18/05/2024
19.1 C
Serres

Τεμπονέρας για νίκη Κασσελάκη: «Στην Αριστερά στοιχιζόμαστε πίσω από ιδέες, όχι πίσω από πρόσωπα»

Array

Πολλαπλά μηνύματα τόσο εντός όσο και προς το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα είδε στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Όπως εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ, η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, οπλίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με την απαραίτητη κοινωνική δυναμική για να προχωρήσει μια διαδικασία επανίδρυσης, ανασύνταξης, επανατοποθέτησης στο πολιτικό σκηνικό.

Κάτι το οποίο όπως επισήμανε ο Διονύσης Τεμπονέρας«πρέπει να καταλήξει, στην κατάθεση ενός κυβερνητικού σχεδίου, μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης, καθότι δεν χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ τα κυβερνητικά του χαρακτηριστικά».

Επισήμανε εμφατικά πως «χρειαζόμαστε ένα Συνέδριο επίλυσης των διαφορών. Δεν περισσεύει κανείς την επόμενη μέρα».

Διονύσης Τεμπονέρας: « Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη , αλλά και της Έφης Αχτσιόγλου και των υπόλοιπων υποψηφίων τόνωσε το ενδιαφέρον του κόσμου και έβαλε σε νέα βάση τη συζήτηση για το επόμενο διάστημα», σημείωσε.


Όσον αφορά στην άποψη που έχει εκφράσει ο ίδιος πως «στην αριστερά δεν στοιχιζόμαστε πίσω από πρόσωπα, αλλά πίσω από αξίες, ιδέες και πολιτικές θέσεις»

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

κάτι που επισημαίνουν αναλυτές ότι έγινε το αντίθετο στην εκλογή του νέου Προέδρου επισήμανε «ήμουν από εκείνους, δεν μπορώ να αναιρέσω τον εαυτό μου, που είχα επισημάνει έναν κίνδυνο ρευστοποίησης της διαδικασίας, υπό την έννοια ότι η άποψή μου ήταν έπρεπε να πάμε πρώτα σε ένα συνέδριο αυτοκριτικής και προοπτικής και να ακολουθήσει η προεδρική εκλογή. Τα συλλογικά όργανα αποφάσισαν διαφορετικά.

Εξελίχθηκε η διαδικασία και άρα αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ζητούμενα. Το πρώτο είναι βεβαίως η εκλογή του Προέδρου και το δεύτερο είναι ακριβώς το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε μια ιδεολογική, προγραμματική αλλά και οργανωτική επικαιροποίηση του πολιτικού φορέα.

Αυτό που μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει μέσα από ένα συντεταγμένο συνέδριο, όπου εκεί και τα ιδεολογικά ζητήματα, δηλαδή ακριβώς το στίγμα, το πολιτικό, η φυσιογνωμία, η ταυτότητα, η στρατηγική, οι προτεραιότητες θα πρέπει να αποτυπωθούν.

Βεβαίως πολύ σημαντικό είναι το ζήτημα το προγραμματικό. Αυτό δεν μπορεί να είναι δουλειά ενός προσώπου. Αυτό είναι δουλειά ενός φορέα και ενός συνεδρίου, το οποίο πρέπει να έχει μια σχέση αλληλοτροφοδοτούμενη με την κοινωνία».


Ερωτηθείς ο Διονύσης Τεμπονέρας για το τι θα πράξει ο ίδιος εάν δεν τον εκπροσωπούν οι ιδέες και οι αξίες που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης απάντησε:

« Στοιχιζόμαστε πίσω από τις αξίες τις ιδέες και τα οράματα. Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα η διαδικασία.

Αυτό είναι μια υπόθεση ενός συντεταγμένου κόμματος, το οποίο συλλογικά και δημοκρατικά θα αποφασίσει για τα ζητήματα αυτά. Άρα, αυτό είναι το ζητούμενο της αμέσως επόμενης περιόδου, παράλληλα με την εκπόνηση ενός κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις.

Άρα, υπό την έννοια αυτή, εγώ θεωρώ ότι στο πολιτικό αυτό εγχείρημα χωράνε πάρα πολλοί. Μπορεί κάποιοι να μη βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στη νέα προσπάθεια.

Από κει και πέρα όμως είμαστε υποχρεωμένοι ενωμένοι να συνδιαμορφώσουμε τη νέα αυτή συνθήκη και βεβαίως να βρούμε, να διαφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε και μια κοινή συνισταμένη».

Πατέλης: Είμαι και εγώ παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό μου -Η ισότητα γάμου θα έρθει στη Βουλή


Τι είπαν στο τηλέφωνο ο Ανδρουλάκης με τον Κασσελάκη -Πώς σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στις Ευρωεκλογές του 20241.168 υποψήφιοι για 21 έδρες

Στους 1.168 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έλαβαν το χρίσμα του υποψήφιου ευρωβουλευτή και διεκδικούν στις 9 Ιουνίου τη λαϊκή ψήφο, η οποία μπορεί...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Αισιόδοξες προοπτικές για τον τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία

Στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή, την Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη...

Το Σάββατο 18 Μαΐου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου- Πορεία Μνήμης...

Ο Δήμος Σερρών με αφορμή την επέτειο της 19ης Μαΐου 1919, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας διοργανώνει την «ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ», το Σάββατο...

Το πώς κινεί το κεφάλι της μια γυναίκα δείχνει αν είναι ψυχοπαθής

Μια απλή κίνηση ή έλλειψη κίνησης του κεφαλιού θα μπορούσε να είναι σημάδι ψυχοπάθειας σε μια γυναίκα. Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές στο Τμήμα Ψυχολογίας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ο Δήμος Σερρών φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης και στην ενίσχυση του μηνύματος και της αποστολής της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης, με στόχο τη ευαισθητοποίηση...

Ενστάσεις στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ από την ΕΣΠΕΣΣ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (ΕΣΠΕΕΣ) διαπίστωσε για ακόμη μία φορά ότι το θεσμικό πλαίσιο που προτείνεται στη διαβούλευση που περατώθηκε στις 13...

Φρίκη στη Λαμία: Ζευγάρι βίασε 19χρονη, ενώ ήταν μεθυσμένη – Την τράβηξαν βίντεο

Έμαθε από φιλικό πρόσωπο ότι την τράβηξαν βίντεο - Τι είπε στους αστυνομικούς η νεαρή κοπέλα Μήνυση σε βάρος ενός ζευγαριού, ηλικίας 64 ετών, ο...

Συνέχισε να διαβάζεις