16/05/2024
13.7 C
Serres

Ψωμάκια μπριός από πατάτα: Εύκολα, νόστιμα και μαλακά σαν αφρός

Array

Τα ψωμάκια μπριός είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξεις αφράτα σάντουιτς με φρέσκα υλικά.

Εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και πλέον έχεις έναν πολύ καλό λόγο για να φτιάξεις μπέργκερ στα παιδιά σου, αλλά και αφράτα σάντουιτς για το πρωινό σου.

Γίνονται πεντανόστιμα και είναι μαλακά σαν αφρός! Ο σεφ Γιώργος Τσούλης έχει την συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και θέλεις μόνο 10 λεπτά για να τα προετοιμάσεις. Τα αφήνεις να φουσκώσουν για μια ώρα και ύστερα ψήνεις τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Αυτά τα αφράτα ψωμάκια από πατάτα θα σε τρελάνουν!

Διαβάσε τι χρειάζεσαι για να τα φτιάξεις:

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
300 γρ. αλεύρι, για ψωμιά
230 ml νερό, χλιαρό
165 γρ. πουρέ πατάτας
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + extra, για το άλειμμα των ψωμιών
35 ml γάλα, χλιαρό
3 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.γ. μαγιά, ξερή
1+¼ κ.γ. αλάτι
1 αυγό, medium

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.

Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τα αλεύρια, το αλάτι, τον πουρέ, το αυγό, το βούτυρο, το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα λείο ζυμάρι.


Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Έπειτα, μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας μας, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκια. Αμέσως μετά, τοποθετούμε το κάθε ζυμάρι σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους διότι θα φουσκώνουν, καλύπτουμε με μεμβράνη ή με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα ακόμα.

Ύστερα, ψήνουμε τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αλείφουμε τα ψωμάκια με λιωμένο βούτυρο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Τιp: Ο πουρές πατάτας πρέπει να είναι κρύος για να μην ψηθεί το αυγό.

Δείτε επίσης


Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το Σάββατο σστις 7.00 μμ στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές...

Η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ διοργανώνει προεκλογική εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές, το Σάββατο 18/5/2024 , στις 7μμ στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ, με θέμα: Γιατί η πρωτοβάθμια...

Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας το Σάββατο 18 Μαΐου ενημερωτική εκδήλωση από...

Αναλυτική ενημέρωση για το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ καθώς και για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα περιλαμβάνει σχετική εκδήλωση που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Σερρών,...

Ξεκινά η μεταρρύθμιση-Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ΕΛΓΑ

Μετά από 25 χρόνια και μπροστά σε μία μοναδική συγκυρία για τον αγροτικό τομέα της χώρας μας αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολο...

Μεγάλη Βρετανία: Τα άτομα με HIV μπορούν πλέον να δωρίσουν ωάρια και σπέρμα

Νίκη για τα δικαιώματα των οροθετικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων Τα οροθετικά άτομα που έχουν διαγνωστεί με μη μεταδοτικό ιό HIV μπορούν πλέον στη Μεγάλη Βρετανία...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τη Τετάρτη η ΕΜΜΕΛΕΙΑ διοργανώνει εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας

To Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ελληνίδων Κυριών Σερρών «Η ΕΜΜΕΛΕΙΑ» σας προσκαλεί στη Γιορτή της Μητέρας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μοαου...

Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Είχα μάθει να με έχουν πριγκίπισσα. Απαιτούσα την προσοχή από τους συντρόφους μου»

«Είχα το ανικανοποίητο». H Βάλια Χατζηθεοδώρου, μίλησε για την προσωπική της ζωή στο podcast του Fipster στο Υοutube και μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τις απαιτήσεις που...

Εορτολόγιο 13 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη της Αγίας Γλυκερίας μάρτυρος και του Οσίου Σεργίου του ομολογητού Σήμερα, σύμφωνα...

Συνέχισε να διαβάζεις