29/05/2024
16.5 C
Serres

Ο Σύλλογος δεν θα γίνει προεκλογικό βιλαέτι της Νέας Δημοκρατίας

Array

Οι παρατάξεις ΑΚΕ – ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΔΗΣΥ αναφέρουν με ανακοίνωση τους σχετικά με τις επισκέψεις σχολείων στον Τύμβο Καστά πώς “ΠΑΝΤΑ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΙΣΟΔΥΜΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ”

Συναδέλφωσες, συνάδελφοι, φαίνεται ότι κάποια μέλη της ΔΑΚΕ Σερρών βρίσκονται σε προεκλογικό πανικό και με τις ανακοινώσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα email των σχολείων δε δίστασαν να καταγγείλουν τη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών και παράλληλα να προβοΰν σε μονομερή ενημέρωση λέγοντας φεύδη και αποκρύπτοντας την πραγματική τους σκοπιμότητα.

Αναφορικά με τις τελευταίες ανακοινώσεις του αιρετού εκπροσώπου της ΔΑΚΕ Π.Ε. Σερρών, για την πρόταση που έγινε από τον ίδιο και την εισηγήθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου και μέλος της ΔΑΚΕ, η τοποθέτηση των εκπροσώπων του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ – ΑΚΕ – ΔΗΣΥ σημειώνει τα εξής:

Θεωρεί ατόπημα από πλευράς του «αιρετού» εκπροσώπου της ΔΑΚΕ, την ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας και άκρως προσβλητική για τις δημοκρατικές διαδικασίες και την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου «Εμμ. Παπάς» επειδή, τεκμηριωμένα, κατέθεσαν τις επιφυλάξεις τους και την αντίρρησή τους ως παρατάξεις στην πρόταση για επίσκεψη στον λόφο Καστά.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η πρόταση που κατατέθηκε στα μέλη του συλλόγου με τη μορφή κατεπείγοντος. χωρίς να είναι δηλ. θέμα ημερήσιας διάταξης και στάλθηκε με μέηλ, ζητώντας άμεσα απάντηση, είχε ως χρονοδιάγραμμα την επίσκεψη στο συγκεκριμένο μνημείο, άμεσα, σε δυο διαφορετικές επισκέψιμες περιόδους μία μέσα στις διακοπές του Πάσχα και μία στις αρχές Μαΐου.

Στην αιτολογημένη τοποθέτηση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΑΚΕ – ΔΗΣΥ), που στάλθηκε με απαντητικό mail, υπήρξε αντιπρόταση για διαφορετικές ημερομηνίες επίσκεψης του μνημείου, μέσα σε εύλογο χρόνο και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Η αντιπρόταση αυτή τεχνηέντως αποκρύφτηκε από την ανακοίνωση του αιρετού δίνοντας λάθος εντυπώσεις, απόλυτα εκτεθειμένη σε παρερμηνείες.

Ο αιρετός της ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν συμπεριέλαβε, ως όφειλε, την αντιπρόταση για την επίσκεψη στο μνημείο Καστά, αλλά με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και το ύφος της, ουσιαστικά είναι σαν να εγκαλεί τις 3 αυτές παρατάξεις και προσβάλλει έμμεσα την πλειοψηφία των εκπροσώπων του Δ.Σ. του Συλλόγου.


Είναι γεγονός ότι κάθε παράταξη φέρνει ένα θέμα ή πρόταση προς συζήτηση και προς ψήφιση στο σύλλογο το οποίο άλλοτε το ψηφίζουν όλες οι παρατάξεις, άλλοτε το ψηφίζει η πλειοψηφία των παρατάξεων και άλλοτε η πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί, ακολουθώντας τις αρχές της Δημοκρατίας.

Οι αποφάσεις του συλλόγου, όποιες κι αν ήταν αυτές, μέχρι τώρα ήταν σεβαστές από όλες τις παρατάξεις.

Δεν συνέβη το ίδιο πρόσφατα που η ΔΑΚΕ ενώ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα και η πλειοψηφία των παρατάξεων δεν θεώρησε σκόπιμο να το ψηφίσει, δεν σεβάστηκε τη βούληση της πλειοψηφίας και δύο από τα μέλη της ΔΑΚΕ προσπάθησαν να λοιδορήσουν τρεις από τις υπόλοιπες τέσσερις παρατάξεις για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Και αυτό γιατί;
Γιατί δεν τους βόλεψε αυτή η απόφαση.
Γιατί ήθελαν να κάνουν το Σύλλογο προεκλογικό βιλαέτι του κόμματος που ανήκουν, της Νέας Δημοκρατίας.


Γιατί ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και τέσσερα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε και δεν προχώρησαν τα έργα στον τύμβο Καστά, ένα μήνα πριν τις εκλογές θυμήθηκε να αναδείξει το έργο!

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.


Η αγωνία των μελών της ΔΑΚΕ να στηρίξουν και να βοηθήσουν προεκλογικά το κόμμα τους τη ΝΔ, χρησιμοποιώντας το όνομα και την υπόσταση του Συλλόγου, τους οδηγεί σε ολέθρια λάθη.


