17/05/2024
17 C
Serres

Κοτόπουλο με χυλοπίτες σε σάλτσα μουστάρδας με μανιτάρια

Array

Κοτόπουλο με χυλοπίτες σε σάλτσα μουστάρδας με μανιτάρια

Ένα υπέροχο πιάτο για ένα αγαπημένο, χορταστικό και πεντανόστιμο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για κοτόπουλο με χυλοπίτες βουτύρου, σε φανταστική σάλτσα μουστάρδας με μανιτάρια.

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα:
  • 800-900 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα Dijon ή άλλη επιλογής σας
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Για τις βουτυράτες χυλοπίτες:
  • 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες Μετσοβίτικες
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
  • 3 γεμάτες κ.σ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ρηχή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σοτάρετε σε παρτίδες στο ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμύδια,


ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. 


Προσθέτετε τα μανιτάρια,

τα αλατίζετε ελαφρώς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-5 λ μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ επιπλέον για να βγάλει το άρωμά του.


Τέλος προσθέτετε και τη ψιλοκομμένη ντομάτα, τη πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε το μείγμα για περίπου 3 λ να ενσωματωθεί το αλεύρι. 


Ρίχνετε το εστραγκόν, ανακατεύετε, δυναμώνετε τη φωτιά και “σβήνετε” με το κρασί.

Το αφήνετε να “αναπνεύσει” για 1-2 λ και ξαναβάζετε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο.

Ρίχνετε και το ζωμό κότας το οποίο θα πρέπει να φτάνει τουλάχιστον μέχρι τη μέση του κοτόπουλου.

Αν δεν φτάνει προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό. 


Όταν πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτριο προς χαμηλό,

σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 40-45 λ περίπου,

αφαιρώντας το καπάκι της κατσαρόλας τα τελευταία 10-15 λ αν έχετε μείνει αρκετός ζωμός στο φαγητό. 


Όταν βράσει καλά το κοτόπουλο μέχρι μέσα το μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ.

Στη σάλτσα προσθέτετε τη μουστάρδα και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 1/2 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Πριν σερβίρετε, ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα,

το σκεπάζετε με τη σάλτσα και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λ να συγχωνευτούν οι γεύσεις.

Το σερβίρετε με τις χυλοπίτες βουτύρου.


Για τις χυλοπίτες βουτύρου: 

Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, ετοιμάζετε τις χυλοπίτες ως εξής:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό,

ρίχνετε τους κύβους κότας και μόλις διαλυθούν ρίχνετε τις χυλοπίτες και τις βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις σουρώνετε.


Στραγγίζετε τις χυλοπίτες,

τις αφήνετε στο σουρωτήρι και στην άδεια κατσαρόλα που τις βράσατε βάζετε το βούτυρο

και τη κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνετε τις χυλοπίτες,

το ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως ζεστές τις χυλοπίτες σας μαζί με το ζεστό κοτόπουλο και τη σάλτσα τους. 

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Έρρικα Πατρικίου και Γιάννης Λεκόπουλος την επόμενη Κυριακή στην Αίγλη

Η Έρρικα Πατρικίου και ο Γιάννης Λεκόπουλος ανταμώνουν  για μια μοναδική βραδιά στην αγαπημένη Αίγλη, την Κυριακή 26 Μαΐου. Οι  δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες καθηλώνουν με...

Siris Craft Brewery: Πολλαπλές βραβεύσεις για την ζυθοποιία από τις Σέρρες

Η ζυθοποιία Siris Craft Brewery για μια ακόμα φορά συμμετείχε στα Greek Beer Awards, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις. Οι κριτές, μέσα από...

Συμμετέχει το 4ο Γυμνάσιο Σερρών στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο της Κωνσταντινούπολης.

Το 4ο Γυμνάσιο Σερρών ευτύχησε να συμμετάσχει φέτος στο 1ο  Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη...

Επιτυχίες από τον ΚΕΡΚΙΝΙΤΙ στο 90 ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Κοπηλασίας

Το Σάββατο 11 Μαϊου 2024 στο 90ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κωπηλασίας στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο Σχινιά, συμμετείχε ο Όμιλός...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πάνος Μιχαλόπουλος: «Δεν ασχολούμαι καθόλου με όσα συμβαίνουν εκεί έξω. Ζω σε έναν άλλο κόσμο πολύ πιο ήρεμο»

Πάνος Μιχαλόπουλος: «Δεν ασχολούμαι καθόλου με όσα συμβαίνουν εκεί έξω. Ζω σε έναν άλλο κόσμο πολύ πιο ήρεμο» Ο Πάνος Μιχαλόπουλος πριν από 14 χρόνια και συγκεκριμένα...

«Ο γάμος δεν είναι κάτι που με απασχολεί», λέει η Δέσποινα Βανδή

Η τραγουδίστρια απαντά στις φήμες για έναν ενδεχόμενο γάμο με τον Βασίλη Μπισμπίκη Για πρώτη φορά απάντησε η Δέσποινα Βανδή στο ενδεχόμενο να ανέβει τα...

Ενστάσεις στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ από την ΕΣΠΕΣΣ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (ΕΣΠΕΕΣ) διαπίστωσε για ακόμη μία φορά ότι το θεσμικό πλαίσιο που προτείνεται στη διαβούλευση που περατώθηκε στις 13...

Συνέχισε να διαβάζεις