Μπρουσκέτες με γαλοπούλα και γραβιέρα

Σερβίρονται με ντοματίνια και μπορούν να πρoσφερθούν και ως μεζεδάκι.

Οι μπρουσκέτες εδώ ψήνονται για λίγο στο φούρνο και η λιωμένη γραβιέρα με τη ρίγανη απογειώνουν τη γεύση τους.

Υλικά για τις μπρουσκέτες

1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο (μπαγιάτικο)
1 σκελίδα σκόρδο
200γρ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
200γρ. γαλοπούλα βραστή, σε κυβάκια
λίγο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
μερικά ντοματίνια
χοντρό αλάτι

Διαδικασία για να φτιάξετε τις μπρουσκέτες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Αφαιρείτε τις γωνίες από το ψωμί και το κόβετε σε φέτες ίσιες ή λοξές όπως προτιμάτε. Κόβετε μία σκελίδα σκόρδο στη μέση και με αυτά τα δύο κομμάτια αλείφετε τις φέτες του ψωμιού να αρωματιστούν ελαφρά.

Τις αραδιάζετε σε ταψάκι και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο σε μια από τις πιο ψηλές σκάλες του φούρνου και ψήνετε για 3-4 λεπτά.

Ανακατεύετε το τριμμένο τυρί με τα φυλλαράκια του της ρίγανης ή του θυμαριού. Βγάζετε το ταψάκι από τον φούρνο και πασπαλίζετε τις φέτες του ψωμιού με το μείγμα του τυριού.

Τέλος, μοιράζετε από πάνω κυβάκια της βραστής γαλοπούλας και βάζετε ξανά το ταψάκι στον φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάζετε τις μπρουσκέτες από τον φούρνο και τις σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα μαζί με ντοματίνια κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι χοντρό, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

Δείτε ακόμα