Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σερρών: Είμαστε ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί.

Ο εξαναγκασμός ή επιβολή πειθαρχικών μέτρων· οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα.

Το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό. Είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90% (εμβολιασμένοι, φυσική ανοσία, αναμονή εμβολιασμού, μη εμβολιασμένοι με ιατρική εντολή).

Πάγιο και διαχρονικό αίτημα είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ και ο χαρακτηρισμός του θανάτου των υγειονομικών ως εργατικό ατύχημα.

Παρόλα αυτά και αφού υπάρχει το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής για την ένταξη μας στα ΒΑΕ δεν υπάρχει κάποια πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση, πάρα μόνο υπάρχει η στοχοποίηση των υγειονομικών με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Με την τροπολογία των υποχρεωτικών εμβολιασμών των υγειονομικών και η ενδεχόμενη επιμονή στην εφαρμογή της υποχρεωτικότητας, θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα νοσοκομεία και τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, αφού περισσότεροι από 10000 υγειονομικοί κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με αναστολή καθηκόντων.

Το κενό που θα δημιουργηθεί σε προσωπικό στα νοσοκομεία είναι αδύνατο να καλυφθεί αφού υπάρχουν τμήματα στα νοσοκομεία τα οποία για να καλυφθούν χρειάζονται εξειδικευμένο προσωπικό (αιμοδοσία, τεχνητό νεφρό, ΜΕΘ κ.λ.π.) και η ελάχιστη εξειδίκευση διαρκεί 6 μήνες.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version