Ο πολιτικός πολιτισμός δεν προάγεται μέσα από μισές αλήθειες, από προσβολές και υπονοούμενα πως μέλη του Δ.Σ. λειτουργούν ως εκπρόσωποι κομμάτων ενώ αντίθετα τα μέλη της ΔΑΚΕ λειτουργούν ως κομματικοί εγκάθετοι.


Αποτελεί προσβολή προς την αντίληψη του εκλογικού σώματος, η τοποθέτηση εκπροσώπου αιρετού να λασπολογεί για το ήθος του καθενός εκπροσώπου του Δ.Σ. που δεν ανήκει στην παράταξή του.

Αποτελεί ντροπή η κατάπτυστη ανακοίνωσή του.


Αυτός είναι ο δρόμος της πόλωσης, του κατήφορου παλαιοκομματικής κοπής.

Αυτόν τον δρόμο δεν θα τον ακολουθήσουμε.

Θα καταθέτουμε πάντα τις απόψεις, θέσεις και προτάσεις μας, απόλυτα αιτιολογημένες όπως ακριβώς κάναμε και για το θέμα του τύμβου Καστά.

Αναφορικά δε με το θέμα, είναι κοινό μυστικό πως η βιασύνη της Υπουργού Πολιτισμού να δοθεί η άδεια προσβασιμότητας στον χώρο, χωρίς να έχουν τελεσθεί οι εργασίες τοποθέτησης του κέλυφους όπως είχε ανακοινωθεί για τα τέλη του 2022, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες υποτυπώδεις υποδομές πρόσβασης στο μνημείο (στον ηλεκτρονικό τοπικό τύπο στις 19/4/2023 τη μέρα που προτάθηκε να επισκεφτούμε το μνημείο, υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό για την αδυναμία πρόσβασης λόγω λάσπης και μηδενικής προετοιμασίας του χώρου να δεχθεί υπό αυτές τις συνθήκες λεωφορεία).

Τα παραπάνω δικαιολογούν τις επιφυλάξεις όλων μας, για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης και σε καμία των περιπτώσεων, δεν θα θέλαμε η εκπαιδευτική κοινότητα να εργαλειοποιηθεί για να εξυπηρετηθούν έμμεσα σκοποί τρίτων.

Αλλωστε το μνημείο θα παραμείνει και μετά τις εκλογές του Μαΐου και δεν κινδυνεύει να μετακινηθεί όπως τα αρχαία του Σταθμού Βενιζέλου.

Για να πάφει να ντρέπεται και η ντροπή, λίγη ενσυναίσθηση από κάποιους συνδικαλιστές εκπροσώπους δεν βλάπτει, και κυρίως, ο λόγος τους να είναι αντίστοιχος της θέσης τους χωρίς να προσβάλλει και να αποκρύπτει αλήθειες.

Ως παρατάξεις δεν διακατεχόμαστε ούτε από συμπολιτευτικά ούτε από αντιπολιτευτικά σύνδρομα αλλά μόνο από την σωστή θεώρηση των πραγμάτων!

Σέρρες: Για την ΔΑΚΕ έκλεισε πριν ανοίξει ο Τύμβος Καστά;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης κυνήγησε τους διαρρήκτες με… σκούπα

Ο περίεργος τρόπος που ιδιοκτήτης σπιτιού καταδίωξε διαρρήκτες Ιδιοκτήτης σπιτιού στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να απομακρύνει τους επίδοξους διαρρήκτες που είχαν πάει στην οικία του χρησιμοποιώντας...

Ματίνα Νικολάου: “Είχα οικονομική βοήθεια από φίλους σε δύσκολες περιόδους”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ματίνα Νικολάου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη στήριξη που δέχθηκε από φίλους και οικογένεια σε δύσκολες περιόδους της ζωή...

Σάκης Ρουβάς: «Δεν ήθελα να κάνω οικογένεια»

Ο τραγουδιστής μιλά για την προσωπική και οικογενειακή ζωή του. Ο Σάκης Ρουβάς αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις και κυρίως να μιλάει για την προσωπική του...

Στέλιος Κουδουνάρης: Έκλαψα γιατί ένας πελάτης με είχε κοροϊδέψει, ήθελα να τα παρατήσω...

Ο γνωστός σχεδιαστής και κριτής του «My Style Rocks», Στέλιος Κουδουνάρης, καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τι σημαίνει να ανήκεις σε μια αγαπημένη οικογένεια

Πόσες φορές έχετε καταραστεί την τύχη και την μοίρα σας για ένα σωρό λόγους -σημαντικούς κι ασήμαντους; Και, από την άλλη πλευρά, πόσο συχνά σκέφτεστε...

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ: Διοργάνωσαν ημερίδα για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ι. Καϊτεζίδης: «Ο ΟΕΥ είναι το κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμα των Δήμων μας» Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει...

Τα 4 ζώδια που διαπρέπουν στα πάντα – «Ξεχωρίζουν σε όλα χωρίς κόπο»

Η αστρολογία πάντα γοήτευε τους ανθρώπους. Αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την προσωπικότητα, την συμπεριφορά και την μοίρα μας. Ενώ κάθε ζώδιο έχει τα δυνατά του...

Συνέχισε να διαβάζεις