Αλμυρό Κέικ σπανάκι ιδανικό για όλες τις ώρες

Αγαπημένη συνταγή για απολαυστικό κέικ σπανάκι!

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια γλυκού bakin powder
  • 4 αβγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 250γρ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
  • 350 γραμμάρια σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 400 γραμμάρια φέτα θρυματισμένη
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο (ή το ηλιέλαιο), τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το baking powder και το αλεύρι.

Μόλις δέσει το μείγμα, ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

το σπανάκι το σουρωνουμε για 2 λεπτά και το στραγγιζουμε καλά.

Παίρνουμε τη φόρμα για τα κέικ, με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε.

Ρίχνουμε τη ζύμη μας στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Το κέικ είναι υγρό. Δεν είναι στεγνό όπως το κλασικό.

Πηγή: xrysessyntages.gr