03/05/2024
13.2 C
Serres

Αυγά α λα βενετσιάνα με συνταγή του 1912

Array

Αυγά ψημένα σε βούτυρο και πικάντικο τριμμένο τυρί είναι τα «Αυγά α λά βενετσιάνα».

Οι κρόκοι δε, βυθίζονται σε ένα αφράτο σύννεφο μαρέγκας και ψήνονται στον φούρνο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο Περιοδικόν εργοχείρων και συρμών, Η Φιλόκαλος Πηνελόπη, στις 5 Νοεμβρίου 1912.

H αείμνηστη Εύη Βουτσινά, δοκίμασε τη συνταγή και την επιμελήθηκε. Απολαύστε την στο πρωινό σας!

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Συνολικός Χρόνος: 23′

Υλικά

Μερίδες: 2 (για ταψάκι με διάμετρο 22 εκ.)

4 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας + λίγο ακόμα για το ταψάκι, λιωμένο
5 κουτ. σούπας τριμμένη κεφαλογραβιέρα πικάντικη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τα αυγά α λα βενετσιάνα, πρώτα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε καλά το ταψάκι μας.

Ρίχνουμε αλατοπίπερο στα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ χειρός σε μια σφιχτή μαρέγκα.

Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο βουτυρωμένο ταψί, το απλώνουμε ομοιόρφα και σχηματίζουμε 4 λακκάκια με την πίσω μεριά του κουταλιού.

Ρίχνουμε σε κάθε λακκάκι από έναν κρόκο και αλατοπιπερώνουμε.


Περιχύνουμε στους κρόκους το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε τα αυγά α λα βενετσιάνα για περίπου 7 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα και να λιώσει το τυρί.

Μυστικά

Αν θέλετε, αντί για βούτυρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο.

Λαχανοντολμάδες με διάφορα χόρτα

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου Σερρών και ΚΡΙ ΚΡΙ και το 2024

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πασχαλινά αυγά: Πόσο διαρκούν εκτός ψυγείου – Προσοχń

Τα πασχαλινά αυγά που παραδοσιακά βάφουμε κάθε Πάσχα, συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε και ως διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα αφήνουμε πολλές ώρες...

Μένιος Σακελλαρόπουλος: Η γνωριμία με τη μέλλουσα σύζυγό του – «Εσύ σε εμένα θα κάνεις το πρώτο μου παιδί»

H επεισοδιακή γνωριμία. Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ήταν καλεσμένος στο The 2Night Show. Ο αθλητικογράφος μίλησε για τα νεανικά του χρόνια στον Πειραιά, την καριέρα του...

«Η νίκη είναι ξεκάθαρη» – Οι Eurofans δίνουν το 12άρι τους στη Μαρίνα Σάττι μετά τη δεύτερη πρόβα της

Η Μαρίνα Σάττι και η υπόλοιπη ελληνική αποστολή της Eurovision ανέβηκαν στη σκηνή του Μάλμε Αρένα για τη δεύτερη πρόβα της παρουσίασης του τραγουδιού...

Συνέχισε να διαβάζεις