03/05/2024
18.2 C
Serres

Συνταγή για παραδοσιακά γεμιστά από τον Γιάννη Λουκάκο

Array

Ηρθε η στιγμή να φτιάξεις παραδοσιακά γεμιστά με την συνταγή που δίνει ο Γιάννης Λουκάκος.

Αν είναι ένα φαγητό που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι, αυτό δεν είναι άλλο από τα γεμιστά. Πάντα μυρίζουν υπέροχα και φαίνονται λαχταριστά. Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό που φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές στην κουζίνα τους και ποτέ δεν απογοητεύει την υπόλοιπη οικογένεια.

Ένα φαγητό ελαφρύ που αν αγαπάς και την φέτα, μπορείς να φας και δεύτερο πιάτο πολύ εύκολα. Εμείς βρήκαμε την συνταγή του σεφ Γιάννη Λουκάκου για παραδοσιακά γεμιστά που θα μοσχομυρίσει το σπίτι.

Τα γεμιστά είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φαγητό και η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου είναι εύκολη και με απίθανη γεύση!

ΥΛΙΚΑ
Για τα γεμιστά

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

20 γρ. ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες
2 ντομάτες μεγάλες
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 κολοκύθια στρογγυλά
γέμιση
σάλτσα ψησίματος
αλάτι
ζάχαρη
ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

60 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
140 γρ. ψίχα από μελιτζάνα
ψίχα από κολοκύθι
40 γρ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. ψίχα από τη ντομάτα (συμπληρώνουμε αν δεν είναι αρκετή)
225 γρ, σάλτσα ντομάτας
200 γρ. νερό
280 γρ. ρύζι Καρολίνα
15 γρ. φρέσκο δυόσμο
5 γρ. ξερό δυόσμο
15 γρ. ζάχαρη
8 γρ. αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα ψησίματος


300 γρ. νερό
50 γρ. πελτέ ντομάτας
40 γρ. ελαιόλαδο
8 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

Για τα γεμιστά

Κόβουμε στις μελιτζάνες μια λεπτή φέτα κατά μήκος και αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό τους χωρίς να αφαιρέσουμε όλη την ψίχα τους. Βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ. Κόβουμε στις ντομάτες και τα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ χωριστά για το κάθε λαχανικό.

Κόβουμε στις πιπεριές ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τους σπόρους. Αλέθουμε τις ψίχες από το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τις πιπεριές χωρίς να τις παραφουσκώσουμε. Σκεπάζουμε τα λαχανικά με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη ώστε να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα.


Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, τη γέμιση της ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ξερό δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του, για 10 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο.

Για τη σάλτσα ψησίματος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη αποκαλύπτει: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο κανονικά στην πράξη»

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη αποκαλύπτει ότι έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, «λίγο πριν φάει ξύλο». ΗΔάφνη Λαμπρόγιαννη συγκλόνισε σε συνέντευξή της, αποκαλύπτοντας ότι έχει βρεθεί...

Ο Δημήτρης Κόκοτας αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη ένα μήνα μετά το έμφραγμα – Αντιδρά στα ερεθίσματα

Πολύ θετικά είναι τα νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα που νοσηλεύεται εδώ και καιρό στη ΜΕΘ ύστερα από το έμφραγμα που υπέστη...

Γνωρίζατε ότι η τριχόπτωση επηρεάζει το 50% των γυναικών;

Οι αιτίες και τα προϊόντα που μπορούν να μειώσουν την ένταση του προβλήματος. Μπορεί όταν ακούμε για απώλεια μαλλιών να σκεφτόμαστε αυτόματα τον αντρικό πληθυσμό, η τριχόπτωση...

Συνέχισε να διαβάζεις