Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή σούπα.
Και τι θα λέγατε να δοκιμάζατε ένα εύκολο πιάτο με φινλανδικές ρίζες που συνδυάζει την πατάτα με τον σολομό;
Τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τη σούπα lohikeitto.
Συνολικός Χρόνος: 40′
Υλικά
50 γρ. βούτυρο
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 πράσα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
1.000 ml ζωμό λαχανικών
500 γρ. φιλέτο από φρέσκο σολομό
300 ml ζεστό γάλα
γάλα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα λαχανικά για 3’.
Προσθέτουμε τον μισό άνηθο, τον ζωμό, το μπαχάρι και τα πιπέρια, σιγοβράζουμε τη σούπα για 15’.
Προσθέτουμε ολόκληρο τον σολομό, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, σιγοβράζουμε για 6’-8’.
Βγάζουμε τον σολομό και τον κρατάμε ζεστό
Βήμα 2
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο.
Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.
Tips
Αν χρειαστεί, αραιώστε τη σούπα με επιπλέον ζεστό γάλα ή ζωμό.