29/05/2024
16.5 C
Serres

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Aνακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης Σερρών

Array

Σε Επίτιμη Δημότη Σερρών ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μία συγκινησιακά φορτισμένη πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.

Κατά τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Χρυσό Σταυρό των Αγίων Θεοδώρων, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Σερρών και το χρυσό κλειδί της πόλης.

«Η παρουσία σας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 108η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών, αυτή την επετειακή χρονιά, κατά την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 αποτελεί ύψιστη τιμή για τον τόπο μας», τόνισε ο κ.Χρυσάφης προσφωνώντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Γνωρίζουμε την αγάπη σας και την ευαισθησία σας για τη Βόρεια Ελλάδα.
Αλλά πιστέψτε με, μία βαθιά σχέση ριζώνει μεταξύ μας σε αυτόν εδώ τον τόπο, που με σεβασμό και αγάπη σας υποδέχεται σήμερα»,
σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών.

Ο κ.Χρυσάφης αφού αναφέρθηκε στη μακρά και ένδοξη ιστορία των Σερρών και στον αγώνα που έδωσαν οι Σερραίοι στην Επανάσταση του 1821 με πρωτοστάτη τον Αρχιστράτηγο των Ελληνικών Επαναστατικών Δυνάμεων της Μακεδονίας Εμμανουήλ Παπά, μία από τις αγνότερες και τις πιο αδικημένες μορφές της Επανάστασης υπογράμμισε:

«Αυτό που γνωρίζουμε καλά σε αυτόν τον τόπο, που σαρώθηκε από τους ανέμους της ιστορίας πάμπολλες φορές, που έγινε πατρίδα για τον προσφυγικό Ελληνισμό είναι να αντέχουμε, να αγωνιζόμαστε και να προχωράμε.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας άφησαν οι ήρωες μας.

Αυτός είναι ο δρόμος που μας έδειξαν σπουδαίοι Σερραίοι που διέπρεψαν στην πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, την επιστήμη με κορυφαίο τον συντοπίτη μας, τον αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Όπως εξήγησε ο κ.Χρυσάφης, «Οι Σέρρες το 2021 κοιτούν με αισιοδοξία το Αύριο» και κατέληξε:

«Είμαι σίγουρος ότι η πόλη μας, η πόλη σας θα σας κάνει υπερήφανη.
Εμείς, όλοι οι πολίτες των Σερρών, σας νιώθουμε ήδη έναν δικό μας άνθρωπο.
Καλώς ήρθατε στη σερραϊκή οικογένεια».

Στην αντιφώνησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε:

«Είναι τιμή για μένα η ανακήρυξή μου σε επίτιμη δημότη των Σερρών, μιας πόλης με μακρά ιστορία, από τις λίγες αρχαίες πόλεις της Ελλάδας που εδώ και τρεις χιλιάδες διακόσια χρόνια ζει, δημιουργεί και ακμάζει, αναγεννώμενη σε κάθε καμπή της διαδρομής της μέσα στον χρόνο».

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Εμφανώς συγκινημένη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διάβασε το τηλεγράφημα του Ναπολέοντα Σωτήλη, Διοικητή της 7ης Μεραρχίας που ελευθέρωσε τις Σέρρες στις 29 Ιουνίου , προς το Γενικό Αρχηγείο :

«Πόλις Σερρών εκάη ολόκληρος. Πλήθος γυναικοπαίδων ευρέθησαν φονευμένα ή απηνθρακωμένα εντός των οικιών. Πόλις στερείται εντελώς άρτου. Άστεγοι υπερβαίνουσιν είκοσι χιλιάδας».


Και συνέχισε λέγοντας:

«Αλλά η συγκίνησή μου βαθαίνει ακόμη περισσότερο με την περιγραφή της απελευθέρωσης της πόλης από τον Δημοσθένη Μέλφο, βουλευτή Σερρών μετά τις πρώτες εθνικές ελληνικές εκλογές στις οποίες συμμετείχε και ο Νομός Σερρών, στις 31 Μαΐου 1915: Οι πεινώντες και γυμνοί Σερραίοι, δακρύοντες και ενθουσιώντες υπεδέχοντο τον ελευθερωτήν Στρατόν, φωνάζοντες “Ας καήκαμε” και “Ζήτω το Έθνος”».

