05/05/2024
21.3 C
Serres

Καμάλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Array

Η Καμάλα Χάρις, έδωσε την πρώτη ομιλία της ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αλλά παράλληλα και πρώτη αφρο-αμερικανή και νοτιοασιατικής καταγωγής αντιπρόεδρος.

Η Καμάλα Χάρις ήταν αυτή που άνοιξε την πανηγυρική συγκέντρωση στο Ντέλαγουερ, πριν εμφανιστεί στη σκηνή ο Τζο Μπάιντεν.

Η Χάρις συγκίνησε με την ομιλία της, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην μητέρα της, τις μάχες που έχουν δώσει οι γυναίκες για να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα, αλλά και την ισότητα και την Δημοκρατία.

«Η Δημοκρατία είναι πράξη. Δεν είναι εγγυημένη και πρέπει να έχουμε την θέληση να την προστατέψουμε. Θέλει θυσίες, πράξεις. Εμείς, οι πολίτες, έχουμε την δύναμη να χτίσουμε ένα λαμπρό μέλλον. Με τον κόσμο να παρακολουθεί, εσείς, οι πολίτες, φέρατε μία νέα μέρα στην χώρα» είπε αρχικά η Χάρις.

«Με αριθμούς ρεκόρ κάνατε τις φωνές σας να ακουστούν. Σε καιρούς δύσκολους με πόνο, ανησυχία, δυσκολίες δείξατε κουράγιο, αντοχή και γενναιότητα τους τελευταίους μήνες. Και στείλατε ξεκάθαρο μήνυμα. Στείλατε μήνυμα ενότητας και αλήθειας. Επιλέξατε για πρόεδρο της χώρας τον Τζο Μπάιντεν. Ενας άνδρας που καταλαβαίνει τι σημαίνει απώλεια. Και είναι πάντα δίπλα σε όλους. Αγαπάει τους ανθρώπους. Την γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του».

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η συγκινητική αναφορά στην μητέρα της και τις γυναίκες

Η Χάρις συνέχισε κάνοντας αναφορά στην μητέρα της που είχε φτάσει στις ΗΠΑ το 1919, κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο.

«Η μητέρα μου όταν ήρθε εδώ το 19′ από την Ινδία, δεν περίμενε ίσως ότι θα ερχόταν μία τέτοια στιγμή. Γυναίκες από την Ασία, αφροαμερικανές, λατίνες, έχουν την δύναμη να στηρίξουν την δημοκρατία. Όλες οι γυναίκες που πάλευαν τόσα χρόνια να προστατέψουν την δημοκρατία και τώρα μία νέα γενιά μάχεται για τον ίδιο σκοπό. Για τους κόπους τους είμαι αυτή τη στιγμή εδώ. Για τα όνειρα και τους στόχους τους. Αυτές άνοιξαν τον δρόμο για να έρθει αυτή η ημέρα. Και τι κουράγιο ήθελε για τον Μπάιντεν να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας! Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξάρτητα την καταγωγή σου» είπε μέσα σε αποθέωση.

«Άσχετα με το ποιον ψηφίσατε, θα δουλέψουμε σκληρά και τίμια για να προστατέψουμε εσάς και τις οικογένειές σας. Για να παλέψουμε ενάντια στην πανδημία, να φτιάξουμε την οικονομία, να σταματήσουμε τον ρατσισμό και να κλείσουμε τις πληγές της χώρας. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες. Το ίδιο κι εγώ και ο Τζο», κατέληξε η Χάρις.

Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κάμαλα Χάρις, δεσμεύθηκε σήμερα να «στρωθεί στη δουλειά»

«Σε αυτές τις εκλογές επρόκειτο για κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή από εμένα. Ήταν η ψυχή της Αμερικής και η αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας στρωθούμε στη δουλειά», έγραψε στο Twitter.


H Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Χάρις γίνεται η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη με καταγωγή από την Ασία που εκλέγεται στη θέση του αντιπροέδρου.

Η ιστορία της Καμάλα Χάρις

Η Χάρις, της οποίας η μητέρα και ο πατέρας μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από την Ινδία και την Τζαμάικα αντίστοιχα.

