14/06/2024
22.1 C
Serres

Ήπıε λεμoνάδα «δoλoφóνο» και πέθανε μετά από λίγο μπρoστά στους φίλους της

Array

Μια φοιτήτρια, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε, αφού ήπιε μια λεμονάδα, η οποία περιείχε περισσότερη καφεΐνη ακόμα και από τρία κουτάκια γνωστού ενεργειακού ποτού.

Η 21χρονη φοιτήτρια, Σάρα, είχε μια καρδιακή πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο μακρού QT τύπου 1 – μια διαταραχή της καρδιάς όπου οι καρδιακοί παλμοί μπορεί να είναι γρήγοροι και ακανόνιστοι – απέφευγε τα ενεργειακά ποτά.

hpie lemonada dolofono kai pethane meta apo ligo1
hpie lemonada dolofono kai pethane meta apo ligo1

Η λεμονάδα που κατανάλωσε η φοιτήτρια, σύμφωνα με την μήνυση και αγωγή που έχει κάνει η οικογένεια της, ονομάζεται «Charged Lemonade» και είναι της «Panera Bread»

Η συγκάτοικός της στο κολέγιο, δήλωσε στο NBC ότι η Σάρα «ήταν πολύ, πολύ προσεκτική σχετικά με το τι έπρεπε να κάνει για να είναι ασφαλής», και πως δεν έπινε περισσότερη καφεΐνη.

Η άτυχη φοιτήτρια παρήγγειλε τη μεγάλη «Charged Lemonade» μαζί με το φαγητό της σε ένα εστιατόριο στη Φιλαδέλφεια στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι περιείχε 390 χιλιοστόγραμμα (mg) καφεΐνης – περισσότερο από τρεις φορές τα 111 χιλιοστόγραμμα (mg) καφεΐνης που βρίσκονται σε ένα τυπικό κουτί Red Bull.

dei gaia e vima (1)
BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η Σάρα, ήπιε την λεμονάδα, νομίζοντας ότι πρόκειται για μια απλή παραδοσιακή λεμονάδα, ή ένα αθλητικό ποτό, με ηλεκτρολύτες ή φυσιολογική ποσότητα καφεΐνης, λίγο αργότερα όμως, κατέληξε μπροστά στα μάτια των φίλων της.

Η Panera Bread διαφήμιζε τη λεμονάδα ως ένα «φυτικό και καθαρό ρόφημα με τόση καφεΐνη όση και ο καφές μας Dark Roast», σύμφωνα με την κατάθεση.

Το ρόφημα που κατανάλωσε η φοιτήτρια, περιλαμβάνει επίσης εκχύλισμα γκουαρανά, το οποίο είναι διεγερτικό αλλά και ισοδύναμο σχεδόν με 30 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειας.


«Λυπηθήκαμε πολύ όταν μάθαμε σήμερα το πρωί για τον τραγικό θάνατο της Sarah Katz, και συμπάσχουμε με την οικογένειά της», δήλωσε εκπρόσωπος της Panera στη New York Post.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι «Θα εργαστούμε γρήγορα για να διερευνήσουμε διεξοδικά αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, οι ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 400 χιλιοστόγραμμα (mg) την ημέρα, που ισοδυναμεί με περίπου τέσσερα ή πέντε φλιτζάνια καφέ.

Ωστόσο, ανάλογα με παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, τα φάρμακα και η ατομική ευαισθησία, η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, προειδοποίησε ο FDA.


Αρχηγός ισραηλινού στρατού: Είμαστε έτοιμοι για εισβολή στη Γάζα, για στρατηγικούς λόγους η καθυστέρηση

Alaska Airlines: Ποιος είναι ο πιλότος που προσπάθησε να ρίξει το αεροσκάφος – «Κατέρρευσε ψυχικά»

Τριήμερο οδοιπορικό στα Ηπειρώτικα χωριά από μέλη και φίλους του ΣΥΠΕΚΑΑΣ

Πηγή:tilestwra

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Η Μπίλι Άιλις «έχασε όλες τις φίλες της» όταν έγινε διάσημη

Η αναγνωρισμότητά της, της έφερε και δυσκολίες Η Μπίλι Άιλις αποκάλυψε ότι «έχασε όλες τις φίλες της» όταν έγινε διάσημη έφηβη. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια – τραγουδοποιός,...

Ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ακροβατικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...

Νέα σπουδαία επιτυχία για την Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση με την ομάδα μας στο Ακροβατικό, να κατακτά τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο...

Shaya: «Μετά τις Hi5 χρωστούσα πολλά λεφτά, δούλεψα στην επαρχία για να ξεχρεώσω»

Η αποκάλυψη της Shaya για τις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε Στον καναπέ του «Στούντιο 4» κάθησε το απόγευμα της Πέμπτης (13/6) η Shaya. Η γνωστή τραγουδίστρια,...

Ευρυδίκη: Έβαλα όρο στον Μπομπ για τον γάμο μας, να χορέψουμε rock n’...

Έχει φοβερό χιούμορ, κάτι που δεν έχω εγώ, πρόσθεσε η τραγουδίστρια για τον Μπομπ Κατσιώνη Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, η Ευρυδίκη εξέφρασε τον θαυμασμό...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Χαλάνδρι: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε «ακαθάριστο» κήπο σπιτιού με… συνθετικό χλοοτάπητα

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια πρόστιμο για «ακαθάριστο» οικόπεδο επεβλήθη και σε συγγενικά της πρόσωπα. Υπάλληλος του Δήμου Χαλανδρίου ανέλαβε να ελέγξει γειτονιές της περιοχής για...

Φωτεινή Βελεσιώτου: Τραγουδάω 40 χρόνια, με γνωρίσατε τα τελευταία χρόνια γιατί δεν με ήξερα και εγώ

Η γνωστή ερμηνεύτρια αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της. Η Φωτεινή Βελεσιώτου τα τελευταία χρόνια της ζωής της έχει μπει δυναμικά στο χώρο του τραγουδιού,...

Σαν σήμερα 9 Ιουνίου: Γεννιέται ο Donald Duck, ένα από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες της Disney

Σαν σήμερα γεννιέται ο Ντόναλντ Ντακ! Ακόμη, η Μεγάλη Βρετανία «νοικιάζει» το Χονγκ Κονγκ από την Κίνα και πεθαίνει η Ζωρζ Σαρή. Στις 9 Ιουνίου...

Συνέχισε να διαβάζεις