Μια διαφορετική συνταγή της γνωστής μακαρονάδας «ναπολιτέν» θα δοκιμάσουμε στο κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας, ολοκληρώνοντας έτσι την αποτοξίνωση από το κρέας.
Θα μαγειρέψουμε ζυμαρικά της επιλογής μας με ψητές ντομάτες, τις οποίες θα έχουμε βάλει σε ροδέλες στο φούρνο μαζί με σκορδάκι, φρέσκο βασιλικό και ρίγανη.
Ενώ πριν την σερβίρουμε θα προσθέσουμε τριμμένο ανθότυρο.
Καλή όρεξη.
Ζυμαρικά με ψητές ντομάτες και τριμμένο ανθότυρο
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 45 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά
1 κιλό ντομάτες
ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο (σε λεπτές φέτες)
φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
ρίγανη
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένο ανθότυρο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε σχετικά χοντρές φέτες, χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα τους.
Αλείφουμε ένα ταψί ή λαμαρίνα με ελαιόλαδο, απλώνουμε τις ντομάτες, τις αλατίζουμε, τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το βασιλικό, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε στους 180 °C, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες τις συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τις ντομάτες στο μπολ με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε λίγο ακόμα βασιλικό και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το τυρί και σερβίρουμε.
Tip
Αν θέλουμε μπορούμε αντί για ανθότυρο να προσθέσουμε τυρί φέτα.