08/05/2024
26.9 C
Serres

Μελιτζανοσαλάτα του Άκη

Array

Σπιτική μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά που μπορούμε να σερβίρουμε σαν ορεκτικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις μελιτζάνες

  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλες τις μελιτζάνες.
  • Καπνίζουμε τις μελιτζάνες στις εστίες γκαζιού της κουζίνας μας σε δυνατή φωτιά. (Εάν δεν έχουμε γκάζι τις τοποθετούμε σε μία σχάρα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα, για 40 περίπου λεπτά).
  • Αφήνουμε τις μελιτζάνες στις εστίες για περίπου 20-25 λεπτά. Φροντίζουμε να τις γυρίσουμε από όλες τις πλευρές.
  • Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Εφόσον έχουν μαλακώσει είναι έτοιμες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι, όσο είναι ακόμα ζεστές οι μελιτζάνες μας, τις ανοίγουμε κατά μήκος.
  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε μέσα σε μία πετσέτα.
  • Στύβουμε καλά την πετσέτα σε ένα μπολ για να φύγουν όλα τα υγρά της μελιτζάνας (το ζουμί αυτό είναι πάρα πολύ πικρό και δεν το θέλουμε).
  • Έπειτα την ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη μέσα σε ένα μπολ.

Για την πιπεριά

  • Καπνίζουμε και την πιπεριά με τον ίδιο τρόπο που κάναμε τις μελιτζάνες. Την αφήνουμε στην εστία για 10-15 λεπτά.
  • Ακουμπάμε την πιπεριά με το δάχτυλο για να δούμε αν έχει μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπολ και την τυλίγουμε με μία μεμβράνη (έτσι δημιουργούμε υγρασία και είναι πιο εύκολο να αφαιρέσουμε την φλούδα). Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα από την πιπεριά, την κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια.
  • Κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια 1 εκ.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά στο μπολ με τη μελιτζάνα και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μελιτζανοσαλάτα

  • Σε ένα μούλτι προσθέτουμε το σκόρδο, το μηλόξιδο ή ξίδι από λευκό κρασί, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, μόνο το πράσινο μέρος (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα), τον μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.

Συστατικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες, φλάσκες, μέτριες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 30 ml μηλόξιδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Έλενα Τσαγκρινού: Με πείραξε πολύ η θέση που πήρα στη Eurovision

“Πιστεύω ότι ο λόγος που δεν φτάσαμε τριάδα ήταν ο τίτλος για το El Diablo” δήλωσε η Έλενα Τσαγκρινού. Η Έλενα Τσαγκρινού ήταν καλεσμένη στην...

Σοκ στην Ηλεία: Χτύπησε την έγκυο πρώην σύντροφό του

Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία Σοκ έχει προκαλέσει ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, καθώς μία 30χρονη έγκυος γυναίκα κατήγγειλε τον 28χρονο πρώην σύντροφό της ότι...

Βασιλική Μιλλούση: «Δεν τηγανίζω στο σπίτι, δεν υπάρχουν διάφορες σοκολάτες για τα παιδιά»

"Με τα πάρτι ξεκίνησαν να χαλάνε τα παιδιά. Αν μου ζητήσουν, θα τους το δώσω" ανέφερε η Βασιλική Μιλλούση. Η ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική...

Πένθος για την Ελεονώρα Μελέτη

Δύσκολες ώρες για την Ελεονώρα Μελέτη, καθώς έφυγε από τη ζωή ένα πολύ αγαπημένο της πρόσωπο. Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια με μια ανάρτηση στον προσωπικό της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιώργος Θεοφάνους: Εάν οι ONE είχαν βγει πιο τολμηροί στη σκηνή θα είχαν πάει καλύτερα – H απάντηση του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου

Η εξομολόγηση του γνωστού μουσικοσυνθέτη για παλιό διαγωνισμό της Eurovision O Γιώργος Θεοφάνους ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4». Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μίλησε μεταξύ άλλων...

Πέθαινε μόνο του στο δρόμο από τη πείνα και τις αρρώστιες. Αλλά δείτε τι κάνει λίγη αγάπη!

Όταν τα μέλη μιας φιλοζωικής οργάνωσης από τη Βουλγαρία, ειδοοιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας τους για ένα αδέσποτο σκυλί που κινδύνευε, δεν έχασαν χρόνο. Αμέσως μια...

Όταν η Σίσσυ Χρηστίδου ήταν 100 κίλα! (photo)

Η αδημοσίευτη φωτογραφία, που αποκάλυψε μόνη της. Το ημερολόγιο της δίαιτας της Σίσσυς Χρηστίδου συνεχίζεται. Πέρασαν 47 μέρες από τότε που ξεκίνησε την προσπάθειά της...

Συνέχισε να διαβάζεις