Η Χάρις γεννήθηκε στο Όκλαντ από γονείς που είχαν έρθει στην Καλιφόρνια για να σπουδάσουν στο UC Berkeley. Ο πατέρας της, που έχει ρίζες από την Τζαμάικα, είναι καθηγητής οικονομικών, ενώ η μητέρα της, η οποία κατάγεται από την Ινδία, είναι ερευνήτρια για τον καρκίνο και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στις διαδηλώσεις της εποχής

“Γνωρίστηκαν στους δρόμους διεκδικώντας αυτό το πράγμα που ονομάζεται δικαιοσύνη, σε έναν αγώνα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα”, έχει πει η ίδια. “Και ήμουν μέρος αυτού έπειτα, όταν γεννήθηκα. Οι γονείς μου με έπαιρναν μαζί τους στις διαδηλώσεις και τις πορείες – δεμένη σφιχτά στο καροτσάκι μου”.


Η Χάρις πρόσθεσε ότι καθώς μεγάλωνε, η μητέρα της ενθάρρυνε τον ίδιο ακτιβισμό σε αυτήν: “H μαμά μου πάντα έλεγε, Μην κάθεσαι και κλαίγεσαι και παραπονιέσαι! Κάνε κάτι”.

Η μητέρα και ο πατέρας της χώρισαν όταν η Χάρις ήταν 7 ετών.

Έχει πολλά χρόνια στο ενεργητικό της ως εισαγγελέας στην Αλαμέντα και εξελέγη δύο φορές αρχιεισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο.

Δημιούργησε ειδική ομάδα δίωξης εγκλημάτων μίσους, ενώ ήταν μία από τις ελάχιστες δικαστικούς λειτουργούς που στήριξαν ανοιχτά το κίνημα Black Lives Matter και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τους θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

Η Χάρις απέκτησε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ το 1986. Σπούδασε Πολιτική επιστήμη και Οικονομικά. Το καλοκαίρι μετά το δεύτερο έτος, έκανε την πρακτική της στο γραφείο του αμερικανικού γερουσιαστή Alan Cranston (D.-Calif.). Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο University of California Hastings College of Law και δούλεψε ως δικηγόρος στο Σαν Φρανσίσκο.

Αρχικά ήταν αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, καθώς ονειρευόταν να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Αποχώρησε τελικά από αυτή την «κούρσα» και εκείνος την επέλεξε ως υποψήφια αντιπρόεδρο!

Αποδείχθηκε πολύτιμη, καθώς είχε απήχηση ιδιαίτερα στις γυναίκες, τους προοδευτικούς και τους έγχρωμους ψηφοφόρους.

Διαβάστε επίσης για τον Τζο Μπάιντεν:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν φυλακές

Εντελώς διαφορετική η έννοια του σωφρονισμού στην Αρχαία Ελλάδα σε σχέση με σήμερα Οι πρόγονοι μας δεν φυλάκιζαν τους εγκληματίες. Είτε τους έβαζαν πρόστιμο, είτε...

Γιάννης Βογιατζής: Λάτρεψα τη μάνα μου, ο πατέρας μου της έλεγε «αν δεν...

Είμαι πεντάρφανος και είμαι μόνος μου, πρόσθεσε ο ηθοποιός Ο Γιάννης Βογιατζής μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική, αλλά και την αδυναμία που είχε...

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός...

Τούρκος ηθοποιός αγόρασε το σχολείο στο οποίο φοίτησε και το… κατεδάφισε για να...

«Πάντα με έδερναν» Μια κίνηση που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό έκανε ο Τούρκος ηθοποιός Τσαγκλάρ Ερτουγκρούλ, ο οποίος όχι μόνο αγόρασε το...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αναστάσιμη πολίτικη κοτόσουπα

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρωμιών της Πόλης δεν σερβίρει μαγειρίτσα το Μ. Σάββατο. Σερβίρει μια πληθωρική, παχιά, δεμένη με ρου κοτόσουπα, βάλσαμο για όποιον τερματίζει...

Δήμος Σερρών: 50.000 ευρώ για 13 αθλητικές εκδηλώσεις το 2024

Ο Δήμος Σερρών ως ένας απο τους μεγαλύτερους δήμους τις Κεντρικής Μακεδονίας με μακρά παράδοση στον αθλητισμό ,αναβαθμίζει τον προγραμματισμό του σε ότι αφορά...

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός...

Συνέχισε να διαβάζεις