13/06/2024
24.2 C
Serres

Λαχταριστή καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή -Εύκολη και πεντανόστιμη

Array

Τα ζυμαρικά είναι πάντα καλή επιλογή για ένα γρήγορο και λαχταριστό φαγητό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ζεστή και αυθεντική καρμπονάρα.

Οι παραλλαγές στα πιάτα των ζυμαρικών είναι πολλές και σίγουρα, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθένα, οι σάλτσες ποικίλουν. Από κόκκινη σάλτσα με λαχανικά, μέχρι λευκή με μανιτάρια, στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορούν να σε δελεάσουν.

Μια από αυτές είναι και η καρμπονάρα.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πιο λαχταριστή καρμπονάρα και η συνταγή που θα διαβάσεις πρόκειται για την γνήσια, αυθεντική, με την πλούσια γεύση και το ανεπανάληπτο άρωμα.

Η συνταγή είναι από το Live Kitchen

dei gaia e vima (1)
BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υλικά:

Για τα ζυμαρικά

250 γρ σπαγγέτι
20 γρ αλάτι
2 λίτρα νερό
Για το μπέικον
150 γρ καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια ή Guanciale
70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά


Για την σάλτσα

2 κρόκοι από μέτρια αυγά
1 μέτριο αυγό
100 γρ τυρί πεκορίνο
70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
Πιπέρι
Τυρί πεκορίνο



Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και προσθέτουμε το αλάτι.

Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας (al dente).

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια καπνιστό μπέικον ή Guanciale και το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αυγό, το τριμμένο τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τα σπαγγέτι μέσα στο καπνιστό μπέικον που έχει ροδίσει μαζί με 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά.

Προσθέτουμε 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα σπαγγέτι μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά τα σπαγγέτι και ρίχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να δέσει!! Στολίζουμε με πιπέρι και τυρί πεκορίνο.


Κανελόνια με κιμά και ανθότυρο -Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη Καθ. κ. Σταμάτη Αγγελόπουλου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής...

Σερρών Θεολόγος: Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, ένα μεγαλειώδες πρότυπο χριστιανικής πίστεως!

Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάσθηκε, με λαμπρότητα και στην κατά Σέρρας Εκκλησία, με επίκεντρο...

Σοφία Μουτίδου: Είμαι χρόνια σε αγωγή, παίρνω αντικαταθλιπτικά

Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο πια, δήλωσε η κωμικός Η Σοφία Μουτίδου μίλησε για τα επαγγελματικά της, το...

Βόλος: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τα χέρια του νταή πατέρα

Ο 33χρονος απειλούσε ότι θα τραβήξει τη σκανδάλη αν η γυναίκα καλέσει τις Αρχές, με το παιδί να επεμβαίνει και να καλεί την Αστυνομία Μπροστά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Υπάλληλος στον δήμο Μετεώρων εμφανίστηκε για δουλειά μετά από… 13 χρόνια

Επέστρεψε κανονικά για δουλειά και υπάλληλος που… αγνοούνταν από το μακρινό 2011 Ένα απίστευτο περιστατικό διαπιστώθηκε στον δήμο Μετεώρων, καθώς ένας υπάλληλος εμφανίστηκε ξανά για...

Δημήτρης Μακαλιάς και Λάμπρος Φισφής: «Είμαστε θλιβεροί μεσήλικες»

Ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Λάμπρος Φισφής έδωσαν κοινή συνέντευξη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα. Ο ηθοποιός και ο κωμικός μίλησαν στη συνέντευξη για...

“Φυσούσε η μουσική και ΄γω σιωπούσα” από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών μια βραδιά στο Μπεζεστένι

Παραφράζουμε τον γνωστό πια στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, για να πούμε με άλλα λόγια αυτό, που ζήσαμε, και αυτά, που αισθανθήκαμε, όσοι βρεθήκαμε στο...

Συνέχισε να διαβάζεις