Η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία της σε δύο μεγάλους Σερραίους: τον ήρωα της Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παπά και στον πρωτεργάτη της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Με γεμίζουν αισιοδοξία οι πρωτοβουλίες του Δήμου Σερρών για τη δημιουργία Ψηφιακού Ιστορικού Πάρκου Ηρώων, όπως και Πάρκου Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Για την ανάπλαση πάρκων και πλατειών με ιδιαίτερη μέριμνα για τον πολίτη· για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με την εκπόνηση ενός προγράμματος ασφαλτοστρώσεων, κατασκευής κόμβων και νέων γεφυρών.


Για τη λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιριακών υποδομών.

Για τη δημιουργία χώρων πολιτισμού και κυρίως για τη μετατροπή του Στρατοπέδου Παπαλουκά σε πολιτιστικό Κέντρο, με το όνομα ”Κωνσταντίνος Καραμανλής”», επισήμανε και κατέληξε:

«Από σήμερα είμαι κι εγώ δημότης Σερρών, από σήμερα μετέχω κι εγώ στις ανησυχίες, στα όνειρα, τις προσδοκίες σας.

Εύχομαι ο ανανεωτικός, δημιουργικός άνεμος να μην παύσει ποτέ να πνέει σ’ αυτή τη γωνιά της πατρίδας μας, δικαιώνοντας τους αγώνες αιώνων».

  • Στην πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Σερρών παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστας Καραμανλής ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Σερρών κ.Τάσος Χατζηβασιλείου ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, οι Βουλευτές κκ Θεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος κ.Αναστάσιος Σπανός.

Η διήμερη επίσκεψή της Πρόεδρου της Δημοκρατίας για την 108η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης άρχισε από το Δημαρχείο Σερρών, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειο Κατιρτζόγλου.

Κατά τη συνάντησή τους ο κ.Χρυσάφης δώρισε στην Πρόεδρο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά του Δήμου Σερρών για τη φετινή επετειακή χρονιά.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας στο Επισκοπείο.

Μετά την ανακήρυξη σε Επίτιμη Δημότη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Σερρών επισκέφθηκαν παραγωγικές μονάδες και στη συνέχεια πραγματοποίησαν περίπατο στην Κοιλάδα των Σερρών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο στην Ακρόπολη της πόλης, που παρέθεσε προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Σερρών.

Στη διάρκεια του δείπνου ο κ.Χρυσάφης προσέφερε στην Πρόεδρο έναν πίνακα του Σερραίου ζωγράφου Χριστόφορου Μελλίδη, που απεικονίζει τον βυζαντινό Πύργο του Ορέστη.


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στέφανος Κασσελάκης: Έκανε φάρσα στον Τάιλερ Μακμπέθ – Η αντίδρασή του

Φάρσα στον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ήταν καλεσμένος στην διαδικτυακή εκπομπή «Θάρρος ή Αλήθεια» του Fipster στο Youtube. Ο Στέφανος...

Τρομεροί διάλογοι των διαιτητών από την κάμερα της Euroleague: «Ο Ναν έχει ήδη...

H φορητή κάμερα των διαιτητών της Euroleague και οι αντιδράσεις τους την ώρα του τελικού Ρεάλ-Παναθηναϊκού AKTOR Η Euroleague προσπαθεί να βελτιώνει συνεχώς το προϊόν...

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης κυνήγησε τους διαρρήκτες με… σκούπα

Ο περίεργος τρόπος που ιδιοκτήτης σπιτιού καταδίωξε διαρρήκτες Ιδιοκτήτης σπιτιού στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να απομακρύνει τους επίδοξους διαρρήκτες που είχαν πάει στην οικία του χρησιμοποιώντας...

Ματίνα Νικολάου: “Είχα οικονομική βοήθεια από φίλους σε δύσκολες περιόδους”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ματίνα Νικολάου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη στήριξη που δέχθηκε από φίλους και οικογένεια σε δύσκολες περιόδους της ζωή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΔΥΠΑ & Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επίδειξης μόδας «ΗΧΩ», που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 22 Μαΐου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, από την 2η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Θεσσαλονίκης,...

Ο Σερρών Θεολόγος: Ο Μέγας Κωνσταντίνος λαμπρό πρότυπο χριστιανού Ηγεμόνος

Την πανσεβάσμιο μνήμη των Αγίων, ενδόξων, μεγάλων, θεοστέπτων και ισαποστόλων Βασιλέων, Κωνσταντίνου και Ελένης, εόρτασε με λαμπρότητα και η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης. Την...

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν είμαι ο πρώτος γκέι που μπήκε στην βουλή, υπάρχουν κι άλλοι που δεν το λένε»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time. Ο ηθοποιός και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στην βιωματική του ομιλία στη Βουλή κατά...

Συνέχισε να διαβάζεις