03/05/2024
13.2 C
Serres

Κοτοπιτάκια με μπεσαμέλ από τον Άκη

Array

Φτιάξτε τις πιο τραγανές ατομικές πίτες με κοτόπουλο και βελούδινη μπεσαμέλ. Τέλειο σνακ!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 1 εκ. και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το βούτυρο. Ψήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο και γίνει μια πάστα.
  • Βάζουμε σε δόσεις το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει το μείγμα και έχουμε μια σφιχτή μπεσαμέλ. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, τα τυριά, τη μουστάρδα, το αβγό και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και τα κόβουμε στη μέση από την μικρή πλευρά.
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε στις τέσσερις λωρίδες σφολιάτας.
  • Απλώνουμε περιμετρικά τον αραιωμένο κρόκο και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το κάθε ρολό σε 3-4 κομμάτια και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά η ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψιά για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για τη μπεσαμέλ

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. γάλα

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. mix τυριών
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σοφία Παυλίδου: «O γάμoς είναι χάσıμο χρóνоυ και πολλά έξоδα»

Η Σοφία Παυλίδου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και τον Σαράντη Μαριεττή Η Σοφία Παυλίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και...

«Και σκ@τα μπορώ να καθαρίσω για το παιδί και τη γυναίκα μου»: Ξεσπά ο Άρης Τσάπης για τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε επειδή εργάζεται...

Ο Άρης Τσάπης αυτή την περίοδο δεν εργάζεται ως ηθοποιός, αλλά εργάζεται σε ταβέρνα και δέχτηκε γι’ αυτό ορισμένα κακεντρεχή σχόλια! Ο Άρης Τσάπης αυτή την περίοδο...

Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο – Όταν ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο. Το πρωί...

Συνέχισε να διαβάζεις