27/04/2024
24.2 C
Serres

Η αυθεντική ιταλική συνταγή για ταλιατέλες μπολονέζε – Μακαρόνια με κιμά, όπως πρέπει

Array

Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό και καταπραϋντικό φαγητό από ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά κι αυτή η συνταγή έχει ονομασία προέλευσης από την Μπολόνια της Ιταλίας.

Πολύ πρόσφατα μάθαμε πως η συνταγή σπαγγέτι α λα μπολονέζ δεν αποτελεί παρά ένα μαγειρικό hoax, το οποίο δεν αναγνωρίζουν σε καμιά περίπτωση οι κάτοικοι της Μπολόνια.

Αντ’ αυτού, προτείνουν σε όποιον θέλει να δοκιμάσει μια πραγματικά αυθεντική ιταλική συνταγή, να ετοιμάσει τις ταλιατέλες μπολονέζε.

Μην σας παραξενέψει το γάλα στη σάλτσα, οι Ιταλοί ορκίζονται πως αυτό θα δώσει υπέροχη γεύση στο πιάτο.

Υλικά για ταλιατέλες μπολονέζε

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
170 γρ βοδινό κιμά
170 γρ μοσχαρίσιο κιμά

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

90 γρ χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι ξηρός ερυθρός οίνος
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
3 κουταλιές πελτέ
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα
½ κιλό ταλιατέλες
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαρύ αντικολλητικό σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα να μαραθούν για 10 λεπτά.

Συνεχίζουμε με τον κιμά (βοδινό και μοσχαρίσιο) και την πανσέτα και πιέζουμε με την ξύλινη κουτάλα να σπάσει ο κιμάς σε μικρά, μικρά κομμάτια όσο παίρνει χρώμα. Σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά.


Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τέλος και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 1 με 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το προσθέτουμε σταδιακά στη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί το γάλα, για περίπου 45 λεπτά, συμπληρώνοντας από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει αν χρειαστεί.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε ζεστά με την σάλτσα ραγού και τριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε επίσης


Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο – 19 συλλήψεις

Η οργάνωση είχε αρχηγούς που χρησιμοποιούσαν μαθητές για τη διακίνηση Στη σύλληψη 19 ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην Πάτρα για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών σε...

Έλεν Ντε Τζενέρις: Εκδιώχθηκα από τη σόου μπιζ επειδή ήμουν κακιά

Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε για τον τρόπο που τέλειωσε το talk show της μετά από τους ισχυρισμούς για τοξικό εργασιακό περιβάλλον Η Έλεν Ντε Τζενέρις...

Μαρία Σολωμού: «Δεν έχω κάνει ποτέ one night stand»

H ηθοποιός είπε πως μετά το podcast που κάνει, είναι πλέον ειδική στο να αναλύει τα ερωτικά προβλήματα των άλλων H ηθοποιός ανέφερε πως μετά...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Είμαι πιστή, είμαι 30 χρόνια με έναν κύριο»

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε στο «Πρωινό» για την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της και τον έρωτα Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έκανε λόγο στο «Πρωινό» αναφορικά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δανάη Μπάρκα: Όταν με ρωτάνε τι να γράψουν στο επάγγελμά μου, τους λέω να το πάρουν επάνω τους

Η Δανάη Μπάρκα αποκάλυψε τι δηλώνει όταν τη ρωτάνε τι επάγγελμα κάνει. Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε για το πώς επιλέγει να συστήνεται στον αέρα του...

Επιστρέφει το Σαββατοκύριακο το Belles Historic Trail

Περισσότεροι από 380 αθλητές και fan του ορεινού  τρεξίματος, θα δώσουν «παρών» στο φετινό Belles Historic Trail αυτό το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου...

Το μεγάλο μυστικό του πρίγκιπα Γουίλιαμ από την Κέιτ Μίντλετον – Το έκρυβε για τρεις εβδομάδες

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τα είχε σχεδιάσει όλα και περίμενε την κατάλληλη στιγμή πριν κάνει την πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον. Λίγο πριν κάνει πρόταση γάμου...

Συνέχισε να διαβάζεις