21/05/2024
26.9 C
Serres

Η αυθεντική ιταλική συνταγή για ταλιατέλες μπολονέζε – Μακαρόνια με κιμά, όπως πρέπει

Array

Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό και καταπραϋντικό φαγητό από ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά κι αυτή η συνταγή έχει ονομασία προέλευσης από την Μπολόνια της Ιταλίας.

Πολύ πρόσφατα μάθαμε πως η συνταγή σπαγγέτι α λα μπολονέζ δεν αποτελεί παρά ένα μαγειρικό hoax, το οποίο δεν αναγνωρίζουν σε καμιά περίπτωση οι κάτοικοι της Μπολόνια.

Αντ’ αυτού, προτείνουν σε όποιον θέλει να δοκιμάσει μια πραγματικά αυθεντική ιταλική συνταγή, να ετοιμάσει τις ταλιατέλες μπολονέζε.

Μην σας παραξενέψει το γάλα στη σάλτσα, οι Ιταλοί ορκίζονται πως αυτό θα δώσει υπέροχη γεύση στο πιάτο.

Υλικά για ταλιατέλες μπολονέζε

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
170 γρ βοδινό κιμά
170 γρ μοσχαρίσιο κιμά

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

90 γρ χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι ξηρός ερυθρός οίνος
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
3 κουταλιές πελτέ
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα
½ κιλό ταλιατέλες
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαρύ αντικολλητικό σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα να μαραθούν για 10 λεπτά.

Συνεχίζουμε με τον κιμά (βοδινό και μοσχαρίσιο) και την πανσέτα και πιέζουμε με την ξύλινη κουτάλα να σπάσει ο κιμάς σε μικρά, μικρά κομμάτια όσο παίρνει χρώμα. Σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά.


Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τέλος και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 1 με 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το προσθέτουμε σταδιακά στη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί το γάλα, για περίπου 45 λεπτά, συμπληρώνοντας από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει αν χρειαστεί.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε ζεστά με την σάλτσα ραγού και τριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε επίσης


Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ιωάννα Μαλέσκου: «Όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, κάποιες γυναίκες του χώρου έκαναν ανήθικα...

Την Ιωάννα Μαλέσκου υποδέχθηκε στο πλατό του The 2Night Show ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η παρουσιάστρια του ΟΡΕΝ μίλησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20/5) για...

Super Κική για τον σύντροφό της: «Με έκανε να απελευθερωθώ στο σεξ και...

Συνέντευξη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου παραχώρησε η Super Κική μαζί με τον σύντροφό της, Κώστα TSamurai. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης η influencer...

Βάνα Μπάρμπα: «Όταν πήγα στα Όσκαρ ήταν η πρώτη φορά που έβαλα ποτέ...

«Δεν είμαι ικανή να στηρίξω ένα γάμο, αγαπώ την ελευθερία μου» αποκάλυψε μεταξύ άλλων η Βάνα Μπάρμπα. Σήμερα Δευτέρα (20.05.2024) η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην...

Λένα Ζευγαρά: «Το τελευταίο διάστημα περνάω τέλεια μόνο με τη δουλειά μου»

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου φιλοξενήθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20/5) η Λένα Ζευγαρά. Η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια άνοιξε τα χαρτιά της στην κάμερα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο με το εντυπωσιακό βάθος των 40 μέτρων θα σας κόψει την ανάσα!

Με το εντυπωσιακό βάθος των 40 μέτρων, η πισίνα Y – 40 The Deep Joy, είναι η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο. Πρόκειται για...

Ρένος Χαραλαμπίδης: Μετάνιωσα που δεν έπαιξα στο Κωνσταντίνου και Ελένης

«Ήταν ωραία κωμωδία και η απόλυτα διαχρονική κωμωδία», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης Για όλους και για όλα μίλησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»...

Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι την Πρωτομαγιά;

Στις μέρες μας έχουμε καθιερώσει στεφάνια από λουλούδια του αγρού ή των κήπων, τα οποία τοποθετούμε για μερικές μέρες στην κύρια είσοδο των σπιτιών...

Συνέχισε να διαβάζεις