08/05/2024
13.1 C
Serres

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Array

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα πεντανόστιμο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής (από εδώ) και δοκιμάστε το.

Θα σας ενθουσιάσει με την τέλεια γεύση του.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα σε φωτογραφίες

Υλικά συνταγής

  • 6 μέτρια μπούτια (μόνο το επάνω μέρος) 900-1100 γρ. σύνολο περίπου με τη πέτσα τους
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλ. τσαγιού (340 γρ. περίπου) κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και όταν ζεσταθεί καλά το λάδι με το βούτυρο τα σοτάρετε πρώτα με τη πέτσα προς τα κάτω για 5 λ και μετά τα γυρίζετε από την άλλη και τα σοτάρετε για άλλα 4 λ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.


Αφαιρείτε με τσιμπίδα τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ.


Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη πέτσα προς τα επάνω, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.

Μετά μειώνετε στη χαμηλότερη τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και βράσει το κριθαράκι. Εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 5 λ περίπου να “σταθεί” το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

1. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.

2. Τα σοτάρετε σε ζεστό λάδι και βούτυρο για 4-7 λ ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-1
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-2

3. Αφαιρείτε με τσιμπίδα τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς  μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ  μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-3
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-4

4. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη πέτσα προς τα επάνω, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-5
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-6

5. Μετά μειώνετε στη χαμηλότερη τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και βράσει το κριθαράκι. Εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 5 λ περίπου να “σταθεί”, το πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-7

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αλίσα Σμίντ: Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια του στίβου θα βρίσκεται στα γήπεδα του Παρισιού Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ...

Μαρία Αριστοτέλους: Η 33χρονη αθλήτρıα νίκnσε τον καρκίνο – «Τι κι αν ήταν...

Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο με μια συγκλονιστική ανάρτηση στα social media, η βαλκανιονίκης και πρωταθλήτρια Κύπρου στο επί κοντώ,...

Θάνος Ασκητής: «Ζευγάρι για έμενα είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν...

Ο ψυχίατρος έχει 40 χρόνια διαδρομής στον χώρο της ιατρικής αναλαμβάνοντας υποθέσεις περισσοτέρων από 70.000 ζευγαριών Ο Θάνος Ασκητής έκανε λόγο στο «MEGA Καλημέρα» αναφορικά...

Μπέττυ Μαγγίρα: Δεν μπορεί κανείς να σε κάνει να σταματήσεις να φοράς φόρεμα...

Τα όσα αποκάλυψε η Μαίρη Συνατσάκη στο κανάλι της στο Youtube για τον τρόπο που έχουν επιλέξει με τον Ίαν Στρατή να μεγαλώσουν την κόρη τους, αλλά και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά

Με τις σημερινές απεργιακές τους κινητοποιήσεις Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την ημέρα που είναι αφιερωμένη στους αγώνες της εργατικής τάξης και οι...

Κώστας Αποστολάκης: «Θα ήθελα να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό»

"Είναι έρωτας κανονικός, θείος! Όπως είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, έτσι είσαι ερωτευμένος και με τον Ιησού Χριστό" ομολογεί ο Κώστας Αποστολάκης. Καλεσμένος της Αθηναϊδας...

Γιατί ο πασχαλιάτικος χαιρετισμός, «Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη, δεν ακούγεται πια 40 μέρες

Γέροντας Γρηγόριος: Κι εκείνος ο πασχαλιάτικος χαιρετισμός, Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη, πόσο μεγαλείο είχε! Ο Γέροντας Γρηγόριος εκφράζει την θλίψη του για την φθίνουσα πνευματικότητα...

Συνέχισε να διαβάζεις