29/05/2024
22.5 C
Serres

Κορμός με πραλίνα σοκολάτας: Μια απολαυστική συνταγή που θα αγαπήσετε

Array

Σοκολατένια συνταγή για αφράτο και σπιτικό roulade με γέμιση πραλίνα σοκολάτας!

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 1 κ.γ. βούτυρο, για το άλειμμα της λαδόκολλας
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. κακάο, + έξτρα για το πασπάλισμα της λαδόκολλας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. καφέ, στιγμιαίο, σε σκόνη
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

  • 340 γρ.  πραλίνα φουντουκιού
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι

Nektar

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού 30×40 εκ.
  • Αλείφουμε με βούτυρο τη λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το
  • αλάτι και τον καφέ.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  • Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε το μείγμα των στερεών σε δόσεις, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Ισιώνουμε την επιφάνειά του με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνουμε για 12 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο ένα καθαρό κομμάτι λαδόκολλας.
  • Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω στη λαδόκολλα και αφαιρούμε το κομμάτι της λαδόκολλας που ψήσαμε το παντεσπάνι.
  • Ρολάρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά του ώστε να σχηματίσουμε ένα ρολό.
  • Αφήνουμε το ρολό στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα σοκολάτας.
  • Μεταφέρουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) φροντίζοντας η βάση του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό και ζεσταίνουμε την πραλίνα μέχρι να λιώσει εντελώς.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Αδειάζουμε τη σαντιγί στο μπολ με τη λιωμένη πραλίνα φροντίζοντας να μην είναι πολύ καυτή η πραλίνα για να μην κόψει η σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ με ελαφριές κυκλικές κινήσεις τη σαντιγί και την ομογενοποιούμε με την πραλίνα, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μους.
  • Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει.

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Νίκος Γκέλια: Χαλαρώνω με το παιδί μου, με ντύνει και με βάφει

Συνέντευξη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα παραχώρησε ο Νίκος Γκέλια. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και για την σύζυγό του...

Χώρισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου – “Δεν μπορούσα να το ζήσω 100%”

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκάλυψε πώς αισθάνεται που η γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι αποφυλακίζεται σε 1,5 χρόνο, ενώ επίσης, αναφέρθηκε και στον άντρα...

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν φίδι δύο μέτρων σε ντουζιέρα σε σπίτι στο Πανόραμα

Το φίδι απομακρύνθηκε από εθελοντές της ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης ζώων μαζί Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα ολοένα και πιο συχνές γίνονται...

Σέρρες – Κλειστά γήπεδο & Κολυμβητήριο: Άραγε πότε θα περάσουνε από τα λόγια...

Βέβαια εμείς στις Σέρρες είμαστε εν …αναμονή!Και αυτό γιατί για δύο μήνες παραμένει «κλειστό» το Κολυμβητήριο Σερρών μπαίνοντας στην "ίδια μοίρα" τόσο με το Δημοτικό...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πέτρος Κόκκαλης: Αναγκαία η σύγκλιση στον προοδευτικό χώρο

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε, σήμερα, ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Πέτρος Κόκκαλης, καθώς με επιστολή του, προς τους επικεφαλής...

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά ο Παναθηναϊκός: Θρίαμβος με 95-80 επί της Ρεάλ Μαδρίτης

Απίστευτο ματς από τον Σλούκα «Υπόσχομαι ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το 7ο ευρωπαϊκό», έλεγε ο Εργκίν Αταμάν πριν την έναρξη του Final 4 της...

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών: Επικρατεί «χάος και αταξία»

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Σερρών, εδώ και αρκετούς μήνες, παρατηρείται μια συνεχώς αυξανόμενη παραβίαση των πολεοδομικών κανονισμών και του «Κανονισμού δράσεων, χρήσης πεζοδρόμων,...

Συνέχισε να διαβάζεις