16/06/2024
26.3 C
Serres

Αμυγδαλωτά με φρέσκα κεράσια

Array

Παραδοσιακή συνταγή από το Μεταξοχώρι της Αγιάς στη Λάρισα για αμυγδαλωτά με καλοκαιρινά κεράσια.

Συνολικός Χρόνος: 60′

Υλικά

Μερίδες: για 1,5 κιλό

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

1,5 κιλό αμύγδαλα με τη φλούδα τους ή αλεύρι αμυγδάλου
1 κιλό ζάχαρη άχνη και 500 γρ. έξτρα για το άχνισμα
200 γρ. φρέσκα κεράσια ξεκουκουτσιασμένα ή 200 γρ. μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα, μέχρι να γίνουν σαν πούδρα.


Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου, ιδανικά ελληνικό και με τη φλούδα του.

Βήμα 2

Πολτοποιούμε τα κεράσια και προσθέτουμε στον πολτό το λικέρ. Σε μια ευρύχωρη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το ένα κιλό ζάχαρη άχνη.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σιγά, σιγά το πολτοποιημένο κεράσι ή τη μαρμελάδα κεράσι και ανακατεύουμε. Φροντίζουμε να δημιουργηθεί μια σφιχτή αλλά ταυτόχρονα ελαστική αμυγδαλόπαστα.


Αν η ζύμη χρειάζεται περισσότερη υγρασία προσθέτουμε λίγα ακόμη κεράσια, αν είναι αρκετά σφιχτή και δεν πλάθεται, τότε προσθέτουμε αλεύρι αμυγδάλου.

Βήμα 4

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και πιέζουμε στο πάνω μέρος ώστε να αποκτήσουν ένα σχήμα κωνικό που θυμίζει κάπως το αχλάδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Βήμα 5

Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τη ζάχαρη άχνη και βουτάμε τα αμυγδαλωτά.

Αφήνουμε να τραβήξουν ζάχαρη και τα βγάλουμε τινάζοντάς τα ελαφρώς ώστε να φύγει η περιττή άχνη.

Τέλος τα στήνουμε σε μια πιατέλα.

Tips

Τα αμυγδαλωτά με φρέσκο πολτό κερασιού έχουν υψηλή θρεπτική αξία, όμως διατηρούνται για 2-3 ημέρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μακριά από ζέστη.

Αν επιθυμείτε περισσότερο χρόνο συντήρησης τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα κεράσι.

Αν επιλέξετε μαρμελάδα με ζάχαρη, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε ένα μέρος της άχνης, ώστε να μην είναι πολύ γλυκό το αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη άχνη μπορείτε να πασπαλίσετε με σκόνη κακάο.

Συνταγή για κορμό με ταχίνι

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εορτολόγιο 16 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη των Αγίων Μνημονίου και Τύχωνος, επισκόπων Αμαθούντος των...

Βασίλης Μπισμπίκης: Παραλίγο να σηκώσω χέρι σε δημοσιογράφο, παρασιτικοί οργανισμοί

Από τη μία κάνουν body shaming και από την άλλη ηθικολογούν στις εκπομπές τους, σχολίασε ο ηθοποιός Ο Βασίλης Μπισμπίκης μίλησε για την καριέρα του,...

Η MVP γιαγιά που έκανε χαμό στο ΟΑΚΑ – «Σταύρωσε» τον Παναθηναϊκό

Γιαγιά έκανε θραύση στο ΟΑΚΑ στον αγώνα του Παναθηναϊκού. Σταύρωσε την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, σ' ένα ματς θρίλερ με τον Ολυμπιακό στο περιθώριο του πέμπτου...

Αλεξία Μουστάκα: Ο πατέρας μου δεν άφησε καμία διαθήκη

Ποτέ δεν μας είχε λείψει τίποτα, δήλωσε για τα δημοσιεύματα που υποστήριξαν ότι ο Σωτήρης Μουστάκας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα Η Αλεξία Μουστάκα αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Νέα Κίος: Σοκ προκαλεί καταγγελία – Βίαζαν την ξαδέλφη τους από τα 5 της έτη

Νέα σοκαριστική καταγγελία από 19χρονη Θύμα βιασμού κατήγγειλε ότι έπεφτε επί 12 χρόνια, μία 19χρονη από τη Νέα Κίο του δήμου Άργους Μυκηνών, από δύο...

Ημέρα του πατέρα 2024: Η ζεστή αγκαλιά, η αληθινή στοργή και ο αιώνιος ήρωας των παιδιών

Σήμερα είναι η γιορτή του πατέρα - Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες Στοργή, ασφάλεια, θαλπωρή, σιγουριά, μια μεγάλη αγκαλιά, ένα καθαρό βλέμμα, μια γλυκιά...

Άννα Πρέλεβιτς: Πλήρωσα και πήγα σε ιδιωτική παραλία για να μην με νοιάζει να ρουφήξω την κοιλιά μου

Στην κάμερα της εκπομπής της Σταματίνας Τσιμτσιλή μίλησε η Άννα Πρέλεβιτς. Το γνωστό μοντέλο αναφέρθηκε και στον σύζυγό της Νικήτα Νομικό, αλλά και στις...

Συνέχισε να διαβάζεις