21/05/2024
26.4 C
Serres

Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση συνεργασίας με ισχυρό ποσοστό ΠΑΣΟΚ και χωρίς πρωθυπουργό Μητσοτάκη, Τσίπρα

Array

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, έθεσε τα προαπαιτούμενα για συμμετοχή του κόμματός του σε κυβέρνηση συνεργασίας

«Έχω εκφραστεί υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη θέση του για συμμετοχή σε κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση συνεργασίας με ισχυρό ποσοστό ΠΑΣΟΚ και χωρίς πρωθυπουργό Μητσοτάκη, Τσίπρα

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή, που εξελέγην στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να αποδείξω στην πράξη τι σημαίνει ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και πώς αυτή μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο momentum για τη χώρα μας, έχω εκφραστεί υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Όπως αυτές συμβαίνουν στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών.

Έχω θέσει εξ αρχής κάποια κριτήρια. Πρώτο κριτήριο είναι να έχουμε ένα ισχυρό ποσοστό για να μπορώ να διαπραγματευτώ με τα υπόλοιπα κόμματα τις προτεραιότητες που θα έχει – μέσω των προγραμματικών συγκλίσεων – μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας. Επίσης, έχω πει ότι δεν μπορεί να είναι σε πρωταγωνιστικές θέσεις πρόσωπα τα οποία είναι οι πρωταγωνιστές των μεγάλων προβλημάτων της χώρας.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Δεν πρόκειται να μπω σε μια συζήτηση όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει και φέρνει την πραγματικότητα στα μέτρα του, μη κοιτώντας τα πραγματικά δεδομένα. Απορρίπτω το οποιοδήποτε σενάριο δεν έχει τα στάδια που σας είπα» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης ως προς τις συζητήσεις περί κυβερνήσεων ανοχής.


Ερωτηθείς αν θα βάλει νερό στο κρασί του μετεκλογικά, επισήμανε: «Ο καθένας μπαίνει στην πολιτική γιατί πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει κάτι. Δεν θα απαξιώσω αυτήν την νέα πορεία, όχι γιατί όπως λέτε δε θα βάλω νερό στο κρασί μου ή γιατί θεωρώ ότι αυτό εκπέμπει ένα μήνυμα νίκης. Ό,τι λέω, το λέω για το καλό της πατρίδας.

Πιστεύω ότι η πατρίδα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας, που τα πρόσωπα του Πρωθυπουργού και των σημαντικότερων Υπουργών θα είναι κοινής αποδοχής. Αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι ότι θέλω να επιβάλω τον Πρωθυπουργό, είναι μία ανοησία».


Κριτική σε όλους


Αναφορικά με την κριτική του προς τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα τόνισε: «Δεν είναι ουδέτερα πρόσωπα. Δεν είναι ο κ. Σόλτς που είχε μία επιτυχημένη θητεία, πήρε ένα καλό ποσοστό και έγινε Καγκελάριος σε μια τρικομματική συμμαχική κυβέρνηση. Ως Ευρωπαίος Σοσιαλδημοκράτης θεωρώ ότι δεν αξίζουν να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία άνθρωποι που έλεγαν: “δεν θέλουμε τα μνημόνια και θα φέρουμε κοινωνική δικαιοσύνη” , υπόσχονταν σεισάχθεια και ένα χρόνο μετά ξεπούλησαν χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς καμία προστασία κόκκινα δάνεια αξίας δισεκατομμυρίων στα funds .

Είναι αναξιόπιστα πρόσωπα που το 2015 έκαναν δημοψήφισμα και μετέτρεψαν το “όχι” σε “ναι” σε μία ώρα εκθέτοντας παγκοσμίως τη χώρα. Είναι αναξιόπιστα πρόσωπα που έλεγαν “ Ψηφίστε με ως λευκό καβαλάρη να βάλω τέλος στη θεσμική παρακμή του κ.Τσίπρα”. Και αντ’άυτού είδαμε επιθέσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές».

«Εδώ έχουμε τον λαϊκισμό με γραβάτα όπως τον εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και τον λαϊκισμό χωρίς γραβάτα όπως τον εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας. Ο ένας λέει 10% αύξηση των μισθών. Ο άλλος λέει 25% αύξηση των μισθών. Πώς; Με έναν νόμο κι ένα άρθρο; Και με ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών. Πώς θα γίνουν αυτά τα πράγματα; Εδώ μιλάμε για απόλυτο εμπαιγμό του ελληνικού λαού» σημείωσε σχετικά με τις υποσχέσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Προσδιόρισε ως προτεραιότητες κατά την προγραμματική συνεργασία «να πέσει το κόστος ζωής, το κοινωνικός κράτος, η Υγεία και η Παιδεία».


«Η σταθερότητα της χώρας έχει αναλογική ευθύνη. Όσο ισχυρότερο το ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχει για τη σταθερότητα. Άρα, τον «μουντζούρη» θα τον χρεωθούν αυτοί που θα βάλουν πάνω απ’ όλα την προσωπική τους πολιτική επιβίωση και όχι την πρόοδο της χώρας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το ποιος θα χρεωθεί την αστάθεια και συμπλήρωσε πως «εκ των προτέρων λέω στον ελληνικό λαό, ότι δεν εμπιστεύομαι δύο πρόσωπα τα οποία χρεώνονται τους αντιμνημονιακούς λαϊκισμούς και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Κληθείς να μεταφέρει ένα μήνυμα στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Λέω σε κάθε πολίτη: “Εμπιστευτείτε με, η νοοτροπία και η κουλτούρα μου είναι μακριά από το πελατειακό κράτος”. Έφτασα να γίνω Ευρωβουλευτής, Γραμματέας της παράταξης μας και Πρόεδρος και δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς για ειδική μεταχείριση από την εγχώρια ολιγαρχία ή για πελατειακές πρακτικές».

