Το ζεστό κρασί με εσπεριδοειδή και μπαχαρικά δεν γίνεται να λείπει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα και 15 λεπτά
Συστατικά
2 μπουκάλια (των 750 ml) κόκκινο κρασί
3/4 κούπας μηλίτης
1/2 κούπα κονιάκ
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες
2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
2 αστεροειδή γλυκάνισα
4 καρφάκια γαρίφαλο
1 λοβός φυσικής βανίλιας κομμένος στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις όλα τα υλικά και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα
Αποσύρεις το σκεύος από την εστία και περιμένεις για 5 λεπτά
Το σουρώνεις κρατώντας στην άκρη τις ροδέλες των φρούτων μόνο
Βάζεις το punch σε μια μεγάλη κανάτα και προσθέτεις τα φρούτα που κράτησες
Το σερβίρεις με κονιάκ και ζεστό.
Συνταγή για γλυκό του κουταλιού κάστανο
Δήμος Βισαλτίας: Ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες
Κορμός σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού