29/04/2024
12.5 C
Serres

Πως να φτιάξετε την πιο γρήγορη σπιτική λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

Array

Μια πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε τις λαγάνες μας την Καθαρά Δευτέρα.

  • Μερίδες: 4 μέτριες λαγάνες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
  • Η λαγάνα καταναλώνεται καλύτερα την ίδια μέρα. Φυλάσσεται όμως καλά καλυμμένη σε θερμοκρασία δωματίου για 2 μέρες.

Υλικά για τις λαγάνες

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 16 γρ. ξηρή μαγιά
  • 450 ml χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το μπολ

Υλικά για το άλειμμα

  • 3 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • ωμό σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα με το αλάτι.

2) Σε άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό μαζί με λίγο από το μείγμα των δύο αλεύρων. Αφήνουμε για 10 λεπτά να τραφεί η μαγιά.

3) Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα άλευρα (σε λακουβίτσα που θα κάνουμε στο κέντρο τους).

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

4) Ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά μέχρι να σχηματίσουμε ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

5) Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε ισομεγέθεις 4 μπάλες. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το μεγάλο μπολ που φτιάξαμε τη ζύμη, τοποθετούμε μέσα τις μπάλες ζυμαριού, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό σημείο της κουζίνας για 30-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει.

6) Μεταφέρουμε και πάλι τις ζύμες σε καθαρή επιφάνεια, τις ζυμώνουμε λίγο και τις ανοίγουμε με πλάστη σε σχήμα λαγάνας, πολύ λεπτές.


7) Τις τοποθετούμε σε ταψιά φούρνου περασμένα με λαδόκολλα, τις καλύπτουμε με πετσέτες φούρνου και τις αφήνουμε και πάλι σε ζεστό σημείο να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.

8) Κάνουμε τρυπούλες με τα δάχτυλά μας σε όλη την επιφάνειά τους. Για το άλειμμα, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις περνάμε με πινέλο. Πασπαλίζουμε με ωμό σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

9) Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε τις λαγάνες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε.


Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σνικ: «Δεν έχω τελειώσει το λύκειο αλλά είμαι διαβασμένος. Τελείωσα το σχολείο του...

Ο δημοφιλής τράπερ μίλησε στην τελευταία του συνέντευξη για τη ζωή στην Αγγλία, το…ωράριο της δουλειάς του, την προσωπική ζωή και τις προσψπικές του...

Μεγάλη Εβδομάδα: Πού είναι αφιερωμένη η κάθε ημέρα

Αρχίζει σήμερα η Μεγάλη Εβδομάδα, η εβδομάδα των Παθών. Τη Μεγάλη Δευτέρα τιμάμε μια μεγάλη προσωπικότητα της Π.Δ. τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο, ο οποίος είναι...

Πώς θα καταλάβουμε ότι μια σχέση δεν θα κρατήσει; Μια ειδικός δείχνει τα...

Μπορεί να είναι μπροστά μας από την αρχή αλλά να μη θέλουμε να τα δούμε Υπάρχουν κάποιες σχέσεις που από την αρχή μάς κάνουν να...

Γνωρίζατε ότι η τριχόπτωση επηρεάζει το 50% των γυναικών;

Οι αιτίες και τα προϊόντα που μπορούν να μειώσουν την ένταση του προβλήματος. Μπορεί όταν ακούμε για απώλεια μαλλιών να σκεφτόμαστε αυτόματα τον αντρικό πληθυσμό, η τριχόπτωση...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιάννης Μηλιώκας : “Για το καλό μου” – Η ιστορία του τραγουδιού που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά

“Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μουείδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μουγια το καλό μου..” Ο Γιάννης Μηλιώκας δεν ήταν ποτέ ένας συνηθισμένος τραγουδιστής....

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών συμμετείχε στο πανβισαλτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας,  έξω από το κτήριο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας. Το απαράδεκτο...

Λευτέρης Αυγενάκης: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιρισμών

Την πρόθεσή του να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα συνεταιριστικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα υπογραμμίζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης...

Συνέχισε να διαβάζεις