Τα Ελληνοτουρκικά


Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να συζητήσουμε με πρόσωπα, τα οποία κάνουν λόγο για “γκρίζες ζώνες” και νησιά του Αιγαίου τα οποία τους ανήκουν. Βγάζουν σποτ όπως το κόμμα του κ. Ερντογάν -τα ίδια όμως λέει και ο κ. Κιλιντσντάρογλου, μην αυταπατόμαστε- όπου βάζουν τα σύνορα της Τουρκίας στη Δυτική Θράκη και σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να περιμένουμε.

Πρέπει να σχεδιάσουμε συντονίζοντας τον σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και των εθνικών μας συμφερόντων με την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Πρέπει, μέχρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα στην Τουρκία και να υπάρχει νουνεχής ηγέτης, εμείς να έχουμε καταφέρει να προσανατολίσουμε την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική στα ελληνικά πλαίσια»..

«Ο φράχτης στον Έβρο είναι ένα έργο που ξεκινήσαμε εμείς, γιατί η χώρα έχει σύνορα και πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων. Για μένα ενωμένη Ευρώπη είναι ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης να νιώθει ασφάλεια. Από το Καστελλόριζο και τη Λευκωσία μέχρι τη Λιθουανία» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και ως προς την άμυνα και τα εξοπλιστικά υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει η δημιουργία ευρωστρατού.

Σχετικά με τις παράνομες υποκλοπές, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε:

«Το διαδικτυακό παρακράτος δεν είναι προνόμιο μόνο του κ. Τσίπρα, είναι και προνόμιο του κύριου Μητσοτάκη και το βίωσα στο πετσί μου. Αυτό το παρακράτος που διχάζει με τοξικό τρόπο στο διαδίκτυο ιδιαίτερα τη νέα γενιά, προσπαθούσε να εμφανίσει τον αρχηγό του τρίτου κόμματος, -ενός κόμματος με βαθιά δημοκρατική παράδοση, του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου- ως πράκτορα ξένων δυνάμεων» και επανέλαβε ότι στοιχείο τυχόν προγραμματικής σύγκλισης θα είναι μια νέα Εξεταστική Επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, «για να οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη ανιψιούς, κολλητούς και το παρακράτος που δεν παρακολούθησε μόνο εμένα, αλλά και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να ξέρουμε σήμερα που είναι το προϊόν της παρακολούθησής τους. Δεν είναι θέμα αυτό εθνικής ασφάλειας;»

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση που αφορά την Ελένη Χρονοπούλου απάντησε πως «δεν είναι πια ένα πολιτικό θέμα, αλλά ένα κορυφαίο ηθικό ζήτημα» και επεσήμανε πως είχε ήδη κάνει πρόταση στην κ. Χρονοπούλου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας πολύ πριν την υπόθεση.

Οι οκτώ προτάσεις Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την Υγεία

Πηγή:protothema

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ιωάννα Μαλέσκου: «Όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, κάποιες γυναίκες του χώρου έκαναν ανήθικα...

Την Ιωάννα Μαλέσκου υποδέχθηκε στο πλατό του The 2Night Show ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η παρουσιάστρια του ΟΡΕΝ μίλησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20/5) για...

Super Κική για τον σύντροφό της: «Με έκανε να απελευθερωθώ στο σεξ και...

Συνέντευξη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου παραχώρησε η Super Κική μαζί με τον σύντροφό της, Κώστα TSamurai. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης η influencer...

Βάνα Μπάρμπα: «Όταν πήγα στα Όσκαρ ήταν η πρώτη φορά που έβαλα ποτέ...

«Δεν είμαι ικανή να στηρίξω ένα γάμο, αγαπώ την ελευθερία μου» αποκάλυψε μεταξύ άλλων η Βάνα Μπάρμπα. Σήμερα Δευτέρα (20.05.2024) η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην...

Λένα Ζευγαρά: «Το τελευταίο διάστημα περνάω τέλεια μόνο με τη δουλειά μου»

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου φιλοξενήθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20/5) η Λένα Ζευγαρά. Η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια άνοιξε τα χαρτιά της στην κάμερα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πάνω από 500 αθλητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do στις Σέρρες

Με τη συμμετοχή 500 αθλητών και αθλητριών από τα Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της Ελλάδας, διεξάγεται στις Σέρρες, το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα...

Ιωάννα Μαλέσκου: «Όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, κάποιες γυναίκες του χώρου έκαναν ανήθικα σενάρια για μένα»

Την Ιωάννα Μαλέσκου υποδέχθηκε στο πλατό του The 2Night Show ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η παρουσιάστρια του ΟΡΕΝ μίλησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20/5) για...

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Η 19 η Μαίου , ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

«Η 19η Μαίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες, ημέρα μνήμης και τιμής. Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τιμής...

Συνέχισε να διαβάζεις