14/07/2024
33 C
Serres

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ: Πέρασε η αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ με 600.000 Ευρώ!

Array

Η σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου “Αχιλλέας Καραμανλής’’ στην κοινότητα Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης έγινε τον περασμένο Ιούλιο και ήδη προχθες 12 Ιανουαρίου 2021, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση της ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αμφίπολης

Στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πρώτη

Στις 12 Ιανουαρίου 2021 ( Αρ. Πρωτ.:2455), εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τη Γεν. Δ/ση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής, η ΑΠΟΦΑΣΗ της ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV, της Πράξης: «Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου “Αχιλλέας Καραμανλής’’ στην κοινότητα Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης»,συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αμφίπολης.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

Υποέργο 1: «Κατασκευή υποδομών για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου “Αχιλλέας Καραμανλής” στην δημοτική κοινότητα Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης» προϋπολογισμού 400.000,00 €.

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

Υποέργο 2: «Προμήθεια υλικών για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου “Αχιλλέας Καραμανλής” στην δημοτική κοινότητα Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης» προϋπολογισμού 200.000,00€.

Συγκεκριμένα προτείνονται :

Η κατασκευή υποδομής και η τοποθέτηση ταρτάν στίβου, στον υφιστάμενο χωμάτινο στίβο, περιμετρικά του γηπέδου Ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνουν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών, με την παράλληλη με την παράλληλη κατασκευή αποστραγγιστικού καναλιού στην εσωτερική περίμετρο του στίβου και η επίστρωση της τελικής επιφάνειας με ελαστικό τάπητα ( ταρτάν).


Χυτό επαλειφόμενο, αντιολισθητικής υφής, ελαστικό υλικό, για την επίστρωση των δαπέδων των εξωτερικών γηπέδων καλαθοσφαίρισης (2), πετοσφαίρισης (2), χειροσφαίρισης (1) και αντισφαίρισης (2).

  • Ανακατασκευή γηπέδων beachvolleyστις προβλεπόμενες προδιαγραφές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.
  • Αντικατάσταση δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου
  • Αντικατάσταση τμημάτων περιμετρικών τοιχίων αντιστήριξης.

O Δήμαρχος Αμφίπολης ευχαρίστησε τον Μπαχαρόπουλο Μπαχάρη

Μετά την απόφαση ένταξης ο Δήμαρχος του Δήμου Αμφίπολης, ευχαρίστησε το Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Πρώτης κ. Μπαχαρόπουλο Μπαχάρη, που ως Πρόεδρος τότε του Ν.Π.Δ.Δ., ανέλαβε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με παράγοντες του Δήμου άλλα και εξωτερικούς συνεργάτες που αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, κατόρθωσαν μέσα σε ένα ασφυκτικά περιορισμένο χρονικό πλαίσιο να ολοκληρώσουν την σύνταξη του Φακέλου και την υποβολή του αιτήματος για το συγκεκριμένο έργο.

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου και θα το καταστήσει πόλο έλξης για αθλητικές εκδηλώσεις, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του μαζικού και σωματειακού αθλητισμού και την ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού.

Ως γνωστόν, κάθε δυο χρόνια στις εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουμε τη διεξαγωγή της Μαθητιάδας, με συμμετοχή αθλητών από 45 χώρες.


Να σημειώσουμε πως προηγήθηκε τον Ιούλιο η σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς η αναβάθμιση αφορά:

Το χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων, ο οποίος περιλαμβάνει γήπεδα καλαθοσφαίρισης (2), πετοσφαίρισης (2), χειροσφαίρισης (1), αντισφαίρισης (2), ποδοσφαίρου με χωμάτινο στίβο περιμετρικά (1), beach volley (2), κλειστό γυμναστήριο (1) και εγκαταστάσεις WC – αποδυτηρίων & κυλικείο.

Επιπλέον υπάρχουν και ανοιχτοί διαμορφωμένοι χώροι, οι οποίοι μπορούν να υποδεχτούν προσωρινές εγκαταστάσεις, για τη διεξαγωγή διαφόρων άλλων αθλημάτων, όπως γυμναστικής, πυγμαχίας, άρσης βαρών, σκοποβολής, τοξοβολίας κ.α., κυρίως κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Μαθητιάδας.

Διαβάστε επίσης εδώ για την ένταξη που ανακοίνωσε ο κ. Χατζόπουλος στις 22 Ιουλίου

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Καραμανλή

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Νίκος Παπαθανάσης: Με ψηφιακά μέσα ο εντοπισμός της αυθαίρετης δόμησης

Την τεχνολογία ενεργοποιεί το ελληνικό Δημόσιο στη μάχη για τον εντοπισμό και τον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση. Σε αυτό...

Νίκη Κεραμέως: Επέκταση της άδειας μητρότητας και σε ακόμα περισσότερους κλάδους

Ένας από τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η προστασία της μητρότητας αναφέρει η Νίκη Κεραμέως Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. Με...

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση επενδύει στους νέους αγρότες

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών,...

Ο Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, 83 χρόνια από την Πράξη Ανακήρυξης...

Γράφει ο Νότης Μαριάς, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, [email protected] Συνεδρίασε στην Ουάσιγκτον από 9-11 Ιουλίου 2024 η Σύνοδος Κορυφής του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Υπεγράφη η χρηματοδότηση για το προπονητικό κολυμβητήριο ύψους 1.800.000 ευρώ

Ευελπιστούμε η πόλη να επιστρέψει σε μια κανονικότητα στις αθλητικές υποδομές» ανέφερε η Δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα για το προπονητικό κολυμβητήριο ύψους 1.800.000 ευρώ. «Πράσινο φως»...

Χιλιάδες οι Βούλγαροι που έρχονται για διακοπές στο Στρυμονικό κόλπο

Κάνοντας με το αυτοκίνητο την διαδρομή Ασπροβάλτα – Σταυρό το πρωί της Κυριακής διαπίστωσα πόσο μεγάλη ήταν η κίνηση και πόσο άμεσα θα πρέπει...

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Ξεκινάει την Παρασκευή 19 Ιουλίου η «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη

Η απόλυτη κωμωδία του αρχαίου θεάτρου σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, η «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη ξεκινάει την Παρασκευή 19 Ιουλίου. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών...

Συνέχισε να διαβάζεις