Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Στην εκδήλωση στο Ίδρυμα Καραμανλή: Μαζί Καραμανλής , Μητσοτάκης, Σαμαράς

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διαγραφή Μπογδάνου, να επιχείρησε, για μία ακόμα φορά, να δημιουργήσει την εντύπωση ότι στο εσωτερικό της ΝΔ καταγράφονται εσωκομματικές δονήσεις, όμως φαίνεται ότι και αυτό το «θαύμα» δεν κράτησε παρά μόνο τρεις μέρες.

Τα όσα έγιναν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας με την τοποθέτηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ανοίγοντας συζητήσεις περί κινητικότητας στα δεξιά της ΝΔ, αλλά και περί των γενικότερων ισορροπιών εντός της κεντροδεξιάς παράταξης.

Μια παλιά κουβέντα που αποτελεί το αγαπημένο θέμα του ΣΥΡΙΖΑ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην όλη συζήτηση είχε μπει και η παράμετρος που ακούει στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει λίγο νωρίτερα στα «ΝΕΑ».

Για τους καλά γνωρίζοντες τα «νεοδημοκρατικά», η συγκεκριμένη κίνηση του κ. Σαμαρά σε καμία περίπτωση δεν έκρυβε σκέψεις υπονόμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ήταν ένας τρόπος έκφρασης των διαχρονικών του θέσεων.

Η εβδομάδα που αρχίζει για το εσωτερικό της ΝΔ θα έχει ένα σημείο αναφοράς με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ένα γεγονός που αναμένεται να στείλει, όπως επισημαίνουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, μήνυμα ενότητας από τη μία αλλά και αντεπίθεσης προς όλους όσοι «βλέπουν» σενάρια διάσπασης.

Σήμερα που το ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής διοργανώνει εκδήλωση, στην οποία βασικός ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα δοθούν πιστεύω πειστικές απαντήσεις

Γιατί όλοι λένε πως ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί τόσο στον ιδρυτή της ΝΔ όσο και σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της χώρας όπως για παράδειγμα στην ελληνογαλλική συμφωνία.

BARAT

Το ενδιαφέρον γίνεται ακόμα μεγαλύτερο εξαιτίας δύο ακόμα στοιχείων που θα καταγραφούν το απόγευμα.

Το πρώτο είναι ότι χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κίνηση που από μόνη της προσδίδει έναν ισχυρότατο συμβολισμό ενότητας της παράταξης, σε μία χρονική συγκυρία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται στη δημιουργία σεναρίων περί γαλάζιας εσωστρέφειας.

Το δεύτερο είναι ότι στην πρώτη σειρά των καθισμάτων θα βρίσκεται και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ , ο Αντώνης Σαμαράς.

Η παρουσία του κ.Σαμαρά θα έρθει να επισφραγίσει τη διάθεση για ενότητα που επικρατεί σε όλες τις γαλάζιες «φυλές» παρά τις προφανώς διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν σε ένα μεγάλο κομματικό φορέα, όπως είναι η ΝΔ.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση είναι σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ καθώς και οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

Μια εκδήλωση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού αλλά εξαιτίας της πανδημίας αναβλήθηκε.


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version