30/05/2024
14.8 C
Serres

Ενωτική Τοπική Συμφωνία: Η δικαιοσύνη δεν χειραγωγείται

Array

Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε το αυτονόητα, παράλληλα όμως, συνέτριψε την χυδαία επιχειρηματολογία και τα κυνικά fake news των τελευταίων μηνών, λέει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Τοπική Συμφωνία (ΕΝΤΟΣ) 

Τα ονόματα των επινοητών τους θα γραφτούν με μαύρα γράμματα στην Ιστορία αυτού του περήφανου τόπου και καταδικάζονται οριστικά στη συνείδηση του σερραϊκού λαού ο οποίος τον Οκτώβριο αποφάσισε να γυρίσει σελίδα. 

Αυτούς τους 4 μήνες :

  • Επιστρατεύτηκαν ΜΜΕ στα οποία δημοσιεύτηκαν ακόμα και ψεύτικες, παραποιημένες φωτογραφίες των ψηφοδελτίων.
  • Υπήρξε μια πρωτοφανής για τον τόπο μας απόπειρα κακοποίησης της αλήθειας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης
  • H κοινή γνώμη έγινε πολλές φορές μάρτυρας της προσπάθειας να διαμορφωθεί υπογείως κλίμα για την έκβαση της δίκης. 
  • Συνεχείς ήταν οι αναφορές για συγκεκριμένα πρόσωπα που διέδιδαν ότι γνώριζαν δήθεν «από μέσα και εκ των προτέρων» το τι θα αποφασίσει το δικαστήριο. 
  • Νοσηροί εγκέφαλοι επιστράτευσαν στην φαντασία τους ακόμα και πολιτικά πρόσωπα τα οποία δήθεν θα επηρέαζαν την κρίση του δικαστηρίου. 
  • Σε ένα κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας, στη δημόσια σφαίρα ομνύαν στο όνομα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και στις κατ ‘ιδίαν συζητήσεις την κακοποιούσαν με κυνισμό 

Τα σημεία της απόφασής που τερματίζουν τα «ροζ» ψέματα που ειπώθηκαν χωρίς ντροπή:

  1.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης για τα δήθεν «ροζ» ψηφοδέλτια, στο οποίο αναφέρει στο σχετικό απόσπασμα το οποίο αξίζει να πληροφορηθούν οι Σερραίοι δημότες

«Υφίσταται μικρή διαφοροποίηση ως προς την ειδικότερη απόχρωση του λευκού χρώματος, μη δυνάμενη, πάντως, να προσδιοριστεί σε άλλο χρώμα και συγκεκριμένα σε χρώμα ροζ». 


  1. Μάλιστα, η απόφαση αναφέρεται και τις αιτίες της μικρής διαφοροποίησης εξαϋλώνοντας τις συκοφαντικές και τοξικές κατηγορίες που έφτασαν ακόμα και να αναφέρονται σε… απόπειρα νοθείας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση:

«Η μικρή διαφοροποίηση οφείλεται στην ποιότητα ή στο είδος του δημοσιογραφικού χαρτιού που σχετικώς χρησιμοποιήθηκε, καθώς είναι σύνηθες γεγονός η µη απόλυτη ομοιομορφία του χαρτιού που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση ψηφοδελτίων, ιδιαίτερα σε περίπτωση εκτύπωσης δεύτερης παρτίδας από το ίδιο ή διαφορετικό τυπογραφείο.

Και ολοκληρώνεται το σκεπτικό αναφέροντας με ξεκάθαρο, εμφατικό τρόπο μην αφήνοντας καμιά «ροζ ή άλλου χρώματος» αμφιβολία:

«Το Δικαστήριο κρίνει ότι, η διαφοροποίηση που παρατηρείται στα προσβαλλόμενα ψηφοδέλτια, είναι επουσιώδης, δεν συνιστά εμφανή απόκλιση από το λευκό χρώμα που οφείλουν τα ψηφοδέλτια…και δεν αποτελεί διακριτικό γνώρισμα που παραβιάζει τη μυστικότητα της ψηφοφορίας». 


Η Απόφαση τερματίζει την όποια παραφιλολογία: τα ψηφοδέλτια δεν είναι ροζ.

