26/04/2024
15.3 C
Serres

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Array

Δύο αγαπημένα γλυκά ενώθηκαν για να προκύψει ένα νέο: το τσίζκεϊκ ρεβανί, ένα θεϊκό ρεβανί γεμιστό με κρέμα τσιζκέικ, που ψήνεται όλο μαζί στον φούρνο και σιροπιάζεται.

Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας και σε αυτή την περίπτωση η αδυναμία για τσιζκέικ συνδυάζεται με την αδυναμία για ρεβανί με αποτέλεσμα ένα εντελώς νέο και πρωτότυπο γλυκό: απολαύστε τσιζκέικ και ρεβανί μαζί!

45′ προετοιμασία

1 ώρα ψήσιμο

procredit bank serres epimelitirio

8 ώρες αναμονή

Σύνολο: 9 ώρες και 45′

Υλικά

Κομμάτια: 10-12


Για το Ρεβανί

3 αυγά
70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
1 τσιμπιά αλάτι
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο ή ηλιέλαιο + λίγο για τη φόρμα
80 γρ. (4 κουτ. σούπας) γιαούρτι στραγγιστό
175 γρ. (1 κούπα) ψιλό σιμιγδάλι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο φυστίκι Αιγίνης, ψιλοτριμμένο, για γαρνίρισμα

Για το τσιζκέικ

500 γρ. τυρί κρέμα
70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
40 γρ. (1/3 κούπας) κορν φλάουρ
2 αυγά


Για το σιρόπι

175 ml νερό
175 γρ. (1 κούπα, όχι πολύ γεμάτη) ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Σιρόπι

Για να φτιάξουμε τσιζκέικ ρεβανί, αρχικά βράζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (μετράμε τον χρόνο από όταν αρχίσει ο βρασμός).

Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Ρεβανί

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι για 1 λεπτό.

Σταδιακά προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο (ή το λάδι), το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.

Μόλις ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ.

Αδειάζουμε στο εσωτερικό της το μισό μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 12 λεπτά.

Τσίζκεϊκ

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύοντας με σπάτουλα ή σύρμα (όχι με μίξερ).

Αδειάζουμε το μείγμα του τσίζκεϊκ πάνω από το ψημένο ρεβανί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα του ρεβανί σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε διάφανη μεμβράνη και το στρώνουμε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το να γίνει μια κάπως συμπαγής ενιαία βάση.

Έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι και με προσοχή αναποδογυρίζουμε το ρεβανί πάνω από την κρέμα τσίζκεϊκ.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στην κρέμα και να κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας.

Ξαναβάζουμε στον φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρεβανί.

Σιροπιάζουμε το τσιζκέικ ρεβανί μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε μερικές ώρες ή και όλο το βράδυ να το απορροφήσει.

Πριν σερβίρουμε, το τσιζκέικ ρεβανί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο φιστίκι.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Για να φτιάξουμε τσιζκέικ ρεβανί ξεκινάμε από το σιρόπι: αρχικά βράζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (μετράμε τον χρόνο από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Συνεχίζουμε με την παρασκευή του ρεβανί: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι για 1 λεπτό.

Σταδιακά προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο (ή το λάδι), το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Μόλις ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ. Αδειάζουμε στο εσωτερικό της το μισό μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Αφήνουμε το ψημένο ρεβανί στην άκρη.

Συνεχίζουμε με την παρασκευή του τσιζκέικ: σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας με σπάτουλα ή σύρμα (όχι με μίξερ).

Αδειάζουμε το μείγμα του τσιζκέικ πάνω από το ψημένο ρεβανί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα του ρεβανί σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε διάφανη μεμβράνη και το στρώνουμε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το να γίνει μια κάπως συμπαγής ενιαία βάση.

Έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι και με προσοχή αναποδογυρίζουμε το ρεβανί πάνω από την κρέμα τσιζκέικ.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στην κρέμα και να κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας.

Ξαναβάζουμε στον φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρεβανί. Σιροπιάζουμε το τσιζκέικ ρεβανί μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε μερικές ώρες ή και όλο το βράδυ να το απορροφήσει. Πριν σερβίρουμε, το τσιζκέικ ρεβανί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο φυστίκι.

Συνταγή για muffins με σπανάκι και φέτα

Πηγή:cretalive

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Η Έμα Στόουν αποκάλυψε το πραγματικό της όνομα και τον λόγο που το...

Η ηθοποιός εξήγησε ότι το άλλαξε αναγκαστικά Η Έμα Στόουν έκανε μια αποκάλυψη για το πραγματικό της όνομα και την ιστορία πίσω από την κίνησή...

Ημαθία: Μαθήτριες δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από ιδιοκτήτη στάβλου ενώ έκαναν ιππασία στη σχολική...

Το περιστατικό με θύματα τα δύο παιδιά σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης στην περιοχή του Άλσους Αγίου Νικολάου Ημαθίας Ιδιοκτήτης στάβλου σε περιοχή της...

Αργεντινή: Αυτή είναι η 60χρονη δικηγόρος που φιλοδοξεί να λάβει τον τίτλο της...

Η 60χρονη δικηγόρος από την Αργεντινή Alejandra Rodriquez ευελπιστεί να γίνει η γηραιότερη νικήτρια του τίτλου της Μις Υφήλιος. Η νέα Μις Μπουένος Άιρες έγινε...

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το νυφικό από τον προηγούμενο γάμο υπάρχει, μου κόστισε μόνο 20...

Στην κάμερα της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα έκανε δηλώσεις η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε και για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου. «Είναι επιθετική...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι: Δίνει δωρεάν φαγητό σε όποιον έχει ανάγκη

Κίνηση ανθρωπιάς σε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι Σε μια σπάνια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν φαγητό...

Ισμήνη Καλέση: «Αντιπαθώ τους ανθρώπoυς. Ζω μαζί με 40 γάτες, το σπίτι μου ανήκει σε αυτές»

Η Ισμήνη Καλέση είναι μια από τις αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κοινού έχοντας πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλές ταινίες τη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας ενώ...

«Ευαγγελίσματα με του χορού μελίσματα» την Παρασκευή, 26 Απριλίου στην πλατεία «Ελευθερίας»

Σήμερα Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, στις 7:45 το απόγευμα, τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Βλάχων και Φίλων «Λαϊλιάς» Ν. Σερρών, χορεύουν στην πλατεία «Ελευθερίας».  Είναι...

Συνέχισε να διαβάζεις