουμε με κάποια σάλτσα, ωστόσο τα ζυμαρικά στο φούρνο είναι ένα εξίσου εύκολο αλλά και πιο ολοκληρωμένο γεύμα.

Οι διαφορετικές εκδοχές και οι επιλογές για συνδυασμούς υλικών, μυρωδιών και γεύσεων είναι αμέτρητες και η τραγανή υφή των ψητών ζυμαρικών καθιστά το αγαπημένο πιάτο ακόμα πιο λαχταριστό.

Εκτός αυτού, πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία παρασκευής -ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα πυρρίμαχο σκεύος και περιμένουμε να ψηθούν ώστε να λιώσουν και να «δέσουν» όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Eμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μελιτζάνες που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο σας πιάτο.

Υλικά


300 γρ ζυμαρικά
2 ή 3 μελιτζάνες
1 μοτσαρέλα
700 ml πουρε ντομάτας (πουμαρο ή κάποια άλλη)
150 γρ τριμμένη παρμεζάνα


βασιλικός
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Σκόρδο
Περίπου 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα και 50 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Ηλιέλαιο



Εκτέλεση


Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε άφθονο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας:


Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε.

Ανακατεύουμε με πολύ βασιλικό.
Μόλις ψηθεί η σάλτσα και τηγανιστούν οι μελιτζάνες, μπορούμε να βράσουμε τα ζυμαρικά (πολύ al dente).


Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα περιχύνουμε με μπόλικο τυρί, πουρέ ντομάτας και μοτσαρέλα.


Προσθέτουμε τις τηγανητές μελιτζάνες (αφήνοντας μερικές στην άκρη), ανακατεύουμε όλα καλά


Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί, προσθέτουμε τ άλλα τυριά, τις μελιτζάνες που κρατήσαμε στην άκρη και σκεπάζουμε με τη σάλτσα


Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180° για 20/30 λεπτά


(εξαρτάται από το πάχος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε)


Tips:


Tο μυστικό για τα ζυμαρικά είναι λίγα λεπτά μαγείρεμα στο νερό και το υπόλοιπο μαγείρεμα στο φούρνο με όλη τη σάλτσα

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Σας ευχαριστώ για την στήριξη

Σε θερμό και μεγάλο ακροατήριο στις Σέρρες, μίλησε υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Καθηγητής του ΑΠΘ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ.  «Ξεκινώντας από τον τόπο καταγωγής του τον...

Γιάννης Μυλόπουλος: Να θεσμοθετηθούν διαδικασίες διαφάνειας

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση κατέθεσε η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» απευθυνόμενη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών κ. Σπυρόπουλο, ώστε να...

Εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του 2 ου Παγκοσμίου Πολέμου

Το Γενικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ημέρα λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου έχει ως εξης: ΠΕΜΠΤΗ  9 ΜΑΪΟΥ 2024         - Γενικός...

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Άνθρακες ο θησαυρός…

Ο κ. Μυλόπουλος, μη σεβόμενος ούτε τις Άγιες αυτές Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, διοχέτευσε το περιεχόμενο της ερώτησής του, ταυτόχρονα με την κατάθεσή του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κώστας Αποστολάκης: «Δεν είχα πάντα αυτή τη φωνή, δημιουργήθηκε με πολλή νύχτα και πολύ ποτό»

Ο Κώστας Αποστολάκης αναφέρθηκε στη χαρακτηριστική του φωνή O Κώστας Αποστολάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη φωνή του. Ο ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα...

Χωρίς την Τατιάνα Στεφανίδου η ελληνική τηλεόραση;

Αβέβαιο φαίνεται πως είναι το μέλλον για την Τατιάνα Στεφανίδου στο κανάλι του ALPHA, αναφορικά πάντα με την επερχόμενη νέα τηλεοπτική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα και...

Της ρουτίνας δουλεύοντες …

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Εκείνες τις ατέλειωτες σειρές των δούλων σκεφτόμουν που , δουλεύοντας μέσα στο λιοπύρι της Αιγυπτιακής ερήμου, έχτιζαν τις πυραμίδες της ανθρώπινης...

Συνέχισε να διαβάζεις