Ξεχάσαν να «σβήσουν την μηχανή» των fake news – Είναι άσχετοι ή απλά ένοχοι;

Παρά την ξεκάθαρή απόφαση και το σκεπτικό κόλαφο για τον κ. Χρυσάφη φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό στην παραπληροφόρηση. Σε μια πρωτοφανή δήλωσή του υποστήριξε ότι το δικαστήριο δήθεν… μείωσε την διαφορά ψήφων μεταξύ των δυο συνδυασμών σε… 10. 

Ουδέν ψευδέστερον, κάτι που το γνωρίζει και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής. Είτε αγνοεί και παρανοεί, είτε για μια ακόμη φορά παραπληροφορεί τον σερραϊκό λαό με κυνισμό και πρωτοφανές θράσος που – αλήθεια – του το αναγνωρίζουμε όλοι.


Η δικαστική απόφαση, αφού καταρρίπτει έναν έναν τους λοιπούς ισχυρισμούς για τα δήθεν άκυρα ψηφοδέλτια της παράταξής μας, στο τέλος αναφέρει ότι ακόμα και αν γινόταν δεκτοί οι ισχυρισμοί του κ. Χρυσάφη (ως προς την ένσταση για ακύρωση συγκεκριμένως της τελευταίας ομάδας των προσβαλλόμενων ψηφοδελτίων) απλά και ξεκάθαρα το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του συνδυασμού «ΕΝΤΟΣ» δεν θα ανατρεπόταν, και για το λόγο αυτό δεν τα εξετάζει (χρησιμοποιώντας τον γνωστό σε πρωτοετείς φοιτητές της νομικής όρο ότι ο λόγος αυτός της ένστασης απορρίπτεται ως αλυσιτελώς προβαλλόμενος).

Η διαφορά παραμένει στις 37 ψήφους. Και στη Δημοκρατία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, είτε η διαφορά είναι 1 ψήφος είτε είναι 1000. Ας το αποδεχτεί επιτέλους η Συμμαχία Σερραίων!

Ο κύκλος της τοξικότητας 4 μηνών έκλεισε οριστικά.

Ανοίγει ο κύκλος της δημιουργίας εις όφελος των δημοτών.

Αυτή η δημοτική αρχή δεν χειραγωγείται από κανέναν και δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει με ενότητα, αποφασιστικότητα αλλά και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα εσωστρέφειας, παθογένειών και απόπειρας διατήρησης κατεστημένων αντιλήψεων που θέλουν να κρατήσουν τον τόπο πίσω.

ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕΛΙΔΑ, ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Ο Δήμος Σερρών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 ζητά καθαρισμό οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή

Το Σωματείο επεξεργασίας απορριμμάτων Π.Ε. Σερρών στον Σπυρόπουλο

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Να μην βάλουν πρόστιμα οι Δήμαρχοι για την νέα εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας

Η Λαική Συσπείρωση καλεί τους Δήμους να απειθαρχήσουν στην εγκύκλιο και να μην βάλουν πρόστιμα καθώς τον Απρίλιο του 2024 η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών...

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ενεργειακός διάδρομος διαμετακόμισης η πατρίδα μας

ΔΕΣΦΑ: Η περιφερειακή συνεργασία κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας  Ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε τη διήμερη εκδήλωση υψηλού επιπέδου...

Αυτή την Παρασκευή στο Δήμο Σερρών η εθελοντική δράση “WORLD CAFÉ” – Διάλογοι...

Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τους Roes Cooperativa, διοργανώνουν την Παρασκευή 31 Μαΐου και 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, μία βιωματική δράση...

Ιωάννης Καλόμοιρος, Πρόεδρος της Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη με προυποθέσεις η συνεργασία των εξωτερικών...

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, περί αναστολής της συνεργασίας του με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Influencer θα αναδειχθεί άγιος με τη συγκατάθεση του Πάπα

Σε συνάντηση του Πάπα με το τμήμα αγιοποιήσεων του Βατικανού άνοιξε ο δρόμος για να γίνει άγιος ο «Influencer του Θεού». Έφηβος που γεννήθηκε στο...

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του ΔΙΠΑΕ!

Ο κ. Σχοινάς αναγορεύτηκε στην πανεπιστημιούπολη των Σερρών σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που σύμφωνα με...

28χρονη στpαγγαλίστηκε από 17χpονο γιατί γέλασε ενώ έκαναν σeξ

Τραγικό τέλος είχε μια 28χρονη στη Φρανκφούρτη, η οποία ξυλοκοπήθηκε και στραγγαλίστηκε από έναν 17χρονο Τυνήσιο επειδή γέλασε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης,...

Συνέχισε να διαβάζεις