04/05/2024
16.9 C
Serres

Κοτόπουλο κοκκινιστό -To μυστικό συστατικό που απογειώνει τη σάλτσα

Array

Το κοτόπουλο κοκκινιστό στην κατσαρόλα πρόκειται για ένα λαχταριστό, κλασικό πατροπαράδοτο πιάτο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους.

Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό φαγητό με αρωματικές μυρωδιές από μπαχαρικά και καρυκεύματα που θα μας θυμίσει τις νοστιμιές που μαγείρευε η γιαγιά στο κυριακάτικο τραπέζι.

Όπως με κάθε μαγειρευτό κατσαρόλας το μυστικό της επιτυχίας για το κοτόπουλο κοκκινιστό κρύβεται στη σάλτσα.

Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε μία πεντανόστιμη συνταγή στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr που χρησιμοποιεί ένα μυστικό συστατικό το οποίο υπόσχεται να δώσει μία έξτρα πινελιά νοστιμιάς στο πιάτο σας.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υλικά


1.2kg Κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια (χωρίς δέρμα)
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Δενδρολίβανο για γεύση.


1 κουτάλι κάπαρη.
Ρίγανη για γεύση.
αλάτι
λευκό κρασί
8 Ντοματίνια


1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας.
1 κουταλάκι του γλυκού ζωμός σε σκόνη Νοστιμιά Maggi.
1 ποτήρι νερό.



1 κουταλια βούτυρο.
Μυστικό συστατικό: 2 φιλέτα αντσούγιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κοτόπουλο με λάδι, ολόκληρο το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φιλέτα γαύρου, το πιπέρι και το δεντρολίβανο.


Ρίχνουμε λευκό κρασί και «ξύνουμε» τον πυθμένα του σκεύους με μια σπάτουλα, ώστε τα νόστιμα, καμμένα υπολείμματα να διαλυθούν μέσα στο υγρό.


Μόλις εξατμιστεί, προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, το ζωμό σε σκόνη, τον τοματοπολτό, μια πρέζα αλάτι, λίγο ρίγανη, αραιώστε με ένα ποτήρι νερό και μαγειρέψτε ημι-καλυμμένο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά.



Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέστε την κάπαρη και το δεντρολίβανο.


Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και λιώστε ένα κουτάλι βούτυρο στη σάλτσα, κτυπήστε και σερβίρετε.


(Εάν δεν θέλετε να βρείτε κομμάτια από ντοματίνια, κάπαρη ή κρεμμύδι στο πιάτο σας, απλώστε τη σάλτσα.)

Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Τσίζκεϊκ με πασχαλινό κουλούρι

Μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε όσα πασχαλινά κουλουράκια μας περίσσεψαν. 10' προετοιμασία20' παρασκευή2 ώρες αναμονή Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 30' Υλικά Μερίδες: 10 Για τη βάση 300 γρ....

Αναστασία: «Οι κρίσεις πανικού είναι το τίμημα της επιτυχίας, με βοηθά πολύ ο...

Η νεαρή τραγουδίστρια Αναστασία, η οποία σημειώνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και τη Σόνια Μαγγίνα. Η Αναστασία...

Πάρις Καρβουνόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος και μεταφέρεται εσπευσμένα από την Πάρο στην...

Μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίος έπαθε σύμφωνα με τις ενδείξεις αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, ο...

Χίος: Ο «ιπτάμενος» ιερέας έκλεψε την παράσταση στην Πρώτη Ανάσταση (Βίντεο)

Η ευχάριστη συνήθεια που λαμβάνει χώρα κάθε Πάσχα στην Χίο Η Πρώτη Ανάσταση τελέστηκε στα χωριά και την πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί

Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο, πρόσθεσε η ηθοποιός Η Μαρία Σολωμού έδωσε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στην οποία μίλησε για...

«Είμαι τεκνατζού, πάω και φυλακή για πάρτη του»: Η Μαρία Ιωαννίδου θέλει τον Βασάλο για σταθερή σχέση μετά τον χωρισμό απ’ τη Βαλαβάνη

«Είμαι τεκνατζού, τι να κάνουμε; Όταν δω τον Κωνσταντίνο Βασάλο θα του την “πέσω” και θα του πω “παντρέψου με”. Πάω και φυλακή για...

Κώστας Αποστολάκης: «Θα ήθελα να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό»

"Είναι έρωτας κανονικός, θείος! Όπως είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, έτσι είσαι ερωτευμένος και με τον Ιησού Χριστό" ομολογεί ο Κώστας Αποστολάκης. Καλεσμένος της Αθηναϊδας...

Συνέχισε να διαβάζεις