Ένοπλοι αιματοκύλησαν τη Βιέννη χθες το βράδυ.

Ένοπλοι δράστες αιματοκύλησαν το κέντρο της Βιέννης το βράδυ της Δευτέρας, πυροβολώντας αδιακρίτως σε δρόμο όπου βρίσκεται συναγωγή.

Τα Θύματα.

Πληροφορίες της «Kurier» αναφέρουν ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 15 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Βιέννης, όπως δήλωσε ο Christoph Mierau, εκπρόσωπος της Ένωσης Υγείας της Βιέννης, όταν ρωτήθηκε από το APA.

Τουλάχιστον επτά από αυτούς τους ανθρώπους είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Σοκαρισμένος από την επίθεση ενόπλων εμφανίστηκε ο Αρχιραβίνος της ισραηλίτικης κοινότητας στη Βιέννη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό LBC.

Σύμφωνα με τον υψηλότερο ραβινικό εκπρόσωπο της Εβραϊκής Κοινότητας της Αυστρίας Schlomo Hofmeister που παρακολουθούσε την εξέλιξη της επίθεσης από το παράθυρό του οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον δυο και πυροβολούσαν αδιακρίτως τους θαμώνες των μπαρ και εστιατορίων της περιοχής. Μάλιστα σημείωσε ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν για περίπου μια ώρα.

«Κοιτάξαμε από τα παράθυρα και είδαμε τους ενόπλους να πυροβολούν αδιακρίτως σε παμπ, εστιατόρια και μπαρ τους θαμώνες. Λίγα λεπτά μετά έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις.»

Ένοπλοι πυροβολούν αδιακρίτως σε δρόμο όπου βρίσκεται η κεντρική συναγωγή της Βιέννης. Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες της Βιέννης να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση στην καρδιά της πόλης, στην Ίνερε Στατ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung ένας εκ των δραστών της επίθεσης στη Βιέννη αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά.

Η αστυνομία πιστεύει πως δεν έδρασε μόνος του καθώς επιθέσεις εκδηλώθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης, με τις αρχές να πιστεύουν πως έως και 7 τρομοκράτες είναι διασκορπισμένοι μέσα στην πόλη. Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι βγήκε ο στρατός στους δρόμους της Αυστριακής πρωτεύουσας με σκοπό να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα νέα για τον κόσμο: